utorok 13. júna 2017

Astra Militarum vs. Cult Mechanicus (1.500 pts.)

Battle for Eucia XI.


Rebélia prisluhovačov temných bohov na Eucii XI. znamenala značnú komplikáciu vo vojne zmietanom subsektore. Vyhňový svet bol jedným z najväčších výrobcov imperiálnej techniky a akékoľvek spomalenie dodávok by ochromilo veľké množstvo bojísk. Viazaný paktom starým niekoľko storočí, boli jednotky 715-teho Cadiánskeho regimentu prevelené, aby posilnili sily určené na znovu získanie tejto dôležitej bašty cisárovej ríše.

Gideon Kernn by bol najradšej na inom mieste. Cadia horela. A on cítil neutíšiteľný hlad po boji. Flotila lodí transportujúca jeho regiment však zmenila kurz. Vedel, že musia ctiť staré dohody. Dohody staršie ako samotný regiment. Ale každé zdržanie mohlo znamenať pád Cadie.

Velenie nemalo stále vypracovanú ucelenú taktiku obsadenia Eucie. A Cadia potrebovala každého muža na svoju obranu. Preto Kernn navrhol odvážnu stratégiu, ktorá by znamenala porážku nepriateľa v rekordnom čase. Vrchný komandér, ktorý zacítil príležitosť byť ocenený za bleskové víťazstvo, sa rozhodol tento trúfalý plán podporiť.


A Kernna poveril jeho realizáciou.

Deploy - pekne sme to na striedačku dávali na stôl. Treba byť pozorný ako deployujete najmä svoje infantry jednotky a následne komisárov a commanderov. Pozor na to. Haha. Nakoľko súper ukončuje deploy skôr dorazím svoj a idem druhý. Ini nekradnem.
IG - commnader, 2x pl.comm., 3x commi, 3x10 IS s AC, 2x veti s 3xplasma a pp v chimérach, 4x Bullgryn so štítmi a granátometmi, Wyverna, Basilisk, Tempestor a 2x5 scionov s 2 plasmami a commanda so 4 meltami.
AdMech - 2x Priest, 2x Vanguardi, 2x vanguardi s arkebúzami, 2x infiltrátori, 1x ruststalkeri, 1x chodítko na cc, elektro priesti, 3x Onager (1 protiletecký) a Eversor assassin.
Deploy - Dawn of war- Hrá s 1 misia na 4 obj. za 3VP každý.
Turn 1 (AdMech): Oba heavy Onagere mi rozbijú chimču, druhá dostane 2W. Všetko ide dopredu. Umiera pár vetov zo zničenej chimče ale ld ustoja bez strát. Eversor napáli IS a nebyť komiho tak umre na komplet. Bullgryni dostanú nejaký damage.
Turn 1 (IG): Scripti s ordrom vymažú elektro priestov. Potom chargnú chodítko, kde sú loknutí do konca hry. IS naľavo zabíja s frfsrf väčšiu časť jednotky infiltrátorov. Veti a bullgryni premažú vanguardov (nezabudnite že assault zbrane môťu strielať aj po advance). Druhý veti v chimče idú dopredu. IS fallbackne od eversora a odstáva 2W dole. Dozadu padne 2x5 scionov s tempestorom a premažú 2 jednotku ruststalkerov a vanguardov. Melty cielia onagera ale nič mu neurbia (na hit 1,2,2,3 na wound 3, haha). Wyverna dokončí ruststalkerov. Basi dá dole pár HP na onagerovi.

Turn 2 (AdMech): Vanguardi s priestom zmažú obe päťky scionov. Potom chargnú tempestora s pw fistou. Mlátia sa asi 3 kolá. Ruststalkeri idú dopredu ale nepridávajú sa do boja, priest ide pomôcť dragoonovi či ako sa to volá. Vzadu si eversor ničí zvyšok IS na streľbu a ďalšiu jednotku charguje. Commi sa činí. Onagery zmažá veteránov a 2 bullgrynov za pomoci priesta a vanguardov. Infiltrátori chargnú Chiméru, ale v cc je skoro nič neurobia (stratila asi 2W).
Turn 2 (IG): Z chimče vyskočia veti s pl.comm. a usmažia s ordrom na overcharge infiltrátorov (predtým chimča fall back). Basi pokračuje v streľbe na onagera, dá pár woundov dole. Wyverna maže rangerov v ruine. Ostáva posledný. IS dole v rohu dá pár woundov ruststalkerom. Potom k nim dokonsolidujem scriptami. Bullgryni vletia na vanguardov a zredukujú ich. Chargujem eversora pl.commanderom a commim. Dám mu dole 1W a na oplátku ich oboch roztrhá. Well not as planned.
Turn 3 (AdMech a IG): Vanguardov príde zachrániť priest a rozseká 1 bullgryna. Consripti mažú ruststalkerov, ale s priestom v boji ich počet začína klesať. Tempestor s fistou sa drží a pomaly redukuje vanguardov na duel s alphom, kde potom fallbackne smerom k objektivu. V mojom kole fallbacknem s bullgrynom a priest dostáva overcharge plasma sprchu, ktorú neprežije. Wyverna zabíja alphu. Wyvern dáva dole onager na pár woundov. Chiméra je v cc s AA onagerom. Primarisom sa snažím vyčarovať lepší save pre vetov ale prehodiť na 2d6 result 6 je nad moje sily. 
Turn 4 (AdMech a IG): Eversor sa snaží zabiť commiho ale prežije s 1W. Potom assassin failne charge. Bullgryn umiera v cc s onagerom. Sriptov ubúda ale vďaka commimu a commanderovi skrytým v ruine pri wyverne sa držia. Primaris sa na oplátku pozrie na Eversora a Smitom mu nasolí 3W čím ho zabíja. Veti sa tým pádom môžu pohnúť k objektivu. Basi odpaľuje Onagera. Wyverna Vanguardov.
Turn 5 (AdMech a IG): Umiera mi druhá chiméra. A aj tempestor.  Veti s ordrom move move move prebehnú k objektivu. Ja zas zabíjam druhého priesta. Basiliskom. 
Turn 6 (AdMech a IG): Už len šufle na objektivy. Sporadická streľba. V cc sa drží posledných pár scriptov. A končíme.
Výsledok: IG - 7 (2x3obj., slay the warlord) : AdMech 4 (1x3obj., first blood)
Súperovi ďakujem za hru. Teším sa na ďalšie.

V kajute na transportnej lodi si Kernn vychutnával dúšky Amasecu zo svojej osobnej zbierky. Eucia XI. opať patrila Impériu. Štyri mesiace bojov stačili na porážku jednotiek temného mechanika. Naplánovaný postup bol prevedený precízne do posledného detailu. Pod osobným dohľadom Kernna, ktorý sa účastnil všetkých dôležitých bitiek, bol jeho regiment jedným z rozhodujúcich faktorov v zlomových častiach kampane.

Vrchný komandér mal svoje ocenenia a tituly. Kernn mal svojich mužov a pred sebou cestu do túženej destinácie. Cadia. V tmavom rohu zaznamenal nepatrný pohyb. Musí si na tú vec zvyknúť. "Ozubené hlavy", ako slangovo volali gardisti prisluhovačov Techno-boha Omissiaha, mu pred odletom pripravili prekvapanie. Ohúrení priebehom kampane a jej krátkym trvaním, darovali Kernnovi osobného ochrancu. Po skúsenostiach s nepriateľskými ostrelovačmi to nebol až taký zlý nápad. Masívny konštrukt teraz sledoval každý jeho pohyb. Monitoroval okolie. Vyhodnocoval. Tvojich služieb ešte bude potreba, pomyslel.

Kernn sa pomaly oprel a jeho telo sa zaborilo do masívneho kresla, v ktorom bude najbližšie týždne tráviť kopu času plánovaním. Cadia čakala. A pri príchode bude na ňu pripravený.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára