utorok 10. januára 2017

Dark Angels vs. Tau (1.850 pts.)

The Tale of Zophael
"Useless loss"


Zophael sledoval nepriateľské pozície. Tau. Zo všetkých známych rás v galaxii, prečo to museli byť práve oni. Nenávidel ich najviac zo všetkých. Technicky vyspelý, ďaleko za známym vedomosťami Impéria, ale slabý v tele. Pátranie po veliteľovi Tizraelovi ho zaviedlo na túto planétu. Nedalo sa robiť nič iné, xenos stáli medzi ním a jeho korisťou.

Kaplán a jeho bratia musia udrieť rýchlo, musia využiť moment prekvapenia ako ich najväčšiu výhodu. Bola to jediná účinná taktika proti xenos. Ak ich spozorujú ich elitné jednotky stopárov na začiatku útoku, budú zmasakrovaní. Videl to už toľko krát pred tým, v kampaniach proti Tau, kde Ochrancovia bojovali po boku so svojich bratov z kapitúl Jaziev a Havranov.

Takáto taktika bola v rozpore s tým, čo Zophael vyznával v boji. Opovrhoval ňou. Musíte sa pozrieť nepriateľovi do očí predtým ako ho zabijete, zvykol hovoriť svojim bratom. Proti Tauom a ich technickému čarodejníctvu to však nefungovalo. Túto lekciu sa naučil pred dávnymi dobami. A počas nej stratil veľké množstvo bratov. Od toho okamihu sa chytil každej možnosti na vykonanie krvavej pomsty.

"Jednotky na pozíciách Kaplán".  Hlas seržanta skautov Trowila ho vyrušil zo zamyslenia a jeho myšlienok na minulosť. "Sme pripravení postupovať. Na váš rozkaz."

"Lokalizovali ste nepriateľských pozorovateľov seržant ?" Opýtal sa kaplán drsným hlasom. "ÁNo kaplán, lokalizovali." V momente sa dáta objavili na internom displeji jeho helmy. "Všetkým jednotkám, toto sú vaše primárne ciele."

"Dobrý lov, bratia. Za Cisára. Za Caliba. Za Liona. Zabite ich všetkých." Za zvuku ich strojov a štekania boltrov sa ako praví Anjeli zniesli na pozície Tauov. A s nimi prichádzala Smrť.

Deploy (Tau): Crisisy s plasmami/meltami, 3x Broadside (jeden prox commnaderom), 5x pathfinder, 10x kroot, 7x Fire Warrior, 3x Broadside, Riptide, 5x pathfinder, 10x kroot, 7x Fire Warrior, Longstrike, 3xML Crisisy s commanderom a marker dronmi.
Deploy (DA): Scouti, Land Speeder (ML,HB), Assaulťáci, RW commanda s chaplainamo, RW motorky a scouti. V rezervách je dread v pode, tacticala v pode a commanda s meltami a Ezekiel v pode.
Misia - kartičky (3 na ruke), Deploy - Dawn of war, Night fight - Nie, Prvé kolo - DA.
Turn 1 (DA): Ezekiel skúša kúzlo na broadsidy ale súper ho denyne. Melty zabíjajú 2 suity. Land speedre zvládnu zabiť 2 pathfinderov. Dreadovi sa darí lepšie a zvládne zabiť komplet 5-ku pathfinderov. RW commanda s motorkami zabijú 5 marker dronov z unity, ostane posledný. 
Turn 1 (Tau): Commanderova unita s ML suitami zmaže motorky (4z6), broadside vľavo s fw zabijú eziho vetov s meltami. Zvyšok streľby ide do rw commandy, prijdem o 2 motorkárov (po šialených hodoch na jink, ktorých ma súper nútil hádzať veľmi veľa). Pirane s meltami ešte odparia dreada.
Turn 2 (DA): Tacticála neprijde. Ezi odkúzli posledný crisis slabším shriekom. Potom spolu s assaulťákmi zabijú broadsidy v cc (on forcou 2 a fista od serža posledného). Kaplán s knechtami potom multicharge do pirane (jdenu zničili land speedre), fw a krootov. Ostanú len krooti, ktorí ujdú z cc. Ostávam tam stáť.
Turn 2 (Tau): Assaulťáci dostanú náklad od fw, ale pár ich prežije. Najmä seržo. Zvyšok armády (broady, riptide, ml suity s commanderom, druhí fw) ide do kaplonovej unity. Hádžem hádžem 3+ s rerollom a čuduj sa svete padá to. Strácam aj tak ďalších 2 knechtov.
Turn 3 (DA): Tacticala ostáva na orbite. Land Speedre preriedia fw, ktorých v cc finišne Ezekiel. Assaulťáci sa loknú v cc s krootmi. Motorky vyžerú overwatch pri charge do commandera so suitami. Za nimi doletí kaplán, ktorý ich fistou zmaže. Posledná motorka s gravom sa skryje do ruiny.
Turn 3 (Tau): Longstrike strieľa po land speedroch, ale na cover hodím save. Riptite a broadsidy to naperú do kaplána a apotekára, apotekár to nedá a kaplánovi ostáva posledný wound. Ezi s assaulťákmi potom dorazí krootov. 
Turn 4 (DA): Príde posledný drop pod. Bolter fire preriedi krootov, ktorých chargne kaplán a maže ich. Land speedre nič neurobia longstrikovi. Ezi berie jeden wound mind wormom (-3 do bs).
Turn 4 (Tau): Broadsidy finišnú kaplána. Tajda s Longstrikom premažú tacticalu.
Turn 5 (DA): Land speedre pokropia broadsidy, a jeden umiera. Assaulťáci idú do zvyšných 2 broadsidov. Samozrejme, že chainsword nič neurobí a dostávam 2W a umiera nielen assaulťák ale aj seržant s fistou. Tacticala s ezim chargnú Longstrika a ten prežíva melta bombu a kraky s posledným Hp a no move resultom.
Turn 5 (Tau): Tajda s broadsidami nastrieľajú tacticalu a ostáva posledný mariňák. Ten to ustojí na morálku. A svojim krakom berie posledný HP dole Longstrikovi. Koniec.
Výsledok: Dark Angels 8 (5 kartičiek, first blood, slay the warlord, linebreaker) : Tau 3 (2 kartičky, slay the warlord)
Súperovi ďakujem za hru, bolo to náročné, ako vždy proti Tau. Teším sa na ďalšie hry.

Vrak zničenej motorky sa zatriasol. Ďalší otras ju prevalil na opačnú stranu čím uvoľnil zakliesnenú nohu kaplána Zophaela. V strede hrudého panciera mu zívala diera, miesto kam ho zasiahla nepriateľská raketa. Napriek utrženému zraneniu bol pri vedomí. "Čo vám to toľko trvalo seržant." Skauti seržanta Trowila prehľadávali bojisko, dorážali nepriateľských bojovníkov javiacich známky života a pomáhali vlastným raneným bratom.

Seržant ignoroval kaplánov ostrý tón. S úškrnkom na tvári odpovedal. "Je dobré vidieť vás na žive. A v dobrej nálade." Kaplán sledoval pohyb očí skúseného seržanta. Videl ako systematicky kontroluje bezprostredné okolie, očakával nepriateľský útok aj v tejto situácii. "Zvyšok nepriateľských jednotiek je na ústupe. Smrť ich veliteľa nalomila ich morálku." Seržant nečakal na otázku, vedel čo bude kaplána zaujímať.

Ticho preťal zvuk streľby. Krátko po výstrele nasledovali tlmené detonácie. Tvár seržanta Trowila sa vrátila do kaplánovho zorného poľa.  Videl ako z hlavne jeho boltra stúpa úzky pás dymu. Široký úsmev na jeho tvári nezodpovedal aktuálnej situácii.

"Apotekár Godriss bude mať radosť kaplán. Nikdy si nenechá ujsť príležitosť amputácie na bojisku." Seržantove slová upriamili kaplána na nejasnú bolesť, ktorú cítil na ľavej ruke. Letmý pohľad na ňu a pochopil na čo Trowill narážal. Vedel čo to bude znamenať. Zdržanie. A čas pre veliteľa Tizraela, aby opäť unikol. Prekliaty Tauovia. Aj po víťaznej bitke mu dokázali niečo zobrať.

Hrdelné vrčanie začuli Trowilove trénované uši bez akejkoľvek námahy. Úškrnok mu zmizol z tváre. Veľmi dobre vedel kedy si môže kaplána doberať a kedy je lepšie odísť z jeho dosahu. Nastal čas vzdialiť sa. Opatrne, kontrolujúc očami okolie, nechal kaplána jeho hnevu.


+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára