nedeľa 6. februára 2022

Necromunda: Tor'shazza's Chosens

Už keď mu klient oznámil miesto, kam bude musieť ísť, vedel, že je v sračkách. Ale bol to dobrý klient, dohodil mu už nieľko dobrých kšeftov a niektoré z nich boli naozaj slušné prachy za málo roboty. Karma je sviňa a má zmysel pre humor, pomyslel si. Arcos. Bol tam už pár krát, ale nikdy nie v čase aký bol teraz. Podľa posledných zaručených správ, čelilo Úľové mesto lockdownu a ak veci nepôjdú ako majú, tak aj horšiemu osudu. Lord Helmawr už tam údajne poslal svojho zmocnenca, a s ním aj niekoľko transportov plných najlepšie vycvičených Arbitrov na celej planéte.   

Ak má ísť na takéto miesto, a nájsť osobu, ktorú mu klient opísal, bude potrebovať schopný team, toto nebola robota pre nejakých zasratých amatérov. A to ho bude stáť veľa kreditov. Za predpokladu, že ho to nebude stáť jeho, na miestne pomery stále mladý život. Je pravda, že posledný človek, ktorý vedel jeho vek umrel za nezvyčajných okolností pred desaťročiami. On sa však ani vo svojich 117 rokoch necítil starší ako tridsiadnik. Kredity, ktoré investoval do omlaďovacích kúr, boli minuté najlepšie ako len mohli byť. Veľa kreditov. Vytrhlo ho to zo zamyslenia o svojej minulosti a skúsil posledný gambit. Vypýtal si odmenu, z ktorej by normálneho smrteľníka na mieste porazilo. Klient len prikývol a pohybom prsta na datatablete odoslal Damienovi zálohu. Jej samotná výška stála za to utiecť a neobracať sa. Vedel však, že by si len podpísal rozsudok smrti. Nebol naivný, že patril k najlepším lovcom, ktorý si jeho klient mohol dovoliť. A čo bolo horšie, mal svoju profesionálnu česť.

Keď si s klientom podával ruku na rozlúčku, v hlave už mal sformovaný zoznam kandidátov. Musí len skontrolovať databázu, či nedošlo k nejakému nepredvídateľnému úmrtiu a môže rozoslať ponuky. Bude to všetko narýchlo, ale koniec koncov, rýchlá príprava vo väčšine znamenala dobrý lov. 

DAMIEN TOR'SHAZZA

Love ľudí a príležitostný nájomný vrah (o čom samozrejme neexistujú žiadne dôkazy). Svoje povolanie vykonáva s láskou už takmer jedno storočie. Medzi jeho najznámejšie úlovky patrí hlava Goliathsého renegáda Shroksa, potvrdené zabitie genestealera v súboji na blízko a víťazstvo nad Kalom Jerichom v pití dvojitých panákov v bare Skurvený život. Nepohrdne dobrým jedlom, zábavou v príjemnej ženskej spoločnosti a dobre platenými zákazkami. Vie si zachovať chladnú hlavu za akejkoľvek situácie. 

Zbrane: needle pistol a stiletto knife
BLADEMASTER KOCHTA

Nik nevie odkiaľ Kochta prišiel. Jedného dňa sa zjavil pred bránami pevnosti klanu Escheriek a odovzdal prekvapenej stráži vrece s hlavami desiatich najhľadanješích osôb, zverejneným samotnou matriarchkou. Od tohto momentu sa stalo verejne známym, že ak potrebujete niekoho odstrániť, nepošlete za ním imperiálneho assasína, ale blademastra Kochtu. Tichý a nenápadný spoločník, rýchly a presný zabiják. Takto pozná Kochtu aj samotný Damien, s torým už niekoľo krát spolupracoval. 

Zbrane: chainsword, stiletto sword a stub gun
MAGOS TOKAROF

Magos sa už dlhé roky pátra po výskume Tech-priesta Biologusa Hermiatusa, ktorého výsledkom bola komtaminácia úľového mesta Secundus genestealermi a jeho úmrtveniu na dlhé dekády, možno až storočia. Jeho pátranie ale nedostali posvätenie od jeho nadriadených, preto ho robí na vlastnú päsť. To si vyžaduje nemalé náklady a tak sa občas necháva najímať ako konzultant pre lovcov odmien, prípadne ako ich technická podpora. Netreba sa ale nechať oklamať, magosova myseľ nie je jeho jedinou zbraňou.

Zbrane: chainaxe a plasma pistol
EIROS SLAGMAJST

Bývalý člen vodnej kasty, postihnutý dosiaľ nepoznaným xeno virúsom blúdi podsvetím a hľadá liek na svoje prekliatie. Nik nevie ako to robí, ale vodu dokáže vycítiť na kilometre, čo sa v nebezpečnom prostredí underhivu vždy zíde. Na mŕtvoly, ktoré po ňom ostávajú v tmavých zákutiach, zbavené všetkej vody, sa ho nepýtajú. Ani jeho zamestnávatelia, ani jeho spoločníci. Ale v jeho prítomnosti spia vždy s jedným okom otvoreným. Nikdy totiž neviete kedy Eiros dostane neprekonateľnú chuť na čerstvú vodu a jeho kovové ruky držiace váš krk budú poslednou vecou, ktoré v živote ucítite.

Zbrane: laspistol a fighting knife 
GRAB TURGESSON

Graba si nikto nenajíma kvôli jeho zmyslu pre česť alebo férové správanie. Je jednoducho človek, ktorý vyviazne z akejkoľvek sračky, a väčšinou sa to týka aj jeho spoločníkov. Damien ho volá "moja osobná zajačia labka", a je pravda, že pri love, v ktorom mal po boku Graba sa vždy vrátil. Gab totižto vie, kedy namieriť a strielať, kedy bodnúť prekvapeného nepriateľa do chrbta z vopred pripravenej skrýše, ale hlavne, kedy utekať. Ak vidíte jeho chrbát pred sebou, viete, že bude najlepšie ho predbehnúť, aby ste neboli prvý na rane.

Zbrane: shotgun a fighting knife 
XIRK THE BEAST

Pôvodne Kroot dovezený pre potešenie miestnej smotánky, ktorému sa podarilo ujsť. Jeho osud ale nemal šťastný koniec, nakoľko po nieoľkých dňoch blúdenia ho chytila patrola klanu Escher. Následne bol držaný v zajatí, chovaní telami zabitých Goliathov. Dlhodobé požívanie spôsobilo rapídny nárast svalovej hmoty, čo mu dopomohlo aj k neskoršiemu úteku. Jeho neodceniteľnou vlastnosťou je, že v každom kúte podsvetia vie zohnať jedlo. Len sa netreba pýtať odkiaľ je.

Zbrane: fighting knife a throwing knife
WINDET THE VOICE

Ten kto má informácie, má vždy navrch. A toto príslovie platí aj v podzemí Necromundy. A nikto nie je lepším zdrojom informácií ako Windet. Damien ho podzrieva, že je psykerom, ktorý dokáže čítať myšlienky, čo by veľa vysvetľovalo. Avšak pravda je ešte oveľa desivejšia. Žiaden z jeho spoločníkov totiž netuší, že žije v podzemí úľového mesta niekoľko storočí a hľadá niečo, čo tu v dávnych dobách stratili jeho ľudia. O jeho poslaní však nikto netuší, čo je dobre, lebo táto vedomosť by znamenala iba ich rýchlu a bolestivú smrť.

Zbrane: stub gun a maul  
YOLANDA SKORNAl

Drzá a riskujúca, taká bola Yolanda a tak ju poznali všetky jej sestry z klanu. Až do jednej noci, kedy jej drzosť presiahla hranicu a dôsledky na seba nenechali dlho čakať. Urazená česť jej veliteľky musela byť dostatočne kompenzovaná. Yolanda zaplatila vysokú cenu, jej zohyzdenú tvár nemôže ukázať nikomu, ak chce aby si zachoval príčetnosť. A tak svoju šatku nikdy neskladá. Jej myseľ blúdi dňom i nocou a spriada plány na pomstu. Ako úspešný lovec odmien má postarené o stály príjem aj tréning, a oboje bude pri svojej ceste za pomstou potrebovať. Zabiť totižto jednu z najbližších poradkýň matriarchy je väčšinou to posledné čo v živote urobíte. Ak to vôbec dokážete. 

Zbrane: stiletto knife a stub gun




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára