štvrtok 13. augusta 2020

Kill Team: Death Guard vs. Eldars (140 pts.)

Blúdil podzemím niekoľko dní. Náhly útok pri vstupnej rampe ich zaskočil, ale nezastavil. Nakoniec sa do podzemia dostali, aj keď s istými stratami. Na tom už ale nezáležalo. Vždy našiel ďalšie do mlynčeka svojej žoldnierskej práce. Zamyslel sa. Teraz bojoval za seba a svojich mužov. Také niečo nezažil už poriadne dlho. Ikona zablikala. Otvoril súkromný kanál.

"Som na mieste, čakám na koordináty." Dercius bol pripravený. Teleport homer bude čoskoro na mieste. A útok započne. Pozorovali pozície zradných xenos niekoľko dní. Keď zistili, že si túto časť uzurpovali pre seba a jediná cesta viedla cez ich pozície, začali s prípravami na útok. Bolo to náročné, najmä vyhýbať sa početným a dobre trénovaným hliadkam eldarov. 

Vedeli, že musia udrieť rýchlo a bezchybne. Nesmeli dať prešibanému nepriateľovi šancu spamätať sa. Tak to vždy bývalo s touto rasou. Je potrebné ich pobiť rýchlo a všetkých, inak vám uniknú pomedzi prsty ako dym. Séria dohoverných signalov sa mu prehnala voxom. Členovia bandy boli na svojich miestach, pripravení udrieť. "Začnime." boli posledné slová kým sa priestor naplnil hlukom z výstrelov a škrekom umierajúcich nepriateľov.

Sallius aktivoval archaickú power fistu a vykročil k svojej sekcii lávok, po ktorých sa musel dostať k nepriateľským pozíciám. Namierenou plasma pištoľovou kryl úzky priestor pred sebou. Výhľad mu však clonili poxwalkeri idúci pred ním. Jedným z nich náhle prešla čepeľ meča a jeho tela sa rozpadlo na 2 kusy. Ani dari otca Nurgleho mu nepomohli. Kým dopadli dve polky poxa na zem už sa Sallius Volor rúútil vpred svojmu nepriateľovi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ďalší dvojtýžden znamená ďalšiu misiu do ligy. Tentoraz mi vyšli ako súperi eldari, s ktorými som zatiaľ ešte nehral, tak som bol zvedavý s čím sa predvedú. Ja som si už 3x upgradoval za zarobené suroviny veľkosť kill teamu, takže sa aktuálna hodnota zastavila na čísle 140b. A už aj tá termoska sa tam zmestí, aby nebolo málo modelov.  


Misia je veľmi špecifická, hrá sa na len na vysunutých lávkach, ktoré sú nad lávovým podlažím. A pád z lávky znamená okamžitú smrť pre model. Hmm. Hrá sa na objektivy, prišom skóruje sa vždy len jedna, tá najviac bodovaná. Ja som si zvolil mix modelov, ako vždy. Leadra s fistou a pp dopĺňajú 2x bligh launcher, combaťák s flailov, blight lord s reaper autokanónom a 6 poxov. Aj dakka, aj punch aj telá.

Súper dopláca za 1 surovinu body na kt a hádže tam 2 wraith konštruktov s flamermi, 2x banshee s kopou útokov, 2x guardiana, platformu a rangera.


Tak poďme nato. Pekne sa deployneme, termoska s 1 poxom do rezerv, súper tam dal rangera. Vyhrávam incku na prvé kolo. Za veterán taktiku posúvam jedného pm gunnera bližšie k objektivu predo mnou. Potom sa hýbem. 2 poxovia na stredový objektiv, launchre si dajú ready a pred banshee dávam stenu z poxov. 

Jeden z nich dokonca zvláda charge do wraitha na 10" a lokuje ho. Súper ide dopredu a nabehne mi banshiou poxov a flailu. Druhá failne charge. Na konci movementu ešte prichádza moja termoska na najvzdialenjší objektiv.


Prvá salva z blight launcheru odpaľuje jedného konštrukta (3w na d3 potešili), termoska potom poreaperovala banshee. Zvyšok streľby buď minul alebo nič nespravil. Druhý wraith hodí fleshky na poxov v strede. V kombate potom banshee zabíja flailu a poxa a konsoliduje do druhého.

Druhé kolo a incka zas pre mňa. Dakka modely idú ready, pohýbam poxov na objektivy a leadrom chargnem banshee čo rozkrája v nasledovnom kombate poxa. Môj leader ale odmietne trafiť fistou takže sa nič nedeje.

Termoska odpaľuje jedného guardiana a na druhého dáva fleshku. Flamer na wraithovi odmietne čokoľvek spraviť poxom a to najmä vdaka 1kám na wound, ranger zvládne dať mortal aj wound na launcher ale na 5+ savnem mortal a na 3+ wound. Na oplátku launchre nič neurobia.


Ďalšia vyhratá iniciatíva, takže s termoskou len stojím a držím objektiv za 3vp, launchre si vylepšia pozíciu. V shootingu dáva prepálená plasma pistol hit aj wound a banshee sa porúča zo stola.

Launchre sa zamerajú na wratiha čo sa približuje k termoske, ale absolútne nič mu neurobia, lebo neviem ani trafiť na 5+. Moja termoska odpaľuje druhého guardiana a tým pádom aj platformu. Na oplátku dostáva do tváre flamer ale prežíva s posledným woundom.

Na stole už je len ranger a konštrukt. Termoska umiera na flamer, následne sa počúča zo stolu aj ranger, potom ako ho z ruiny vystrieľali launchre. Môj leader skúša neprepálenú plasmu na wraitha ale nič mu nerobí.

Hádžeme na piate kolo a pokračuje sa. Súper si ešte dobehne po poxov na strede stola, ktorí obaja kvôli fleshkám umierajú (ale vďaka taktike brain fluid niečo si nemuseli hádzať na nerve test). Launchre mu nič neurobia, ale prepálená plasma už áno. Stále mu ostáva posledný wound. Hod na ďalšie kolo ale znamená, že sa hra končí.

Hra sa teda skončila výhrou DG (14:2), keď mvp bola termoska, ktorá zahrala 9 z nich tým že stála na objektive kam dopadla. Súperovi ďakujem za hru. Misia bola úplne super, tešil som sa na ňu a vôbec ma nesklamala ale naopak. Chcem viac takýchto misií. A ds na termoske fungoval, treba ho využívať. Ešte foto kt na toto kolo.

Ďakujem za pozornosť a teším sa na všetkých pri ďalšom reporte. Dovtedy hrajte a bavte sa. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára