nedeľa 3. mája 2015

Battle for Dubnica (teamový turnaj)


Prvý "sviatočný" majový víkend sme sa vybrali na teamový turnaj vo W40k - Battle for Dubnica. Ako také je teamové hranie veľmi zábavné a tak som sa tešil, ako to dopadne na "turnajovej" scéne. Mojim parťákom bol Susko. 

Propozície

Po dlhodobom hraní gardy som sa rozhodol užiť si troška zmeny a keďže pred cca. 3 týždňami som za víkend zhltol "fluff" zo suplementu pre Space Marines - Senitnels of Terra (3rd Company of Imperial Fists), tak som si vybral práve ich. S close bolter drillom (reroll to hit na boltre, bolt pistole atď. do 12") a equipom pre Librariana (ktorý mu dával jednu kocku na kúzla a reroll na failnuté castenie) sa mi zdali ako to pravé orechové pre moje "krivé ruky". 

Nakoniec môj list nabral nasledovné kontúry: Librarian, lvl 2, Bones of Osrak, 10x tacticala, full bolter, drop pod, 8x tacticala, full bolter, drop pod a 10x sternguard, 4x combi-melta, drop pod. Suso sa dlho rozhodoval medzi Khorne daemonkinmi a GreyKnightami, ale nakoniec vyhralo imperiálne srdiečko a zobral GK v nasledovnom zložení: Librarian, lvl 2, liber niečo, 10x termosky (2x psycannon, 2x hammer, 2x halberda) a Dreadknight (Incinerator a psycannon).

Prvá hra
Súperi: Kristián Martinek (Tyranids) / Viktor Hrabuša (CH:SM) 
Codename: TRAGEDY !!! 

Deploy a prvé kolo súpera. 2x cca. 15 gauntov, 3x zoana,  2x rhino
s 5 mariňákmi a sorcererom, Hellbrute. V rezervách Deathliper, 3x Lictor,
Mawloc a 3x obliteratori.

1. kolo: štandardný deploy, 5 objektivov (1v strede, každý team dával 2 objektivy na svoju polku stola). Vyhrali sme hod o deploy (a keďže sme mali všetko v rezervách), počkali kým sa deploynú a pohýbu naši súperi.

Alpha strike. Padlo všetko čo mohlo.

Suso nahadzuje všetky unity na 3+, prvá ide combat squada termosiek s libbym, misshap a misplaced do rohu. Našťastie si hodil Gates of Infinity a termosky sa vrátili v psychic fáze dopredu. Sterni k zoanom, plná taticala v combat squadách pred gauntov. Obe päťky sternov so special ammo zabili 2 zoany a tretiu dorazili tacticals. Dreadknight popáli pár gauntov a dá glance na rhino.
Prečistený deploy. 

2 kolo: Z rezerv prišla len 3 lictori do neďalekého lesa. Gaunti napravo si hodili instikt a ušli zo stola. Hellbrute (s heavy flamerom a TL_LC) s pár gauntami potom zvládli pretlačiť na termosky a 3 failnuté hody na 2+ z 4 znemanali 3 mŕtve termosky. Jedna squada chaosákov vybehla von z rhina a spoločnou streľbou zabili 3 combi melty. Na LD to sterni ustáli.

Spätný úder nebol až taký zlý pre mňa ale ...
... Suso tie 2+ savy dával úplne "tragicky, 2 termosky umreli na 2W
z heavy flamera a jedna na LC. Tragédia.

Prichádza tacticala s libbym. Hádžem na vystúpených chaosákov Halucináciu a znižujem im WS. To však nie je potrebné, lebo ich následne rozstrieľam boltrami. Sterni s combi-meltou netrafí rhino.Termosky nastrieľajú hellbruta, pretlačia jeden glance. Tacticala uglanceuje granátmi prázdne rhino. Assault, termosky na 4" nedochargujú hellbruta (1 a 2), Dreadknight nedá charge na lictorov (1 a 2), ktorých naflamboval a zobral jednému 1W.

Failnutý charhe do hellbruta nás bude mrzieť...

3. kolo: Prišiel mawlock, ale našťastie mishap a ongoing. Obličky ale hitly za chrbotom druhých termosiek, 6x twin linkedplasma = 6W. A suso predvádza jediný podarený hod hry, hodil na 5++ štyri savy. Hellbrute zabil heavy flamerom ďalšieho termika, LC druhého a potom v cc instakillol librariana. Naspäť dostal jeden glance. 

Hellbrute dokonal skazu terminátorov, začíname strácať pravahu.

Pokus o odplatu, najskôr libby na 3 kockách kasti psychic shriek na obliny, ale aj s rerollom nedokážem hodiť ani jednu 4+. Sad but true. Sterni pretlačia pár woundov na oblíkov ale 2+ save nepustí. Krak granát s druhých sternov odpáli havoc launcher na rhine. Flamer a psyccanon z dreadknighta dá 1W na lictorov (ako toľko 1 a 2 som dávno nevidel). Assault - termosky do oblikov, zabijú jedného na force, na fisty však umieraú. Dreadknight do lictorov, dostane 1W, ktorý na 2+ nesavne a potom totálne missne a nedá ani jeden wound na lictoroch (zase kopa 1 a 2), takže prehráva o 1 a hodí si na 9LD 5 a 5 a je sweepnutý (najskôr ho dáme preč zo stola, ale potom si suso spomenie, že má ATSKNF a tak ostáva locknutý v cc).

Pred vrátením knighty do hry, začína to vyzerať veľmi zle.

4. kolo: pre časový limit sa dostávame do posledného kola. Mawlock padol a zahatal cestu tacticalom. Hellbrute s oblinami a tacticalou najskôr poobsadzujú objektivy a potom vystrieľajú sternov. Dreadknight sa pochlapí a ubije lictorov.

Veľké zaberanie objektivov súpermi. Majú 3 z 5, mi len 2.
Ak im v ďalšom kole dokážeme odstreliť obliny z objektivu, vyhráme.

Všetko naše sa navalí k obliterátorom čo najbližšie. Na 5 kockách hádžem 1 úspech na psychic shriek, na čo nasleduje úspešná deny. Streľba zo všetkého do oblín = 12W, ale ani jedno AP2 a na 2+ nám súper nepustí ani jeden wound. Hra končí prehrou (8 - 10 v náš neprospech). Veľmi nešťastná hra, kde sa ukázalo, že kto vie hádzať 2+ save môže hrať termosky. Kto to hádzať nevie, potom strašne plače.


Druhá hra
Súperi: Michal Bernkopf (IG) / Ivana Antolová (Chaos Daemons)
Codename: FAST AND FURIOUS !!!

1. kolo: štandard deploy, relica v strede stola. Deploy vyhrávame a nechávame ísť prvého nášho súperov, ktorí sa odhýbu a ideme my. 

Na stole sú: LR Punisher, CCS v chimére s LC a voxom.
2x 10 carapace vetov s 3 plasmami. 2x pink horori a slanešáčky
s 3 heraldami a invisibilitou na kastenie sú v rezervách.
Plus 10 scionov s 2 meltami.

Long story short: combi meltami odpálim lemana. Očarujeme a ustrieľame jedných vetov komplet a druhých tak aby utekali, chiméra dostane 1HP dole od boltrov.

O pár sekúnd sa leman porúčal zo stola po 2 explode resultoch.
Začiatok nášho druhého kola.

2. kolo: slaneesh deathstara spolu s jednými horrormi ostane v rezervách, prídu scioni, ale mishap a ongoing rezervy. Hororri s nejakou ďalšou unitou pristanú ďalej od nás. Streľba zabíja 2 sternguardov. Všetko. Prišiel mi drop pod s libbym. Vďaka tomu, že sme zabili všetko na čo sme sa pozreli skončili súperi s 0 modelmi na stole a pre nás to znamenalo víťazstvo.

Pred streľbou.
Po streľbe, ostal tam trojica modelov, ktoré boli následne dorazené.


Tretia hra
Súperi: Juraj Vlček (BA) / Martin Kojdiak (Necrons)
Codename: BIG FUCKING FUN !!!

1. kolo: Klasický deploy a emperor´s will. Tentoraz nás súperi nechajú ísť prvých. Dreadknight sa rozhodne pozhovieť v rezervách. Padneme dole 2 podmi a 10 termoskami. Sterni meltami do archy, z 4 dám jeden hit, jeden pen, no jink a explode (fucking luck - súperi si v polke ich kola spomenuli, že mali mať +1 do cover savu za night fight, ale nakoľko sme už odohrali komplet kolo, odmietli sme to vrátiť, high pw gamer level). Výbuch zabíja 2 scoutv a tí utekajú. Kombinovaná streľba od termosiek, sternov a tacticalov s libbym zabíja 3 motorky a posledná nepasne LD10 a ujde zo stola. 

Z ľava doprava: Archa so S10AP1 plackou, scouti, 4x motorky, 2x destroyeri,
10 immrotalov s cryptekom čo dáva do 12" +1 do reanimačky, 10x warriori,
2x dreadi jeden HQ druhý death company, 2x tacticala, 2x land speeder
s HB a typhoonom. V rezervách tretí dread v pode. 
Pred streľbou ...
... a po streľbe. Veľa šťastia nám bolo dopriate.

Kombinovaná streľba destroyerov a land speedrov zabíja všetkých sternov až na jedného. Rapid fire od necronov zabíja 2 termosky.Všetko čo má nohy sa približuje k našim pozíciam na ľavom krídle.

2. kolo: Libby aj s tactilami neprišiel. Cielená paľba od nás zabíja pár immortalov (ale iba pár, možno ani to nie). Inak nič zaujímavé. Súperom príde dread s podom. 2 flamre od prišlého dreada našťastie ani raz nepreáília 2+ save. Rapid streľba zabíja pár termosiek a jeden z dreadov rozbíja drop pod. Moment kola: libby kásti vortex of doom, hodí perils, result 1, LD11 (5 a 6), susov warlord mŕtvi a sním aj ďalšie termoska. 

Diera medzi termoskami ukazuje kde bol librarian vtiahnutý do warpu.

3. kolo: Vortex zabíja 2 immrotalov. Prichádza mi tacticala, ktorá pristane za land speedrami a jeden ničia spŕškou z boltrov. Dreadknight riskantne deep strikuje za dreadmi kúsok od warriorov, precízne pristane vďaka hitu. Streľbou potom ničí HQ dreada, warlorda. Libby s unitou sa vysunie dopredu a nastrieľa pištoľami scoutov, ktorých následne chargne. Zvládnem zabiť len 2 scoutov, seržant prežiej a ustojí. Termosky následne naložia v cc immrotalom, ktorý ujdú a zastavia sa 1" od hrany stola. V súperovom kole potom immortali s cryptekom nehodia LD10 (5 a 6) a ujdú zo stola. Posledný dread chargne termosky, zabije veľkú časť (prežijú len 2), tie mu to potom s kladivama vrátia a zoberú mu 2HP a immobilizujú ho. Zabíjam libbym scout seržanza a konsolidujem k objektivu. Vortex mi ničí drop pod. Land speeder flat outuje na náš objektiv.

Nebolo to pre nás zlé kolo.

Obkľúčení necroni.
Melta hit, 2D6 = 2 a 2, glance. Ďalšie kolo - melta hit, 2D6 = 1 a 3. Glance.
Krak granát, hit, 6 na glance a drop je zničený.
Situácia sa mení v každom kole.

4. kolo: Vortex scatteruje priamo na hlavu môjho librariana a ten umiera. Náš vortex za hru uhral súperom 2 body za mŕtvych warlordov a zničil komplet drop pod výmenou za 2 immrotalov. Čistá bieda, ale super zábava. Dread fifnišne obe termosky, zároveň mu ale termosky zoberú posledný HP. Potom nasolím z 14 boltrových shotov 9 woundov na warriorov a na 4+/5+ neumiera ani jeden.WTF !!! Dreadknight potom zničí väčšinu warriorov, či už streľbou alebo v cc. Tacticali ešte bežia na dostrel land speedru, ale už mu nestihnú nič spraviť, lebo im cestu zahatá súperova tacticala. Vortex konečne zmizne zo stola. Po sčítaní bodov vyhrávame najtesnejšie o first blood.

Koniec hry.

Ešte nejaké fotky z hier ostatných účastníkov turnaja:

A poďme po vlastných.
Trošku z opodiaľ.
Trošku detailnejšie.

Link na fotky: Battle for Dubnica

Výsledky:

1. Tomáš Bernát (SM) / Martin Sousedík (GK) - 13 bodov

2. Jurak Vlček (BA) / Martin Kojdiak (NE) - 11 bodov
3. Dominik Tyukos (NE) / Jakub Uzovic (ED) - 9 bodov

4. Kristián Martinek (TYR) / Viktor Hrabuša (CHSM) - 8 bodov
5. Ivan Antalec (SW) / Matěj Antalec (GK) - 6 bodov
6. Michal Bernkopf (IG) / Ivana Antolová (DOCH) - 0 bodov

Na záver poďakovanie:
1. organizátorom za príjemnú a bezproblémovú akciu,
2. môjmu spoluhráčovi Suskovi za výborný performance (ale prvej hre som si miestami až trhal vlasy od zúfalstva),
3. všetkým účastníkom za super atmosféru.

Teším sa na ďalšie pokračovania.

+++ Alessan +++

1 komentár:

  1. Super report a ten nas alfa strike bol epic, urcite sa tesim kedy si to zahrame znova a samozrejme na dalsi DCA turnaj! Susko

    OdpovedaťOdstrániť