sobota 19. novembra 2016

Escalation League 2016/2017 - Round 1



Mysleli ste si, že som na Vás zabudol, ale nie je to tak. Liga sa pomaly začína, a aj keď mala byť v plnom prúde, jemné zdržanie nás nezastaví. Začnem na úvod tým, že napíšem zoznam prihlásených (ak by sa tam niekto nenašiel, prípadne z neho chce vymazať, napíšte). Takže:

1. Ondrej Šeliga - Space Wolves (odovzdaný rosterer bez foto, 0 hier),
2. Ondrej Pišoja - Chaos Deamons / Chaos: Space Marines (odovzdaný roster aj foto, 4 hry),
3. Rudolf Šeliga - Space Marines (odovzdaný roster aj foto, 1 hra),
4. Aďo Pipíška - Chaos: Space Marines (odovzdaný roster aj foto, 0 hier),
5. Robo Čemerička - Space Wolves (odovzdaný rosterer bez foto, 0 hier),
6. Marek Vojtěch - Tau Empire,
7. Filip Guzman - Skitarii, (stratený počas prechodu warpom)
8. Pavol Petrovic - Necrons (odovzdaný roster aj foto, 0 hier),
9. Tomáš Bernát - Militarum Tempestus (odovzdaný roster, 0 hier),
10. Martin Sousedík - Dark Angels,
11. Michal Pánik - Harlequins (odovzdaný roster aj foto, 3 hry),
12. Robo Grigely - Deathwatch (odovzdaný rosterer bez foto, 2 hry), 
13. Peter Malý - Tau Empire,
14. Ivan Antalec - Tau Empire, (stratený počas prechodu warpom)
15. Adam Bajan - Dark Angels,
16. Jakub Tadial - Chaos: Space Marines Black Legion (odovzdaný roster aj foto, 0 hier),
17. Rastislav Jelínek - Orks,
18. Daniel Dudáš - Mechanikum (odovzdaný rosterer bez foto, 0 hier),
19. Stanislav Bajan - Space Marines,
20. Gabriel Nagy - Chaos: Space Marines (odovzdaný roster aj foto, 0 hier),
21. Tomáš Vitásek - Tyranids,
22. Matej Kupka - Deathwatch (odovzdaný roster bez foto, 1 hra),
23. Knjaz Miloš - Harlequins,
23. Ladislav Valkár - Chaos: Space Marines. 

Všetci ste na facebooku, takže vás poprosím, aby ste si prípadné hry dohovárali na Warhammer SK. Dúfam, že to zvládnete. Prvé kolo trochu natiahneme a tak sa bude môcť hrať a maľovať do 15.12.2016. Chcem všetkých poprosiť aby ste mi poslali na fb do správy army list, ktorý v prvom kole budete hrať a jeho fotku. Budú od toho závisieť získané body do ligy.

Nezabudnite uverejňovať fotky z hier (so stručným komentom s kým ste hrali, ako hra prebiehala a výsledok) a samozrejme update w.i.p. na armádach. Ide o to podporiť komunitu a hráčov k hobby aspektu. A nič tak nemotivuje ako fotky z full paint hier. Takže do toho.

Bodovanie

Jednou z častí ligy bude jej bodovanie. Nielen maľovania a hrania, ale aj ostatných iných vecí, ktoré by mali k W40k patriť. Takže za čo môžete získať body za modelovanie a maľovanie:
  • 30 bodov za každú namaľovanú jednotku počas ligy, ktorú aspoň raz použijete v hre v rámci ligy, do tejto kategórie sa rátajú fortifikácie (každý typ maximálne raz) a dedicated transporty, môžete teda maľovať aj viac jednotiek a bodov ako je požadované minimum 250b. na mesiac a použiť ich v hre, (v prípade ak namaľujete jednotku z 5 modelov a v ďalšom kole ju rozšírite o ďalších 5 modelov, napr. pri Tactical Squade pri SM, uvedené body získate len raz, čo dúfam nebude viesť k MSU armádam na každé kolo),

  • 15 bodov za každý nakonvertovaný a namaľovaný Independent Charakter počas ligy, max. do počtu 3 IC, pri armádach ktoré majú minimum IC sa toto bude vzťahovať na prípadné charaktery z jednotiek,

  • 5 bodov za každý objective marker vytvorený a namaľovaný počas ligy do maxima 6 ks,

  • 5 bodov za každú odohratú hru, každý hráč môže získať uvedené body max. 4x do mesiaca (body sa budú udeľovať za fotky uvedené na Warhammer SK), s tým istým súperom je možné odohrať max. 2 bodované hry za mesiac,
  • 10 bodov za vytvorený kus terénu, ktorý bude použitý v lige (malo by ísť o väčšie kusy terénu použiteľné na stoly a poskytujúce cover pre jednotky na stole, napr. jeden sud nie je terénom, sada sudov na prepravke s oplotením áno),

  • 40 bodov za vytvorený a namaľovaný 24" x 24" kus terény, ktorý bude slúžiť na konci ligy ako "display board" pre vašu armádu. 


Každý hráč by si počas ligy mal vytvoriť custom charakter, ktorý bude jeho armádu viesť k víťazstvám. Nemôže to byť žiadny menový charakter z príslušného codexu, ale iná alternatívna verzia HQ. Tomuto charakteru by ste mali vymyslieť fluff, podľa ktorého sa stal tým čím je (librarian, capitán, alpha, dominus, commander) a nejaký background k jeho účasti v lige. Za to budete ocenený nasledovne (od druhého kola ligy, aby sme to moc nesilili):
  • 30 bodov za vytvorenie príbehového fluffu Vášho "custom" charakteru, 
  • 5 bodov za každú odohratú hru, v ktorej takýto charakter použijete, max. však 2x za mesiac.
Bodovanie budem aktualizovať po každom kole na základe odovzdaných fotiek a reportov. Uvidíme ako to pôjde a prípadne ešte zaktualizujeme za čo možno body získať.

Dúfam, že vás uvedené neodradí a začne sa to zapĺňať na nete peknými fotkami, w.i.p.-kami a reportami. Nebojte sa pochváliť, každá fotka je motivácia nielen pre vás ale aj pre ostatných.

Na pripomenutie, do 15.12.2016 sa hrá prvé kolo, pre ktoré platí armádny FOC (prípadne ak chcete CAD):
1 HQ
1-3 Troops
0-1 Elites
0-1 Fast Attack
0-1 Heavy Support
"kĺzavý slot" pre Troops, Elite, Fast Attack alebo Heavy Support

Nie sú povolené modely s viac ako 2W s výnimkou HQ, troops slotu a swarmov (ak by s tým bol problém, vyriešime individuálne).
Lietadlá, lietajúce monštrá (FMC). Lords of War a Fortifikácie sú pre toto kolo zakázané. Žiadny model nemôže mať 2+ save, alebo kombináciu 2+ savu a 3++ invulu (ak by niekto chcel hrať terminátorov, vieme to ešte prediskutovať).
Nie sú povolenú žiadne vozidlá s vyšším AV ako 12 (týka sa každej strany) a ráta sa aj s bonusmi za wargear alebo špeciálne bonusy, ktoré pridávajú body k AV.   

Od 16.12.2016 sa bude hrať s armádami na 750b. Ale nepredbiehajme, dám vám všetkým včas vedieť. Do tej doby skladajte, maľujte hrajte, foťte a sharujte. A ak máte otázky píšte.

A pridám nejaké odovzané fotky (či už kompletné armády, ale čiastočný w.i.p.):


Ondrej Pišoja
Michal Pánik
Rudolf Šeliga
Pavol Petrovic
Aďo Pipíška
Jakub Tadial
Gabriel Nagy
Tomáš Bernát



+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára