štvrtok 12. júla 2018

Miniturnaj v MadMaxone vol. 1

Nie je nič lepšie ako zorganizovať turnaj, zúčastniť sa ho a ešte si o ňom napísať report. To jednoducho chceš.

Ani už neviem aká doba uplynula od posledného "miniturnaja", ale málo to určite nebolo. Takže prečo si nezopakovať overený formát. Náhodné dvojice sa svojho času vcelku chytili, takže voľba jasná. Ale nešlo všetko "just as planned" a tak na prvý termín turnaja prišlo 6 ľudí. Čo sa dosť ťažko páruje do dvojčlenných teamov.

Ale improvizácia nebola nikdy problém, takže všetko sa vyhútalo a dobre bolo. Armády boli rôznorodé, niekde pekné balancované, niekde min max nutného, inde zas čisté srdiečko. Takže na stole ste mohli vidieť full Primaris Raven Guardu, Death Gardu s cultistami a dronou, Chaosákov s hellbrutmi a mariňákmi, Dark Angels so scoutami, Deathwing Knightami a speedrom, Dark Eldarov s pirátskymi lodičkami, hordových Orkov vedených Weirdboyom. 

A ako zástanca pekných dobre "navážených" listov som si neodpustil pár podpásoviek na účastníkov. Ale všetko po poriadku. Hry sa hrali na stoloch 4x4, čo bolo na tých 750b na hráča celkom fajn. Army listy mali nasledovné zloženie: 1HQ, 2x Troops, 1x Elites, 1x Fast, 1x Heavy, 1x transport (plus ak sa nevyužil elite, fast alebo heavy mohol sa miesto neho zobrať druhý slot, napr. za hs druhý fast). Poďme na to.


GAME 01


Nedalo mi a na úvod som hráčom naservíroval prekvapenie. Misia bola klasická vykosťovačka, ale ... na stôl mohol každý hráč položiť len svoje HQ a troopy. Hmm, máš len 10 scoutov a mastera. Nemilé. Takže hráči sa deployli a ... oznámil som im pravidlá misie. Prvé kolo sa musia všetky modely pohnúť a advancovať k stredu stola. A majú ku každému +2". V druhom kole ak môžu chargovať tak musia chargovať. Žiadny overwatch. Charge ale v druhom kole bola systémom striedavej aktivácie. Well. Vyhral ten kto prvý zmazal súpera. A preto to v 2 kole vyzeralo na stoloch takto.  


Raven Guard vs. Dark Eldars
Orks vs. Chaos Space Marines

Prvé kolo odsýpalo celkom dobre a tak sme po 25 min. mali odohraté. Niekto sa usmieval, niekto nie. Niekomu to bolo jedno. Prekvapenie pre hráčov na konci kola. Mohli si vybrať pre svojho warlorda zlepšenie, ktoré sa uplatňovalo na každú ďalšiu hru: +2W, +2A, +1T. Keď už je to ten hero hammer, tak nech to fakt stojí za to.



GAME 02


Druhá hra bola hra na objektivy. Deploy zóny boli v rokoch v tvare L. Vykladalo sa 6 objektivov, všetky do no mans land tak aby 3 boli na 1 strane stola a 3 na druhej. Za každý držaný objektiv na konci turnu získal hráč 1VP. Ak držal objektiv, ktorý bol na súperovej strane stola, mohol ho "spilážovať" a získal 2VP, načo bol objektiv odstránený z hry.


Dark Eldars vs. Death Guard

Chaos Space Marines vs. Raven Guard
Chaos Space Marines vs. Raven Guard
Dark Angels vs. Orks
Dark Angels vs. Orks




Hry celkom ubiehali, nevyskytol sa žiadny vážny problém, ktorý by bolo potrebné riešiť, takže sme úspešne dokončili aj toto kolo. Ako bonus dostali warlordi víťazov (Raven Guard, Dark Eldars, Orsk) bonus do pohybu a to 3". Porazení warlordi zas dostali bonus +1 do fnp hodu (ak žiadny nemali tak dostali 6+ fnp). Treba tie charaktery boostovať, nikto nevie čo ich môže v temnom svete kde je len vojna čakať (no ja som to vedel, ale nepredbiehajme).

GAME 03


A keď už sme si odohrali misiu na objektivy, tak prečo si nedať jednu na kartičky. Deploy bol trochu tricky. V strede každej strany stola bol polkruh s polomerom 9". Armáda hráča sa vykladala do náprotivných deploy zón a v každej z nich musel mať hráč aspoň 2 unity. Kartričky sa potom ťahali 3 na ruku. Čo sa dalo splniť sa splní, čo nie, tak sa zahadzuje a na začiatku ďalšieho kola sa ťahajú nové tri.


Dark Angles vs. Raven Guard
Death Guard vs. Chaos Space Marines
Orks vs. Dark Eldars

Deploy mohol k relatívne rýchlym hrám, ale čo som videl tak sa vedenie striedalo až do posledných kôl. A aby nebolo málo, tak warlordi dostali na výber z možnosti +1A alebo +1W. A k čomu to bolo všetko dobré. Pretože sa ocitli ...

GAME 04

... v aréne. Presne tak. Nefalšovaná rímska (teda čo to hovorím, dark eldarská) zábava. Pravidlá ? Skoro žiadne. Warlordi stratili všetky bonusy za traity. A stratili svoj armour (hádam im ho nenecháme). Ostali im ich zbrane a bonusy za každú hru. Systém súboja bol jednoduchý. Na začiatku mohli obetovať jen z útokov aby si mohli vystreliť (ó ano storm bolter sa oplatil) alebo začarovať (smite robil vždy len D3 damagu). Potom sa bojovalo. Súčasne. Hodil sa damage, fnp a kto ostal stáť zvíťazil. 











Dav šalel. Krv špliechala, kosti sa lámali. A zábava pokračovala. Vačšina súbojov končila obojstranným úmrtím. Death Gardí šampión hádzal fnp a smial sa damagom f power fisty. Storm bolter a chainsword sa ukázala ako smrteľná kombinácia so zvýšeným počtom útokov a zvýšenou T. Golden bol Headbutt od Weirdboy, ktorý instakiloval Raven Guardistického Primaris Kapitána. 

Ďalšia krátka epizóda za nami a ideme do poslednej hry.

GAME 05


Relica. Trošku boostnutá. Deploy je klasika, dawn of war. Relica je v strede stola. Ale ... na začiatku každého turnu sketruje. 4D6. A všetkému čo je do 3" dáva mortal wound. Aj ju chcete, aj sa jej chcete vyhnúť. Takže kým sa zabíjali armády, zabíjala aj relika. A hry sa menili každým kolom. Za CP mohol hráč rerolnúť hit dice na začiatku svojho turnu.


Orks vs. Raven Guard
Orks vs. Raven Guard
Dark Eldars vs. Chaos Space Marines
Death Guard vs. Dark Angels


Dohraté, dobojované. A ako to dopadlo. Vcelku zaujímavo. Na plnej čiare to vyhrali Dark Eldars (boli silný, kocky padali, hráči šomrali, takže taká klasika). Ale ak mám pravdu povedať o výsledkoch to moc nebolo. Ja som si odskúšal nejaké nápady na oživenie hrania, hráči si vyskúšali podpásovky (a možno ich to naučí robiť vyváženejšie listy). 

Vecnú cenu, za ktorú ďakujeme MadMaxonu, získala Chaos Marína, pretože full paint, blbé hody ale najmä pekný fluff a obrovský kus hobby lásky venovaný celej armáde sú proste to, čo rád vidím a oceňujem to. 


Čo dodať na záver ? Ďakujem za účasť, bol to super deň strávený s hammerom (aj ako divák som sa dobre bavil a niektoré epické momenty stálo za to a budú sa o nich spievať ságy keď mi už tu dávno nebudeme).

V sobotu sa vidíme z druhou vlnou na vol. 2. Misie sa meniť nebudú (aj keď prvú a štvrtú vynecháme, lebo viac ľudí a menej času), ale nebojte sa. Mám pár zlepšovákov, ktoré vám spríjemnia hru. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára