utorok 24. januára 2017

Dark Angels vs. Word Bearers Legion (1.850 pts.)

The Tale of Zophael
"Within Reach"

Správa pre kaplána Zophaela bola stručná a jasná. Pre nezasväteného nedávala žiadny zmysel. Taký bol jej účeľ. Pochopiť ju mohol len člen vnútorného kruhu. Udávala lokalizáciu posledného miesta, kde bol spozorovaný dlho hľadaný veliteľ Tizrael. Padlý.

Zophaelov lov pokračoval. Po poslednom márnom pokuse o jeho zajatie, ktoré mu prekazili vojská Tauov, bola toto ďalšia príležitosť. A kaplán ju hodlal využiť. Náhrada jeho ruky sa pomaly prispôsobovala a začínal si na ňu zvykať. Aktivovanie energetického pola jeho smrtiacej zbrane už zvládol, bude ale musieť popracovať na doladení. V boji rozhodovala každá sekunda. Spomalenie, aj to najmenšie, mohlo znamenať jeho smrť.

Atria XII. Planéta zapadnutá na kraji Segmenta. Neočakávané povstanie, ktoré zachvátilo banícke komplexy, upútalo pozornosť Ochrancov. Náhle objavenie sa síl zradcovskej kapituly nemohla byť žiadna náhoda. Priebeh rebélie presne kopíroval vzorec, ktorý použil veliteľ Tizrael už nespočetne veľa krát na iných planétach.

Nepoužívaný ťažobný komplex s vlastnou pristávacou plochou predstavoval pre zradcov vhodný priestor pre zriadenie veliteľského stanoviska. A presne tam smeroval Zophael so svojimi bratmi.

Deploy (DA): Scouti, RW motorky, land speedre, RW commanda s chaplainom, Scouti. V rezervách commanda s meltami a Ezekielom v pode, flamerový  dread v pode a tacticala s plasmami v pode.
Deploy (WB): Na stole sú 2 desiatky tacticalov. V rezrvách drop pod so 7 plasmami a 2 kúzelnými charaktermi, 5x vorbak v dreadclaw pode, 5x terminator a Fire raptor.
Deploy - Dawn of War, Misia - 3 kartičky na ruke, Prvé kolo - Dark Angels
Turn 1 (DA): Motorky scoutovali a pohyb. Plasmy skúsili dať dole rhino, ale cez cover nič neprešlo. Dreadove heavy flamre dali dole 1HP.
Turn 1 (DA): Melta pod pristál presne vedľa rhina a vyradil ho z boja, pri výbuchu umrel jeden legionár. Assaulťáci obsadili landing pad a speedre sa flatoutovali na krídlo.
Turn 1 (WB): Prišiel dreadclaw ale scatter 11" a skoro mishap. Melty dostali náklad od legionárov, umreli dvaja, zvyšok vysavoval Ezekiel na 2+. Druhá banda nastrielala rw commandu a zabila 2 motorkárov.
Turn 2 (DA): Dread rozbil druhé rhino v cc. Prichádza pod s tacticálou, plasmy zabijú pár legionárov, ktorých následne nacharguje Ezekiel s commandou, ktorý ide do challangu a ejha, AP3 meč proti 2+ artificeru na seržovi. Prekvapujúce kua. Tak sa len mlátime a savujeme. Motorky turboboost.
Turn 2 (DA): Motorky nastrielali na snapy legionárov spolu s land speedrami, zvyšok je nachargovaní, ale vďaka fearless to ustoja. Za zmienku stojí, že assaulťáci na 3" charge hodili 1 a 1. Kua.
Turn 2 (WB): Príde fire raptor a slušne poškrabe assaulťákov a rozdá daké cassaulty aj na tactictalu. Z podu vypadne support skvada s plasmami, kúzelnáci kúzlia, ale prvý krát v živote použijem psychic hood a denynem všetky kúzla (na 4+ to celkom ide). Plasmy potom pochovajú 3 motorky. Vorbaci vystúpia z imo drop podu (unlucky one) ale nedochargujú do land speederov. Kaplán hit and runne a nechá legionára na pospas land speederom.
Turn 3 (DA): Všetko sa posúva k podovej jednotke s plasmami. Motorky chargnú do cc pomôcť Ezekielovi a pomaly ukrajujem z jednotky, ale seržant hádže 2+ ako král, napriek Eziho hromade úspešných útokov. Tacticálou zabíjam jednu plasmu. Land speedre na snapy nie sú schopné zabiť posledného mariňáka.
Turn 3 (WB): Doprostred mojich jednotiek sa teleportnú termosky. Zabijú pár mariňákov. Vorbaci zožerú scoutov v ruine. Fire raptor rozjinkuje land speedre. Legionár ich chargne a berie gránátom dole HP. Hit and runujem s motorkami a nechám to na Eziho. Gravy bude treba na termosky. 
Turn 4 (DA): Termosky dostanú nástrel a 2 umierajú na streľbu. Zvyšné 2 chargnem assaulťákmi a tacticalou a chapim. Chapiho fista sa ani nedostane ku slovu, vyriešia to útoky od assaulťákov. Ezekiel konečne zabije seržanta a popri tom aj zvyšok jednotky.
Turn 4 (WB): Plasmám sa nedarí a 2 umrú na gets hot. Zabijú zvyšok veteránov a Ezekiel šťastne prežíva s posledným woundom. Fire raptor postrieľa taccticalov, ostávajú dvaja. Vorbaci sa hýbu ale sú pomalý. Land speedre prichádzajú o ďalšie HP od legionára ktorého nevedia zabiť.
Turn 5 (DA): Všetko čo prežilo sa vrhne na plasma skvadu s 2 charmi. Čo prežilo útok od zvyšku assaulťákov s Ezekielom, to dorazil fistou chaplain.
Turn 5 (WB): Legionár ničí 2 land speedre. Vorbaci sa presúvajú po stole a Fire raptor dočisťuje čo vidí. Koniec hry.
Výsledok:
Dark Angels 9 (first blood, warlord a linebreaker a 6VP za kartičky) : Word Bearers 6 (linebreaker a 5 VP za kartičky).
Súperovi ďakujem za hru a teším sa na ďalšie.

"Kde je váš vodca ?" Skrvavené pozostatky zradcu ležali pri Zophaelových nohách. "Viem, že bez jeho pomoci by si toto všetko nedokázal. Odpovedz: Kde je ?" Bublavý zvuk, ktorý vychádzal z úst kaplanovej poslednej obete, sa nedal s ničím zameniť. Napriek smrteľným zraneniam sa jeho nepriateľ smial. Krvou podliate oči sa na neho pozreli a kaplán v nich nevidel nič iné len nenávisť.

"Si hlupák, poskok falošného cisára. Nikdy ho nechytíte. Vie o tebe, a hrá sa s tebou. Bol si len bábikou v jeho hre. A vždy ňou budeš." Sýpavý kašel prerušil prúd slov. Z úst sa vyvalila hustá tmavo červená krv. Neostávalo mu veľa času. Zophael to vedel. "Máš poslednú šancu, povedz mi kde je ?" Pohybom ruky aktivoval silové pole na svojom croziuse. Modrá žiara osvetlila blízke okolie. "Mal si ho na dosah a napriek tomu ti unikol. Si ..." Zradca nestihol dopovedať. Na jeho hlavu dopadla hlavica kaplánovho croziusu a zmenila ju v krvavú kašu. Kusy lebky a mozgového tkaniva sa rozleteli po okolí.

Zophael si prehrával bitku vo svojej hlave. To ako opustil poslednéh živého legionára z jednotky, ktorú napadol so svojou veliteľskou jednotkou. Toho, o ktorého sa mala postarať skvadróna Land Speederov. A ktorej zničené vraky našli po boji scouti seržanta Trowila.

Až teraz mu začali dochádzať súvislosti. A pochopil, že sa zachoval ako hlupák. Pri honbe za pomysleným vodcom rebélie si nechal Padlého prekĺznuť medzi prstami. Reflexy preživšieho legionára mu mali byť podozrivé hneď od začiatku. Pochopil, že príchod nepriateľského drop podu s veliteľmi bývalej légie, bol len spôsob akým Padlý od seba odvrátil kaplánovu pozornosť. Obetoval ich, aby sám mohol uniknúť.

Nemohol však uniknúť ďaleko. Nájde ho. Zjedná nápravu. Pre Cisára. Pre Caliban. Pre Liona.


+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára