pondelok 9. marca 2015

Adeptus Mechanicus 2015 - Časť 1/3: Úvod a fotky


Rok sa s rokom stretol a po januárovom "kompetetívnom" harašení vo forme teamového turnaja GTTT nastala doba, keď väčšina warhammeristov s napätím očakávala zverejnenie dátumu brnianskeho turnaja vo Warhammer 40k - ADEPTUS MECHANICUS 2015.



Propozície turnaja ukázali akými odvážnymi organizátori sú a to v nasledovnom:
1. "All according to GW rulebok" - žiadne faq (resp. minimum), žiadne ETC doplnky pravidiel, pravidlá podľa GW pravidiel (ale po dohode hráčov s minimálnymi odchylkami),
2. "No paint, no game" - alebo aj povinný full paint armád, bez ohľadu na zdroj z ktorého bola armáda postavené (minuloročná podmienka na fp armádau z imperial armour bookov sa preniesla na každú armádu),
3. "Hope for everyone" - alebo aj povolenie pravidiel forge world-ových "kodexov" Imperial Armour a unít v nich obsiahnutých bez akýchkoľvek obmedzení ako aj povolenie nových formácií nielen z kodexov, ale všetkých dostupných publikácií,
4. "Mega Big Guns" - áno, dlho očakávané povolenie super-heavy vozidiel a gargantuan creatures v hrách warhammeru (s minimálnym a rozumným zákazom modelov so slovom titan v názve).

Nakoľko armáda z GTTT (blob garda s conscriptami, paskom a knechtom) bola pre mňa vďaka doktríne no paint, no game nedostupná, a z poličky sa na mňa smutne pozerali moje "zanedbané" modely gardistických tankov, po zavrhnutí tankovej brigády ala IA Battle Group (zdravím Křečka), ako druhá možnosť sa mi ponúkla formácia pre imperiálnu gardu - The Steel Host (z kampaňovej knihy - The Red Waaagh !!!).

S možnosťou hrať Tank Commandera s tromi squadronami leman russov (za cenu jednej pridanej Hydry) a s pravidlom, vďaka ktorému commander a tanky do 12" od neho dostávajú pravidlo Prefered Enemy (reroll 1 to hit a wound - a kto videl ako hádžem, pochopil, že toto je niečo čo som potreboval), nebolo čo riešiť.

A keďže lemanov nie je nikdy dosť, k fomácii som dodal ešte CAD z gardy na čele s Paskom, 2x melta vetmi v chimérach a 2 wyvernami, a tak sa počet tankov zvýšil na úctihodných 13 (z toho 8 lemanov). Povinný paint bol zároveň silnou motiváciou, a tak som spojil príjemné s užitočným. Po dvoch týždňoch s monotónnym programom (od šiestej do piatej v robote, príchod domov, paint do polnoci, o pol jeden odchod na kute, a víkendy full of colours) som sa na AM vydal s nasledovným listom: ROSTER, ktorý vyzeral na stole asi nejako takto:
"Cleansing Fire"

Zverejnené listy potom ukázali, že sa je na čo tešiť (najmä z vizuálneho hľadiska).

Vďaka predĺženej hracej dobe na 3 hodiny som však v prvý deň nestihol "cvaknúť" ani jeden obrázok z toho čo sa na stoloch nachádzalo. Tak som to napravil v nedeľu a pred poslednou hrou som nafotil celé armády (alebo ich časti). Týmto sa ospravedlňujem Ironkovi (more arti, spawnov a sentinelov)  a McBafovi (assassin formácia a blood anchels), ktorých armády som neodfotil, ale dúfam, že budú viditeľné z iných zdrojov.

ORKS !!! ORKS !!!ORKS !!! ORKS !!!

Mr. Popelka´s Lords of War (áno dvaja v jednej armáde).

Slimákova Stomp Mama s Dread Detičkami na prechádzke.
IMPERIUM OF MAN !!!
Potanova blob garda s inkvizišn a Malcador Infernusom (hore) a Dejvovi moto marína s gardou (dole).
Grigoriho vulgar display of crude pawa - Space Wolves with Knecht.
Zrudiho Imperial Guard s Knechtom a Vulturkami.
Prckovi Grey Knight s Knechtom (hore), Václavova Centurion death stara s draigom, tiggym a coteazom (dole).
Dostíkovi Blood Angels a Grindelovi podový Angels - halb und halb Dark a Blood (hore) a Smejkyho Dark Angles heavy armour (dole).
XENOS AND CHAOS.

Nazghulov venom a serpent spam, v jednom liste.
Zlosynovi eldari.
Skavenovi Dark Eldari s Knechtom.
Chaindlerovi eldari (dole), jeden zo Sabreho lietajúceho démonského cirkusu (hore).
Raveno-Tai Khorne assault force (hore), chaos s belakorom a sicarianom Vašej Magni (na turnaja aka Kloaka).
Dreamorov chaos s fortifikáciami (hore) a chaos by Piňďa (dole).
A ďalší chaos, tentokrat Moukov.
Posledný chaos od Anubisa (hore) proti Ceceho tyranidom (dole).

Goranov letecký cirkos Madam Oduly.

Alsusovi Tauovia.

Komplet army listy nájdete TU !!!
Originál fotky k nahliadnutiu TU !!!

V ďalších dvoch častiach sa dozviete o priebehu hier, epických momentoch, pri ktorých až rozum zastával a sociálnom vyžití účastníkov turnaja spoločne s výsledkami.

+++ (Lord)Alessan +++






2 komentáre: