utorok 5. júna 2018

Astra Militarum vs. Dark Angels (1.500 pts.)


Ruiny boli nepokojné. Vietor prefukoval cez rozbité vitrážové okna neďalekej katedrály. Teda  skôr toho, čo z nej ostalo. Táto časť mesta si zažila najťažšie boje. Niekoľko dňové bombardovanie striedali nekonečné prívaly pechoty. Zem bola dvíhaná do vzduchu veľko kalibrovými projektilmi, aby bola následné udupaná tisíckami pochodujúcich nôh a pásmi ťažkej techniky. To všetko sa však odohralo pred týždňami. 

Kernn nevedel, prečo ich sem velenie poslalo. Tento aj okolité sektory boli prehlásené za bezpečné. Nehrozil žiadny stret s heretikmi. Určite za to mohol nový generálov poradca. Starého pána si omotal okolo prsta v priebehu niekoľkých dní. Teraz sa už nedalo poznať, koho rozkazy vojaci plnia. Tajomná postava, tvár vždy zakrytá a skrytá pred priamym svetlom a zvedavými očami, vždy stála pár krokov za generálom a šepkala mu do ucha svoje rady.

Gideon nemohol nič namietať. Odkedy sa neznámy, ktorého všetci oslovovali Hepryc, takto "chopil" velenia, imperiálne sily pochodovali od víťazstva k víťazstvu. Generál akoby chytil druhý dych, ak sa dalo v jeho skoro dvesto ročnej službe o niečom takom hovoriť. Po palube veliteľskej lode začali kolovať reči. Chýry. Neskutočné zvesti. Ale kým cisárovi vojaci víťazili, nebolo potrebné sa nimi zaoberať.

A tak sa stalo, že sa v systéme zhmotnila loď. Na volania odpovedala strohými odpoveďami. To však nebolo nič zvláštne, keď išlo o Cisárových Anjelov Smrti. A v tomto prípade išlo o Prvých medzi prvými. Spočiatku sa zdal ich príchod zbytočný, nepotrebný. Nikto ich nevnímal viac ako signál na monitoroch, stojaci, nemeniaci sa. 

Na palube generálovej lodi však bola osoba, pre ktorú ich prítomnosť nebola prekvapením. Čakal ich, spriadal siete, pripravoval sa. Už ostalo len jediné. Naviesť ich na svoju stopu. A potom ... potom jednoducho zmiznúť.

Postaral sa, aby generál vyslal do opustenej časti mesta oddiel. A vybavil ho čímsi, o čom nemali ani potuchy. Jednoduchý vysielač, umiestnený v zbroji veliteľa, fungoval ako vábnička. Pre tých čo vedeli, ako ho hľadať. A vedel, že oni to dokážu.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tentoraz ma do boja nasledoval môj 715th cadiánsky regiment. Mariňáci dostali preplatený pobyt v kúpeľoch a bolo teda na imperiálnych gardistoch, aby sa po dlhom čase predviedli. Musím povedať, že som sa tešil, a vyťahovať modely po trištvrte roku z police bola radosť sama o sebe.

Vybral som si klasicky z každého rožku trošku a nakoniec som vyskladal nasledovný list: Comp commander s pw swordom, tempestor prime s palicou, tank commandes v exterminátorovi (lc a plasmy), 4x10 is s meltou (v jednej unite bol pw sword), 2x5 scionov s 2 plasmami, Veteráni s plasmami v chimére (track guards), platoon commander, Hellhound (track guards), 2x scout sentinel, Basilisk, Wyverna, LR Punisher (3x hb).



Proti mne sa postavili Dark Angels v nasledovnej zostave: Belial, Libby v termo prádle, 3x5 scoutov so sniperkami, 3x black knights, 2x5 deathwing knights, 6x hellblaster, LS Vengeance. Stratagem pre Da určil, že môj warlord sa stal " jedným z hľadaných utečencov".




Súper mal po ruke open war kartičky tak sme si nalízali nasledovný deploy, objectivy (každý hráč položí 2 objektivy a skóruje na konci kola vp za to, že ho drží) a twist (zlepšené kúzlenie).




Mal som viac dropov, a +1 na hod vyhralo dark angelom prvé kolo. Ini som neukradol.

TURN 1

Súper sa rozbehol proti mojej lajne bez obáv. Streľba z plasiem pocukala scout sentinel. Sniperky si vybrali daň z radov infantry skvád.




Land speeder to napálil to tank commandera, ale neprešla ani 1 wounda. Potom charge do sentinela, ale dole išli len 2W.




Scout sentinel si poodskočil a začalo čistenie. Hellhound, basilisk a gardisti sa postarali o motorkárov. Tank commander s Punisherom načali land speeder. Posledné woundy mu zobrali lasguny. Veteráni sa vydali na výlet. Niečím som ešte zvládol zabiť pár hellbalstrov.






TURN 2

Prišli posily. Jedna päťka knightov padla pred hellound. Na overwatch som spálil jedného, v cc sa ale termoskám nedarilo a nepretlačili ani jeden wound. Belial sa zhmotnil pri Basilisku. Ale nedal charge.



Druhá päťka podporená librarianom sa postavila pred postupujúcu chiméru. Ale nedochargovali.




Hellhound si zacúva a tank commander s gardistami zabijú ďalších dvoch knightov (speaking of ... 6 hitov z exterminátor kanóna, a na 3+ to wound = 3,2,2,2,2). 



Dozadu k objektivu padne päťka scionov a zabijú 3 hellblasterov.




Veteráni si vystúpia ale streľba je slabá a zabijú len 1 knechta. Druhého odpíli salva s heavy boltrami od Punisheru (kanón bol mimo dostrel). Chiméra potom chargne scoutov a cez stratagém hituje na 2+. Zabije jedného.




TURN 3

Prichádzam o veteránov. A nejakých gardistov. Belial chargne Basilisk. Ja na oplátku dočisťujem obe unity knechtov. 




Posledného seržanta a scoutov pri objektive vymažú plasmy od druhých scionov. Scouti na landing pade si zažijú bárbekjú.




TURN 4

Belial doráža Basilisk. A zameriava sa na prežívajúcich gardistov, ktorými si prebehne ako horúci nôž maslom. 




Sťahujem slučku okolo posledných scoutov v ruine. Odmietajú ale umrieť.




TURN 5

Belial predvedie whirling death a zabije mi zvyšných gardistov a sentinel. Ja ešte spálim scoutov. Beliala sa mi už nepodarí zabiť. 




GAME OVER

Imperial Guard 8 : Dark Angels 3

Well. List fungoval, ale len vďaka tomu, že súper nemal moc AT zbraní. Takže vozidlá necítili skoro žiadny tlak. Pechota robila čo mala. Clonila vozidlá, rozdávala kde tu wound a najmä umierala. Melty netrafili ani raz.

Exterminátor. Príjmene prekvapil. Tie 2D z každého woundu vedia celkom zabolieť. A tých 8 výstrelov je vcelku dosť. Ale zlacnenie by si to pýtalo, oproti executioneru/battle cannonu/punisheru je to čajík. Ale ... asi si ešte jedného takého commandera postavím.

Scout sentinely. Išli dopredu, vychytali damage, ale najmä pretláčali woundy a vďaka stragemu tak zlepšovali balistiku ostatným unitám. V kombinácii s punisherom, ktorý zrazu išiel na 3+ to bolo fakt super.

Basilisk, ktorý mal hrať rolu woundovača, to aj robil kým ho nechargol belial. Každopádne za tie body je to stále super unita.

Hellhound. To je čistá láska. S track guardami, ktoré ho držia na max pohybe bez ohľadu na damage, ktorú dostal, vie byť u súpera v 2 kole. Ale ... treba mať dva. Najslabší performance predviedla asi wyverna. Tých 4D6 výstrelov je strašne random a tak v 1 kole mala 14 výstrelov v druhom 5. Zas na konci hry, keď sa súper skrýva mimo los vie zohrať s basiliskom dôležitú úlohu dočisťovateľa.

Cadiánska doktrína stojím a rerollujem hity 1 je fakt silná. Najmä na artilérke. Tanky na to až tak netrpeli lebo rozkaz (a nemal som random výstrelové tanky, takže order na reroll výstrelov som nepotreboval). Ale celkom fajn to bude s kopou heavy weapon teamov a ordrujúcich oficírov (some day maybe baby).

Pechota. No. Tá sa chcela hýbať aby clonila tanky pred chargom. Melty ani raz netrafili, ale to až tak nevadilo. Scioni klasicky, padnú čo to zabijú, podržia objektiv. Spoľahliví ako vždy. Rovnako veti, išli, vystúpili, zdechli. Klasický performance. Hehe.

A ešte teda relica Kurovs Aquila a Grand Strategist warlord trait. No well. V prvých kolách som zrecikloval na 5+ asi 80% minutých command pointov (mojich aj súperových), takže k tomuto no comment. A garda tie cp fakt chce. Lebo je tam kopa dobrých stratagemov, čo sa dajú situačne využiť. Nenadarmo je gardistický minmax battalion best in da whole game.

Súperovi ďakujem za hru, vám za pozornosť. A teda asi sa s gardou vydám do boja častejšie. Stále má čo ponúknuť. Ku knechtom, očakávaniu týchto dní, to bude super allies. Aj niekoľkokrát.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára