streda 20. novembra 2019

Kill Team: Death Guard vs. Necrons (110 pts.)


Starý inkvizítor nehybne sedel. Pripútavať ho už nemalo zmysel. Telo podľahlo. Avšak jeho myseľ vzdorovala. Vírusy nie a nie preraziť jeho poslednú hradbu. Triasol sa. Pokožka pokrytá vredmi praskala pri najmenšom pohybe, vnútorné tekutiny zmenené "darmi" jeho väzniteľov presakovali na povrch. Z opuchnutých pier sa vydral slabý výdych. Podľahol.

Malignus vedel, že teraz mu pravdivo odpovie na všetky otázky. A otázok bolo veľa. Tie však nemusí položiť on. Nato tu má légia iných. Jeho zaujímala jediná vec. Z toho čo zistil, starec sa zaoberal cudzími rasami. Špecializoval sa na jednu konkrétnu - Necronov. Čo mu bolo známe, ako dieťa prežil prebudenie ich pod vrstvami zeme skrytého kráľovstva. Nenávisť bolo to čo ho poháňalo. Jeho vedomosti boli obdivuhodné. Vlhkým hlasom, pomaly rozprával Malignusovi o ich boji s bohmi. Ich víťazstve. A páde. O technológii presahujúcej akékoľvek ľudské chápanie. A Malignus ho neprerušoval. Počúval.

"A zbrane ich vodcov nepoznajú materiálnu prekážku. Prekonajú akákoľvek ochranné polia, prerazia akýkoľvek druh brnen..." monotónny hla prerušilo zakašľanie. Hnis sa vyvalil z jeho úst. Po krátkej chvíli odmlke pokračoval. "Sú však výnimočné aj čímsi iným. Časom sa stávajú nezničiteľné. Silové pole, ktoré ich obklopuje sa neustále zosiluje. Dokážu prežiť zásah zo zbraní Imperiálneho Titána a nezanechá to na nich žiadne poškodenie."  Inkvizítor pokračoval a Malignus počúval.

Thunderhawk obletel miesto, ktoré označil inkvizítor. Nemohla to byť chyba. Tam kde mala byť len pustina, sa nachádzala zásobovacia stanica Impéria. Betónové prefabrikáty boli vo farebnom kontraste s červeným prachom. Obrovské kontajnery boli všade. "Nevidím tam žiadny pohyb." ozval sa Garachor. "Niečo číha v tieňoch. Čaká to na nás a túži to po boji." Rustusove slová potvrdzovali steny budov pokryté vrstvou zaschnutej krvi. 


"Haexis, Krochus. Obsaďte vyvýšené pozície. Stádo ich vyláka na otvorené priestranstvo. Rustus so mnou." Rampe chýbalo niekoľko stôp k zemi, keď ťažké telo v silovom brnení dopadlo na zem. Malignus nestrácal čas. Vedel čo chce a nemienil čakať ani sekundu navyše. 


Kill team kampaň pokračuje štvrtým kolom. Pomaly ide do tuhého a tak sa Malignus a jeho warbanda musia pripravovať na finálny stret. Tentoraz sa im do cesty postavili necroni. Ja som trošku pomiešal zostavou, a k leadrovi (pw fista, meč a plasma pistol) pribudol plasmič a granátometník, s combaťákom s flailov (ktorého testujem teda prvýkrát, lebo neboli body na termosku), zostavu dopĺňa 9 poxwalkerov. 

Proti mne sa postavia necroni v zložení: 2x Immortal (z toho 1 leader a comms), Deathmark (sniper), Lychguard (zealot) a 4x Flayed One. Vcelku slušné, aj streľba aj cc. Hlavne toho Lychguarda sa vcelku obávam, má dobre staty takže aj vydrží aj naloží.

Hrá sa misia Sweep and Clear, takže na stole sú 4 obektivy, kto ich drží na konci hry má za každý 3VP. Rovnako 1VP možno získať za každý zabitý model zo súperovho teamu. Tak pekne vyložíme stôl (aj s novými terénmi) a môžeme ísť na to. 

TURN 1 


Súper sa pohne dopredu a dá si ready na snipera a leadra, ja urobím to isté, snažím sa bloknúť Lychguarda poxom čo sa darí. Streľba je taká nemasná neslaná, dávam fleshky na 2 modely, dostávam 1 na poxa. 




Súper má v rezervách 3 flayed vanov (čo si myslím, že bola chyba a mali ísť na stôl alebo v 1. kole z ds, ale nakoniec ostali v rezervách do 3. kola). Takže som sa trošku šteloval s poxami aby som ho vyblokoval. 




Flailista aj leader ostali vnútri budovy a čakajú na druhé kolo a príadný counter charge ak sa súper odváži nabehnúť líniu poxov. 




TURN 2


Prehrávam ini a súper ide dopredu, chargne poxa lychguardom (ten v 1. kole vyradil poxa čo bol decoy) aj napriek môjmu 3" ústupu. To ale nevadí. Rovnako chargne aj flayed one. Ja na oplátku hádžem do cc flailu a fistu. Výsledkom je mŕtvy pox a mŕtvy lychguard (zabila ho flaila, inury bol s rerollom). Streľba je opäť rozpačitá, cover a dlhá znamená, že si moc neurobíme, dostávam fleshku na poxa. . 




Poxovia sa držia v boji s flayed oneom, ale nevedia mu nič urobiť. Čo ale moc nevadí. Sú tam skôr ako prvá línia na vychytanie chargov. Aj keď ich potrebujem na objektivy v neskorších kolách. 




TURN 3 


Vyhrávam ini a chargujem flailov do flayeda (s rerollom ho vyraďujem). Presúvam sa s launcherom dole z budovy, bude treba skórovať objektivy. Streľba nič moc neurobí, plasmu moc neprepaľujem, lebo sa to neoplatí.




Súpera som vytlačil poxami a tak 3 lfyed oneov dáva na jeden flank za budovu, odkiaľ sa pokúsia zapojiť do boja. Väčšinu modelov držím na strede a uvidíme kam bude treba bežať v ďalšom kole.




TURN 4


Vyhrávam ini a idem do teho. Dotore chargne flayedov čo prišli z rezervy (2ks a tretieho vyblokuje v postupe), čím odľahčujem flanku a môžem sa venovať stredu. Posúvam sa dopredu, granátomet to naperie do leadra, ktorý sa neskryl a opť s rerollom na injury ho vyraďujem (na prvých 2 kockách padla 6ka, potom 4 a 5). Dotore je roztrhaný na franforce ale úlohu splnil. Hádžeme na 5 kolo a hrá sa ďalej.




TURN 5


Plasmiča nebehnu flayedi, ale prežívam vďaka armour savu. Väčšinu modelov rozložím na objektivy a flailistom chargujem na budovu, kde zabíjam deathmarka a lokujem comms immortala. Skúsime 6. kolo a ... bude.




TURN 6


Flyedi sú nažhavení na cc a vrhajp sa na všetko v dosahu. Za obeť im padne ďalší pox, čo ale už nič nemení. Plasmič opäť všetko savne na armour. Späť síce búcha e nič nerobí- Môj leader nedocharguje commsaka. A hra sa končí.






Môžme to spočítať. Death Guarda držala tri objektivy za 9VP a dokázala zabiť 4 modely, čo dokopy robí 13VP. Necroni obsadili jeden objektiv za 3VP a zabili 5 modelov, čiže získali 8VP. Tak už len počkať na ďalšie kolo, posledné. A potom už len sobotný mini game day. Ďakujem súperovi za hru. Necroni ma celkom očarili a proste lychguarda a flayed ones sú mega. 

Malignus zodvihol zbraň zo zeme. Bola prekvapivo ťažká, aj jeho nadľudská sila pocítila určité limity. Neočakával to. Vedel, že to nie je zbraň, ktorú potrebuje. Táto patrila nižšiemu druhu, osobnému strážcovi. Ale aj tak ho fascinovala. Videl ako ľahko prešla telami poxwalkerov. Akoby boli vzduch. Teraz keď si bol istý, že na tomto svete sa naozaj nachádza hrobkový komplex necronského vodcu, jeho plán začal naberať reálne kontúry. Kde je osobný strážca je aj ten koho stráži. A ten má zbraň, ktorú chce. 

Tento zabudnutý svet mu nakoniec ponúkol oveľa viac ako čakal. Zbraň bude len doplnok k jeho absolútnemu triumfu. Potreboval vyskúšať účinnosť tej, ktorú mal teraz odloženú vo svojej kajute. Premýšľal kde nájde vhodný objekt, na ktorom vykoná skúšku. Potreboval najlepší druh zbroje, opatrený silovým štítom. Pohľad mu skĺzol na mená zobrazujúce sa na vnútornom displeji jeho helmy. Potom na jedno konkrétne . Z jeho úst sa vydral bublajúci smiech. Prišiel čas aby pre neho jeho osobný strážca vykonal svoju poslednú službu.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára