pondelok 24. augusta 2015

SouthCup 2015 - časť 1/3 Úvod



SouthCup 2015


Koniec augusta tento rok nevyplnila dovolenka a tak sa naskytla príležitosť  vybehnúť si prvýkrát na turnaj vo Warhammer 40k do Českých Budějovíc - SouthCup 2015. Výprava do jedného auta sa poskladala vcelku rýchlo a po preštudovaní propozícii a nejakom to playtestingu bol na svete aj list. A keďže Anchelos los Darkos dostali nový codex, naskytla sa príležitosť vyskúšať ich v priamej konfrontácii so súpermi.

List nakoniec vyzeral takto:

HQ
Interrogator-Chaplain (110), bike (20), pw fist (25), melta bomb (5), shroud of hereos (10) - 170
Troops
Tactical Squad (70), +5 marines (70), plasma (15), combi-plasma (10), melta bomb (5), drop pod (35) - 205
Tactical Squad (70), plasma (15), combi-plasma (10), drop pod (35) - 130
Tactical Squad (70), plasma (15), combi-plasma (10), drop pod (35) - 130
Elites
Command Squad (90), 5x melta (50), drop pod (35) - 175
Command Squad (90), 5x gravgun (75), sacred standard (35), apothecary (15), drop pod (35) - 250
Ravenwing Command Squad (120), +3 bikes (120), apothecary (30) - 270
Fast Attack
Ravenwing Bike Squad (75), +2 bikes (50), 2x gravgun (30), combi-grav (10), melta bomb (5) - 170 
Ravenwing Bike Squad (75), +2 bikes (50), 2x gravgun (30), combi-grav (10), melta bomb (5) - 170
Land Speeder Dark Shroud (80) - 80

Propozície povolili army list na 1.750 bodov, v ktorom mohol byť len jeden detachment a aj ten mohol mať iba formu Combined Arms Detachmentu z rulebooku.

Pôvodne som chcel hrať ako HQ librariana na biku, ale keď som v dvoch hrách po sebe nebol schopný počas času keď bol librarian na stole zoslať ani jedno kúzlo, padla voľba na mlátičku s pw fistou. A s odstupom času musím povedať, že to nebol až taký zlý výber. Viedol svoj ravenwing hrdinsky a nevynechal žiadnu možnosť vrhnúť sa na nepriateľa. Podporený dobre načasovanými výsadkami veteránov s command squad a tacticalov z drop podov bol tento list v veľmi zábavný a verím, že aj trochu fluffový. 

S odstupom času ma trochu mrzí, že v codexe nie je možnosť pretransformovať motorkové squady na troopy, čím by sa trochu odľahčil fast attack slot kde je momentálne dosť nátresk.

Hromadný nástup do vozidla a cesta prebehla bez komplikácií (až na pár neplánovaných odbočiek podľa navigácie a jednej nie práve najlepšie vyznačenej  opravy vozovky, kde som bol rád, že gumy vydržali a nemuseli sme volať odťahovku) a tak sme cca. o pol jedenástej vystupovali v dejisku turnaja. A keďže okrem nás bol prítomný len jeden zástupca českej hernej scény a nám sa veľmi nechcelo spať, urobili sme to čo každý poriadne wargammer, ktorého čaká víkend plný hrania - zahrali sme si a popritom požívali liek na lepší spánok.
 
Čo s voľným večerom ?

Ako súper mi vyšli deti Papa Nurgleho a ako misiu sme si dali kill poiny. Report bude súčasťou ďalšej časti. Podgurážení, ale v dobrej nálade sme tak okolo pol štvrtej zaľahli na kute a oddali sa asi 4 hodinovému spánku. Absencia telocvične a najmä žinienok bola citeľná. 

Po výživnom spánku, a v mojom prípade aj "dolámanom" chrbte nasledoval, ako klasicky na každom turnaji, nákup v neďalekom obchoďáku kde sme si zaobstarali raňajky šampiónov (mal som si dať ten parížsky šalát, ale zaváhal som). Po návrate a skonzumovaní raňajok nás čakalo rozlosovanie na prvé kolo. Konečný počet zúčastnených hráčov sa ustálil na čísle 14 ks z toho 3 členovia českého etc teamu. Počas celého turnaja ale vládla pohodová atmosféra, čo dodávalo turnaju jedinečný, priam až rodinný ráz Armády boli aj na nižší počet účastníkov rozmanité, po prepočítaní výsledná štatistika vyzerala nasledovne:

Chaos: Space Marines - 3x
Necrons - 3x
Dark Eldars - 2x
Eldars - 2x 
Tyranids - 1x
Space Wolves - 1x
Dark Angels - 1x
Grey Knights - 1x

Samozrejme, že myšlienka na nafotenie armád sa pripomenula až po odohratí mojej piatej hry, takže som už postíhal len také omrvinky, ale lepšie ako "dostať drátom do oka" Takže ilustračné zábery z niektorých hier:









Pôvodne som chcel dať report do jednej časti, ale pre rozsiahlosť to radšej podelím, nespomínajúc, že spraviť reporty z 5+ hier je dosť časovo náročné. 

V ďalšej časti sa teda pozrieme na prvý hrací deň.

+++ Alessan +++


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára