pondelok 18. júna 2018

Chaos Space Marines vs. Black Guard (68 PL/1.200 pts.)

Synovia sedemhlavého červa. Knihovník Ash´rax spracovával túto informáciu v reparačnej nádrži umiestnenej na ošetrovacej palube. Rany, ktoré utŕžil si vyžiadali zložitejšiu formu liečenia ako zvyčajne. Apotekár Garanox nebol nadšený a už mu neraz vytkol jeho zbrklosť v boji. Teraz ale nebol čas sa tým zaoberať.

Mysľou mu vírili iné myšlienky. Posledná bitka. Nepriatelia. Niečo mu na nich prišlo povedomé. Brnenia znesvätené symbolmi bohov chaosu, neudržiavané a zmenené na nepoznanie v ňom vyvolávali pocit niečoho čo by predsa len mal poznať. Drobné detaily, poškodená ale nie zničená symbolika. Obrazy sa mu vynárali z hĺbky mysle. 

Dlhé týždne strávil meditáciami a štúdiom archívov kapituly. Prechádzal záznamy starých bitiek, ktorých sa zúčastnil, kampaní, ktoré s kapitulou vybojoval. Stále však nenachádzal to čo hľadal. Akoby hľadal ducha. Odraz niečoho nereálneho.

Až narazil na zmienku o Vrexilskej rebélii. Bolo to v čase keď bol uvedený do úzkeho okruhu knihovníkov kapituly. Takmer sto rokov uplynulo od tejto chvíle. V záznamoch sa opakovala zmienka o následníckej kapitule synov Guilimana, po ktorých boku vybojovali slávne víťazstvo na Krychských poliach, kde zastavili posledný pokus arci-nepritateľa o ovládnutie planéty. Na jednej zo strám zahliadol Ash´rax symbol, ktorý mu nedal spávať posledné mesiace.

A pod ním názov kapituly, ktorú hľadal. Bratstvo zbožných (Pious Brethren).

+++++++++++++++++++++++++++++

Je to už nejaký ten piatok čo sa mi podarilo zmerať si sily s chaos armádou, takže ponuka na hru padla celkom vhod. Black Guarda dostala znovu šancu zabojovať za Cisára a poslať pod zem pár heretikov.

Armáda chaosu mala v liste hodnotu 69PL, takže som trochu okresal môj list na 1.500 bodov, z čoho sa teda do boja dostali: Kapitán v gravise, Libby na jp, 2x5 intercessorov, 5x scout, chapter champion, 3x Agressor, 10x reiver, 3x inceptor, 5x hellblaster. 

Na súperovej strane vytiahli do boja slaneshácky šampióni temných bohov: lord s fistou, kúzelník, exalted champ, 3x5 marinok (flamre, melty), 10x chosen (4x melta), 5x raptory s meltami, 3x hellbrute s at paľbou.

Hrali sme open war kartičky. Deploy bol na jedenej strane šípka do stredu stola (black guard) a dva rohy na náprotivnej strane stola (chaos). Misia boli 2 objektivy v deploy zónach, kto ich na konci turnu bude držať obidva vyhral okamžite. Twist bolo d3 doliečovanie na začiatku kola. Vyhrávam prvé kolo a súper nekradne iniciatívu.  



Infiltrujem agressorov a champa k ruine s objektivom


A súper chosenov k hellbrutom aby ich ochránil pred reivermi, ktorí boli tiež v infiltrácii.


TURN 1

Ideme do toho agresívne. Champion to napáli do mariňákov, agressory do tých v ruine. Pár ich umrie. K champovi sa dobalí exalted champ ale fistou ho nezabije. Idem ja, trafím 3 z 4 na 2+ a potom z 3+ na wound dám 1, 1 a 2. Agressory potom chargnú ale fistou ani raz netrafím.


Reivery sa vyhrnú spoza rohu, hodia shock granáty na marínu a charge. Umrú 4 mariňáci a 5 na morálku. Dobalím sa na 1 hellbruta. 





Plazmiči vykuknú spoza rohu a vystrelia po najbližšom brutovi, alfa legia ale nepustí a triafam iba 2x a dám dole 1W (neprepaloval som a dobre lebo padla 3x dvojka z 5 kociek).


Champion neprežije druhé kolo fistou a porúča sa s hanbou z boja. Z agressorov prežíva len jeden potom ako sa dobalil lord tiež fistou a začal im to vysvetlovať ako sa to v tom cc vlastne má robiť.



Choseni zmažú v 1 streľbe polku revierov, stratagem na druhú streľbu a reivery už nie sú. Hellbruti potom ešte zabijú 3 plasmičov. Eeeech.


TURN 2

Prídu rezervy a podporia push na súperov objektiv. Valia sa tam aj scouti aj jedna 5 intercessorov. Libby odparí mariňákov v ruine smitom, inceptory tých pod ruinov heavy boltrami. Potom nedám ani 1 charge do exchampa. 


Hellbruty urobia krátky proces so scoutami. Exchamp chargne libbyho zabije ho a konsoliduje k Inceptorom. Ešte predtým si vylieči 3W za twist.


TURN 3

Intercessory majú najbližšie exchampa, ktorému ale nič neurobia. Inceptory dajú dakka do lorda, ale prejdú len 3W.


Exchamp chargne intercessorov, na overwatch dostane 2 dole, 2 zabije a ja ho zredukujem na posledný wound. Lord sa vylieči na fulku (ach takto treba hádzať d3), jedného inceptora odpália hellbruti. Na 2 zvyšných sa chystá lordova combi-plasma. To hit 1 a 4, reroll 1ky a ... 1. Lord umiera vo výbuchu jeho zbrane. Uuuuuuf. Tak toto bol dar od Cisára.


Do deploya mi spadnú raptory, strieľajú 2x ale umrú len 3 intercessory.


TURN 4

Koncetrovaná bolter streľba a plasiem zabíja 2 raptorov. Potom sa do toho oprie kapitán. Dá tri hity a 3 woundy s pistolou. A súperna save hádže 1, 2 a 2. A raptory už nie sú. Intercessory dobijú apostola a inceptory si skočia k objektivy na ruinu. Už tam len vydržať.


Namiera to na nich ale obaja hellbruti a posledným výstrelom dorážajú posledný wound, takže prichádzam o objektiv.



Na môj sa hrnú choseni s tretím brutom, ale ja sa skrývam mimo los. Plasmiči sa porúčajú po 6ke na smite.


TURN 5

Intercessory ostanú za barákom, k objektivu už aj ak nedobehnú a hellbruti by ich na pol ceste aj tak zastrelili.

Kapitánom a intercessormi sa skryjem za budovu aby som držal objektiv. Súper sa už nemá ako dostať k nemu a zabiť mi troopy, keďže ma nevidí.


GAME OVER

Hra sa teda skončila menším víťazstvom maríny vďaka jednému držanému objektivu. 

Musím povedať, že to bola jedna podarená hra. Obete sa striedali na oboch stranách, každé kolo sa bojovalo o držanie objektivov a o možnosť okamžite ukončiť hru.

Choseni s 2x streľbou ma zaskočili a odniesli si to reivery, ktorí ale nakoniec urobili čo mali a na kolo zdržali chosenov s dredmi v deployi, takže potom nemali čas dobehnúť k môjmu objektivu. Ale myslel som, že vydržia dlhšie.

Klasické hody s champom a libbym znamenali, že potupne umreli na apostolovu fistu ešte predtým ako niečo stihli spraviť (champ tú šancu aj mal, ale kocky ho nepodržali).

Mojich 6 modelov čo ostalo na stole potvrdzuje, že úmrtnosť aj s primaris modelmi je vysoká. Ale body sa dajú uhrať aj s posldným modelom na stole. Takže sa netreba nikdy vzdávať. Emperor protects !!!

Súperovi ďakujem za super hru a teším sa na ďalšie, mám pocit, že jeho heretic armáda sa bude rozrastať.

+++++++++++++++++++++++++++++

Teraz si vybavoval aj drobné detaily. Zúrivosť bitky prežíval odznovu. Nekonečné zástupy kultistov valiacich sa na ich pozície. Neutíchajúcu streľbu z boltrov. Moment, keď sa nepriateľ prevalil cez ich línie. Neľútostný boj muža proti mužovi.

A v pozadí neochvejný hlas Kaplána Abwona, stelesnia bezhraničnej oddanosti Cisárovi. Svojim croziusom zabíjal bez prestávky, svojimi slovami podporoval k boju svojich bratov z kapituly Bratstva zbožných. Bol stelesnením Jeho hnevu. Bol vykonávateľom Jeho trestu.

Vo svojom bojovom zápale si nevšimol tieň za svojim chrbtom. Sekeru zdvihnutú k úderu. Nezacítil závan smrti. Úder totiž nikdy neprišiel. O to sa postaral mladý knihovník neznámeho mena. Kaplán mu poďakoval pokývnutím hlavou. Na viac nebolo v zápale boja čas. 

Ash´rax prechádzal záznamy aktívnych kapitul. Prešiel ho niekoľkokrát, ale kapituly Bratstva zbožných tam nenašiel. Nevedel čo to znamenalo. Aj kapituly, ktoré boli v boji za Impérium vyhladené do posledného, v ňom boli. Temné podozrenie sa vkradlo do knihovníkovej mysle. 

Našiel tú správnu stranu. Bratstvo zbožných. Nástupnícka Kapitula Ultramariňákov. Posledné zmienka. 989.M41. Stav: Excommunicate Traitoris.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára