piatok 22. apríla 2016

Dark Angels vs. Orks (1.500 pts.)

The Hunt

+++ Priority Transmition: Coding/Delta/Rouge +++
+++ Recipient: Chapter Master Thyrael +++
+++ Subject: Report +++
+++ Author: Chaplain Zophael +++
+++ Thought for the Day: Brave are they who know everything yet fear nothing. +++

Army list: Dark Angels
Army list: Orks

Zophael pohybom ruky vypol nahrávacie zariadenie. Vedel, že šifrovaná správa bude odoslaná v niekoľkých okamžikoch. Nastal čas modlitieb. Zo stojana umiestneného na opačnom konci miestnosti ho pozoroval jeden zo znakov jeho postavenia v rámci kapituly. Prilba v tvare lebky. Na jej povrchu sa ukazovali známky poškodenia z posledného boja. Dlhé ryhy na pravej strane označovali miesto, kde ho zasiahli projektily z nepriateľských zbraní.

Priscina IV. Napriek obrovskej snahe miestnych ozbrojených síl, regimentov Imperiálnej gardy a kapituly Temných Anjelov a ich pokračovateľov, sa nedarilo zbaviť povrch tejto planéty najväčšej hrozby. Orkov. Už niekoľko krát sa zdalo, že ich sily, porazené a rozmetané spojenými silami Impéria, nadobro zmiznú. Ale vždy sa vrátili. A boje pokračovali. 

Podľa posledných zistení prieskumníkov sa však na scéne objavil nový orkský velit. A všetci vedeli čo to môže znamenať. Ak získa dostatočne silné postavenie, začnú sa okolo neho spájať menšie orkské kmene, ktoré doteraz bojovali nielen proti imperiálnym silám, ale najmä proti sebe navzájom.

Zophael dostal za úlohu orkského veliteľa lokalizovať a zneškodniť. Prvú časť zvládli jemu pridelení skauti v priebehu niekoľkých týždňov. Tá druhá bola na Zophaelovi a malej údernej skupine 3. kompánie. 

Deploy (DA): V spodnej ruine je combat squada assaulťákov s flamerom a pw fistou. Potom land speedre. Rhiná s tacticalmi, zvyšok assaulťákov, chaplain s vetmi a posledná tacticala. V hornej ruine sú devasti.
Dep ​loy (Orks): Trukk s boyzami pri ruine, v ruine vľavo potom big mek s lootaz, biky s warbossom, trukky v jednom fleshgitz v druhom boyz, dread. Pri pravej ruine potom weirdboy s veľa boyzami vo vagóne a v ruine potom zvyšné motorky. Lietadlo je v rezervách.
P​rvé kolo: Dark Angels
Deploy​: Dawn of War
Misia: Kartičky - doťahuje sa toľko kartičiek na ruku, aké je číslo kola
Urkadnut​á ini: Nie
Turn 1 (DA): Keďže sa mi moc nechcelo ísť do charge distance, tak som zvolil taktiku slimáčik máčik, počkaj na koláčil. A tak speedre prečistili lootazov v ruine, ostal tam iba Mek s posledným woundom. A shokatakgunom. Inak sa nedeje absolútne nič. Teda ešte devasti dali dole 1HP z vagónu.

Turn 1 (Orks): Všetko dopredu. Aby sme boli čo najrýchlejšie v combate.

Turn 2 (DA): Pasca sklapla. Z ruiny sa vyvalili assaulťáci a chargli trukk. Predtým ho ešte trochu pohladili krak granátom, a flamer spálil troch orkov vnútri na popol. Good job.

Turn 2 (DA): Lets do some killing. Takže assaulťáci s fistou rozbili trukk. Boyz ostali zapinovaný. Warboss dostal náklad od plaziem a boltrov, failol 2x lucky stikk na save a ostal s posledným woundom. Zadná tacticala nastrielala motorky a tie nepasli morálku. Druhá polka assaulťákov sa posunula dopredu. Tacticala pri nich potom boltrami zglancovala trukk.

Turn 2 (DA): Mizéria v priamom prenose. Veti s meltami trafili 4x a potom to išlo. Dal som 1 pen a 1 glance, dvakrát som hodil na 2D6 5-ku ako result. A tak sa o vagón postarali devasti. Ešte, že dali dole ten posledný HP.
Turn 2 (Orks): Skvada boyzov vpravo chargla assaulťákov, jeden dvaja umreli. Ale ja som na oplátku zarezal asi 4 orkov, tí nepásli morálku a v sweepe boli zožraní. Yeeeha, ľúbim jumpakárov.

Turn 2 (Orks): Priletelo lietadlo, hodilo bombu. Tá zničila jedno rhino, druhému dala stunned result. Bomba ešte zabila 2 vetov v chaplainovej jednotke. O ich zvyšok sa postaral jednotka so šamanom. A tak chaplain ostal sám. Ale zas savol asi 3 AP2 woundy na 4++. Zázrak. Horšie sa viedlo land speedrom, z ktorých prežil len jeden stret s warbossom a jeho pw klawov. Tacticalu v strede chargli motorky. Jeden umrel na overwatch (+5 rulez) druhý potom v combate, posledný to nevydržal a ušiel. Dread nachargoval tacticalov, dostal jeden glance od granátov, potom zabil štyroch mariňákov.

Turn 2 (Orks): Flešgity to s ap hádzali ako páni a tak si to odniesla taktikála, kde prežil len plameňomet. Ale ustál to.

Turn 3 (DA): Assauťáci nabrali boyzov so šamanom, chaplain sa pridal k tacticale, ktoré pokropila orkov boltrami. Tacticala pokropila flešgitov (za dreadom) a zabila dvoch. Land speeder flatoutoval čo najďalej od warbossa. Assaulťáci režú boyzov so šamanom. A darí sa im prežívať. Posldený assaulťák chargol druhých boyzov, najskôr ich pár popálil plameňometom, s mečom mu to išlo ale horšie. Dread prichádza o druhý HP.

Turn 3 (Orks): Posledného hrdinu charglo ešte klubíško grotov. Ten fešák aj tak odmietol zomrieť. 3+ savy išli viac ako dobre.


Turn 3 (Orks): Flešgiti sa opreli do tacticalov, potom ich chargli. A ostali loknutý v cc pár  Dread sa rozpriahol k úderu ... ale predtým stratil posledný HP a už ho nebolo. Tank huntery sa ukázali v plnej kráse. Lieradlo opustilo bojový priestor a zabilo bombou 2 devastov.
Turn 4 (DA): Chaplain s tacticalov chce ísť pomôcť assaulťákom, ale na pohyb v difi hádžem 1 a 2. Hmm tak z toho chargu nič nebude. Assaulťáci sa ale predvedú, zabijú troch orkov z troch útokov a tým prasknú nervy a utečú. Tacticala s plasmi sa oprie do warbossa a plasmy urobia nič, buď netrafia alebo newoundnú. Devasti sa pokúsia zostreliť osamoteného motorkára, ale neuspejú.

Turn 4 (Orks): A tak ... warboss zožral tacticalu. Motorkár zas ladnd speeder. Boyzom s grotmi sa podarilo finišnúť posledného assaulťáka. Prieletelo lietadlo a zabilo jedného z dvoch asasulťákov. A mekk sa so shok atak gunov odpálil do warpu.

Turn 5 (DA a Orks): Posledný assaulťák s flamerom usmažil a potom nachargoval šamanovú jednotku, vyhral a orkovia v panike opúšťajú stôl. Devasti sa pokúsia zabiť warbossa, ale nedarí sa, buď netriafam (ani so sigmom) alebo newoundujem (jedničky padajú jedna radosť). Tacticala potom boltrami popraví posledného motorkára. Orkovia už potom len kontrolujú situáciu a nič vážne sa nedeje. Koniec.
Výsl​edok:
Dark Angels 9VP (first blood, linebreaker, 7 kartičiek) : Orks 10VP (linebreaker,​ 9 kartičiek)
T​esný výsledok, super hra. Ja som celý čas hádzal ako pán, či už savy alebo hity/woundy v close combate, naproti tomu súper nedával ani štatistiku pri tom množstve hodov (a najmä hral len 2x pw klavu v armáde, za čo mu pekne ďakujem, dalo mi to celkom šancu na hru). Napriek tomu v poslednom kole 2 bodmi za kartičky strhol výhru na svoju stranu. Ďakujem mu za hru a teším sa na ďalšie. Takéto old skúlové.


Zophael vedel, že hoci sa orkskému veliteľovi podarilo utiecť, zasadili mu úder, z ktorého sa bude dlho spamätávať. Dvaja z jeho nohsledov, zvláštny šaman aj mechanik, skončili mŕtvy. Väčšia časť orkov skončila rozsekaná rotomečmi Zophaelových bratov. Zo zničených vrakov vozidiel ešte teraz stúpal tmavý dym a šíril sa zápach spáleného orkského mäsa.

Kaplánova misia však nebola skončená a to dovtedy, kým bude orkský veliteľ žiť. Stále predstavoval príliš veľkú hrozbu pre Imperiálne sily na Priscine IV. Zophael vedel, že to bude on kto ukončí život beštie. Pri tejto myšlienke reflexívne zovrel ľavú päsť. Až potom si uvedomil, že nemá na sebe svoju zbroj. 

Pohľad mu skĺzol na stojan, kde bola uložená. Služobníci kapituly ju už očistili od krvi a tkaniva z mŕtvych orkov. Kompletná vrstva čiernej farby, odznak jeho funkcie, bola na mnohých miestach zošúchaná až na kovový keramit. Dôsledok mnohých zásahov od nepriateľa. Príde čas keď ju odovzdá svojim bratom na úpravu. Ten však ešte nenastal.

Zophael sa pohrúžil do seba. Bol čas venovať sa oprave zbroje, ukľudneniu jej ducha. Posvätený olejom začal natierať jej jednotlivé časti. Pomaly prednášal litánie ochrany tak ako ich počúval od svojho prijatia do kapituly. Po očiste zbroje nastane čas na modlitby za jeho mŕtvych bratov. 

Za Cisára !!! My sme jeho Anjeli Smrti !!!

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára