utorok 22. februára 2022

Necromunda: Dark Uprising (Week 2)

SCAVENGE

+++

Damien oddychoval na posteli. Podľa posledných správ od Windeta (ten malý had sa zas ukázal ako nesmierne dôležitý zdroj informácií) niekto stratený datatablet našiel. A ten niekto bol veliteľ Korska z gangu Cawdor. Zo všetkých gangov, ktoré sa v Necromunde snažili získať nadvládu, mu bol tento najmenej sympatický. Fanatici. Už len pri pomyslení na obviazaných bojovníkov ho striaslo. 

Nedalo sa ale nič robiť, datatablet musí byť jeho. Bez neho sa v love nepohnú ďalej. Vedel to on a vedeli to aj jeho ľudia. Magos Tokarof sa ujal velenia, blademaster ako vždy mlčal a nič nenamietal. Nikdy nebol ambiciózny, pomyslel si Tor´shazza. Nevadí. Magos to určite zvládne. Zatiaľ sa nedialo nič vážne, ale podľa správ, ktoré sa mu doniesli, situácia v meste sa začala rapídne zhoršovať. Hromadné vraždenie bolo na dennom poriadku. Ešte sa nedostalo až sem, ale bolo iba otázkou času, kedy začne smrť úradovať aj v ich radoch.

Kvôli narazeným rebrám nemohol robiť prudké pohyby, ale svoj čas hodlal využiť efetívnejšie ako vylihovaním v posteli. Rany sa dobre hojili, miestny doktor sa ukázal ako odborník a nie šarlánt, za ktorého ho mal. O necelú hodinu mal dohodnutú schôdzku. Windet už ho čakal pred dverami, počul nervózne dupanie jeho nohy o podlahu. Spoločnosť im nebude robiť nik iný. Nechcel svoj kontakt zbytočne rozrušiť. Nabil svoju zbraň, vložil ju do púzdra a vyšiel zo svojej izby. Bol čas na krátku prechádzku. Bol čas na dlhší rozhovor. 

+++

A je tu čas na ďalší report z kampane Dark Uprising. Tentoraz som narazil na gang Cawdor, tzv. sviečkári alebo patkaniari. Som celkom zvedavý, ako sa predvedú, mám hlavne obavu s ich template zbraní, ktoré vedia zapaľovať súperove modely. Mne po predchádzajúcej hre absentuje môj leader, ktorý je v recovery (po premyslenom ale neskorom úteku z boja). Môj súper je na tom výrazne horšie, lebo po strete s corpse grindermi má v recovery 5 gangerov, a na hru tak môže aj s novými posilami nasadiť len 6 modelov. Ja si rollnem a idem do toho s 8 kusmi.

Hráme misiu Scavenge. Na boarde je 2d6 objektivov, hodili sme 7. Ak máme modely do 1" od niektorého z nich, môžeme sa ho pokúsiť preskúmať (double action). Na 4+ získame odmenu, na 1ku sa aktivuje pasca, pri 2 a 3 sa nič nedeje. Rozhádžeme si teda objektivy (mám to bližšie k trom z nich). 

Počas pre-game postupu si nahádžeme výnosy z teritórii, ja dostávam 90gp z tých mojich. Plus teda settlement mi dáva gangera zadarmo (čo sa vždy zíde, ale začína sa mi tých modelov kopiť). 

Ascendancy je pre tento týždeň Chaos a hádžeme si, že ak zabijeme model v shootingu, tak dostávame bonusové expy pre členov gangu.   

Deploy si vyberáme table edge a pomaly sa začneme vykladať. Väčšina objetivov je okolo stredu, taže minimálne jedno kolo budeme bežať, aby v tom ďalšom sme ich mohli lootovať. Dôležité ako vždy je držať sa v covery, alebo mimo line of sight. 


Zas si gang rozdelím na menšie skupiny, na jeden flank dávam Magosa, Kroota a Goliáša s brokovnicou, tí by mali stačiť na dobehnutie k objektivu a potom na bežanie k súperovi. Uvidíme.


Na strede je potom Ejros a Grab, tí majú za úlohu zobrať objektiv pred nimi a neumrieť pri tom. Budú to mať asi najťažšie lebo ten stred stola je trochu otvorenejší, takže sa budú hýbať v tieňoch. Napravo to potom uzatvára blademaster, escherka a zakrslík. K objektivu to majú najbližšie, čiže zakrslík berie a zvyšok runuje dopredu.


Prvé kolo je také nemasné neslané, hýbeme sa maximálne dopredu a snažíme sa zabrať čo najviac objetivov na lootovanie. To sa aj darí, myslím že za celé kolo sme sa nedostali k strelbe. Čo pri mojom gangu je oka, lebo najdlhší dostrel ma brokovnica na 16", zvyšok su pištole na 12". 


Druhé kolo a môžeme ísť na to. Pekne sa striedame v lootovaní. Long story short, ja z 3 objektivov hodím na 4+ dva, môj súper 1. Teraz na stole ostáva už len objektiv, o ktoý sa pobijeme. Moc sa mi do toho nechce, lebo vidím ako to vyzerá ak človek zacíti krv a nezabrzdí jej prelievanie. Nemá modely do ďalšej hry. Čiže idem do toho agresívno-opatrne.


Tu sa chystá na výpad Goliáš a blademaster, snažia sa pobrať čo najviac krytu proti paľbe a zatiaľ sa im to darí. Goliáš pobeží popri pite, a blademaster sa ponorí do bludiska napravo.


Tretie kolo a ja idem do toho, pri objektive sú dvaja borci tak si tam nabehnem a pokúšam sa ich odstreliť. Teda jedného z nich. Síce triafam a woundujem, ale je to iba flesh wound. Čo teda nie je moc dobré. Na opačnom konci vbehne môj close-combatový goliáš na súperovho juveho a rozomelie ho dvojručnou sekerou (ten damage 2 je úplne super cool).


Môj gambit ale nevyšiel ako mal a výsledkom je, že po zásahom templatou mám zraneného goliáša a zapinovaného Magosa, ktorý ma na sebe ešte aj blaze (čiže v najbližšej aktivácii môže začať horieť). V strede ešte Grab ukáže, že je sharp shooter a triafa súperovho panzerfaust nosiča, ale nič mu nerobí. Ale už len to, že ho zapinoval je big deal. 


Goliáš so sekerou ale nemal šťastie, najskôr ho dostal template, ktorý ho zranil a potom si druhý juve v súperovom gangu dobehol na coup de grace do close combatu a urobil mu úsmev od ucha k uchu. 


Nakoniec sa súperovi na začiatku štvrtého kola podarí lootovať posledný objektiv (4+ ale nepadá) a hra sa teda končí. Tesne predtým ako sa do boja dostali blademaster s escherkou, čo bola trochu škoda, lebo by boli Cawdorom ukázali ako sa bojuje na blízko. Nevadí, čím menej modelov umrie, tým viac ich ostane do ďalšej hry. 


Ideme sa vysporiadať s post-game sekvenciou. Nahádžeme si odmenu za looty (pre mňa to znamená ďalších 40gp), jediná mŕtvola si hodí, že nemá žiadne vážne zranenie, dokonce nemusí ísť do recovery. Odtiaľ sa vracia môj šéf, so zhoršenou willpower a intelligence. Čo ale bola nízka cena, aspoň podľa toho čo všetko sa mu mohlo stať. 

+++

Magos mu podal datatablet. Ako vždy, bol stručný. Boj bol krátky, ale intenzívny. Najhoršie dopadla ich nová posila, ale Torg bol z tuhého cesta a jeho zranenia boli skôr povrchové. Damien bol spokojný, že sa z bratmi dohodol na spolupráci. Rozhovor s jeho kontaktom ho neupokojil. Skôr naopak. Situácia bola vážnejšia ako sa vravelo. Prisudzoval to za skvelú prácu propagandistov pána úľového mesta. Ak to dokázal držať pod pokrývkou tak dlho, musel to byť naozaj génius. To ale nemenilo nič na tom, že peklo už klopalo na vstupné dvere. Musia sa začať hýbať. 

Údaje z tabletu boli zaujímavé. Jeho cieľ bol v Arcose. Sprvu tomu neveril, ale teraz to mal potvrdené. Nielen z dát, ale aj ústne od svojho kontaktu. A teraz vedel jeho poslednú lokáciu, kde ho videli pred niekoľkými dňami. To bola dobrá správa. Nemali by otáľať a vydať sa na cestu. Zaklopanie na dvere. "Vstúpte". Dvere sa otvorili a do miestnosti vstúpil Blademaster Kochta, nasledovaný Magosom Tokarofom. "Je najvyšší čas vás oboznámiť s tým, prečo sme tu. Teda skôr, kvôli komu sme tu." Keď skončil s brífingom, miestnosť sa ponorila do ticha. Všetci vedeli v akej sa nachádzajú situácii. Cesta späť neexistovala, a pred nimi bola len prísľub bolesti a smrti. Nič si z toho nerobili, nakoniec boli to skúsení lovci ľudí a toto bol ich každodenný chlabíček. Nájdu svôj cieľ a doručia ho klientovi. Alebo pri pokuse o to zomrú ...  

+++

Za zarobené peniaze dokupujem dalšieho gangera a preventívne si hádžem na ďalšie kolo za teritórium a získavam ešte jedného gangera for free. Čo sú za dve kolá už štyri modely, čo bude treba spraviť. A čo so zvyškom peňazí. Kupujem si Championa, escherskú mlátičku s pw axou a poriadnym armourom (tú ale dodám, až keď ju namaľujem, čiže asi o týždeň). 


MAD DOG DUO

Strážca brány a príležitostný nájomný lovec ľudí, to je Mad Dog. Málokto by od neho očakával to, že sa po nociach zakráda temnými miestami Underhivu a stopuje svoju korisť. Špeciálne upravená helma s unikátnou zobrazovacou jednotou je mu v týchto miestach nápomocná, bol to jeden z nájlepších obchodov aké vo svojom živote urobil. Momentálne prijal ponuku pridať sa k Damienovej bande, nakoľo situácia v Arcose začína byť napätá a spoľahlivý spojenci sa budú hodiť. Podľa Mad Doga teraz pôjde o život každému. 

Zbrane: stub gun a flail




KRISS TOFERSON

Od maliča bola vedené k tomu, aby prežila v drsných podmienkach úľového mesta, teda jeho spodnej časti, plnej krutosti a každodenného boja o prežitie. Teraz sa necháva najímať ako sprievodca po Arcose, v ktorom pozná veľa miest a skratiek, čím vie pomôcť svojim zamestnávateľom prežiť bez úhony tam, kde by mohli umrieť. S Damienom ju spojila predchádzajca spolupráca pri love Kruegera, goliášskeho bossa, ktorý sa rozhodol začať žiť na vlastnú päsť a hlavne pre svoj profit. Preto keď ju Damien kontaktoval, nezaváhala ani na chvíľu. Aj ona počula o miznúcich osídleniach, po ktorých neostalo nič len rvavé stopy.

Zbrane: stub knife a fighting knife



Nakoniec opäť pridelím expy za účasť v hre a goliášovi aj za potvrdený kill. Ale aj tak ešte niekto nie je na tom tak, aby dostal nejaký upgrade. Takže uvidíme v ďalšje hre, kde sa stretnem zas s novým gangom, ktorým bude tentoraz Orlock. Ďakujem za pozornosť a do skorého čítania.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára