nedeľa 8. decembra 2019

Kill Team: Death Guard vs. Tyranids (125 pts.)



Endurance dorazila do systému. A na jej palube Primarch. Táto situácia Malignusovi nevyhovovala. A ešte aj ten prekliaty inkvizítor. Stará bábka falošného Cisára ho vlákala do pasce. Nie smrteľnej. Ale nepríjemnej. Myslel, že relicu má na dosah ruky. Že už len stačí natiahnuť sa a bude jeho. Stále však má dostatok času. Primarchova loď je na okraji systému a potrvá jej nejaký čas kým sa dostane na orbitu planéty. 

Skupina postupovala ruinami starého mesta. Pred nimi sa týčil chrám, jeho steny zachovalé, celistvé okná zobrazovali výhavy z imperiálnej minulosti. Klamstva a bludy, pomyslel si Malignus. SKupina sa pohybovala pomaly, opatrne. Nevedeli čo ich na tomto mieste čaká. Okrem zradcovského inkvizítora, niekdajšieho vyšetrovateľa toho, ktorého vypočúvali pred niekoľkými týždňami. On bude vedieť, kde je relica ukrytá. 

Stádo ich spomaľovalo, ale potreboval ho. Ako nikdy predtým. Mohlo ich tu čakať hocičo, a je dobré mať medzi sebou a nepriateľom niečo čo spomalí jeho postup. V neďalekých ruinách zaznamenal pohyb. Niečo malé a rýchle. Pripomínalo mu to prerasteného plaza. A nemýlil sa.

Zem sa zachvela. Bolo to neprirodzené. Záchvevy sprevádzal dunivý zvuk. Trvalo mu pár sekúnd než pochopil. Toto nebolo mesto. Ale medziplanetárna loď. Chrám bola lodná bazilika na jej povrchu. A niekto sa ju pripravil na skorý odlet. Z neďalekej ruiny sa vyrojil zástup plazov. A za nimi obrovská obludnosť, ktorá akoby im ukazovala smer. Mierili k chrámu. Takže si uvedomili to isté. Kto sa neukryje v chráme, umrie. 

"Rustus, postupuj po krídle a zabi všetko čo by sa nás pokúsilo spomaliť. Haexis, krycia paľba. K chrámu. Všetci k chrámu." Malignus pri vydávaní rozkazov nespomalil. Kontaktoval ešte pilota Thunderhawku, kde bol zvyšok jeho warbandy a rozbehol sa k chrámovej bráne. Musia to stihnúť. 


Po takmer dvoch mesiacoch sme sa dostali na koniec kill teamovej kampane. Po 4 štandardných misiách a 2 gambitoch je na čase dohrať to, do čoho som sa pustil. Posledné kolo prinieslo aj prekvapenie v podobe prekvapivej misie.

Fluffovo sa príbeh posunul smerom, kde za všetko čo sa od začiatku udialo, môže zradcovský inkvizítor. Ako poslednú fázu zvolil zbabelý útek a ruiny starej dediny s chrámom vlastne je povrch odparkovaného križníka, ktorý čakal na svoj vzlet dlhé roky. Motory pomaly naskakujú a loď sa pripravuje k odletu. A tu sa odohráva posledná misia (pred sobotným game dayom, ktorý nás čaká o týždeň). 

Každý hráč ma za úlohu dostať cez náprotivnú hranu stola čo najviac modelov. Za každý model sú 2vp, za každý zabitý model súpera je 1vp. Bude to ... rýchle. Lebo kto spomalí, zomrie. Ja verný svojemu fluffu som postavil na stôl stáo - 14 pox walkerov a 4 plague mariňákov (seržo s fistou a pp, 2x launcher a 1x flaila). Naspäť som dostal lictora, warriora a 18 gauntov. Well bude to tesné, každý model sa počíta. Ale načo zdržovať, poďme na to.








TURN 1


Prehrávam ini a ide súper. A som vceklu zaskočený, lebo tí malí mamrdi majú pohyb 8/9" na advance si hádžu 3d6 a vyberajú vyššiu (fleeta). Takže povedzme, že 21" čo ich delí od board edgu dajú v druhom kole a to sa ani nezapotia. Kurnik. S týmto sme nerátali. Ja sa trošku poposúvam s poxami a vyjdem naproti lictorovi s flailou. 





Streľba je taká rozpačitá, podarí sa mi odstreliť jedného gaunta. Druhý dostane tiež out of action, ale súper vďaka strataegmu na 4+ mení zranenie len na fleshku. To teda nebolo žiadne terno. Mám pocit, že v druhom kole nebude po čom strieľať.




TURN 2


Vyhrávam ini ja a tak si nabehnem lictora, čakajúceho za rohom. Poposúvam sa čím môžem dopredu a čakám, či na stole ostanú nejaké ciele. A ... keď skončí súperova movement fáza na stole ostáva len lictor loknutý v cc a warrior, 3" od board edgu.

Tu moc veľa nevymyslím, a tak prvý granátomet do warriora, nič netrafí. Well. Tak skúsime druhý. Jeden triafa, wounduje. Dávama za 3 damage a ... warrior sa porúča zo stola.

V kombate idem do lictora, nahodím si 3d3 útokov a pretláčam 5 woundov (lebo blessing of papa nurgle stratagem sa oplatil riskovať). Súper ale savne 2 z nich a prežíva s posledným woundom. Naspäť dostávam náklad, ale wounduje iba 1 útok. Armour nehádžem. 2d. Hádžem a ... 5, 6. Prežívam. Muhahahahaha. Papa Nurgle protects.




TURN 3


Prehrávam incku a čakám čo súper urobí. Zvyškom modelov sa dostávam k hrane stola, takže únik bude až v 4 kole. To ale nevadí. Ak by lictor zabil specialistu, ešte si na neho hádam stihnem vystreliť. Ale ... lictor fallbackuje 9". Stratagem na ďalší pohyb a ... je zo stola preč. Kua drát, to bolo nečakané. Ja sa teda ešte pohnem s flailistom, ale ten 5" je málo.




TURN 4


Všetko ide zo stola, až na flailistu. Ale je to pohodka, na 5+ advance to dám presne. A tak si hádžem ... 4. Nevadí. Je tam reroll a to pôjde ... 4. Hmm toto nie je podľa plánu. Ale tak netreba sa báť, dobehnem si v piatom kole. Majstrovsky beriem kocku, roll a ... 2. Takže koniec hry. Flailista ostal 0,5" od board edgu. Game over.





Poďme to teda pekne spočítať. Najskôr Tyranidi, ktorým sa podarilo dostať zo stola 18 modelov, takže zaskórovali 36vp. Mne sa podarilo zo stola dostať modelov 17, čo je 34vp a 2vp za dve zabité súperove modely. Takže dokopy 36vp. Sečteno a podtrženo to vyšlo na remízu, a 3 body do kampane. Paráda. Veľmi napínavá hra až do konca. Na budúcu kampaň pouvažujem nad chrobáčikmi. 

A to je všetko ... teda nie úplne. Ešte si počkajte na finálne zúčtovanie z game dayu a nejaké to fluffové ukončenie celej kampane. Takže čoskoro. Dík za pozornosť.

Chrámová brána sa zavrela. Všade bola tma. Jeho zmyslom a senzorom to však neprekážalo. Trvalo niekoľko sekúnd kým zistil kde sú a pár ďalších kým zistil, kam smerujú. Musia nájsť vstupné miesto, tam odkiaľ sa na loď dostane zvyšok jeho warbandy. A potom ... potom nájdu inkvizítora a zabijú všetko čo im príde do cesty. Vedel, že na lodi nie sú sami. Okrem plazov, ktorých videl ako sa stratili vo ventilačných šachtách, cítil prítomnosť iných. A cítilo ich aj stádo. Bolo nepokojné. Ale pripravené zabíjať. A Malignus nemal v pláne ho obmedzovať.  

Kontaktoval všetkých členov na palube lode. "Držte sa pokope. Využité stádo ako nárazovú zónu, snažte sa nepriateľov ničiť z diaľky. Keď budeme kompletný, pustíme sa do pochodu na mostík." Vypol vox. Teraz sa potreboval sústrediť. Išlo o starú imperiálnu loď, podobných nalodil počas svojej vojny proti psom falošného Cisára desiatky. Mali jednu výhodu. Boli jedna ako druhá. Vedel presne kam ísť. Kde dostane na palubu zvyšok svojej elity. A potom ho už nič nezastaví. Ani samotný Primarch. Tmou začalo Malignusovo stádo pochod. Pomalý, ale istý. Pomalý, ale nezastaviteľný. Pomalý, ale zničujúci.  

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára