piatok 25. septembra 2015

Road to AoBO: Astra Militarum vs. Necrons (1.000 pts.)

Cesta na Assault on Black Oil
(časť Tretia)

Deň pred turnajom je čas, okrem maľovania, aj na poslednú prípravnú hru. Tentoraz si zmeriam sily s jediným Slovákom, ktorý ide na turnaj spolu so mnou (áno zdravím všetkých odhlásených) - Adamom a jeho Necronmi

Jediná misia, ktorá ostala neodskúšaná je misia č. 1, a tak sa dohodneme, že si zahráme práve túto. Dá mi to trochu šancu aj niečo uhrať (prečo ? lebo je to deploy na šírku proti sebe a tak bude viac miesta kam utekať a viac času na streľbu). Či to bude stačiť, uvidíte.

Dámy a páni, vuala.


Misia č. 1 z AoBO a teda:
Misia - Big Guns never tire (5 obj. každý za 3VP)
Deploy - Hammer and Anvil
Prvé kolo - IG
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini -Nie
Deploy - obaja začíname so všetkým na stole.
Turn 1 (IG): Kolo streľby do wraithov v strede a hafo woundov znamená, že umierajú 2 wraithy. Koniec kola. Mohlo to byť aj lepšie, ale lepšie ako nič.
Turn 1 (NEC): Takže wraithy nielenže idú o 12", ale ešte si aj narun hodia 5" a 6". To je odhodlanie. Biky pretlačia jeden HP na chiméru.
Turn 2 (IG): V prvom kole bolo málo dakka a tak ... Veti idú von a všetk, ale naozaj všetko (okrem wyverny) dorazí zvyšných 4 wraithov. First blood. Bude to stačiť ? Uvidíte. Wyverna dá 4W do bikov, ale 3+ a 4+ reanimačka sú moc a neumrie ani jeden.
Turn 2 (NEC): Biky odstrelia chiméru. Wraithy potom multichargnú 2 squady vetov. Zabijú z každej unity po cca. 4 (5+ save rulez !!!) a jedna squada utečie z cc a druhá sa udrží. Mno, dúfal som v útek oboch. Nevadí.
Turn​ 3 (IG): Chiméra vľavo tankshockne biky. Plasma tank potom naplackuje immortalov s warlordom, a zabije 2 motorky po scattery a 3 immortalov. Wraithy zožerú zvyšných vetov.
Turn 3 (NEC): Biky dajú dole 2HP z Exterminátora. Wraithy zožerú v cc Executioner. Chiméra pri bikoch prežije streľbu od immortalov a lancy od warlorda.
Turn 4 (IG): Exterminátor skoro zabije warlorda, ale .. iba skoro lebo pasne všetky armour savy. Škoda. Chiméra zabíja 1 immortala flamerom. Wyverna, veti a metly z komandérskej chiméry pretlačia jeden wound na wraithov.
Turn 4 (NEC): Biky finišnú chiméru čo ohrozovala immortalov. Wraithy potom zlikvidujú wyvernu, dajú dole HP z druhej. Veti neumirajú ale za to utekajú z cc.
Turn 5 (IG): Exterminátor zabije 1 bike. A to je všetko.
Turn 5 (NEC): Biky finišnú leman, wraithy zas chiméru. Commanda emrgeny disembarkne z chiméry.
Hod na 6 kolo = 2. Koniec. Haha nebude vajp.

Výsled​ok:
IG 1 (first blood) : 10 (2x 3 za obj., 3VP za 3 zničené HS a linebreaker)
Č​o dodať, aj napriek priebehu to bola zábavná hra. Súperovi ďakujem za hru.

No čo dodať ? Hra bola síce jednostranná, ale zábavná. Potvrdilo sa, že wraithy sú ... jednoducho iná liga. Za tie body s T5, 3++ a I5 rendingovými útokmi je to no brain must have. Nechcem si predstaviť, že tie mršky majú ešte 4+ reanimation protokol. Najmä ten boost na T5 je celkom cítiť. Skúšal som po hra for fun a ilustráciu hodiť streľbu z troch melt. Prešli 2W, súper na 3++ hodil 1 a 2. Po starom = 2 mŕtve wraithy na insta kill, po novom = 1 mŕtvy. Veľký rozdiel.

Ale dosť bolo bedákania. Týmto ukončujem úspešnú sériu prípravných hier na Assaul on Black Oil. Počet odohratých hier splnený (+1 navyše), na plazmičoch už schne wash, takže už len pár detailov a zajtra môžeme vyraziť. Čítame sa v reporte zo samotného turnaja. Aloha.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára