nedeľa 11. februára 2018

Hobbyzone: Terrain Workshop v MadMaxone part. II

HOBBYTIME


Od posledného workshopu uplynula už nejaká doba (takmer 2 roky), a tak sa hodilo trochu zrevitalizovať park budov na hranie sa s panáčikmi. Termín bol ohlásený s dostatočným odstupom, ľudia prihlásení a ... realita päť tvrdo udrela. Od objektívne neúčastných (choroba alebo osobné záležitosti) sa teda návštevnosť ukázala skôr v červených číslach. Čo teda zamrzelo, lebo neustály plač a sťažovanie, že sa nič neurobí, a ako by to bolo celkom fajn dáky workshop zrobiť. A nakoniec ... 


... ale dosť plačlivých slov. Po plači príde ... Zjeb. Na nemilé prekvapenie sme zistili, že veľké množstvo terénov bolo polámaných, odlomené časti pohádzane kade tade (a veľkú časť sme ani nenašli). Ako chalani ... pardón prepitujem ... čo sú toto kurva za spôsoby ?! Ruina zlomená na polovicu, odtrhnutý komín, chýbajúce zábradlie, otrhané stromy s terénmi s rhinom, poolamované ďalšie časti z iných budov. Je to tam k dispozícii, to ale neznamená že sa máte správať ako totálny debili. Ak niečo zlomím tak buď napíšem na stránku, alebo zoberiem lepidlo a opravím to. Nie že to tam necháte pohádzané, kopa vecí sa už nedá nájsť. Toto je správanie na úrovni detskej škôlky. Tak sa trošku zamyslite. Ak sa niečo poškodí, je to normálne a nikto vám za to hlavu neodtrhne, ale treba napísať, aby sa to mohlo opraviť.

A nakoniec k veci. Teda k maľovaniu. Keďže sme nakoniec boli len traja (ale aspoň 1 airbrush), tak sme sa začali prplať s detailami na už ako tak namaľovaných ruinách. Však to poznáte. Lebky, káble a rivety. Všetko aspoň v 50 ks na 10cm2. 


Juraj nám doniesol nejaké nové terény, takže michal (s 2 akčnými pokukovačmi) išli hore basecoatovať imperiálne zákopy a krešnutú Aquilu, zatiaľ čo ja s Aďom sme piplali ruiny (plus teda Metodove prvé kontakty so štetcom pomohli nawashovať terény zo Shadow War Armageddon).



Takže kým bola Aquila airbrašnutá a dostala sa mi do rúk na washovanie, stihli sme obsypať asi 2 ruiny nejakými tými drobnými detailami. Aďo sa potom pustil do premaľovávania imperiálnej orlice na landing pade (ako správny chaosák, aby vedel kam deepstrikovať terminátorov) a ja som powashoval a pokovoval Aquilu.



Popritom maľovaní sme skonštatovali aktuálny stav W40k, prebrali nejaké tie rumory (munda, gangy, shadespire) a porozdávali tipy na maľovanie a hobbyovanie. Well. Taká klasika. Hui nevaril a tak nás zachránila kebabáreň a najznámejši Mc v okolí. 

V konečnom súčte sme nakoniec dopadli nasledovne:













A tu teda celkový objem práce. Ešte stále je potrebné na tých terénoch robiť, to množstvo detailov je neuveriteľné. Takže to ešte chvíľu potrvá, kým budú prehlásené za plne hotové. Ale zas sa o trochu posunul paint, a tým pádom aj úroveň vášho hrania v maxone. 

Rozoberalo sa pravidelnejšie robenie workshopov (tak cca každé 2 mesiace, povedzme posledný víkend v mesiaci), ale po poslednej skúsenosti neviem či má zmysel vymýšľať niečo masové a organizované, lebo sa to míňa účinkom. Uvidíme, ak tak dám vedieť. 

Plus teda ešte jeden apel. Dávajte pozor na tie terény, fakt stačí sa k tomu správať trochu ako človek a nie hovädo, odložiť to do police, nie to tam jebnúť. A ak sa niečo odlomí, treba napísať.


Dúfam, že sa teda vidíme pri ďalšom workshope (a nie za ďalšie dva roky). 
Emperor protects !!!
+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára