utorok 8. septembra 2020

Kill Team: Death Guard vs. Deathwatch (150 pts.)

Podzemie vibrovalo. Už to aj prestal vnímať. Rovnako ako zelené runy rozsvecujúce sa na každej stene. Nepoznal ich význam, ale vedel že neznamenajú pre nich nič dobré. Posledné hodiny sa zmenili na bezhlavý útek z relikviára. Kde tu narazili na mierny odpor, ale nebolo to nič čo by jeho bastardi nezvládli. Gorthax ho telepaticky navádzal na určené miesto, samotný by tam cestu touto spleťou chodieb a tunelov nikdy nenašiel. Dúfal, že urobil dobre keď plaguecasterovi zveril do rúk svoj vlastný život. Doteraz ho ale nikdy nesklamal. Nebol správny čas na prekvapenia.

Dorazili na miesto a okamžite pochopil prečo ich tam čarodjeník viedol. V strede rozľahlej miestnosti stálo improvizované teleportárium. Nejavilo známky používania, ale slabá statická elektrina vo vzduchu, ktorá prebleskovala po ich pancieroch, naznačovala, že je stále funkčné. Po nepriateľoch nebola žiadna stopa a tak sa pustili do prípravy stroja. Musia ho čo najskôr spustiť a opustiť toto bezútešné miesto. Už ich tu nič nečakalo. Iba smrť. A Sallius sa nechystal umrieť tak skoro.

Po hodine príprav im prišiel Herdugh oznámiť zlú správu. Zariadenie je síce funkčné, ale jeho použitie je značne obmedzené. Dokáže preniesť len jedného z nich. Nik ani na okamih nezaváhal kto to bude. Sallius ucítil trpkú chuť na jazyku. Teda skôr na jeho zvyškoch. "5 minút do spustenie." oznámil hlas. Jeho bratia utvorili okolo neho ochranný perimeter a čakali.

Ako prvý ucítil chvenie, ktoré vychádzalo z podlahy. Akoby sa niečo pohybovalo stenami. To ale nie je možné, napadlo ho. "Kontakt." ozvalo sa z pravej strany a výkrik nasledovali zvuky výstrelov. Niekto ďalší sa hodlal použiť zariadenie a uniknúť. Z úzkej chodby sa do miestnosti vovalili postavy v čiernych power armouroch. Vyzerá, že posledné minúty budú v skutku zaujímavé. S prísľubom zabíjania sa vrhol Volor a jeho banda na nepriateľa.

"Spustenie o 59 sekúnd. 58 ... 57 ... 56 ... Podľaha po jeho pravici explodovala. Kusy neznámeho materálu sa válali navôkol. V rozvÍrenom prachu zahliadol obrovskú siluetu. Niekto naozaj nechcel aby opustili podzemie živý. ...55 ... 54 ... 53 ... Aj napriek úsiliu monštrum nespomaľovalo sa blížilo sa k ich pozíciám. Vzájomná streľba ustala každá strana šetrila muníciu a pripravovala sa na nový útok. ... 52 ... 51 ... 50 ... 

Výhľad na monštrózneho mechanického pavúka Volorovi zastrela mohutná postava terminátora. Strieľajúc zo svojho autocanona vydal sa pomalými krokmi vpred. Vedel čo musí urobiť a nezaváhal ani na sekundu. Ak mali mať nejakú šancu, ich veliteľ musí použiť zariadenie. Každý z nich to vedel. Bojovali za Salliusa. A s ním aj o svoje prežitie. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ďalší dounle week znamená len jedno, ďalšie kolo kill team ligy. Tentoraz s poradovým číslom päť. Blížime sa pomaly ale isto ku koncu. Ja si pomaly upgradujem kill team o 5 bodov na kolo, takže som sa zastavil na peknom čísle 150. Tam už tú deathguardu ide skladať aj s termoskami a bez poxov. Čo je pre väčšinu súperov šok, boli zvyknuté na vysoké čísla ešte v prvej sezóne. Ale to bol Malignus, morový pastier. Sallius Volgor má iný bojový štýl.


Viac plague mariňákov a aj termosiek, minimum poxov, maximálne na doplnenie chýbajúcich bodov. Do tejto hry som zvolil zostavu v Nurgleho čísle. 7 modelov, ale zas maximálne špecializovaných. Okrem klasického leadra s fistou a plasma pištolou (a relikom čo zlepšuje damage fisty a dáva reroll 1 na wound) sa zmestili do zostavy 1 gunner s blight launcherom, 2x fightery s flailou a cleaverom, termoska s reaper cannonom a 2 regular plague mariňáci. "Count the seven."

Misia bola veľmi zaujímavá. Prebúdzajúci sa tomb world sa začal brániť votrelcom. Všetci pochopili vážnosť situácie a dali sa na ústup, ale cesty sú odrezané. Ale stále funkčné telerportárium mechanikov dáva šancu na úsup, 1 modelu. Kto bude kuriér a podarí sa mu uniknúť skaze ? Poďme sa na to pozrieť. Ešte detail pravidiel misie.


Pekne sa rozostavíme, ja poskrývam dôležité modely a vytrčím obetovateľné. Súperova už tak nepríjemná armáda z deathwatchákov (modelovo ale chaos) má ale jednu nepríjemnú novinku - Custodiana. Well. To bude veľmi nepríjemný žoldnier. A okrem neho ešte bude do misie skákať Ambull (reprezentujúci necronsú časť ochranky komplexu). Hádžeme si o prvé kolo a ja vyhrávam.


Custodian sa neohrozone vydá vopred za Veteran taktiku a môžeme začať. To je úloha jasnú, navešať naň modely ala cigánska férovka a dúfať že niečo prejde cez 3++ a padne to na 3w a out of action. Ale nepredbiehajme.


Navešiam na neho čo to dá, failnem síce charge s cleaverom, ale dám to s flailou, seržom s fistou a regular plague mariňákom. Flaila dáva 2w.. Obe save. Fista pretlačí 1w. Save. PM nič neurobí. Well to nešlo ako malo.


Do chrbta padá termoska, a pokúša sa zamerať na druhý storm shield, tentoraz na seržantovi so xeno bladou. Reaper sa rozšteká a .. nič neurobí, lebo súper všetko dá na 3++. Ani jeden fail. Toto bude zábavné.


Prakticky na celä dĺžku stola si to ešte rozdali v streleckom konteste môj blight launcher a heavy infernus bolter. Ja odchádzam s fleshkou (aj napriek rerollu), deathwatchák sa porúča zo stola (proste ooa na 3 kockách je ooa na 3 kockách). Prvé kolo teda s aspoň 1 zabitým modelom. Good. Ambull nedošiel.


To sa ale mení na začiatku druhého kola, kedy sa objaví, odscaterruje 9" do boku a vynorí sa vedľa môjho terminátora, tak že scarabovia idú rovno do cc. To bolo prekapivé, ale nevravím že zlé, lebo aspoň sa odľahčil stred s custodom. 2 cc monštrá na jednom mieste by som neustál. Scaraby sa pustia do termosky ale nič nerobia, 


Do boja na blízko sa pridáva cleaver, súper ale míňa cp na reroll streľby do cc (na môjho terminátora), kde mu nasolí plameňometom 5 savov, ja samo nehodím 3 (aby ani reroll nemal zmysel), ale ooa nepadá ani s rerollom a prežíva s fleshkou. Ja sa potom opriem do custoda cleaverom, dávam 2 hity z 3, 2 woundy a na save padá 3 a ... 2. No reroll. Hádžem 3 damage a na 3 kockách už je to povinná jazda. Costodian je mŕtvy. Cleaver si vo svojej prvej hre ever zapisuje celoživotný úspech. Druhí scaraby dostanú náklad od blight launcheru ale len fleshka.


Horšie chvíľy prežíva terminátor, najskôr prežíva útok scarabov len tak tak aby potom dostal séiu úderov, z ktorých prejdú 2 woundy s ap-3 a d3 damage. Ja zapínam force field na armoure a hádžem oba 4++ invuly. Wau. prvý krát s termoskou čo som savol oba invuly a neumrel. Súperov leader si ešte fallbackne po neúspešnom chargi a totálnom faily v cc.


Tretie kolo a moja vyhratá ini. V streľbe dostávam náklad jak fras, samé hity, same woundy ale ... aj samé fleshky. Ja prechádzam do ofenzívy a chargujem o sto šesť ako to len ide. Frag cannon odmietne popraviť plague mariňáka, môj cleaver zas veterána. Blight launcher odpaľuje scarabov. Inak sa nedeje nič zaujímavé. Teda ak tam nerátame nehodení break test na ld8 (suverénne dávama desinu).


V ďalšom kole ide môj súper, odťahuje sa odo mňa A ja ho tlačím čo najďaľej od plošiny s teleportom, lebo môj kuriér sa chystá opustiť toto vezútešné podzemie. Prichádza blight launcher, ale nerobí žiadnu škodu. Lokujem čo sa dá a ide sa do cc s ambulom. 


Tu ma šťastie nakoniec opustilo a termoska sa porúča zo stola, ale to už nevadí lebo odviedla dobrú prácu a aj keď nič nezabila, udržala na sebe monštrum, čo by nám nakrájalo obe naše armády akoby nič.


Sallius Volor sa pripravuje na svoj transport na povrch planéty. Hádam sa to podarí ...


Posledný push. Súper sa ešte pokúša odpojiť s boltrovým intercessorom ktorý chce zabiť môjho fleshnutého leadra. Ten ale pekne dáva ready, počká si na fall back a napaľuje mariňákovi do ksichtu prepálenú plasmu a vyraďuje ho z hry. Eščte skúšam zúfalo zabaviť ambulla cleaverom, ale už to nie je termoska a proste ho zožerie v prvej cc fáze. Ale stojí na mieste a neohrozuje vedúceho zájazdu. Hra sa končí v piatom kole a môj kuriér využíva služby telerportu a mizne v záblesku svetla.


Nakoniec vydreté víťazstvo, ale proznávam, že najmä vďaka súperovým kockam na out of action ktoré odmietli padať a dať lepší result ako fleshka, aj napriek všemožnej snahe a rerollom. Uhral som si obe sekundárky (držať stred a zastreliť model aspoň v 2 kolách). Ďakujem za hru. Ešte fotečka kill teamu na toto kolo, nurgleho sedmička.


Ďakujem za pozornosť a vidíme sa pri poslednom kole. Uvidimí kam ešte osid zaveje Salliusa Volora a jeho bastardov. Dovtedy arivedere.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára