pondelok 11. apríla 2022

Necromunda: Dark Uprising (Week 3)

 HIT AND RUN

+++

Všetko bolo pripravené. Orloci nemali najmenšieho tušenia, že sa ženú do pasce. Úvodný útok mal len odlákať ich pozornosť a nasmerovať ich k zvyšku partie. Predsunutá hliadka vzládla úlohu na výbornú a dupot topánok o kovové mreže sa približoval. V interkome mu zaznel Damienov hlas: "Kontakt o 15 sekúnd. Pripravte sa."

Damien skontroloval zbraň. Bola nabitá a pripravená. Pištol bola relika. Dostal ju ako súčasť odmeny od jedného z klientov za to, že našiel a priviedol späť jeho dcéru. Pobláznené dievča odišlo od rodičov za mužov svojich snov, z ktorého sa vykľul obchodník s ľuďmi. Damien to stihol na poslednú chvíľu. Hodinové zdržanie a už by ju nikto nenašiel.

Zo zamyslenia ho vytrhlo poklepanie po ramene. Obrátil sa. Ejros na neho mlčky pozeral. Ukázal smerom k zavretým dverám. Damien nevedel ako to robí, ale mohol sa spoľahnúť na to, že na druhej strane sú Orloci. Najvyšší čas zauútočiť. Kývol na mužov, ktorý boli s ním a pohli sa smerom k ovládaču dverí. Je čas vstúpiť do hry."

+++

Takže kampaň pokračuje ďalším kolom. Na tretí týždeň sa mi ušli Orloci. 

Hráme misiu Hit and Run. Žiadne objektivy a úplne sprostá a jednoduchá vyvraždovačka. Teda aspoň pre mňa. Mám sa pokúsiť dostať čo najviac súperových modelov ooa. A myslím, že on tiež. Mne misia ako útočníkovi umožňuje za double akciu nechať modely odísť zo stola. Na to sa ale nechystám. Ďalší týždeň je prestávka, recovery je automatická, takže ak sa aj niekomu niečo stane, tak do ďalšej hry bude ready. Ide sa all-in. 

Počas pre-game postupu si nahádžeme výnosy z teritórii, ja dostávam 110gp z tých mojich. Plus teda settlement mi dáva gangera zadarmo, kua ďalšieho. Nesťažujem sa model count mi naskakuje rýchlejšie ako cena pohonných hmôt za posledné týždne. 

Ascendancy je pre tento týždeň Order a hádžeme si, ... nespomeniem si, lebo som si to zabudol zapísať.


Orloci sa vyložia okolo stredového terénu, majú deploy myslím 6" palcov od stredu. Všetci sú na spodnom podlaží okrem jedného strelca, ktorý je na hornom podlaží terénu. Ja sa súpera snažím obkľúčiť. Mám 10 modelov, čo nie je málo ani veľa. Môj malý pohyb a dostrel s pištoľami ale asi budú problém. Na jeden flan dávam osamotenú escherku, ako návnadu na odlákanie pozornosti.


Do rohu ide zas Magos a Grab s borkovnicou, prin ich sa skrýva ešte Kriss (nováčik a jej prvá hra, tak hádam to dopadne pre ňu dobre). Zatiaľ som krytý, a keď bude treba vykuknem spoza rohu a spustím streľbu.


V ďalšom rohu je potom Blademaster Kochta skrytý a potichu. Nad ním je potom strelecký Goliáš, ktorý bude čakať na príležitosť najskôr ostreliť sentryho na teréne a potom pinovať súperove modely. Oproti Kochtovi pri dverách je druhý Goliaš s obojručnou sekerou. Oni pobežia dopredu a budú sa snažiť dotač do close combatu.


Posledná skupina je Damien Tor´shazza, Ejros a kroot Xirk. Dvere sú dobrý kryt, a keď sa rozhodnem ísť dnu, má kto otvárať a kto strielaľ.


A môžem začať. Vyhral som iniciatívu, takže môžem ísť na to. Blademaster Kochta nahodí smoke granát pred Orlokov, a čaká čo sa bude diať. Dúfam, že dym vydrží čo najdhšie a súper nebude môcť po mne strielať.


Goliáš na poschodí dobre zamieri a triafa gangera na poschodí, ten dostáva serious injury a do konca hry je eliminovaný (myslím, že v treťom kole spadol cez okraj a zabil sa). Jeden z dvoch wreckerov potom chargol kroota, ale nič neurobil, na oplátku mu Xirk zapichol fighting knife do krku a poslal ho za Cisárom.


Escherka v prvom kole vystrelila ale nič neurobila, na oplátku po nej skočil wrecker ale plasma pistol netrafila a tak sa dožila ďalšieho kola. Tam chargovala, ale nič nespravila. Následne na to bola ubitá dvomi Orlockmi v nerovnom súboji. 


V druhom kole idem dopredu, kochta aj goliáš so sekerou nabehli k orlockom, bohužia dym z granátu sa rozplynul a tak sa museli skrývať kde sa dalo. Orloci sa k tomu postavili pragmaticky, začali sa sťahovať. Zpoza dverí sa odhodlali vystúpiť Damien aj Ejros, ten druhý schital dávku, ale môj leader si zachoval dichaprítomnosť a odstrelil jedného z championov.


Táto strana je nešťastná. Najskôr ma zaskočil nábeh borkovnice, ktorá zapinovala Magosa aj Gruba, Magos to schytal na serious injury a už nevstal. Žijúcu wrecker potom chargol zapinovanú Kriss a nedal jej šancu, V tomto momente to vyzeralo zle nedobre. 


Tretie kolo a začína to ešte hrošie. Magos váľajúci sa na zemi dostáva Coup de grace a začína to pripomínať tragédiu z mojej strany. Zabíjať mám, ale zatiaľ iba strácam modely.


Potom Goliáš zapinuje jedného z Orlockov, a jeho dvojča ho rozpára v close combate sekerou. Najvyšší čas na to, aby umierali aj Orloci. V podchode potom nabehne Kochra ďalšieho, ale nedarí sa mi nič spraviť. Špecialista.


Na strede sa odvážim s Tor´shazzom chargovať, a výsledkom je znešodnený šampión. Čo je zas o niečo lepšie. Leader za ním sa ale nezlakne a skúsene odpaľuje toho môjho zo stola plasmou. 


V podchode sa to začína mydliť. Wrecker si to naskočí dopredu ale nedobehne do base kontaktu. Kochta odstráni svojho súpera, a goliáš nabehne wreckera. Ďalší mŕtvy model. Tu už to začína pre Orlockov vyzerať zle. Karta sa obrátila.



Okolo leadra Orlockov sa začína sťahovať slučka. Stráca aj posledného champa, čo mu kryl chrbát a stojí sám proti presile. 


Dobre si to zváži a v nasledujúcom kole, kedy by som ho nabehol asi tromi modelmi do kombatu, si to rozmyslí a utečie. Čo znamená, že Venatori si zapisujú výhru. 

Ideme sa vysporiadať s post-game sekvenciou. Nahádžeme si odmenu za hru, ja za 7 zabití hádžem 7xd6x10 čo mi vychádza na krásnych 300gp. Mŕtvoly si hádžu, a schytáva to Magos, ten hodí smrť, ja ho cez Docka za 100gp zachránim ale stráca permanentne 1" z movu (a ide na 2"). Ďaľšou dobrou správou je, že každý gang dostáva po tejto hre 350gp na nákup (odteraz už nákup nebude možný). A mne teda vyjdú peniaze na poriadne posily. Nimi sú ďalšia escherka s pw axou a plasma pistolou, champ s boltrom čo môže dvakrát strielať a ... Ambot. 

+++

Orlocký šampión nevydržal dlho a prehovoril. Nemalo zmysel mlčať. Nie keď sa do práce pustil Xirkov nôž. To bolo dobre. Ako prejav dobrej vôle odniesli ho odniesli na miesto, kde si jeho druhovia budú môcť vytdvihnúť. 

A Tor´shazzov team sa mohol vydať na cestu. Tentoraz už ale vedeli kam. 

+++

S-V-T-R THE TERROR

Dielo génia Magosa Tokarofa, ktorý z nálezu v opustenej fabrike objavil nehybné telo Ambota. Niekoľko hodín opráv a nehybné telo robota sa pohlo. Obrovská posila pre Tor´shazzov team. Hrubá sila nielen na odstraňovanie prekážok, ale najmä do boja nablízko, kde je tento pôvodne tažiarsky stroj extrémne efektívny. 

Zbrane: Tunneling claw 


MYLLADONNA THE RAT-QUEEN

Nik v Underhive nezabíja s takou ľahkosťou a ladnosťou ako kráľovna Mylladona. Bývalá Eschera našla potom ao opustila svoj gang svoj osud v love ľudí. A je v ňom naozaj dobrá. Keď Damien Tor´shazza zistil, že sa nachádza v Arcose, netrvola dlho a ozvala sa na jeho správu. Síce nelovili toho ostého človeka, ale s ohľadom na situáciu uzavreli krehké spojenectvo, aby mohli prežiť.

Zbrane: power axe a plasma pistol






Nakoniec opäť pridelím expy za účasť v hre Stále nie je na tom nikto tak, aby dostal nejaký upgrade. Takže uvidíme v ďalšje hre, kde sa stretnem zas s novým gangom, ktorým bude tentoraz Cawdor, ktorý čaká na odplatu za druhé kolo. Tentoraz s plným gangom. Ďakujem za pozornosť a do skorého čítania.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára