utorok 2. augusta 2016

Dark Angels vs. Khorne Daemonkin (1.850 pts.)

The Tale of Zophael
"The Prey"

"Chcem ho mŕtveho." Veliteľ Tizrael nemusel upresňovať, koho má na mysli. Lord Uztral, služobník krvavého boha, jemne pohol hlavou, čím naznačil, že vie čo sa od neho očakáva. Zaberie to určitý čas. Ale na tom nezáležalo. Dôležitý bol výsledok. A ním mala byť mŕtvola nepriateľského vodcu - kaplána Zophaela.

Tizrael sledoval odchod služobníka temných bohov so zamysleným výrazom na tvári. Už dlhý čas mu postava v čiernom brnení znepríjemňovala život, kazila jeho plány, zabíjala jeho blízkych pobočníkov. To musí prestať. Za všetko mu zaplatí. Svojim životom. Uztral ho ešte nikdy nesklamal. Veril, že tomu bude tak aj teraz.

Prvé kolo - Khorne
Deploy​ - Dawn of War

Misia - kartičky: čím vyššie kolo, tým viac kartičiek na ruke
Night fight - Nie

Ukradnut​á ini - Nie
Deploy: Súper má na stole všetko, ja mám v rezervách commandu s meltami a dreadnoughta v podoch.
Turn 1 (Khorne): Všetko sa valí dopredu. Soulgrinderova placka oscatteruje od chaplainovej unity v zadnej ruine.
Turn 1 (DA): Knechti s chaplainom sa postarajú o jednotku possesdov a land speedre odpália Cruhserov na koníkoch. Grav biky zabijú jednu nepriateľskú motorku.
Turn 1 (DA)): Drop pod s meltami a Ezekielom dopadne za Soulgrindera a explode result ho vyraďuje z hry. Assaulťákov podhadzujem ako návnadu Lordovi so psami, uvidíme či zaberie. Tacticala sa snaží preriediť spawnov v lese ale urobí málo.
Turn 2 (Khorne): Tak Lord nabral jednotku assaulťákov, ako zázrakom prežívajú dvaja z nich. Seržant s fistou je v chalangi rozsekaný lightning clawov. Maulerfiend naberie commandu, s meltami nedám overwatch a strácam 2 veteránov. Spawni nachargujú tacticalu, tá sa ale drží.
Turn 2 (DA): Príde dread, spáli celú jednotku bloodletterov v ruine. Chaplain chargne spawnov a s knechtami a tacticalou ich zredukujú na počet 0. Motorky a land speedre finišnú nepriateľské motorky a nejakých bloodletterov v druhej ruine. Ezekiel ešte dokáže castnuť na lorda so psami kúzlo, ktoré celej unite redukuje WS na 1.
Turn 3 (Khorne): Lord chargne tacticalu a knechtov s chaplim. Knechti sa vďaka 3+ a fnp držia, ale tacticala už toľko šťastia nemá. Mauler nepotvrdí prvé kolo a zabije len jedného veta. Ezekiel prežíva s posledným vetom. Deamon prince v ruine sa k ničomu nemal. Chaplain s apothekárom si hit and runne.
Turn 3 (DA): A tak deamon prince dostáva náklad rakiet a hb od land speedrov a dorážajú ho gravy s motoriek. Dread chargne maulera a rozomelie ho na kopu šrotu. Ezekiel sa konsoliduje do ruiny. Lord so psami finišne tacticalu a Rhino.
Turn 4 (Khorne): Jednotky sa držia na objektivoch, takže pohyb minimálny. V zadnej ruine, ku ktorej smeruje chaplain sa skrýva zvyšok bloodletterov, ktorý treba dokončiť.
Turn 4 (DA): Land speedre to sypú do psov, rakety s insta killom celkom redukujú ich počty. Dread sa pokúsi chargnúť, ale failne. Chaplain sa postará o bloodletterov. Ezekiel sa skrýva za podom.
Turn 5 (Khorne a DA): Lord sa postará o dreada, aj keď zo sebou zobral troch psov, proti fiste nemal šancu. Ja už len premazávam psov land speedermi. Hádžeme na ďalšie kolo a hra končí.
Resul​t:
Dark Angels 10 (first blood, linebreaker, 8VP za kartičky) : Khorne Daemonkin 9 (9VP za kartičky)
Hr ​a bola super, vo vyšších kolách mi pomohlo to, že som mal ešte dosť jednotiek na zaberianie objektivov na zahratie kartičiek, kdež to súperovi ostali na stole len dve unity. Súperovi za ňu ďakujem a teším sa na ďalšie.

Kaplán nehybne sedel a premýšľal. Dnes ho delilo od smrti naozaj málo. Dôkazom bolo jeho brnenie, ktoré musel zveriť do opatery svojich bratov. Nebol by si pomyslel, že rutinné pátranie v opustenej časti mesta sa premení na boj o holý život. Odkaz od nepriateľa bol jasný. A Zophael presne vedel, ako naň odpovie.

Tizrael nenávidel sklamanie. A neodpúšťal chyby. Presvedčil sa o tom aj Uztral, doteraz najspoľahlivejší z jeho pobočníkov. Chladnúcej mŕtvole pod  jeho nohami ostal na tvári výraz prekvapenia. Kým bezvládne telo dopadlo na zem, Tizraelova zbraň už bol späť na svojom mieste po jeho boku. Túto nepríjemnú záležitosť bude zjavne musieť vyriešiť osobne.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára