streda 15. februára 2017

Imperial Guard vs. Imperial Guard (1.500 pts.)



 The Siege of Cadia Secundus


Ako posielal výstrel za výstrelom do nepriateľských šíkov, pištoľ v jeho rukách sa prehrievala. Nie každý však znamenal zásah. Zničené budovy a ich trosky poskytovali výborné krytie proti paľbe jeho mužov. "Pane, posádka Wyverny Blind Fury hlási, že sú v ideálnej streleckej pozícii." Prikývol sám pre seba. Výborne. To spomalí nepriateľský postup a poskytne časť na preskupenie obranných síl.

4 deň obliehania. Kasr Kraf sa otriasal pod paľbou nepriateľskej artilérie. Úvodné bombardovanie napáchalo značné škody, bolo však len slabou predohrou toho, čo nasledovalo. Vlna za vlnou kultistov a zradcovsýh imperiálnych vojakov sa valili na pozície Cadiáncov. Boli kosení vo svojích stovkách, tisícoch. Ani to však nestačilo. Po každom útoku prišiel ďalší. Početnejší, zúrivejší. Keď sa stali pozície neudržateľné, nastal čas na ústup. Táto taktika zatiaľ prinášala svoje ovocie. Ale dokedy. Čo keď už nebude kam ustúpiť ?

Seth Granski potlačil temné myšlienky. Nebol čas sa zamýšlať nad budúcnosťou. Teraz bolo potrebné bojovať. Jeho muži boli na svojich pozíciách a čakali na nepriateľa. Museli sa udržať tak dlho ako to len bude možné.


"Počkajte na nepriateľa. Neprezrádzajte svoje pozície. Nechajte ho nech sa ukáže ako prvý." Jasný pokyn, ktorým sa riadili posledné hodiny bojov. Po jeho lavici zaznel výstrel. Nasledoval ho zvuk pohybujúcich sa vozidiel. 

Voxom zaznael jeho hlas. "Prichádzajú. Muži Cadie. Pripravte sa. Za Lorda Castellana. Za Cisára. Za Cadiu. Bráňte svoj domov."



Deploy - na mojej strane sú Basilisk, Chiméra s plasma vetmi, PCS s heavy flamerom, Blob 30 gardistov s priestom, Wyverna, LR Exterminator a 3x Armoured Sentinel.

Deploy - súper nasadil LR Battle Tank, 1x veti v chimérach s plasmami, 2x veti s camo ML a plasmami, Lorda Comissara, Hellhound a 2x5 scionov (melty) so scout sentinelom v rezervách.
Misia - 3 objektivy
Deploy - Dawn of War
Prvé kolo - IG
Ukradnutá ini - Áno
Turn 1 (Traitor IG): Salva z Battle Tanku a chiméry ma stojí jedného Sentinela. Pár gardistov umiera aj z blobu.
Turn 1 (IG): Blob sa posunie dopredu. Wyverna premaže zakopaných vetov v strednej ruine. Basilisk dá crew stunned na hellhound. Plasmy od vetov mu nič nespravia.
Turn 2 (Traitor IG): Príde jedna petička Scionov s meltami. Jemný scatter a v dostrele je len jedna melta.
Turn 2 (Traitor IG): Aj to stačilo aby LR vybuchol a zabil pri tom 2 scionov. Prichádzam o ďalší sentinel. Blob trochu preriedol.
Turn 2 (IG): Blob advance a streľba do zvyšku vetov v strednej ruine. S ignores cover ordrom to celkom ide. Z chiméry vystúpia veti a s tank hunterom zvládnem pretlačiť jeden pen plasmami a opäť crew stunned. Basilisk mieri na LR ale scatte a 5,6. Wyverna premaže druhých vetov v krajnej ruine. Sentinel ešte chargne scionov.
Turn 3 (Traitor IG): Príde druhá petička scionov smeltami. Tentoraz lepší mishap a sú v ideálnej distance od Wyverny.
Turn 3 (Traitor IG): Wyverna už nie je. Výbuch zabije troch scionov. Battle tank a chiméra to kropia do blobu, z ktorého ubúda. 
Turn 3 (IG): Blob sa postará o preživších scionov. Plasmy skúsia s tank hunterom doraziť hellhound, ale nedarí sa. Musí sa oň postarať melta z ccs. Hit pen a last HP dole. Chiméra ešte pokropí vetov v ruine. Basilisk dá dole 1HP z Battle Tanku.
Turn 4 (Traitor IG): Sentinel to napáli do Basiliska. 2 hity a na pen - 1 a 1. Uf. Blob dostáva náklad, ale stále sa drží v dostatočnom počte. Sentinel stráca HP v close combate.
Turn 4 (IG): PCS sa hýbe k objektivu. CCS sa stiahne a jedna melta v dostrele vybaví sentinel. Veti prečisťujú ruinu pred nimi. Basilisk dá dole ďalší HP z Lemana. Blob chargne chiméru, melta bomba s rerollom na hit netrafí.
Turn 5 (Traitor IG): Chiméra zacúva. Predtým z nej vyskošia veti a premažú blob na kritickú úroveň.
Turn 5 (IG): Basi dáva posledný hit a leman končí v hre. PCS s heavy flamerom a posledný flamer z blobu premažú vetov a zabijú aj Lorda Commissara.
Koniec hry.
 Výsledok:
Imperial Guard 7 (2x objektiv, slay the warlord) : Traitor Imperial Guard 5 (1x objektiv, first blood, linebreaker) 
Súperovi ďakujem za hru.


Seth počul ako sa mohutná brána za jeho chrbtom zavrela. Jeho obavy zmizli. Už nebolo kam ustúpiť. Druhý okruh obrany Kasr Kraf sa uzavrel. Na prípravu jeho poslednej obrannej pozície mu ostávali minúty. Využil ich ako najlepšie vedel.

Granského muži, na čele so svojim veliteľom, umreli do posledného. Stáli neohrozone proti šialeným kulistom aj ich démonským spojencom. Život samotnému Sethovi zobrala až postava v brnení polnočnej modrej. Ak však očakávala v momente jeho smrti v jeho očiach strach, nenašla ho. Ako sa čepeľ rotomeča vnárala do jeho tela, jediné čo ponúkol svojmu nepriateľovi bol pohľad plný nenávisti a vzdoru.

Umri, zradcovská špina!" S týmito slovami uvoľnil zovretie ruky, v ktorej zvieral krak granát. 

+++ Alessan +++  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára