sobota 25. júla 2020

Kill Team: Death Guard vs. Deathwathch (135 pts.)



Zástup pox walkerov ich viedol týmto smerom. Nemalo zmysel ich poháňať k vyššiemu tempu a tak cesta trvala niekoľko dní. Nakoniec ale uvideli jej cieľ. Povrchovú stanicu sluhov strojového boha. Sallius sa pousmial. Posledne keď sa dostal do priestorov skrývajúcich tajomstvá kovových hláv, odišiel s odmenou, o ktorej sa mu ani nezdalo. Arci-magos Ulttar mu daroval osobného ochrancu, reliku ešte z doby občianskej vojny, ktorej sa jeho bratia účastníli na strane Warmastra Horusa.

Sám sa jej neúčastnil, nakoľko do rád Death Guardy vstúpil až dávno po nej. To bol aj dôvod, prečo ho väčšina bratov neakceptovala a prečo sa rozhodol opustiť ich spoločnosť a s hŕstkou verných sa pustil do boja na vlastnú päsť. Pre toho kto dá viac. Žoldniersky spôsob života mu vyhovoval. Problémom sa ukázala byť postupná strata členov jeho warbandy, ale aj to sa nakoniec vyriešilo. V galaxii sa pohybovalo množstvo verných boha Nurgleho, stačilo sa len sústrediť a Sallius vždy našiel čo potreboval.

Či už členov zradcovských légií, renegátov z lojálnych kapitúl, ktorý prijali volanie a dary otca Nurgleho alebo vlastných bratov s podobným osudom ako on. Zástup pox walkrov zastal. To ho vyrušilo zo zamyslenia. Zvedovia sa čoskoro vrátia a potom uvidí, ako budú postupovať.

"Minimálne hliadky, takmer žiadna vojenská sila." Správy boli nanajvýš pozitívne. Nebude problém dostať sa na výťahovú plošinu, ktorá ich zvezie do vnútorných častí komplexu, kde dúfal že nájdu niečo hodnotné, prípadne niečo čo im pomôže dostať sa z tejto planéty, keď tu skončia.

Bol niekoľko metrov od plošiny keď sa do jeho brnenia zavŕtal boltrový projektil a explodoval. Necítil bolesť, ale ten pocit bol nepríjemný. Z druhej strany plošiny sa približovali Cisárovi psy v čiernom brnení. Nevedel kto to je, ale vedel že sú prekážkou v jeho ceste do podzemia. "Zabite ich." vyštekol príkaz a odistil svoju plazmovú pištoľ.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dva týždne zbehli ako voda, a je tu ďalšie kolo kill team ligy. Tentoraz som dostal ako oponentov Deathwatch, ktorým sa u nás darí (a máme s nimi prihlásených 4 hráčov), tak som celkom zvedavý čo to je za armáda. Zatiaľ som mal tú česť iba raz.




Misia je tentokrát odlišná, žiadne objektivy ani zabíjanie, ale musíme sa dostať na výťahovú platformu v strede stola a vydržať tam (a ešte lepšie mať tam len svoje modely). Chce to teda nielen sa tam dostať ale aj vydržať. Preto si skúsim list s 2 termonátormi, ktorých mám v rostri. Obidvaja sú cc beasti (deathshroud a blightlord s flailov), k tomu seržant (fista a plasma pistol) a 8 poxov.




Súper sa s tým tiež nemazal, zobral 2x termosku (štít/kladivo a storm bolter/fista), 1x frag cannon a 2x primeris mariňák (jedene z toho comms). Z minulých líg mám odžité, že golfista je najhorší model v hre, lebo ak to súperovi padá na úvod, je prakticky nemožné ten model zabiť v late game. Uvidíme. Rozmýšľam či dať termosky do ds, ale potom si to rozmyslím (cp míňam na veteran taktiku na deathshrouda a dám si plný move s advancom).




Pekne sa postavíme preto sebe, súper má viac streleckých zbraní, tak uvidíme či ich bude dosť na ten počet modelov čo mám.






Prvé kolo vyhrávam ini a idem všetkým dopredu. 1cp si nechávam na reroll nejakého toho 4++ na termoskách alebo overcharged plasma pistole. Súper sa pohne vpred, nabehne na vyvýšené pozície a začne páliť. Najskôr umierajú dvaja poxovia (bez jediného rerollu). 




A potom sa pozrie frag cannon na blightlorda a bez mrknutia oka mu dá 2w, ja nehodím ani jeden save a 41b model sa porúča zo stola (sad panda). Proste 2+ hit za commsa je 2+ hit. Škoda. Ja na oplátku strieľam z pištole, ale neviem sa na 4+ trafiť ani s rerollom.




V druhom kole opäť vyhrávam ini a tak idem full retard dopredu. Charge poxom do commsa, overwatch jeden hit, wound a na 5+ na ooa ide pox dole. Druhý charge poxom, zas jeden hit ale bez woundu a dobehnem. Potom sa rozbehne deathshroud a hodí luxusných 11" do kladivára. Zvyšok teamu šuflujem dopredu. 




Deathshroud na 3+ hitne 1 z 3, na wound dá 1 (ale reroll za plague weapon) a súper hodí 2 na štíte, ale má plnú riť cp (lebo zatiaľ všetko hádže a nemíňa) a tak reroll na 3ku. Naspäť triafa na 4+ 3 z 3 hitov, na 3+ 3x woundne, ja na 4++ 1 savnem a 50b model sa porúča zo stola. Fuck. 2 kolo a ja nemám 100 zo 135 bodov na stole (áno porúčal sa ešte jeden pox walker (a jedene dostal fleshku). 




Opäť vyhratá incka a idem zas dopredu, obe termosky loknem 2 poxami a dúfam, že aspoň 1 prežije a zastaví ich tam kým sa plošina na konci kola začne spúšťať dole. Leader ide na stred (zahrám na neho cloud of flies a postavím pred neho poxa). Frag to napáli do neho ale dá len fleshku. 




Následne dostane overchargnutú plasmu do ksichtu a porúča sa zo stola. Ešte si ale za taktiku raz vystrelí a zabíja fleshnutého poxa pred leadrom. A je to už vcelku zúfalé. Jediná šanca je, že poxovia vyblokujú termosky a ja sa spustím bez nich dole.




Čo sa samozrejme nestalo, lebo obaja padli a súper sa v rámci konsolidácie dostáva na rampu a tá sa spúšťa. Ja tam mám 2 poxov a leadra. Súper 3 z 5 modelov, nakoľko termoska so storm boltrom to nestihla.




Následne vyhrávam opäť iniciatívu, podarí sa mi zabiť Intercessora ale sám som chargnutý kladivárom  a dostávam na držku kladivom (jednoducho ten stret s touto zbraňou málokedy končí živým modelom). Storm bolter odpaľuje flsehntého poxa (tá ich munícia na 2+ ma bolela jak fras, lebo krásne obchádzala T5). 




Druhý intercessor sa ešte vysporiada s posledným pox walkerom (opäť hit wound a ooa bez jediného rerollu) a hra sa končí mojim totálnym vajpom a suverénnym víťazstvom Deathwatchu. Oproti mojim 100% stratám som ja dokázal zabiť len 2 mariňákov (z toho jeden mal 1 wound). 




Dohraté, dobojované. Čas na bilanciu (aj keď to robím nerád, lebo KT je hra kde aj keď sa poučíte z vlastných chýb, už sa tá hra nikdy nebude opakovať. Takže pár postrehov a chýb z mojej strany:
1. Termosky do deep striku, lebo na to aby zomreli na streľbu v 1. kole sú tu drahé modely. 
2. Frag cannon je zverstvo, na krátku vzdialenosť (to má silu 9) a s commsom je to istá smrť (lebo 2d flat, aj keď je to jedna z mála zbraní u dw čo ho má).
3. Special ammo a hlavne tá wound na 2+ je pre moju armáda citeľná (najmä ignoruje T5 a keď neviem za celú hru hodiť ani jeden 5+ disgust, tak zbohom zdravý rozum).
4. Kladivo a štít sú proste neprekonateľná kombinácia (bez blight launcherov čo by to do neho prali každé kolo a snažili sa ho zabiť), ale zas tak často sa na stole nevidí a na túto misiu to bolo super pick ako sa ukázalo.

Na záver ešte fotka celého kill teamu. Na smrť rolloch umrelo pár poxov, ale nič významné sa nestalo. V ďalšom kole už to vyzerá na nejaký ten upgrade specialistov (asi hlavne leadra a jeho 3" bublinu na autopass nerve testov). Uvidíme, čo nám prinesie tretie kolo. Každopádne sa teším a hádam dovtedy spíšem aj nejaký fluff k môjmu leadrovi a jeho warbande.




Ďakujem za pozornosť. Čoskoro sa vidíme pri ďalšom kole ligy a ďalšom súboji Salliusa proti všetkým. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára