pondelok 20. februára 2017

Imperial Guard vs. Iron Warriors (1.500 pts.)

The Siege of Cadia Secundus


Obrnená kolóna držala svoje pozície viac ako 17 hodín. Kultisti, bez akýchkoľvek zbraní, ktoré by mohli vozidlá poškodiť, umierali po stovkách. Veliteľ Tyr Gariel vedel, že ich šťastie nebude mať dlhšie trvanie. A nemýlil sa.

Neďaleká budova sa znenazdajky zrútila. Padajúce murivo povolilo pod náporom čohosi ozrutného, derúceho sa k nim. Na predný pancier im zabubnovali projektily ťažkých zbraní. Záblesky vystrelených rakiet. Explózie na pravom aj ľavom krídle. zmätené hlásenia o vyradených vozidlách. Posádky rozthané na kúsky po zásahoch výbošnej munície a následných detonáciách munície a paliva.

Tyr, jeho nervy zo železa, pozoroval okolie a hľadal ciele pre svoje stroje. Víriaci sa prach pomaly usadal na bojmi zničenú cestu, vypĺňal mohutné trhliny v jej štruktúre. Zem sa zachvela pod náporom čohosi mohutného. A v tom momente uvidel Gariel to, čomu budú musieť v najbližších okamihoch svojich životov čeliť.

Rýchla séria rozkazov. Potvrdenie cieľov. Rachot streľby, svišťanie padajúcich projektilov, detonácie. Rozpútalo sa peklo. A z jeho epicentra prichádzali. Napol Démoni. Napol Stroje. 


Deploy (AM) - Ja tam mám Exterminátor a Basilisk, 2x Hellhound, 3x vetov s plasmami, Demolisher a ccs v chimére s kurov aquila 2x meltou a standardou. Well, málo anti tanku.
Deploy (IW): V ruinách sú poskrávaní obliterátori (4x1) a havoci (4xAC a 2xLC+2xML), všetko s tank hunterom, daemon prince s 2+ jinkom a 2+ savom. Zvyšok je Hellforged warpack - Warsmith, 2x defiler a Maulerfiend (ten je alpha a má 4++).
Turn 1 (IW): Prvé kolo streľby = 3 imo vozidlá, 2x chiméra s vetmi a Exterminátor. Plus k tomu nejaké ďalšie HP dole z iných vozidiel. 
Turn 1 (IG): Snažím sa čo to ide. Extermínátor zabije havoca s AC, lebo celé zle na hit. Basilisk scatter 11". Takže nič. Demolisher scatter 10" hitne napriek tomu maulera ale 4++ ho zachráni. Všetko ostatné šúpem do maulera ale dám mu dole 1HP. Jeden z hellhoundov ide dopredu a spáli ešte 2 havocov
Turn 2 (IW): Ostreľovanie pokračuje. Obliny posutupjú dopredu. Hellhound v ruine dostáva ďalší HP dole, rovnako Exterminítor. DP sa pripravuje na charge v ďašom kole. Mauler ide do chiméry. Výbuch 8W na gardistov = 8 mŕtvych gardistov. Ustojím to vďaka rerollu za vlajku. Inú snaho na damage posavujem na cover.
Turn 2 (IG): Demolisher sa snaží odpáliť Defiho, ale scatter 9" na oblinu a tá, hodí 5++. Prečo nie. Veti z vhiméry, melty z chiméry aj 2 osamotené plasmy to napália do Maulera a ten ... prežíva s posledným HP, 4++ je moc pre moje zbrane. Tak sa naň pozrie starý spoľahlivý multilazor s chiméry a do zadného pancieru mu dá glance a ten už neusajvuje. Hellhound páli ďalších havocov. Basi trafí defiho a na pen dá 2 a 2 so S9 na AV12, presne tak. Nič.
Turn 3 (IW): Kolo keď sa otočila kopa krabičiek. Prichádzam o 2 hellhoundy (jeden na LC od obliny, druhý na fistu od maulera), chiméru (defiho kanón) a Exterminátor (DP v cc ju roztrhá rukami).
Turn 3 (IG): Mobilizácia. Všetko čo može to napáli do Defiho a ten po tankhunterových plasmách, Basiho placke a Demo placke stráca posledný zo 4HP a umiera. Veti v pozadí ešte zlikvidujú obliterátora.
Turn 4 (IW): Defiler to napáli do gardistov, tí sa s ním udržia v combate 3 fázy. Dlhá fistovačka.
Turn 4 (IW): DP sa postará o Basiho. Oblina sa blíži dopredu. Havoci sa trápia. Nejde im to ani s tank hunterom. A to čo prejde, savnem na cover.
Turn 4 (IG): Veti idú dopredu a plasmy ešte spália oblinu v ruine. S demolishrom nie je kam páliť
Turn 5-6 (IW a IG): Veti umierajú v cc. Demolsiher to napáli do Defiho a dá mu imo result. Osamelá oblina ešte trafí Demolisher, dá pen, ja na 3+ cover nesavnem a prichádzam o hlavný kanón. The end.
Výsledok:
Iron Warriors 15 (13xVP za kartičky, first blood a linebreaker) : Imperial Guard 4 (4xVP za kartičky)
Hra bola trochu náročná, s 2 meltami som sa musel trápiť s toľkými HP a msu jednotkami, ale zábava bola a to je hlavné.
Súperovi ďakujem za hru.


Garielov osobný transport, Nesmrteľná nenávisť, využíval kryt, ktorý mu poskytovali vraky ostatných vozidiel. Pozícia bola stratená. Uštedrili nepriateľovi úder, ktorý ho spomalí. Ale cena v ich vlastných radoch bola privysoká.

Myslel si, že stoja len proti kovovým behemotom zradcovských légií. Príliš neskoro zistili, že v rozvalinách budov sa pohybuje aj čosi iné. Keď ustala streľba z Exterminátora, ktorý kryl ich ľavé krídlo, myslel, že len nastal čas prebíjania. Jeho zbrane sa však už znova nerozštekali.

Ďalším bol Basilisk, Viditeľná Temnota, voxové vysielanie prerušené výkrikmi zdesenia a pravého strachu. "Preboha, čo to ..." A desivé ticho. Mohutný rachot hlavného kanónu sa už neozval.

Vrak zničeného Hellhoundu, zasiahnutého laskanónom, sa najskôr otriasol a potom prevalil. Z tieňa sa naň vzniesla mohutná silueta. Gariel pochopil, aký osud stihol posádky jeho tankov. Ohavnosť ho pozoravala, z jej očí sršala energia samotného Warpu. Aura sily a hrôzy okolo démonického princa bola hmatateľná.

Gariela zalial pocit nenávisti. V duchu sa zaprisahal, že kým umrie, pomstí svojich mužov. Vedel, že k tomu ešte dostane príležitosť.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára