štvrtok 11. júla 2019

Astra Militarum vs. Necrons (1.500 pts.)


The Awakening on Yartas #5


Ťažké mraky halili oblohu do tmava. Viditeľnosť bola nízka a snehová búrka len niekoľko minút od svojho začiatku. V diaľke zaregistroval pohyb. Falanga sa pohla v ústrety ich pozíciám. Bez akéhokoľvek zvuku postupovala isto, pravidelným tempom vpred. Cítil ako mu po chrbte prešiel mráz, ktorý nebol spôsobený chladným počasím. Toto neboli orkovia, ktorí sa predbiehali v tom kto prvý rozrazí šíky nepriateľa. Ani škriekajúci tyranidí roj pripravený pobiť sa o životne dôležitú biomasu planéty.


Toto boli bezduché nežijúce stroje, bez znaku emócií, riadení iba chladnou logikou svojich pánov. Nathaniel Triek tohto nepriateľa Impéria nepoznal, rýchly exkurz mu spravili vyslanci inkvizície, ktorí ich sprevádzali na miesto určenia - planétu Yartas #5. Miliardy rokov dormantná civilizácia, ktorá v snahe poraziť nepriateľov zapredala svoje životy a krehkú telesnú schránku za nesmrteľnosť.

Triak sa zasmial nad takou naivitou. Nesmrteľnosť chápal úplne odlišne. Cisár je jeho nesmrteľnosť. Víťazstvo cestou k nej. Pokynul regimentálnemu operátorovi, aby otvoril celo-regimentálny kanál.

"Muži Cadie, nastal čas aby ste čelili ďalšiemu z mnohých nepriateľov Impéria. Dlhé roky čakal na príležitosť znovu kráčať po povrchu tejto planéty. Poďte a ukážte, akého srdečného prijatia sa im z našej stran dostane. Za Cisára. Za Cadiu !!!"

Nastal čas zmerať sily s dávnym nepriateľom, plachovkami z medi a cínu. Necroni a ich otravná prítomnosť sa zhmotnila a chcela porovnať sily s cisárovým kladivom. Okrem klasikej pechoty (2x10 immortalov, 20 warriorov, lordom a kryptekom) mali v talóne aj 3 lietadlá a ctana.

Ja som sa im postavil s klasikou. Cadiánskymi tankami (Pask, 3x TC) a pechotou (6x10 IS, commandery, 2x psyker, 3x3 hwt) s Creedom. 

Štandardný deploy a misia čisto kartičková (3 na ruke) sľubovali zaujímavú hru. Takže poďme na to.


TURN 1


Tanky sa nemusia nikam presúvať a rovno sa pustia do lietadiel. Pask zvesí plnou paľbou jedného flyera, druhý TC s battle cannom (relic s d3 flat damage) potom druhého. A zisťujem, že executionre nedostrelia na tretí. Holt 2x meraj a raz strieľaj. Pechota sa vysunie dopredu aby braníla prípadnému ds a hlavne zaberala objektivy, lebo kartičky treba zahrávať.




Falanga sa pohne dopredu. Lietadlo si naletí a poškriabe jedného execuitonera. Ctan rozdá niekoľko mortal woundov ale nič tragické. Bloby železnákov sa sunú a strieľajú. Boostnutý immortaly mi premazávajú pechoty a hwt.




TURN 2


Moja oceľová kolóna so posunie dopredu a doráža posledné lietadlo. Trosky našťastie nič nezabijú. Po pobehnem s pechotou opäť bližšie k objektivom, zvyškom sa snažím skryť mimo los falangy.




Falanga ide o zlikviduje v podstate všteko čo vidí a má na to dostreľ. Takže hwt zredukované a nejaké infantry squady stratené. This is imperial guard son. Takže žiadna panika.



TURN 3 - 4

Zbavujem sa C´tana, ktorý sa snažil čo zo pozabíjať ale proste gardistov bolo viac ako jeho možností. Nejaké streľba a smity do falangy a redukujem warriorov na 2ks ale posledných nemôžem ničím doraziť, takže sa viac ako polka vráti na reanimačku. Echhh.



Vykukol som s nejakými unitami aby som streiľal na warriorov, a to čo vykuklo sa porúčalo zo stola. Pravé krídlo sa začína rúcať pod náporom kovákov. Bude treba preskupiť sily. A tak sa na diaľku púšťam tankami do immortalov a postupne mažem obe desiny. Ostane ale unita warriorov, ktorí sa neustále vracajú a nie a nie umrieť.




TURN 5 - 6


V poslednom záchveve mi blob warriorov a charov multichargne nejaké zostatky po infantry squadách a charov. Mlátime sa hodnú chvíľku, popritom preskupím tanky na podporu a zvyšok pechoty na objektivy, a čakám ako dopadne kombat. Ale z neho nie a nie sa vyviazať.




Nakoniec tam ostáva loknutý môj posledný char s 1W, ale nemôže urobiť fall back, takže Lemany už len čakajú na svoju šancu ukončiť to, ktorá ale nepríde pretože hra končí v 6. kole.




GAME OVER


Po dlhej dobe bolo príjemné si znovu zahrať proti Paliho necronom (naposledy sme hrali ešte hru počas celosvetovej kampane Konor, a to už bude tak rok a pol). Chcel si odskúšať svoj build, ktorým ponižoval nováčikov a tak dostal to po čom jeho kovové srdce pištalo.


Hra sa skončila víťazstvom 12:5 pre Astra Mi ... ehm pre Imperiálnu Gardu.

Každopadádne tanky ako vždy nesklamali, Creed zásoboval hwt ordrdami, gardisti umierali vo veľkom, všetko išlo ako malo. Taký bežný deň imperiálneho veliteľa, straty na 90% - crushing victory. 

ďakujem za pozornosť a čoskoro ďalší report, mám ich niekoľko nedorobených v talóne takže sa máte na čo tešiť.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára