sobota 28. decembra 2019

Kill Team: Grande Finale (125 pts.)



V 34. miléniu sa nemalou časťou Impéria prevalila krížová výprava. Nebola však vedená Imperiálnymi silami, ale démonickým prisluhovačom boha Nurgleho. Nezachovalo sa veľa informácií z tejto doby, aj zásluhou Cisárovej inkvizície, ktorá radšej väčšinu záznamov zničila akoby mala čeliť akýmkoľvek otázkam. Z roztratených črepín vedomostí ako aj z legiend a príbehov sa mi však podarilo poskladať pravdepodobný priebeh udalostí, ktoré uvrhli polovicu imperiálneho segmenta do zúfalstva, beznádeje a morálneho úpadku na viac ako dve nasledujúce tisícročia. 

Nik nevie, odkiaľ sa démonická sila, ktorá viedla celú kampaň, vzala. Túto informáciu sa mi nepodarilo nájsť ani v najtajnejších archívoch. "Morová rana" ako ju zvykli archivári vtedajšej doby oznamovať, zasiahla Impérium plnou silou okolo roku 299.M34. Niektoré zdroje uvádzajú, že v tom čase už prebiehala cca. jedno storočie, ale odhadom môže ísť o výrazne dlhšie obdobie. V uvedenom čase pravdepodobne zasiahla minimálne 7 subsektorov, v ktorých boli imperiálne sily do muža porazené. V tom čase už ale bol jej smer monitorovaný a spojené sily ďalších subsektorov (uvádza sa minimálne 17 ďalších) sa pokúsili zastaviť jej postup. 

Boje prebiehali ďalšie štyri storočia, avšak všetka snaha o jej zastavenie zlyhala na plnej čiare. Rozhodujúca bitka pri planéte Vyrnea XII. znamenala zdrvujúce víťazstvo pre sily Arcinepriateľa a ich ďalší postup bol nezastaviteľný. V tomto kritickom čase však Impérium nestratilo nádej. Inkvizítor Hallenski, člen Ordo Malleus, zmobilizoval v priebehu niekoľkých rokov značnú časť vojenského potenciálu Impéria a pripravoval pôdu na finálny stret s nepriateľom. Po nekonečných stretoch spoznal svojho nepriateľa a dostatočne sa na neho pripravil. Imperiálna flotila o veľkosti z čias pred Horusovým kacírstvom čakala na finálny stret. 15 kapitúl Cisárových Anjelov smrti a takmer polovica kapituly Grey Knightov na čele s Grand Masterom Valarikom sa postavili tejto nezastaviteľnej sile.

Bitka trvala týždne, bezpočet lodí bolo zničených v krutých bojoch. Po postupnom spomalení sa Imperiálnym silám podarilo nemožné. Zastaviť postup "Morovej rany". Predzvesťou boli úspešné naloďovacie akcie 7 kapitúl, ktorým sa podarilo zneškodniť 7 sprievodných lodí vlajkovej lode Chaosu, "Otca chorôb". Z vyše tisícky cisárových najlepších neprežil nikto. Táto obeť však priniesla príležitosť pre ničiteľov démonov postaviť sa najväčšej hrozbe. Démonickému bytiu, dnes pre nás známemu len ako "GRUN´GHIL", Pastier morového stáda, Žnec nákazy.

Ťažké boje sa viedli na celej lodi. Grand Masterovi Valarikovi sa podarilo preniknúť so svojou veliteľskou skupinou až na mostík lode, kde ich očakával samotný démon. Valarik obklopený svojimi najvernejšími bojovníkmi len sledoval, ako sa jeho spolubojovníci padajú pod údermi mocného nepriateľa. Nakoniec ostal pred ním stáť sám, ale ani v tej chvíli nezaváhal. Čas akoby prestal plynúť, a síce oslabený množstvom zranení uštedril démonovi finálnu ranu, ktorá ho mala vypudiť z hmotného sveta. Avšak démon odmietol opustiť túto realitu a pomocou pripraveného kúzla uštedril Valarikovi smrteľnú ranu. Kým svojmu veliteľovi prišli na pomoc preživší Grey Knighti, miestnosťou sa ozývala len ozvena démonického smiechu. Ako poznamenal jeden z prítomných, brat Hurskir "Od toho smiechu vibrovala samotná miestnosť a epicentrum akoby bolo pri ostatkoch Grand Mastra Valarika."

A to je všetko, čo sa mi počas môjho skoro dvestopätnásť ročného pátrania podarilo zistiť. Avšak teraz nastal zlom, ktorý by mohol priniesť nový pohľad na túto časť našich zabudnutých dejín. Na planéte Phaistos Osiris vypukla otvorené rebélia kultu bohov chaosu. A z potvrdených zdrojov mám preukázané, že sa na planéte nachádza jedna pozoruhodná relika. Medajlón Grand Mastra Valarika. Môj žiak, súčasný člen našeho Orda, už ide po jeho stope a čaká, kým sa s ním skontaktujem po prílete do systému Phaistos. Musím však ešte preveriť jednu záležitosť, ktorú vyžaduje moje ďalšie vyšetrovanie v tejto veci. Cisár nás ochraňuj.

- Lord Inkvizítor Hajanis Bartil pred odletom na planétu Seggura VII

Desať týždňov zbehlo ako voda a my sme v rámci kampane kill teamu dostali do veľkého finále. A tým bolo celodenné hranie v brnianskom Black Oile. Čakali nás tri hry podľa priebežného standingu v kampani. Samozrejme si v rámci celého hrania zachovali šablónu Br(no) proti Br(atislave), takže sme si zahrali proti neokukaným súperom a ich armádam. Takže nebudem zdržovať a poďme sa pustiť do toho ako to prebehlo. Rozhodol som sa staviť na pw armour a tak všetkými tromi hrami ma sprevádzala nasledovná zostava: Plague champion s plasma pištolou a fistou (lvl2), Blight launcher gunner s demolitions (lvl2), Blight launcher gunner s veteran, Kombaťák s flailou, a traja boltristi. A pome na to. Nebojte sa bude to relatívne stručné.



ROUND 1


Prvá hra proti Genestealer Cultu (Štene), fluffovo sa nachádzame stále na povrchu vesmírneho korábu, a snažíme sa dostať do vnútra lode. Hrá sa na 4 objektivy, ktorí na začiatku každého kola môžu zmiznúť a prípadne sa objaviť na strede stola. Deploy bol štvrtinky proti sebe, takže sme sa vyložili a pustili sa do toho.






Úvodné kola sme si farmili objektivy, ktoré boli blízko a snažili sa ostrelovať na diaľku. To ale neprinášalo nejaké úspechy, a tak keď nám začali miznúť prvé objektivy, dostali sme sa na charge range a už to išlo ako po masle. Na ľavom flanku som odrážal útoky, a na stred som nabehol s kombaťákom do cc, kde sa mi postupne podarilo ubiť oboch aberrantov a postupne som si dovolil vyskakovať na leadra.




Toho sa mi ale nakoniec nepodarilo ubiť flailov, a keďže som brejkol flank a cez stred sa šinuli launchre, ktoré popravili všetko na čo sa pozreli, tak nakoniec sa hra skončila zmierlivou remízou a do bodovania som si odniesol pekné 3 body. 


ROUND 2

Druhá hra bola proti Necronom (Harry), mal tam takú všehochuť na cc aj streľbu. Nepodarilo sa mi bohužiaľ urobiť ani jednu fotku, tak sme sa zahryzli do hry. Hrala sa custom misia na objektivy, ktorá sa odohrávala v strojovni, kde zlyhal geller field a okrem nepriateľov nás tam teda ešte čakali démoni v slušnom počte. Body sme dostávali nielen za objektivy (ten na strede za 3vp, ostatné za 1), ale aj za killy (necronské a démonské).

Takže sme sa hneď na úvod vrhli na démonov a zniesli ich zo sveta. Ostreľovanie moc neprinieslo a tak sme sa opäť vrhli na seba. Môj kombaťák to čistil na jednom flanku, súperova lychguarda na druhom. Môj leader 2x po sebe savol 2d zbraň na disgusting. Nakoľko som od 3 kola farmil stredový objektiv (mariňák nie a nie umrieť) a postupne zabíjal necronov, prinieslo mi to na záver dostatočný bodový rozdiel a 5 bodov do tabuľky.


ROUND 3

Tretia hra nakoniec bola bojom proti Space Wolfom (Zahry), ktorá sa už odohrávala v miestnosti s relikou, o ktorú nám všetkým išlo, a ktorú sa rogue inkvizítor snažil dostať preč z planéty. Opäť objektivy, na diagonálach a 1 v strede, kto drží ten v strede môže skórovať body za ostatné ktoré drží v tom kole. 



Rozliezli sme po objektivoch. Ja šťastne zabíjam súperovho close combat špecialistu a prežívam 2 kolá streľby od dakka termosky so storm shieldom. V ďalšom kole už sme v kombate a bezvýznamne sa sekáme, keď ja neviem preraziť 3++ a súper moju T5. 




Držím ale stredový objektiv a každé kolo mám 2vp, čo v konečnom súčte znamená, že hra sa končí v môj prospech a do tabuľky si pripisujem posledných 5 bodov. 




Ostáva už len udeliť body za paint (ktorého som sa nezúčastnil, lebo sa mi podarilo osobne namaľovať iba jeden model z celej bandy), kde s prehľadom víťazí iná Death Guarda a môžeme ísť spočítať body a vyhlásiť výsledky. Na záver končíme na prvom mieste 2 hráči (ja a matej barinka so svojimi prétoriánmi), ale organizátor navrhuje všeobecné hlasovanie na základe ktorého si pripisujem na svoje konto 1b (za všeobjímajúce dobro a prínos pre ľudstvo) a tak sa víťazom prvej kampane 2Br stávam ja s mojimi sopliakmi. Odniesol som si domov kopu kt materiálu (kocky, karty) a zlatú medailu. 



Na záver by som chcel veľmi poďakovať Zahrymu za super kampaň, ktorá bola neskutočne dobre pripravená a zvládnutá, všetkým súperom (nielen v BA, ale aj v Brne), bola radosť s vami hrať a našej bratislavskej vetve za poctivý prístup k hraniu. Neviem ako v Brne, ale my sa už aktívne pripravujeme na druhú sezónu, kill teamy sú rozdané, spruečka vycvakané a ide sa lepiť a maľovať (teda ja skôr maľovať, lebo DG ostane mojím kt aj naďalej).


Všetkým ďakujem za pozornosť počas všetkých reportov a poďme sa pustiť do poslednej fáze rozuzlenia príbehu Malignusa (nebojte sa, ešte jeden aftermatch report bude, ale nebudem prezrádzať).

Malignus pozoroval chladnúcu mŕtvolu inkvizítora. Bodná rana v strede jeho tela nekrvácala, miesto krvi z nej vytekala zelená tekutina. Rozklad bol okamžitý. Plaguesword vedel ako sa vysporiadať s ľudským oponentom v niekoľkých sekundách. Inkvizítorský poskok nebol výnimkou. Však tento meč ukončil život aj jeho učiteľa. Pohľad mu skĺzol na amulet na jeho nafúknutej hrudi. Cítil energiu, ktorá z neho sálala. Časť z nej už absorbovalo inkvizítorove telo, bez toho aby o tom vedel. Bol príčinou jeho korupcie. Jeho zrady. 

Boj na lodi bol vyčerpávajúci. Dlhé týždne bojov, let warpom. Každý stret bol len zlomkom času, ktorý strávil hľadaním. Teraz však vedel, že na lodi už nik nie je, všetci umreli. Postarali sa o to. Teraz loď patrila, to že stále fungovala svedčilo o tom, že posádka prežila v dostatočnom množstve na jej obsluhu. 

Konečne to našiel. Po všetkých tých storočiach. Nástroj, ktorý použije proti Impériu vo svojej vojne. Spoločne s ním vytvoria nepremožiteľný nástroj boha Nurgleho. Tak ako tomu bolo pred miléniami. Ruka v jeho neaktívnej silovej pästi sa načiahla po amulet. Mal pocit akoby mu sám vkĺzol do dlane. Opustil svojho hostiteľa. Cítil, že Malignus bude mocnejší spojenec. S amuletom zaveseným na krku opustil miestnosť posledného boja. Smeroval na mostík. Všetkým nariadil prehľadať loď kvôli prípadným náhodným preživším, o čom ale pochyboval. Všetkým okrem svojho bodyguarda. "Partiolus, hlás sa na mostíku !!!" vyslal rozkaz.

Okrem posádky na mostíku nebol nik. "Je to táto planéta?" opýtal sa Deathshrouda. Na mape sa rozsvietil jeden bod. Partiolus prikývol. "V poriadku. Harlgrugh a jeho kabala už sú na ceste, zašlem mu presné koordináty." Nevedel odkiaľ sa jeho bodyguard dozvedel o mieste, ktoré potreboval, ale v tomto momente už mu to neprekážalo. Keď bude po všetkom, takéto drobnosti už ho nebudú zaujímať. Gestom ruky prepustil bodyguarda a díval sa miesto kam smeroval. Miesto kde nastane nová etapa jeho bytia. Posadil sa na trón a čakal. Čo sú týždne cestovania oproti storočiam. Teraz ho už nik nezastaví aby naplnil svoj osud. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára