pondelok 18. apríla 2016

Apocalypse - Imperial Guard/Elyssia vs. Tyranids (24.000 pts.) 2/2

... a skaza pokračuje. Alebo len začína ?

Samozrejme som v prvej časti zabudol na jednu zo základných vecí a tými sú army listy oboch strán. Keďže tých model bolo naozaj veľa, ani ich zoznam nebol práve najkratší a tak namiesto vkladania mora textu vám sem pridám iba linky na rostre jednotlivých strán. Je to to najstručnejšie, čo môžete vidieť.

Army list: Tyranids
Army list: Imperial Guard / Elysia


Čo dodať ďalšie ? Asi už nič, len sa pustiť do čítania. Stretne planétu Mysery rovnaký osud ako Tyran Primus ? Zachránia sa Inkvizítori s cennými relikami ? Dostane Impérium do rúk zbraň, ktorou môže zastaviť Veľkého Požierača ? Premení Hive Mind biomasu na novú armádu a bude šíriť strach naďalej ?

Čítajte a uvidíte. 

Škrek, ktorý sa niesol nad blížiacim sa nepriateľským rojom bol neznesiteľný. Jednotlivé kreatúry sa nešetrne predbiehal v tom, kto zasekne svoje zbrane do tiel obrancov pevnosti. Aj z tejto vzdialenosti mohol plukovník Kernn vďaka ďalekohľadu  vidieť vražedný lesk v očiach jednotlivých jedincov. "Pripravte sa na kontakt. Udržujte spojenie. Koordinujte protiútoky."

Pravá strana plná lietajúcich monštier, malých chrobáčikov, malých leitajúcich nechutností a genestealerov. Nechýba aj ničo na pridanie coveru. Vidíte aj reliku a v pozadí aj jeden spore chimney.
Frontálny útok pobral to najsilnejšie. 2x Hierodulu, formáciu Carnifexov, niečo s kopou chápadiel (doteraz neviem ako sa to volá) a kopa mobilného coveru predtým.
Deploy zóna naprataná do prasknutia.
Landing pad pripravený na pristánie Valkýry ktorá sa pokúsi odviesť z bojiska Inkvizítora Tranta.
Fexovia sa pripravujú na dlhý beh za hradby. Reaver sa už teší.
Druhá strana obrannej pozície tiež nezíva práznotou. Z Bastionu vykrikuje povely Inkvizítor Lok.
Pravý flank bol asi najhustejší. Tervigona, Dichamearon (či ako sa to volalo), artilérky v formácii, flyranti, iné FMC. Formácia Fortress of Chitin uprostred. Spore chimney a za ním digesting pool kam musia nidi dotiahnuť relicu.
More chitínu.
Ďalšie more chitínu.

"Pristávacia plocha pripravená pre príchod transportu. Inkvizítor Trant očakáva vyzdvihnutie." zaznelo v plukovníkovom voxe. Dobre, pomyslel, čím ďalej od jeho mužov bude, tým lepšie. O odvážnom pláne inkvizítorov si myslel svoje, avšak nehodlal sa deliť o svoje názory s niekým, kto o ne aj tak nestál. Z toho čo videl na vlastné oči a zo správ prieskumníkov bolo more tyranidov obklopujúce  pevnosť skoro nekonečné. Vedel, že on a jeho muži slúžia len na odpútanie pozornosti. Neveril, že ak sa inkvizítorom podarí prelomiť tyranidské obleženie, vrátia sa s Elysisjkými spojencami zachrániť mužov jeho regimentu. 

Posledné momenty pred útokom. Udrží garda svoje pozície a zaistí útek pre inkvizítorov ?
Executioner sa už pripravuje na barbeque. Plasma veti tak isto.

"Cisár ochraňuje." Posledné slová, ktoré zazneli inkvizítorovi Trantovi od jeho kolegu Solomona Loka. Jeho transport, Valkýra - Duch Cadie - sa vzniesla do vzduchu. Vnútri lietadla nebol sám. Obklopovala ho jeho osobná stráž, členovia Deathwatch kill-teamu. Každý z nich bol zahĺbený v modlitbách, či už smerujúcim k Cisárovi, alebo k jednotlivým častiam svojej výstroje. Nikto neprehovoril nahlas. Nebolo to potrebné. Vedeli v akej situácii sa nachádzajú. Bolo to ich podstatou. Necítili strach. Ten bol pre nich neznámou. 

Valkýra pristála, Trant je vnútri spolu s deathwatch doprovodom.
A prichádzajú prvé reservy. Tervigona v pode. Cez celú základňu sa začnú objavovať lictory a iné podivnosti (myslím že prišiel aj deathleaper).

V kokpite Sentinelu strávil Arwin Slake väčšiu časť svojej služby v 715-tom. Sám uprednostňoval jeho ľahšiu verziu, ale v tejto situácii bola jeho zvýšená schopnosť pohybu zbytočná. Neboli potrebné žiadne prieskumné misie v tyle nepriateľa. Skenery ukazovali postupný posun v líniách tyranidov. "Kontakt vpravo. Tá vec sa vyhrabáva priamo z pod zeme." Nevenoval však tomu pozornosť. Priamo pred ním totiž pristálo čosi zvláštne, čosi neprirodzené. A z útrob tejto ohavnosti sa dralo niečo von. Niečo obrovské.  

Trygon sa vykopal pred conscriptami. Z podov vypadli dakka fexovia. Hooray. Plus skoro som zabudol na nejaké tie spore míny.
Pri druhej bastione sa objavil ďalší Trygon. Z rezerv doletel Harridan. To bol teda pohľad. Krásny model. Dopredu si to dofičal aj Flyrant. Pravidlá s formácie, že idú s ds ako drop pody boli celkom užitočné.
A zrazu sú potvorky nejako nebezpečne blízko. Streľba je mohutná a 4O scriptov sa scvrkne na minimum. To je chargnuté, ale na konci cc nedokonsolidujeme a tak sme off combat.

"Zničte ciele na zemi. Opakujem. Strieľajte po všetkom na zemi. Vzdušnú podporu zabezpečí Elysia." Ďalekohľadom skúmal tvora, ktorý vyliezol z neďalekého tyranidieho transportu. V časti jej tela postrehol akýsi pohyb. A zrazu na svet prichádzali ďalšie potvory. Tá vec ich rodila priamo na bojisku, v zápale boja. Akoby množstvo, chrobákov, áno to bolo to pravé slovo, nepostačovalo. "Zabite tie veľké beštie. Sústredte paľbu na ne." Bol vďačný za ochrannú vrstvu, ktorú mu poskytovali steny jeho osobného transportu. Orlie hniezdo - tak sa stará, ale spoľahlivá Chiméra volala - ešte nikdy nepadlo. A bol by rád keby sa tento zvyk zachoval aj do budúcnosti. Akosi však tomu neveril. "Veliteľ Vrask, hláste stav."

Muhaha čoskoro sa dostane nidom odpovede.
Fexi s hellstorm templatou zničili chiméru, hierodulu zas pekne načali Hellhammer a dali mu dole 6HP. Porúčal sa aj jeden Sentinel.

"Nič čo by sme zatiaľ nezvládli. Máme tu pár extrémne veľkých cieľov. Búrkožnec už dostal pár zásahov, ale stále je viac ako bojaschopný." Ciele na jeho displeji pribúdali závratnou rýchlosťou. Na jeho tank padol z nenazdajky tieň. "Veliteľ Vrask stanovisku 7. Čo to bolo ?" Po malej chvíli dostal odpoveď na svoju otázku. "Neidentifikovaný tvor, veľkosť omega, lietajúca ... podľa informácií od inkvizítora Loka ide o ... moment ... o Harridana." Vrask si vybavil obraz z inštruktážneho sedenia s inkvizítorovými pobočníkmi, ktorého sa zúčastnila malá skupina veliacich dôstojníkov. Len oni vedeli proti čomu budú stáť. Ukázalo sa to ako správne rozhodnutie. "Veliteľ Vrask plukovníkovi Kernnovi, máme tu veľký problém. Kde sú tie prekliate posily ? Budeme potrebovať veľa vzdušnej podpory."

Prvá vlna bola charnutá gauntami. Scripti odolali. Gargoyole sa dostali k elyysianskym veteránom, ale tí tiež ustáli kombat. Neviem či ho aj nevyhrali.
Prvá vlna rezerv pre gardu. Platoona blatošlapov z Cadie a časť drop platoony z Elysie.

"Pošlite obe rezervné čaty. Potrebujeme udržať tie chrobáky čo najďalej od ťažkých zbraní. Vpred muži Cadie." Tyranidi ich zovreli z každej strany. Bude potrebné toto zovretie trochu povoliť. Rezervné čaty mali jednoduchú úlohu, vpadnúť postupujúcemu roju do chrbta a zbrzdiť jeho postup. Chcel tým donútiť tyranidov rozdeliť svoje sily. Operátor voxu v jeho transporte mu dal dohovorený signál. Vedel kedy nemal na plukovníka hovoriť priamo. "Čo sa deje Clift ?" Na tvári vojaka sa objavil nepatrný úsmev. "Pane, posily dorazili. Elysianci prileteli." 

Už aj druhá vlna. Well, čo vám budem hovoriť, Elysia. A teda kopa lietadiel. Veľká kopa.
Nastal čas na odvetnú paľbu.
Aj na túto stranu prišla podpora. Druhá on foot platoona.
Rady tyranidov preriedli. Popravili sme väčšinu gauntov pri hrane stola. Lietadlá sa postarali o nejaké tie MC. Moja Hydra dala dole posledný W tromi presnými zasahmi dole z Harpie.
Tu sa to ale melee. Ako v melee-nčeku. Na gardistické mäso. Fňuk.

"Pekný zásah pane." Netvor pred ním sa zvíjal v predsmrtnej agónii. Z mnohopočetných rán na jeho tele, ktoré tam zanechali projektily z hlavnej zbrane jeho tanku, vytekala hustá tmavá tekutina. Ešte pár záchvevov a telo obludnosti sa prestalo hýbať. Záblesk svetla z veľkej časti odfiltrovalo sklo na priezore. Tam kde bola pred malou chvíľa kopa ... ako sa tie malé beštie označujú ... gaunti ... sa teraz povaľovali ohorené ostatky malých tiel. Sila zbraní obrovského tanku ho vždy fascinovala. Búrkožnec. 

Pask sa posunul dopredu a postaral som o Tervigonu. Hellhammer preriedil rady gendov, lebo nemohol strielať dopredu na hieroduly kvôli stene z dymu (asset zahraný protistranou). Plasma obliterator si vyžiadal tiež dosť popálených chrobákov.
Inkvizítor Trant na ceste do ... no predsa preč z planéty.

Posledné rozkazy stále zneli Arwinovi v hlave. Zastavte toho vykopaného netvora. Za každú cenu. V bitke už prišiel o jedného člena formácie, zvyšky bojového stroja sa pomaly rozpúšťali v nejakej organickej látke, ktorá ho zasiahla. Na displeji vyznačil cieľ, ktorý sa okamžite zobrazil na obrazovke zostávajúceho Sentinela. "Plná dávka". Avšak ani multilaser sa nezdal ako dostatočná zbraň proti chitínovému brneniu, silný paprsok ním prenikol len na niekoľkých miestach. Streľbou to zjavne nepôjde, povzdychol si. Zastaviť, tak znel rozkaz. Spúšťačom na ovládaní vyskúšal funkčnosť rotačnej sekery namontovanej pod kokpitom na prednej strane. "Približujem sa k cieľu. Spúšťam protokol boja na blízko." 

Sentinely chargli Trygona. Druhá časť drop platoony pristála a čo to popálila v prvých radoch. No scatter asset pre unity s deep strikom padol vhod. Moja commanda s warlordom v chimére popravila lictora dobre trafenou meltou. Plasma veti popálili pár väčších chrobákov spolu s Executionerom.
Its coming !!!
Na landing pad pristáli Zoany. A to znamená ďalšie kole pre Tyranidov.
Tak takto presne vie vpadnúť garda do chrbta. Sneaky garda.
V hlavnej úlohe - Harridan.
Ako sa na to pozerá princeps ? Ťažko povedať. Podľa vyjadrení spoluhráčov popálil pár carnifexov. A to bolo všetko.
Najbližší charge bude bolieť. Opäť gardu.
Fortress of Chitin v plnej kráse. Swarmlord v čele. Na kom si pochutia v ďalšom kole ? Elysiansky veteráni sa pustili do gendov ale nezmazali ich dostatok.

Obrovská píla sa zaťala do netvorovho boku. Aj tento útok však vyšiel len preto, že bol netvor zamestnaný ničením druhého Sentinelu. Rotujúce zuby sa vymanili z tela, z rany sa okamžite vyvalil hustý sliz. Arwin sa pripravil k ďalšiemu útoku. Zrazu na neho padol tieň. Reflexívne sa pozrel otvorom na streche kokpitu. Posledné čo vo svojom živote videl boli približujúce sa, do široka otvorené čeľuste. Pomaly sa zatvorili a za zvuku praskajúceho kovu Arwin pochopil. "Za Cadiu" stihol si ešte pomyslieť, kým obrovské čeľuste prehryzli kokpit a s ním aj jeho telo.

Poslední scripti s komisárom a techpriestom. A proti nim 2 tervigony.
Tak na landing pad pristálo viac ako zoany. Všade prítomné gargoyle nemohli chýbať a pridali sa aj ďalší Flyranti. Vanquisher sa pokúsil zničiť infested bastionu, aj trafil aj penetroval a súper aj hodil 5+ cover. Ach jaj, tieto one hit wonder stroje.
Za metrom sa skrýva nidia artilérka. Kam asi bude strielať ?
Basilisk dostal pen od lictora. A tak si nevystrelil. Opäť (podľa svojho vlastníka ním ešte nikdy nevystrelil v žiadnej hre).
Gaunti s gargoylami sa pomaly prehryzkávajú flak armourom.

Cítil ako sa Valkýra rúti k zemi. Po niekoľkých sekundách nasledoval náraz a výbuch. Interný displej jeho brnenia začal zobrazovať poškodenie jednotlivých častí. Inkvizítor Trant ich však nevnímal, pretože stratil vedomie. Prebral sa po malej chvíli na to ako je ťahaný z horiaceho vraku. Všade navôkol ležali telá členov jeho kill-teamu. Rýchlym pohľadom sa pozrel na svojho záchrancu. Ten počas toho ako posúval nehybné telo inkvizítora strieľal svojou plasma pištoľou na najbližších tyranidov.

Do Valkýry sa oprel Harridan a tá sa porúčala k zemi. Prežil len Inkvizítor Trant a jeden deatchwatch veterán. Well. Dopadol presne do stredu. Za ADL sa hrbí pozostatok SWS s plameňometmi, ktorý v kole predtým skóroval objektiv.

Prvý padol jeho záchranca. Obrovské klepeto ho, aj napriek odolnosti jeho zbroje, rozseklo na dve polovice. Nehodlal umrieť bez boja, namieril na netvora čo ukončil život jeho ochrancu svoju zbraň a stlačil spúšť. Boltrové projektily zasypali bok netvora, na niektorých miestach dokonca dokázali preraziť hrubú vrstvu chitínu. Ak to aj cítilo nejakú bolesť, nedalo to žiadnym spôsobom najavo. V momente sa netvor priblížil k inkvizítorovi Trantovi a mohutným stiskom klepeta mu oddelil hlavu od tela.   

Epický moment očami hráčov (komentár by Muscari):
Smrť prvého inkvizítora - prvé lietadlo zostrelené a inkvizítor dopadá pred stenu z Carnifexov.

Otázka: Ktorá monstrosita dostane prednosť a pochutná si na úbohom inkvizítorovi ?
Predná strana zažíva nápor od Gargantuan potvoriek.

Steny chiméry sa rozvibrovali. Explózia. Mohutná. "Pane stratili sme Burkoženca." Správa ním otriasla. Spoliehal sa, že obrovský stroj bude dostatočnou silou ak nie na zastavenie, tak aspoň na výrazné spomalenie nepriateľa. A teraz tu nebol. "Veliteľ, ohláste svoj status ?" Ticho vo voxe neveštilo nič dobré. Výbuch mohol ... "Plukovník. Hlásim, že sme práve stratili ... "Áno viem" prerušil ho Kernn. "Zaujíma ma stav vášho tanku." Opäť odmlka, tentoraz však kratšia. "Bojaschopný. Trochu nám to tu hustne. Ak by ste nám mohli poslať nejakú podporu..." odmlčal sa Vrask. "Držte svoje pozície, urobím čo sa dá." 

Hieroduly sa druhý krát opreli do Hellhammeru a ten to nerozdýchal. Explózia zobrala 3W najbližšiemu flyrantovi, ktorému padol vrak na hlavu. Papa SH. Tak skoro (2 kolo pre nidov). Trygon pozom chargol Paska ale nič neurobil. Uff.


Epický moment očami hráčov (komentár by Muscari):
Príbeh flyranta - Warlord modrej frakcie bol v lete zasiahnutý letiacim rozstreleným megatankom (rozumej Hellhammer), o ktorý sa postarali Hieroduly. Dostal 3W dole, a síce prežil ale v následnom kole ho niekto (neviem už kto) asi jedným výstrelom zložil z oblohy. 

Gargoyle odmietli umrieť na streľbu od blobu a tak sa vydali na cestu pomsty. Scripti stále držia gauntov.
High command formácia súpera ako na dlani. Ale čo s ňou ? Zabiť. Zničiť.
Rezervná platoona dostala náklad a jej počet sa výrazne scvrkol.
A tak sa garda dostala do ešte užšieho obleženia. Ale nevzdáva sa. Lebo stále má nejaké rezervy. A tie sa ukážu čoskoro.
Prečistený ľavobok. Od nidov, ale aj od gardy.

Eiser Groel počul v komunikátore zúfalé výkriky jeho druhov. Umierali. Rýchlo a bolestivo. "Formácia Inferno, máte zelenú." Nič viac nepotreboval počuť. Naštartovaný motor jeho Hellhoundu zakvílil a bojový stroj sa vyrútil smerom k tyranidím líniám, v tesnom závese ďalší dvaja členovia jeho skupiny. "Usmažte tých bastardov." Na perách sa mu objavil široký úsmev, chystal sa urobiť to čo mu išlo najlepšie. Zabíjať nepriateľov impéria. Ponad ich formáciu preletela letka Vendett. Smerovali k obrovskému lietavcovi vznášajúcemu sa nad základňou. Prvé malé potvory sa rozprskli potom ako ich zasiahla dávka projektilov. To sa len sprievodný Sup, ktorý im mal slúžiť ako vzdušná obrana, zastreľoval. "Inferno sprievodnému lietadlu, nechajte niečo aj pre nás, chlapci." A začal zvyšovať rýchlosť.

A dorazila vzdušná kavaléria. Vendetty. Vultúry. A ďalšie Valkýry. A nejaké tie iné lietadlá. Hlavne, že veľa. Mne prišla formácia Hellhoundov a podporila slabnúci pravý flank.

Základňou sa to hmýrilo telami tyranidov. Prelievali sa cez zničené vozidlá. Kryli sa za budovami. A neustále sa približovali. Harridan, aspoň tak si vybavoval Kernn označenie obrovského lietajúceho tvora, akoby dodával tyranidom neuveriteľné odhodlanie. "Pane, aké sú rozkazy ?" Zvažoval situáciu. Pozemný boj sa pomaly nakláňal v prospech chrobákov. "Nechajme robiť Elysiáncov to, v čom sú najlepší. Vzdušný boj. Prepojte mi veliteľa." Krátke ticho bolo prerušené výrazným hlasom. "Počúvam." Kernn ešte raz zvážil situáciu na bojisku a prehovoril. "Veliteľ, potrebujem aby ste z oblohy zložili tú obrovskú nechutnosť." O niekoľko sekúnd sa rozozvučali zbrane na Elysiánskych lietadlách. 

A ďalšia kavaléria. Lets do this.

Pohľad na oblohu bol omračujúci. Na netvora sa zniesla paľba. Napriek svojej veľkosti sa však ukázalo, že zasiahnuť ho je obtiažna úloha aj pre takých profesionálov, akými sú Elysiánci. Na tele netvora sa postupne otvárali rany po projektiloch. Po zásahoch od letky Vednett sa jeho bok zmenil na ruiny spečenej tkaniny. Monštrum však odmietalo umrieť, aj keď na oblohe ho pravdepodobne držala len sila vôle. Rev streľby vystriedalo ticho. Lietadlá zjavne potrebovali čas na prebitie zbraní. Aj tá chvíľa však mohla znamenať príliš veľa. Zo zamyslenia ho vytrhol zvuk štekajúceho autokanóna. Po chvíli, ktorá trvala ako celá večnosť, sa Harridan zrútil z oblohy, krídla ochabnute viseli pozdĺž jeho tela, ako sa obrovská masa mŕtveho mäsa blížila k povrchu planéty. 

A tu bol kedysi Harridan a už nie je. Kopa streľby išla do neho, ale Sihaja savovala ako o život. A tak zázrakom sa o posledný wound postarala obslaha jedinej sabre plaformy s tl aucannonom. Obludnosť prestala existovať. Aby ste vedeli čo sa stalo inkvizítorovi Trantovi, zožral ho carnifex. Prekvapivo.


Epický moment očami hráčov (komentár by Otzdrake):
Epický moment za mojich hustokrutorov bolo jedinečné dorazenie a zostrelenie Harridana elysianskym desiatnikom Luthorom Rexom (in memoriam čatárom, Cisár mu žehnaj), ktorý obsluhoval jedinú Sabre platformu na bojisku. S linkovaným autocannonom.

To čo nešlo do Harridana, išlo do zvyšku. A tak sa prečistilo ľavé krídlo ešte viac. Ja som s platoonou chargol artilerku, aby nerobila neplechu v radách ds elysiancov. Pri bastione sa veteráni postarali o Lictora čo niesol relicu do digesting poolu.

"Zabite to !!!" Rozkaz vydal najbližšej jednotke veteránov, ktorá prišla o svoj transport a teraz sa kryla za jeho vrakom. Obrovský tyranid, Tervigona, sa blížila k ich pozícii. Ak ju nevyradia z boja, neprežijú. Žhavá plazma obalila telo tyranida modrou žiarou, avšak aj táto obludnosť odmietla umrieť. "Plukovník Kernn Starej dáme, usmažte to. Okamžite" Kanón starého Leman Russu sa rozžiaril ako obloha pri východe slnka, plazma sa začala zohrievať. Výstreli osvetlili bezprostredné okolie. Keď sa Kernnov zrak vyčistil od zábleskov, tak na mieste kde predtým stál mohutný netvor, ostala len neidentifikovateľná kopa biologického materiálu.

Jedna Tervigona mŕtva, druhá živá. Bastiona dostala pár haywire zásahov. A prestáva byť pre Loka bezpečná.
Platoona pobila gargoyle. A ide sa vpred.
Hellstorm placka od hellhoundov premaže nidov. Ale nie dostatočne. Niekedy je aj táto placka malá.
Línie trochu preriedli. Predpokladám, že je to robota Reavera  jeho d-placiek.
Bližšie, stále bližšie.
Dakka fexovia sú už vnútri opevnenia. Basilisk dostáva každé kolo result od deathleapera. Landing pad je plný chitínu. Jeden Vanquisher je dole. Carnifex mu to v cc vysvetlil.
Respawnuté gargoyle pristáli na vortexovom sile a pokúsili sa vymazať commandu. Neúspešne. Tieto obludky boli asi všade. Keď sa na 4+ vracali do hry, nebolo to zábavné. Ale vlastne ... bolo.
A zase gargoyle. Teraz na love veteránov. Tí ale obdivuhodne vzdorujú.
Zbaví sa človek tých lietavcov ? Asi nie. A tam kde bol Trygon už ostala len diera. Lebo si ho podal kto ? Sám ctihodný Pask. Muhaha.
Fortress of Chitín sa oprela do blobu a bolo to cítiť. Gardisti sa míňali šialeným tempom.
A kde sú pozemní gardisti ? Došli. A ešte náprava omylu, gardisti nezabili lictora, on zožral ich. A to mal v jednom pazúre relicu.
Carnifex sa rozbehol a prostredná časť opevnenia prestala existovať. Dostal pomyselné kľúče od mesta.
Zmätok a neporiadok všade kam sa pozrieš.
Dorazili posily. Tentoraz od baru.
Ľavé krídlo začína slabnúť. Využije to garda ?
A zrazu nám dochádza miesto v strede stola. Lebo všetko čo môže letí rovno tam. Zoany sa postarali o Plasma obliterátor.
Na gargoyle sa pozrie wyverna... a ...
A posledná Tervigona. Veteráni s monster hunterom a Executioner = mŕtva Tervigona. Išlo to až prekvapivo ľahko.

Stratil svoj sprievodný tank. Nebolo to prvýkrát, ale táto strata prišla v najmenej vhodnej chvíli. Z neďalekých zákopov sa vyvalila skupina šesť rukých netvorov. V prvom momente mu neprišli ako hrozba pre dobre obrnené tanky. Jeho istota však trvala len do tej chvíle keď sa ich pazúry zasekli do hrubého plátovania. A prešli ním s neuveriteľnou ľahkosťou.

Komander Pask už bez bodyguarda, ktorého si podali zvyšky gendov.
Elysianske lietadlá začínajú pristávať aby vyzdvihli Loka z Bastionu. Podarí sa to ?
A tervigona už nie je.
Vzdušný nadhľad.
Veľká kopa lietadiel.
A porúčali sa aj gargole zo sila. Odišli a ... zase sa vrátili. Niekde inde na stole.
Prelet popod nohy. Zhodli sme sa, že by to tá Harpia nezvládla ponad a tak si to dala skratkou. Podarilo sa.

Nad bojiskom sa ozval kvílivý škrek. A ochabujúce línie tyranidov akoby znovu ožili. Niečo sa blížilo, avšak na skeneroch sa nič neobjavovalo. "Identifikujte cieľ. Okamžite." Kernn cítil neistotu, a to nemal rád. Chcel vedieť proti čomu stojí. Škrek vystriedalo hučanie. Nárazy niečoho, čo rozvírilo vzduch vysoko nad miestom stretu, v oblakoch. A v tom to niečo neznáme rozrazilo ich spodnú vrstvu  a ukázalo sa Kernnovi v plnej, ohavnej kráse.

A to čo vidíte je naozaj Harridan. Vrátil sa aby šíril hrôzu v radách Elysie. Obohatený o pravidlo: Preffered Enemy (Katcherove flyere). Hive mind ešte nepovedala svoje posledné slovo.

Už celú minútu sa kokpitom Stormravenu nešírilo poplašné pípanie. Vyzerá to tak, že to môžeme zvládnuť, prebleskla myšlienka mysľou inkvizítora Harta. Diverzia, ktorú vytvorila Imperiálna Garda s Elysiáncami bude možno postačovať, aby sa im podarilo uniknúť. A potom sa pustia do skúmania získaného artefaktu. Porazia Veľkého požierača. Impérium zvíťazí a zničí hrozbu Tyranidov. Navždy. Z myšlienok ho vytrhol zvuk alarmu, ktorý sa opäť rozliehal priestorom. Pár sekúnd na to nasledovalo oznámenie od pilota. "Pane za chvostom máme lietavca. A nemám žiadny spôsob ako sa ho zbaviť." Po chvíli ticha vydal inkvizítor jednoduchý rozkaz: "Otvorte zadnú rampu." Kabína sa naplnila hlukom. S pohľadom upreným na veliteľa jeho kill-teamu vyslal voxom správu jeho členom. "Zostreľte to." 

Ten moment keď sa nepriateľ pred bránami mení na nepriateľ za bránami. Vpravo Flyrant prenasleduje inkvizítorov Stormraven. Je už na pol ceste preč. Podarí sa Hartovi uniknúť ?
Pálime chrobáčiky, pálime. A ešte aj Spore Chimney by to chcelo zlikvidovať.
Broodlord to dochargoval do Vanqishera. Inak netuším čo sa tu deje.

Explóziu počul aj cez zavreté bezpečnostné dvere. Neveštila nič dobré. Horiace zostatky lietadla, ktoré uvidel hneď po ich otvorení, potvrdili jeho obavu. Nebolo však cesty späť. Veža sa otriasala v základoch a je možné, že ich čoskoro pochovajú jej časti. Niet cesty späť. "Zabezpečte ďalší transport, major." S týmito slovami inkvizítor Solomon Lok tasil meč, ktorý visel v púzdre upevneného na jeho boku, a vyšiel v ústrety šialenstvu, ktoré vládlo navôkol.  

A prvé Lokove lietadlo je ... zostrelené. Nevadí. Máme dostatok iných.

Členovia kill-teamu nedostali šancu vystreliť na ich prenasledovateľa. Rampa sa začala ohýbať po zásahoch od nepriateľskej munície. "Zničený pravý motor, pripravte sa na núdzové ...." Hlas pilota bol náhle prerušený. Lietadlo sa ešte chvíľu držalo kurzu, avšak po pár sekundách sa jeho plynulý pohyb zmenil v priamočiary pád smerom k povrchu planéty. 

No čo dodať. Inkvizítor Hart nedorazil lietadlom. To padlo potom ako dostalo náklad od Flyranta. Prežil s dvomi členmi doprovodu. Ostáva pár palcov ku kraju stola. To by mohol zvládnuť.
Hart a jeho pozícia ďaleko za líniami Tyranidov.

Skupina veteránov, posledný Leman Russ, jeho osobný transport a dve Wyverny. To bolo všetko čo ostalo z jeho regimentu. Skoro všetko, ešte zabudol na skupinu Inferno, tá však operovala na opačnom konci bojiska. A koniec boja sa neblížil. "Inkvizítor Lok je mimo opevnenia.", zaznelo v jeho osobnom voxe. "Čo si ten starý blázon myslí, že robí." Neuvedomil si, že myšlienka nebola len myšlienkou, ale že ju vyslovil nahlas. Členovia jeho veliteľskej jednotky však nedali na sebe nič poznať. Boli zvyknutí, že si plukovník hovorí sám pre seba. "Žiada o ďalší transport." , odpovedal mu operátor. "Stále si myslí, že sa dostane z tohto pekla.", dodal. Tak mu v tom trochu pomôžeme, pomyslel si Kernn a na jeho tvári sa mihol náznak úsmevu. 

Trochu sme to prečistili. Ale nie na dlho. Z dier po Trygonoch sa začali vykopávať nasraní Carnifexovia.
Dochádzajú modely. Dvaja plasma veti s Elysie. Hrdinovia čo prežili. zatiaľ.
Taký ten overview nad bojiskom. Veľa vozidiel už len odpočíva hore pásmy. Až príliš veľa.
A Carnifexovia v akcii. Lictor v budove navádza lascanony na naše lietadlá.

Epický moment očami hráčov (komentár by Greatdrake):
Prilietajú Tyranidi. 
Katcher: "Hmmm tak tu máme opevnenie s interceptom."
O niekoľko kôl neskôr prilietajú ďalší nidi.
Katcher: "No tak ten intercept." a otáča lascannony na hive cronu, avšak z opevnenia sa na neho usmeje lictor, povie veľké FU! a točí lascannony späť na Vendettu.

Sústredená paľba troch Hellhoundov si vyžiadala v radách tyranidov obrovské straty. Všade navôkol sa povaľovali ohorené telá chrobákoch všetkých veľkostí. Ani ten najtvrdší chitín nemohol odolať tej teplote. Pod pásmi praskali ohorené zostatky. Eiser, ako veliteľ formácie, bol v jej čele. Zatiaľ nič nespomalilo ich postup. Zatiaľ. Tiene poletujúce nad ich hlavami si ich nevšímali. Kým boli chrobáci zamestnávaní lietadlami Elysie, mohli nerušene robiť to čo mali. Čistiť povrch planéty od týchto votrelcov. V pozadí uvidel dva záblesky. Alebo sa mu to len zdalo ? Eiser si tým ale nebol istý. 

Nevyzerá to márne. Nebyť tých gargoylov bolo by tu čistejšie.

Epický moment očami hráčov (komentár by Muscari):
Dvaja paragáni s plasmami držia objektiv. Hrnú sa do nich gaunti, aby ich zomleli v boji nablízko. Prvý strieľa overwatch, 2x 1 na hit. Umiera. Druhý strieľa overwatch, 1x 1 na hit. Umiera. A zrazu nie je do čoho chargovať. 

Myslím, že toto bol transport číslo 2 pre inkvizítora Loka. Bol. Inak sa všetko melee v boji na blízko.

Spovedník Kriess robil čo mohol. Modlitby k Cisárovi, ktoré sa valili z jeho úst, povzbudzovali mužov k boju, dodávali im odvahu aj v tak zúfalej situácii v akej sa ocitli. Vpadnúť do chrbta tyranidom, tak jednoducho znel rozkaz. Nikto však nečakal, že sa tak rezervná čata dostane priamo k chrbtovej kosti celej tyranidej armády. Aj napriek svojej snahe muži umierali. Dobrí muži. Muži, ktorých nesmrteľné duše mal opatrovať, aby po smrti našli svoje miesto po boku Cisára. Odrazu zistil, že je sám, že všetci muži Cadie padli. Uvedomil si, že stojí zoči voči obrovskému netvorovi. Jeho oči vyžarovali beštiálnu inteligenciu. Cítil, že sa stretol s niečím prastarým. "Cisár ochraňuje.", vyšlo z jeho úst. Nestihol sa ani nadýchnuť, keď pocítil bolesť. Pri pohľade nadol zistil, že konce netvorových rúk, pripomínajúce meče z chitínu, sú zabodnuté v jeho hrudi. Netvor ho pomaly zodvihol do výšky svojich oči. A pri pohľade do nich náhle spovedník Kriess pochopil, že je zatratený   

A takto skončil môj blob. Zmazaný Fortressou. No ale tak lepšie ju mať tu, ako v strede opevnenia.


Epický moment očami hráčov (komentár by Greatdrake):
- Pane blíži sa k nám Swarmlord v Living Fortress.
- Hoďte tam vortex raketu !
- Pane stále sa k nám blíži Swarmlord v Living Fortress.
- Hoďte tam ďalšiu vortex raketu !
- Pane, nerád to hovorím, ale stále sa k nám blíži Swarmlord v Living Fortress.
- Hoďte tam ešte jednu vortex raketu !
- Pane, ehm ...

A ja, že kde sa nám tie rakety míňali. Haha. Ani raz som nepostrehol ich výstrel.

Podarilo sa pristáť tretej Valkýre a Lok do nej dokonca nastúpil. Tak: I want to fly away. V pozadí dorazili ale posledné posily. Taurox a Tauros. A popravili Lictora s relicom. A skórovali objektiv.

Vo vnútri transportu sa necítil dobre. Vedel, že musia čo najrýchlejšie odletieť. "Rýchlo, dostaňte nás odtiaľto. Ihneď.", súril Lok pilota k čo najskoršiemu odletu. Ak sa im nepodarí opustiť povrch planéty teraz, nebudú mať na to ďalšiu príležitosť. Solomon Lok nehodlal umrieť. Nie dnes a nie na tejto planéte. Náhle sa priestorom rozozvučal alarm. "Čo sa deje, prečo neodlietame", dožadoval sa vysvetlenia. Odpoveďou mu bolo ticho. A zvuk projektilov bubnujúcich po trupe lietadla. Odrazu sa vox prebral k žvotu. "Opustite transport. Opakujem, opustite transport."

No a tak sa stalo, že Lok prišiel aj o tretí transport. Skôr ako sa stihol zodvihnúť do vzduchu bol nemilosrdne zostrelený. No a teraz už mám pocit, že lietadlá dochádzajú nejako rýchlo.

"Vyčistite pristávaciu plochu." znel Kernnov rozkaz. Ešte ju možno budeme potrebovať, pomyslel si. V pozadí sa ozval neopakovateľný zvuk štekajúceho punisher kanónu. To sa jeden z elysiánskych Supov dal do plnenia jeho rozkazu. Aspoň niečo ešte fungovalo. Mal však dojem, že aj Elysiáncom dochádza dych. "Pane, posádky opevnení hlásia pohyb v ich vnútri. Zdá sa, že chrobáky našli cestu dovnútra." To nie je dobré, uvažoval Kernn, ak sa dostali do každej z nich, môžu sa nepozorovane prikradnúť aj k inkvizítorovi Lokovi, ktorého pokus o opustenie planéty zlyhal a teraz sa premiestňoval so svojím sprievodom k Orliemu hniezdu. 

Zoanky na pade dostali náklad od Vultúry a umreli. V každej Bastione sa objavili genestealry. 10ks na každú bastionu. V jednej si to odniesla unita Elysie.
A tak gaunti požrali čo mohli. Aj to čo nemohli.
Reaver konečne potriafal a zo stola sa porúčalo viac Fexov. Medzičasom sme zabili aj jednu Hierodilu. Ale ... Hive Mind bola pripravená a z diery od Trygona sa vynorila ďalšia. Rovnako ako z druhej vybehol už raz zabitý Dimechareon (či ako).
Tak tu už nevidíte skoro žiadnu gardu. Okrem Taurosa. Alebo Tauroxa. Nejako sa mi to pletie.
Tiež tu chýbajú gardisti. Area clear.
No a kedysi plný deploy nejako preriedol.
Posledná línia. A posledné modely. Wyverna, Executioner, Commanda v Chimére.
Posledný Elysia veterán na sile. Vedľa objektivu. Hrdina impéria.
Broodlord sa konečne dostal do cc a dorazil Paska. A ostal ako na rane. Ale čím ho zabiť, keď už nemáte modely. Vanquisher sa pokúsil, ale ... Nepodarilo sa.
Hive Mind vs. Inquisition.

Inkvizítor Hart si bol takmer istý, že uspeje. Síce pri postupe prišiel o jedného z dvoch bodyguardov, ktorí prežili pád transportu to ho však netrápilo. Už je tak blízko k tomu, aby sa dostal zo smrteľného dosahu tyranidieho roja. Spoza neďalekej budovy, na prvý pohľad zničeného generatória, sa ozýval sípavý zvuk. Hart ho však ignoroval. Bol posadnutý myšlienkou, že sa dostane z tejto situácie, že dodá Impériu potrebnú zbraň proti tejto zhube. A práve toto krátke narušenie jeho inak pozornej mysle, ho malo stáť jeho život. Keď sa dostal za roh budovy, náhle zistil, že stojí proti moru chitínu, ktoré sa tu z nenazdajky objavilo. 

A tak sa stalo, že keď bol inkvizátor Hart 8" od okraja stola a tým pádom od slobody, tak v našom deployi umrel posledný gaunt. A unita sa na 4+ vrátila. A môžete hádať z akej strany. A tak sa pred inkviho unitou zhmotnilo asi 30 gauntov. Buuuu. A flyrant.
A koľko chýbalo ? 8".

Epický moment očami hráčov (komentár by Greatrake):
Na bojiskom prelieta Thunderhawk s inkvizítorom, letí smerom do bezpečia. Vrhajú sa naň Gargoyle, aby mu upchali trysky motorov, on ale pokračuje v lete ďalej. Svoju pozornosť na neho postupne zamerajú Hive Crona, Hierodula a ďalšie potvory. Nakoniec stroj padá k zemi. Z posádky sa zachránil len inkvizítor a dvaja členovia Deathwatch kill teamu. Ďalšia vlna útoku ponecháva živého už len inkvizítora. Nidi padajú pod odvetnou paľbou leteckej podpory. Inkvizítor je sám asi 8" od okraja stola. Skoro v bezpečí. A potom niekto ... ehm ... zabije posledného gaunta z tridsať člennej skupiny a tá sa na 4+ objavuje znovu a prichádza z tej správnej strany stola. Pred inkvizítorom sa zhmotní 30 hormagauntov v plnej zbroji. Inkvizítor strieľa z pištole, assaultí a ... umiera. 

Prečistený Imperiálny sektor. Fakt prečistený.
Gaunti sa škrabú s relicou do digesting poolu. A držia objektivy na tejto strane stola.
Hierodula sa vydala do útoku, vďaka warlordovmu "finest hour" sa dostala až k reaverovi a začala z neho oškrabkávať HP dole. Broodlord sa rozhodol vysporiadať s posledným lemanom.

"Inkvizítor, senzory hlásia mnohopočetné teplotné signatúry vychádzajúce z opevnenia. Smerujú k vám. Pripravte sa na stret." Pohyb nepriateľa bol taký rýchly, že varovanie bolo to jediné, čo mohol Kernn pre Loka urobiť. Ak prežije prvý stret so šesťrukými beštiami, bude môcť pre neho urobiť viac. "Jednotka, pripravte si zbrane na boj. Čoskoro opustíme Orlie hniezdo. Skontrolujte si vybavenie. Chcem melty vpredu. Pripravte regimentálnu vlajku. A držte ju vysoko. Pohyb."

Genestealeri, ktorí sa infiltrovali vybehli po Lokovi. Predsa len mal chalan hodnotu 3VP pre nidov, ustojí to hrdinský inkvizítor ?

Pohyby inkvizítorovho meča bolo skoro nemožné sledovať voľným zrakom. Tak rýchle boli, že sa zmiešavali do všetkými smermi sa rozlievajúcich šmúh. Tu vykryl úder, tu zasadil ranu. Nemienil sa vzdať. A s tým chrobáky nepočítali. A to bolo dôvodom ich porážky.   

A tak sa gendi dostali do cc, a čo sa nestalo ? Lok im napráskal kožuch a oni ušli z combatu. Hell yeah, záver ako z veľkej knihy. Napätie, nervy, epické momenty.
Broodlord zlikvidoval leman, Hierodula robí úspešnú reflexnú masáž Reaverovi a tomu ubúdajú HP.

Epický moment očami hráčov (komentár by Greatrake):
Pri objektive stoja 2 hormagaunti, 2 spore mine a 3 zostávajúcu gardisti s 2 plasmami. Opodiaľ sa poflakuje broodlord (áno presne tento z obrázku hore) - zahlási assault, gardisti sa nezľaknú, na 2 plasmách hodia 3 šestky na hity v overwatchi, ja profesionálne nehodím ani jeden cover save a broodlord sa rozpadá v behu.

Lictor nesie artefakt do digesting poolu. Posledný spore chimney na stole. VP kam sa pozrieš.
Letecký support pre Inkvizítora Harta prišiel ... well ... neskoro. Smola. Druhá Hierodula začala odstrelovať hellhoundy z mojej formácie. A Carnifexovia bežia.
Môj warlord prišiel o transport. Ale pomohol postrielať pár genestealerov, aby uvoľnil vzduch pre Loka. V pozadí sa na neho zalizuje niečo leitajúce ... asi harpia.
Posledný elysianec drží objektiv. V pozadí Dimechareon dochargoval teraz už fakt posledný leman na stole a ... lemany už nie sú !!!
Harpia našúpala kopu woundov do Lokovej jednotky, ale ten nakoniec prežíva s posledným woundom. A to dal Katcher 2 savy do neho bez look outu, nevedel že má posledný wound, ale hodil to ako pán. Keby videl ako sa pritom s otzdrakom tvárime, pochopil by.

Ani posilnený pancier na trupe Leman Russu nestačil. Náraz netvorovho tela otriasol mohutným strojom. Obrovské ostré pazúry prešli trupom ako nôž papierom a zodvihli niekoľko ton váhy do vzduchu. Zdroj plazmy sa prehrial a explodoval. Posádka umrela v priebehu niekoľkých sekúnd, ich telá zmizli v záplave oslepujúceho modrého svetla.

Krásavec v plnej kráse. No keď umrel prvý krát ... nevrátili by ste ten model do hry aj vy ? Všetci sme sa zhodli, že takto by mal vyzerať Hive Tyrant.
Okupácia v plnom prúde. Väčšia časť základne je pod kontrolou tyranidov.

Ako som spomenul air cavalry došla neskoro. Gaunti sa vyporiadali s inkvizítorom v jednom kole. Holt tých 7" je ťažko prejsť, keď vám v ceste stojí niečo takéto.

Všetko v troskách. Teraz je ten moment pre hráčov keď môžu začať pobehovať okolo stola a vykrikovať: DOOM AND DESPAIR, DOOM AND DESPAIR, DOOM AND DESPAIR !!!
Vrakovisko Lokových transportov. Ani jeden neodletel. Jeden tam nie je lebo dostal explode result.
Dimechareon nakoniec dostal do tváre vortexovú raketu. Poslednú. Well played.
A hierodula hryzká škrabká a papá HP z Reavera. Rátali sme to a keby sme mali ešte jedno kolo, tak padne. Na streľbu od troch SH a cc.
Takže jeden artefakt úspešne donesený do diggesting poolu. 1VP pre nidov.
Druhému artefaktu chýbali 3". Smola. Žiadny VP pre nidov.
Spectacular look. Nie je tak ? Toto by som vedel hrať každý víkend.
A naozaj last stand. Posledné kolo, posledné modely. Posledný inkvizítor. A vrakovisko zničených lietadiel. Ono Harridan s preffered enenmy (Katcher flyers) priniesol veľa smrti medzi Elysiansku elitu.

Epický moment očami hráčov (komentár by Alessan):
"Velenie inkvizítorovi Lokovi, Váš transport je pripravený."
Z pred bastionu sa ozvala explózia.
O niekoľko minút neskôr.
"Velenie inkvizítorovi Lokovi, Váš druhý transport je pripravený."
Po vystúpení z opevnenia niekoľko metrov od jednotky dopadol z neba dymiaci vrak Valkýry.
O niekoľko sekúnd pristáva tretia Valkýra.
"Velenie inkvizítorovi Lokovi, tretí transport pripravený."
Potom ako jeho jednotka nastúpila očakával jednoduchý oznam o odlete.
Miesto toho mu vo voxe hlas pilota oznámil: "Evakuujte transport."

A nidi sa sunú základňou. A nemá ich čo zastaviť.
A aj keď sa zdá malá, vie tá potvorka narobiť poriadnu škodu.
Hero of the Imperium. Jednotka tohto survivora skórovala každé kolo VP od začiatku hry až po jej koniec. Horúci kandidát na MVP.
Môj a Katcherov warlord unikli skaze v hodine dvanástej. A to je vážení priatelia koniec.

Zbytky Imperiálnych síl bojovali o prežitie. Inak sa situácia ani nedala opísať. Zostávajúce jednotky sa postupne zomkli do úzkeho obranného valu, ktorý odrážal neustále útoky tyranidov. Tie však akoby nemali konca. Kam len oko dohliadlo, všade sa pohybovali živé vlny chitínu. Plukovník Kernn po boku s inkvizítorom Lokom a hŕstkou preživších vojakov zo zúčastnených regimentov prežívali. Ako dlho to však ešte vydržíme, pomyslel si Kernn. Nádej na záchranu sa vytrácala. Nad hlavami im prelietali posledné elysiánske lietadlá, prenasledované v súbojoch s lietajúcimi príšerami.

Inkvizítor Lok náhle zastal uprostred pohybu. Jeho oči sa sústredením zúžili do dvoch malých štrbín, ktorými však stále pozoroval okolie. Náhle bol späť. "Plukovník, potrebujem, aby ste znovu obsadili pristávaciu plochu." Kernn na neho uprel zrak, nevyslovená otázka bola vpísaná v jeho tvári. 

"Dostal som správu, že malá časť flotily prerazila blokádu na orbite. Práve k nám smerujú tri lietadlá, aby vyzdvihli preživších." Kernn nevedel, či to čo uvidel na inkvizítorovej tvári bol náznak povzbudivého úsmevu alebo len nervový tik. Nezáležalo na tom. 

"Muži, počuli ste. Pohyb. Pohyb. Pohyb. Za Cisára. Za Cadiu. Za Elysiu. Za naše životy." Sprievod rôznorodých postáv, vojakov šťasteny, sa pohol ako jeden muž. Smerovali k svojej spáse alebo k nekonečnému zatrateniu. A vedeli, nech to bude jedno alebo druhé, že Cisár sa na nich pozerá svojim nekonečným zrakom. A ochraňuje.

Takže úspešne sme sa dostali na záver. Ak by sa vám málilo fotiek, tak s dovolením autorov ešte prikladám ďalšie 3 galérie plné fotiek (detailnejších, aj menej detailnejších), ktoré si tiež odporúčam pozrieť (zaraďovať ich ešte pomedzi moje do reportu bolo nad moje sily):

1. PHOTOS by Greatdrake,
2. PHOTOS by Otzdrake,
3. PHOTOS by Katcher.

Varovanie: horeuvedené odkazy obsahujú aj fotky nie len priamo sa týkajúce hry, ale aj priebeh víkendu v Black Oile, v ktorom sa konala akcia CSE, ako aj z mimohracej atmosféry počas Apocalypsy.

A ako to celé dopadlo ? Tak po dôkladnom štúdiu priebehu hry to vyšlo nasledovne:

Turn 1
Tyranids = 14/14

Imperial Guard / Elysia = 16/16

Turn 2
Tyranids = 5/19
Imperial Guard / Elysia = 7/23

Turn 3
Tyranids = 3/22
Imperial Guard / Elysia = 3/26

Turn 4

Tyranids = 5/27
Imperial Guard / Elysia = 7/33

Turn 5
Tyranids = 7/34
Imperial Guard / Elysia = 6/39

Turn 6

Tyranids = 5/37
Imperial Guard / Elysia = 4/43

Turn 7
Tyranids = 3/40
Imperial Guard / Elysia = 3/46


K finálnemu stavu sa ešte pripočítali body za splnenie ostatných objektivov (zabitie inkvizítorov, zničenie spore chimneys, ukoristenie artefaktov), ako pre Imperiálnu gardu s Elyysiou, tak aj pre tyranidov, a tak výsledné skóre vyzeralo nasledovne:

TYRANIDS : IMPERIAL GUARD / ELYSIA =  45 : 48


Nakoniec sa teda šťastie priklonilo na stranu Impéria a garda si udržala tesné víťazstvo. Predpokladám, že ak by sme hrali ešte jedno kolo, tak by nás Tyranidi prevalcovali, lebo na stole nám naozaj neostalo veľa modelov, a najmä by sa postarali o našich 2 warlordov, z ktorých len Solomon Lok mal hodnotu 2VP. Nehovoriac o tom, že by Tyranidi zaberali asi každý objektiv. 

Odohratých sedem kôl bolo pre mňa obrovským prekvapením, nikdy sa mi nepodarilo v Apocalypse dostať ďalej ako do štvrtého a to pri výrazne menších bodoch a pri skoro rovnakom počte hráčov. Ale tak len v sobotu sme hre venovali skoro 11,5 hodiny. Takže sa ani nie je čomu čudovať. 

Ak ste sa teda po úmornom čítaní dopracovali až sem, tak vám úprimne gratulujem. Prečítať to celé muselo byť úmorné, asi ako to všetko napísať. A preto vás chcem poprosiť, aby ste tento mega-článok ohodnotili, a to či už komentárom, alebo  G +1, ktorá sa nachádza niekde na tejto stránke (konkrétne pod zoznamom článkov na blogu a štítkoch). Autor to bezpochyby ocení. Rovnako ako akýkoľvek komentár k hre, alebo podnet k jej zlepšeniu, prípadne nápady na nejaké špeciálne objektivy pre budúce strety Veľkého požiarača a Impéria.

Ďakujem za pozornosť. K tejto Apocalypse sa ešte raz vrátim, a okrem zhodnotenia hry a jej celkového priebehu, možno sa dozviete, ako to celé na planéte Mysery dopadlo, fluffovo. 

+++ Alessan +++

4 komentáre:

  1. Parádní hra a parádní report. Klobouk dolu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Perfektní! Povzbuzující pro další apo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wohoo :) skoda ze ork mercenarries nedostali tentoraz kontrakt od gardy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Parádní report! WH40k ještě ani nehraju, ale tohle je boží reklama, hned mám zase větší motivaci dobarvit svý First Strike balení :)

    OdpovedaťOdstrániť