utorok 27. júna 2017

Astra Militarum vs. Necrons (1.850 pts.)

The Enemy within perimeter


Celý čas očakávali, že útok príde z vesmíru. Že hrozba, čo zničí ich svet bude z ďalekých hlbín hviezdneho priestoru. Aké bolo ich prekvapenie, keď sa útok začal z podzemia, o ktorého existencii ani nemali poňatie. Všetko začalo nenápadným miznutím obyvateľov a raz za čas strážnych hliadok. Čo však nebolo nič nezvyčajné. Potom sa odmlčali malé mestá vo vzdialenejších regiónov. Boli vyslané hliadky, ktoré sa však nikdy nevrátili, aby podali správu o tom čo sa udialo.

Známe podzemie začalo byť nebezpečné. Zmiznutia ľudí boli na dennom poriadku. Všetci vedeli, že v temnote na nich niečo číha. Keď sa začali známe šachty podzemného systému prepadať do častí, ktorých existencia bola neznáma aj historickým záznamom, guvernér planéty vyhlásil pohotovosť a vyslal astropatické komuniké.

Keď sa expedičná flotila zhmotnila v systéme, necelé 4 mesiace od obdržania guvernérovej správy, našla planétu zničenú vojnou. Väčšina populácie bola zabitá v bojoch, malé ohniská odporu odolávali z posledných síl.

Veliteľstvo nariadilo všeobecnú evakuáciu preživšieho obyvateľstva a vojenských síl z povrchu. A tak začalo nasadenie vojsk 715-teho regimentu. Najskúsenejšia časť, pod vedením veliteľa Trieka, dostala za úlohu brániť guvernérovu rezidenciu a zabezpečiť jeho prežitie do času evakuácie.


Hrá sa hra s home objektivmi, každý je na konci hry za 3VP. Oba su skryté v ruinách v deploy zónach.
Deploy (AM): Do lesa LC s company commanderom. Do ruiny 2XIS s AC s Creedom (inak treba s ním hrať warlord trait +1 do 6", celkom je príjemná tá 10) Do ruiny ešte Wyverna, druhá s Manticorou na kopec. Scripti na flanky. V rezrvách 2x tempestor, 4x dual plasma scioni a 2x10 koníkov s lancami (nie ešte som tam nedal special zbrane, ehm teda plasmy). Plus teda v ruine je scoutujúci sentinel.
Deploy (NEC): 3 doomsday archy idú do ruiny. Zvyšok army sa vyloží okolo Orikana s Overlordom, ktorý im dávajú buffy (5++ na cc aj streľbu, +1 do reanimačky, 1x za hru reroll reanimačky, jedna jednotka plus do +1 do bs). Je tam 2x20 warriorov, 10 immortalov s teslami a 10 lychguardov s warsythami. Octopus s chápadlami okolo Orikana.
Turn 1 (NEC): Chobotnica sa pohne dopredu. Archy nastrieľajú Manticoru (moja chyba mala ísť miesto Wyverny do ruiny kde bz ju nebolo vidieť, ale tak učíme sa neustále) a tá ostáva s posledným woundom. Dakka do scriptov a umiera 16/30. Inak tie tesly s +1bs čo sa rieši po rolle je brutal, na 5-6 +2 autohity. Ako čo budem rozprávať, ponižovalo ma to celú hru. 
Turn 1 (AM): Prichádza mi všetko. Musím focusnúť streľbu na 1 jednotku a vyrezať ju na počet modelov 0. A tak si čierneho petra vyberajú lychguardi. Síce 2W modely, ale tak plasma s overcharge to rieši. Dakakakakakakakakakakaka. LC skúšajú ten quantum a podarí sa mi, aj za pomoci pretlačiť asi 9W. Cez shielding prejdú celé 4. Lebo mi súper podhodí aj damage result 2 jednotkou.
Turn 1 (AM): Siege. Asi 6 lychov sa porúča na plasmy od scionov, jedného zabijú bullgryni. 
Turn 1 (AM): Jedného lycha dorazí Manticora na 6-tky a posledných dvoch dorazia wyverny. Koníky ešte skúsia charge na 9" a 11". Jedenáckový failne, a ten na 9 no = 5 a 3, rerol za cp = 3. Ach jaj. Na overwatch dojdem o 3 kone vo vzialenejšej unite.
Turn 2 (NEC): Oprava poškodenej archy +1W. Dakka dakka dakka. Odnesie to celá jednotka koníkov (tá načatá), z druhej umiera 5. Ani 2+ armour na bullgrynoch nič neznamená proti kilám kociek a tak sa porúča 1. 2 archy to tiež skúsia, ale našťastie netrafia na 3+ ani raz. Uuuuuf. Tretia zlikviduje Manticoru.
Turn 2 (AM): LC do archy, pretlačím asi 8W, ale prejde 1. Všetko sa pohne dopredu. Bullgryni advance. Streľba sa koncentruje na immortalov. Plasmy, hot-shoty, multilaser, grenade launchre, Wyverny, 3x AC. Well, z 10 zabijem 8. Takže sa bude reanimovať. Škoda. A potom: AFIX BAYONETS. 20 immortalov je chargnutá 5 koníkmi a dvomi päťkami scionov. Čo urobia ? Nič. Umrú 3 scioni, dávam autopass morálky.
Turn 3 (NEC): Archy sa so S10 AP-5 a D6 woundami pozrú na bullgrynov a tí to jednoducho nedajú. Z immortalov sa postavia 4 naspäť a spolu s druhou 20ckou warriorov zabijú 2 päťky scionov. V cc umierajú ďalší scioni. Len warriory sa nejako držia. 
Turn 3 (AM): Pohnem sa vpred. Všetko opäť solím do immortalov, tých 6 modelov by som mal dať dole. Wyverny, AC, lasguny, multilaser, zabijú asi 3. Potom charge. Sentinel lokne druhú 20cku warriorov. Nič neurobí a stratí 3W, teda polovicu. 
Turn 3 (AM): Koníky a zvyšných scionov prídu podporiť obaja tempestory, jeden teda s fistou. Hádžem kilá kociek (koníky majú dokopy 4 útoky s pištľami, chainswordami a konskými zubami), ale jednoducho na 5+ a so 4+sv prejde hrozne málo. Ja prídem o 3 kone a 2 scionov. 
Turn 3 (AM): Odvážim sa konečne so scriptami a ideme move move move. Aj s podpornými charmi. A dostávam sa na dostrel gaussov s arch. Ach jaj. Ale tak dole je objektiv a ten chcem.
Intermezzo: Quantum shielding nepustí viac ako 2W za kolo.
Turn 4 (NEC): Orikan sa zmení na obludu a zozerie mi oboch tempestorov. Warriory doklepú posledné koníky. Gaussy z warriorov, tesly od immortalov a gaussy od arch vysvetlia 30 scriptom, že na stole už nemajú miesto. 
Turn 4 (AM): Čo prežilo ide dopredu otravovať. Scripti a wyverny a AC to napália do immortalov, ale  keďže sa v minulom kole vrátili 4, tak ich zas zabijem 4. Nie a nie ich vyrezať. Well. Charaktery sa pohnú dopredu a so sériou move move move ordrov s ajednému podarí dostať na threat range objektivu v ruine. Potrebujem hodiť 4" na run. Hádžem 2. Reroll cp = 3. Dio Emperore. 
Výsledok: skončili sme pre krátkosť času v 4. kole. Ja držím svoj home objektiv. Súper svoj. Odvážna šípka cez okno company commanderovi nevyšla. V piatom kole by sa toho už moc nezmenilo, súper by mi vystrieľal charov a scriptov. Home objektivy by sme udržali. Warlordov by sme si nezabili. Linebreaker by bol možný asi až v 6 kole. Takže over.
Astra Militarum 4 (3VP za objektiv a first blood) : Necrons 3 (3VP za objektiv).
Súperovi ďakujem za super hru. Teším sa na ďalšie.

Prvé záblesky dopadajúcich rakiet boli ako symfónia farieb. Triek ich zo záujmom pozoroval z veliteľského mostíka. Nie každý deň máte možnosť vidieť ako umiera planéta.

Niekoľko týždňov od príchodu flotily sa na okraji systému zhmotnila loď bez viditeľného označenie. Jediným symbolom bol mohutné I na prove.

Inkvizícia dorazila. A s ňou aj rozsudok smrti. Priebežné vyhodnotenie bojov a niekoľko osobných výsadkov na planéte stačilo Lordovi Inkvizítorovi Sertisovi, aby vyriekol ortieľ nad planétou.
Exterminatus !!!

+++ Správa o incidente +++
+++ Ordo Xenos +++
+++ Odosielateľ: Lord Inkvizítor Sertis +++
+++ Prijímateľ: Lord Inkvizítor Growiel +++
+++ Kódovanie: Tercius Delta ++++

Inkvizítor Griwalski je po smrti. Artefakt stratený. Hrobkový komplex aktívny na 98%. Vojensky neudržateľné. Nariadený Exterminatus. Navrhujem prieskum planét v okolitých systémoch. Cisár ochraňuje.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára