streda 4. novembra 2015

Assault on Black Oil vol. 2



Pokračovanie série mini-turnajov na seba nenechalo dlho čakať a síce kvôli trošku zle vybranému dátumu (na dušičky) sme sa do Brna vybrali len dvaja. Ja s mojou prekopanou mechanizovanou gardou (Pask v Punisheri s bodyguardom v Exterminátorovi, Plasma veti, platoona v chimérach s AC a Wyverna) a Adam s upravenými Necronmi.

Čas na trénovanie však už oproti prvému turnaju nebol, tak som stihol zvrtnúť len jednu hru proti Khornovým Démonom.  A keďže na turnaji sa odohrali len 3 a aj to celkom krátke a rýchle hry, hodím Vám sem aj prípravnú hru.

GAME 0

Misia - The spoils of war (3 kartičky na ruke, kradnem si Objective Secure X kartičky)
Prv​é kolo - Imperial Guard
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini - Nie
Deploy - Scout Sentinely v rezervách. Súper má všetko na stole.
Turn 1 (IG): Popojdem dopredu s Paskom a nastrieľam unitu psov. Zabijem asi 5 ks, čo nie je zlé. Wyverna zabije jedného bikera.
Turn 1 (Khorne): Rýchly advance. Všetko ide dopredu. Hellbrute nič neurobí (LC nepenetruje a ML netrafí).
Turn 2 (IG): Pask s jednou Chimérou dorazí psov. Paskov bodyguard zlikviduje bikerov. Druha skvada psíkov je prečesaná Chimérami.
Turn 2 (Khorne): Bloodthirster otvorí Chiméru, psíci zas druhú. Maulerfiend sa zalizuje na Paska, ale nehodí charge. Krvavé listy bežia dopredu.  Hellbrute (ML netrafí a LC nič neurobí).
Turn 3 (IG): Pask zlikviduje Maulera. Vystúpení gardisti zas psov. Wyverna jedným volejom odparí skvadu letterov. Prídu sentinely a ceu ruinu pretlačia jeden glance na Hellbruta.
Turn 3 (Khorne): Boodthirster rozreže oba lemany (veľmi dobré hody na pen). Na stôl sa privolá nová 5-ka psov. Bloodlettery chargnú chiméru ale zoberú len jeden HP. Hellbrute (ML netrafí a LC nič neurobí).
Turn 4 (IG): Všetko ide do Bloodthirstera, ale ten dostane len 2W dole. Sentinely nič neurobia brutovi, Wyverna zabije 2 psov.
Turn 4 (Khorne): Bloodthirster spapá veteránov. Hellbrute (ML netrafí a LC zničí jeden sentinel). Psíci bežia k objektivu.
Turn 5 (IG a Khorne): Strešba do Blodthirstera, ale nič mu neurobím. Sentinely sa ostreľujú s Hellbrutom, ale bez výsledku. Psíci chargnú Wyvernu, ale nič jej neurobia. Bloody ešte stihne rostreliť Chiméru a zožrať jej posádku. Spanilá jazda končí v piatom kole. Našťastie.

Takže po spočítaní bodov to skončilo spravodlivou remízou 8:8. Ja som mal first blood a linebreakera + 6 kartičiek, súper zas warlorda s linebreakerom + 6 kartičiek. Súperovi ďakujem za hru, aspoň raz som vyskúšal nový list.

GAME 1 - Piňďa

Takže v prvej hre som sa postavil proti CH:SM (Kharn, lord na juggerovi, spawni, 2 unity mariňákov, Rhino, Predátor a Havoci s LC). Uvidíme ako to dopadne, proti chaosu hrávam teraz pomerne často a tak som zvedavý či ma súper niečím zaskočí.

Misia - Deadlock (čím vyššie kolo, tým menej kariet na ruke)
Prvé kolo - CH:SM
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini - Nie

Deploy - súper začal so všetkým na stole, ja mám v reservách scout sentinely.
Turn 1 (CH:SM): Na pravom krídle ide všetko dopredu a runuje. To isté blob mariňákov s Kharnom vzadu. Havoci s LC dajú jeden pen na chiméru v lese a tá sa nemôže hýbať v ďalšom kole.
Turn 1 (IG): Exterminátor zlikviduje Rhino (first blood), Pask potom spolu so zvyškom armády okreše spawnov, ale ... mohlo to byť aj lepšie. Wyverna zabije jedného havoca bez ťažkej zbrane.
Turn 2 (CH:SM): Havoci sa postarajú o chiméru. Spawny zožerú infantry squadu, lord si vyláme zuby na chimére a dá jej jeden glance. Tu sa dozvedám, že lord vlastne nebol attachnutý k unite spawnov (kvôli marke). Haha. Kharn beží do strednej budovy po cover, druhí mariňáci nič nerobia lebo sú zapinovaní po výstupe z vozidla.
Turn 2 (IG): Prídu sentinely a dajú dole HP z Predátora. Wyverna premaže mariňákov pri lordovi. Exterminátor, chiméry a infantry skvada zmaže spawnov. Pask to nasolí do lorda, ktorý prežije s poledným woundom.
Turn 3 (CH:SM): Predátor sa otočí riešiť Sentinely, ale moc nevyrieši a zničený je len jeden. Lord spapá gardistov. Havoci smutne stoja. Kharnova unita beží dopredu, ale v ťažkom teréne im to ide pomaly. Aspoň blokuje objektiv číslo 4, ktorý mám na ruke 3x.
Turn 3 (IG): Lord umrie. Chiméry sa posúvajú. Wyverna odsnipuje ďalších havocov. Zvyšok streľby ohlodáva kharnovu unitu. Vzadu beží z vreknutej chiméry vystúpená pcs k objektivu číslo 6 pri havococh v lese.
Turn 4 (CH:SM): Súper nemá veľa streľby, Havoci nič nevidia a Predátor nič neurobí sentinelom. Kharn beží.
Turn 4 (IG): Dorazím Havocov a spapám čo to z kharnovej sebranky. PCS beží k objektivu, v ďalšom kole je tam. Vzadu sa chiméra presúva do lepšej pozície na streľbu.
Turn 5 (CH:SM): Už len beh vpred. Predátor sa nejako presúva, ale jeho streľba nič podstatné nezmôže.
Turn 5 (IG): Prestrieľam kharnových mariňákov a môžem doflatoutovať chimérou k objektivu. Súperovi ostáva Kharn, mariňáko a Predátor s posledným HP. Hádžeme na 6. kolo a ... 2. Nehráme. Game over.

Po spočítaní bodov je to nakoniec prehra 6 (first blood, linebreaker a 4 kartičky) proti 8 (8 kartičiek). Keby sa pokračovalo, mohol som to vytiahnuť aspoň na remízu (splnil by som kartičku na ruke a možno zabil warlorda). každopádne to bola zábavná hra s príjemný súperom, ktorému týmto ďakujem za hru. Výborne som sa zabavil a dúfam, že sa ešte stretneme v nejakej odvete na ďalšom turnaji.

GAME 2 - DAWEX

S Dawexom som už mal tú česť si zahrať na OC v Prahe. Bola to vyrovnaná a dobrá hra, takže som sa tešil aj n túto. Železné pacičky (Tank kapitán v arti a storm shieldom, libby, 10 skákačov s evisceratorom, tacticala s LC, scouti, 2 dready, drop pod, nejaké rhiná a Vindicátor) sľubovali odolného súpera, a to nie len FnP a It will not die pravidlám.

Misia - Tactical Escalation (čím vyššie kolo, tým viac kartičiek na ruke)
Prvé kolo - Imperial Guard
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini - Nie
Deploy - sentinely v rezervách. Súper má v rezervách skvadu assaulťákov s 2 charmi. Vzadu sa za domček krčí Dreadnought.
Turn 1 (IG): Ideme dopredu. Pask s bodyguardom odparia Rhino vľavo. Zvyšok streľby ide do Tacticaly na budova s LC, umierajú dvaja a nepasnú morálku. Útek a regroup.
Turn 1 (SM): Príde Dread v pode a pretlačí pen na chiméru. Vindicátor vystrelí, ale nič neurobí. Zvyšok armády sa len pohne a poberie nejaké body za kartičky.
Turn 2 (IG): Prídu sentinely a zoberú HP Rhinu. Pask zničí Dreada z podu. Wyverna zabije jedného tacticala a jednotka opäť uteká. Zvyšok streľby premaže scoutov na objektive.
T​urn 2 (SM): Príde assaultná skvada, vindicátor imobilizuje bližšiu Chiméru, tej druhej nič neurobí. Dread pretlačí LC jeden glance na Exterminátor.​
Turn 3 (IG): Vystúpim zo všetkým von. Úloha je jasné, nedovoliť chargnúť Paska. Streľba zabíja pár mariňákov, zvyšok vytankuje lord so storm shieldom a arti armourom. Chimérka zaflotoutuje k objektivu 6 po bod. Sentinely chcú doraziť tacticalov, ale nedarí sa. 3+ je moc v tomto kole. Vindicator dostane lucky glance od Exterminátora. Pask ešte (keďže assulťáci boli mimo LOS) likviduje drop pod.
Turn 3 (SM): Nejaká streľba a umiera pár gardistov. Hod kola, charge na 7" do gardistov. Súper hádže 1 a 4. Nemilé. Rozhodujúce.
Turn 4 (IG): Kopa streľby a umiera skoro celá unita. Storm shield nepasne 2 zo 6 invulov, tanklord ale umiera na jeden pretlačený wound z lasgunu. Ostava tam libby s poledným woundom a jeden mariňák. Vzadu chargnú sentinely mariňákov, ale nič im neurobia.
Turn 4 (SM): Vindicator cúvne, ale streľba nič neurobí. Sentinely prehrávajú boj s krak granátmi a ubúda ich. Dread spoza chalupy ostreľuje Chiméru ale nič je nerobí.
Turn 5 (IG): Chiméry flatout na objektivy. Zvyšok armády tiež jemný advance. Ideme doraziť nepriateľa. Pask finišne Vindicator. Jeho bodyguard zvládne imobilizovať Dreada.
Turn 6-7 (IG a SM(): Už len dorážam čo je na stole, skórujem objektiy. Súper dohráva s poslednými 2 scoutami skrytými v zadnej budove.

Hra jedného hodu (failnutý charge) sa teda skončila výhrou gardy 16 (first blood, linebreaker, warlord a 13 kartičiek) ku 6 (6 kartičiek). Keby ten charge padol, tak zaplačem a neviem či by mi ostalo dosť streľby na zmazanie celej unity. Súperovi ďakujem za hru.

GAME 3 - PRCEK

Na záver dostávam Prckových Grey Knightov (Libby, skvada paladínov, 2x5 mariňákov v rhinách a Dreadknight). Posledná bilancia proti tejto armáde je v môj prospech a tak si celkom verím. Ako sa hovorí o pýche a páde, ale nebudem predbiehať. Všetko po poriadku.

Misia - The Spoils of War (3 kartičky na ruke, kradnú sa objektivy Secure objective X)
Prvé kolo - Imperial Guard
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini - Áno
Deploy - sentinely v rezerve. Súper tam má skvadu paladinov s libbym.
Turn 1 (GK): Dreadknight zlikviduje chiméru. Paladínovia zas chiméru.
Tur​n 1 (IG): Ja na oplátku strieľam celou armádou do Dreadknighta,​ ale ten ostane s posledným woundom na stole. Fakt kopa dobrých savov ho zachránila. Ale to je len pokračovanie mizérie, ktorá začala ukradnutím iniciatívy.
Turn 2 (GK): Dreadknight nastrelí Paska s psycannom, hádže 4 hity a na pen = 2, 6, 6 a 6. Tri autoglance = mŕtvy Pask. Aby mi to súper ešte osladil, tak na charge do bodyguarda potrebuje celých 10". berie 2 kocky = 5 a 6. Takže oba lemany sú dole. Paladiny rozšroubujú Chiméru a PCS. A aby toho nebolo málo, tak mariňáci so storm boltrami dajú na zadný armour Chimére 6 hitov a z nich 4 šestky na pen. Ako pred mojím druhým kolom mám na stole 1 Chiméru a cca. 30 gardistov.
Turn 2 (IG): Zabijem Dreadknighta. Wow. Necítim v tom žiadnu satisfakciu. Zvyľšok strešby ide do mariňákov, ale súper pasne všetky 3+ savy.
Turn 3 (GK): Paladínmovia zlikvidujú veteránov. Mariňáci pobijú gardistov.
Turn 3 (IG): Utekám s poslednou Chimérou.
Turn 4 (GK): Súper naháňa moju Chiméru.
Turn 4 (IG): Spomeniem si na Sentinely v rezerve a tí prídu a zabijú jedného maríňáka. Utekám Chimérou.
Turn 5 (GK): Gardisti na stole umreli na Paladínovú nemoc zvanú halberdy. Chiméra je v pasci ale prežíva.
Turn 5 (IG): Ničím jedno Rhino. Sentinely sedia tíško v rohu, aby si ich nikto nevšimol a nedostal som vajp.
Turn 6 (GK): Súper potrebuje zničiť vozidlo. Tak ho nastrieľa storm boltrami a samo nahádže toľko šestiek na pen, že nie je o čom. Súper potrebuje zabiť unitu v cc. Tak nachargne vystúpenú unitu z Chiméry. Ako mal som pocit, že čo súper potreboval hodiť hodil a čo som mal hodiť aspoň štatisticky ja, tak som nehodil.
Turn 7 (IG a GK): Už sa nič nedeje, zničený je jeden Sentinel. Ja na oplátku nič nezabijem, lebo 3+ save je neprekonateľný v tejto hre.

Vďaka Cisárovi toto utrpenie skončilo. Výsledok jasný - 16:4 pre Grey Knightov. Uhral som 3 kartičky a linebreaker. Súper nahral asi všetko čo sa dalo aj nedalo. Aj napriek nepriazni som sa snažil hru si "vychutnať", ale v niektorých momentoch by som najradšej hrýzol do stola. Ale aj takéto hry si človek musí odstáť. Súperovi ďakujem za hru a gratulujem k úspešnému prevedeniu odvety za OC.

Po záverečnom kole prišlo na rad vyhlásenie výsledkov:
1. Kekela (Piňďa),
2. Sabre (odhraté 2 hry),
3. Prcek,
4. Alessan,
5. Adam,
6. Dawex,
7. Stern (po prvej hre odišiel, kvôli nepárnemu počtu hráčov).

Sabremu ďakujem za super turnaj, súperom za super hry.
Teším sa na ďalšie.
Plus ďakujem Vám všetkým za pozornosť.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára