pondelok 10. januára 2022

Crusade: Death Guard vs. Dark Angels (500 pts.)

Začiatok Crusady sa pomaly ale isto blíži, takže stále je na mieste testovanie jednotiek a refresh pravidiel a armady z codexu. Tentoraz proti majstrovi organizátorovi a jeho Dark Angelom. Testovali sme aj prvú misiu na kampaň, takže Vám ju neprezradím do detailov.


Ja som si ešte chcel vyskúšať jednu unitu, ktorú som doteraz nemal na stole na takýto formát.  Blightlordov, s reaper AC a flailou. Zostavu dopĺňa 14 poxov, 5 plague marinakov s launcherom a flailou a Plaguecaster. Taktika je jednoduchá, termosky pochoduju stredom stola a naťahujú všetko čo na ne skočí, marinaci a poxovia pôjdu na objektívy.


Zostava stojaca proti mne je trochu okliestena, kapitán v termopradle s relic bladou, 3 bladeguardi a 10 assault intercessorov. Uvidíme ako to pôjde, hlavne ta 10na ma straší, je to kopa woundov a útokov. Hodíme si o prvé kolo, vyhravam a idem prvý.


TURN 1

Terén je prehustený, takže aj tak nikde poriadne nevidím. Čiže si len vybehnem k objektívom, poxovia zvládnu dobehnúť k jednému, caster drží druhy a plague marinaci utekajú k ďalšiemu, ku ktorému sa rozbehnú intercessory.


A je to presne tak ako som si myslel. K objektívu sa rozbehne desina marinakov na steroidoch. Samo som skrytý za ruinov takže streľba sa nekoná ani z druhej strany.


Na druhej strane sa odvážne rozbehnú Bladeguardi a naberu mojich poxwalkerov, aj napriek môjmu stratagemu čo dáva -2" do chargu. Jednoducho bloodlust sa nedá zastaviť. Útoky ale moc nejdu a umierajú len 6 poxovia. Zvyšných 9 ide dávať mw na 6ky a zvládne dat 2, čím načnem slušne 1 model. 


TURN 2 

Rovnako ako súper sa nebojím a idem vpred. Plague marini sa snažia nastrieľať intercessorov, ale launcher newoundne oba hity a boltre dajú dole 1w. Je načase nabehnúť do cc a trochu pozametať. To sa ale moc nedarí, zabijam len 2 marinakov a na oplátku strácam 3 plague marinov (1 bol načatý overwatchom). 

Caster sa presunie, a úspešným smitom a curse of leper kúzlom odpaluje bladeguardov zo stola (2mw za 2 kúzla zaslané na 7+ do 12", 2mw za smite a 3mw za leper proti T3). Nečakané, ale príjemné. Posledného nachádzajú blightlordi a nedajú mu šancu. 

Plague marinaci sa ohlodavaju s intercessormi, a aj keď seržant padá flaila ide a kraja postupne kus za kusom. 


TURN 3 

Shufflujem termosky aby boli na strednom objektive, plague marinak s flailou doráža posledných 3 intercessorov. Toto bolo jedno z prekvapení hry a táto jednotka by si zaslúžila bonus expy za svoj performance, zvládnuť 10 primarisov je slušný výkon.

Súperov posledny model sa už na to nemôže pozerať a v snahe pomstiť svojich mužov nabehne do termosiek. Má síce relic blade ale ta 2d ma netrapi, napriek tomu umiera 1 termoska. 3 sekery zvládnu dat dole pár woundov. Potom sa roztočí flaila a tá doraža kapitána na 0w. 


A tak DG po prehrách zaknihovava víťazstvo, a na trophy rack ďalšiu hlavu, tentoraz termo kapitána. Papa Nurgle ma radosť. Misia bola zábavná a mate sa na čo tešiť. 

Súperovi ďakujem za hru. A postrehy z hry ... 5 termosiek na 500b je dosť dobrý staying power, plague marinaci príjemné prekvapili aj so standard equipom, no a caster bol hviezda lebo ma zbavil 4++ unity co by tam vedela dlho otravovať. Ďakujem za pozornosť a hádam už čoskoro vidíme pri hre, možno aj ten kampaňovej.


+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára