nedeľa 6. októbra 2019

Kill Team: Death Guard vs. Dark Angels (100 pts.)



Otrasy bolo cítiť po celej lodi. Vedel, že to nie sú projektily. Tieto vibrácie boli spôsobené niečím úplne odlišným. Vyloďovacie torpéda. Aj keď trup lode "Nekonečná nenávisť" bol od čias Horovho kacírstva nepomerné hrubší, pre torpéda a ich meltové horáky neznamenal nič len niekoľko minút prepaľovania navyše. Čoskoro budú po lodi postupovať psy cisárskej mŕtvoly. 

Malignus "Morový pastier" cítil nekľud stáda. Cítili, že sa niečo deje. Jeho empatické vnímanie to len potvrdzovalo. Nikdy nevedel a nerozumel, prečo to tak je. Ale bol pre poxwalkerov ako svetlo pre hmyz. Priťahoval ich. Vyhľadávali ho. A počúvali jeho rozkazy. Jeho myšlienky, jeho túžby. Za dlhé roky bojov sa naučil využívať svoje nadanie intuitívne. Pocítil záchvev v mysliach jeho ovečiek. "Čoskoro. Čoskoro" Vyslal upokojujúcu myšlienku. A pocítil ako sa stádo skľudnilo.

Jeho warbanda stálo pri ňom. Prvý sa ozval Krochius zbraňový špecialista. "Sú na našej palube. Pohybujú sa." Inštinktívne zovrel svoju plasmu. Malignus pokýval hlavou. Jediný kto chýbal bol Partiolus, jemu pridelený Deathsroudí osobný strážca. Momentálne bol na mostíku a sledoval vývoj bitky. Samotný Mortarion sa začal o Malignusa zaujímať. To nebolo dobré znamenie. Po posledných udalostiach sa ale nebolo čomu diviť. V légii ešte nezaznamenali niekoho takého ako on. 








Vedel, čo nepriateľa hľadá na tejto palube. A v hlave sa mu už črtal plán, ako mu v tom zabráni. Muži zaujali svoje miesta. Bez odvrávania. Bez dotazov. Úplne mu dôverovali. "Nechajte stádo spomaliť ich postup. Potom zaútočíme z druhej vlny. Nájdite ich veliteľa. Eliminujte ho." 


Prvé kolo brniansko-bratislavskej kill team kampane začalo. Do prvého kola je povinná misia - Disrupt Supply Lines. Hra kde defender bráni 3 objektivy vo svojej deploy zóne (6" od seba a od okrajov), na konci hry je každý za 3VP. K tomu môže attacker (v tomto prípade Dark Angels) za 1CP, ak objektiv kontroluje, ho zničiť za 1VP. Ak má defender do 2" model pri objektive môže ho za 2CP na toto kolo vyhlásiť za nezničiteľný. A ... môže sa hrať.

Dark Angels na úvod nasadili 7x tacticalov, 1 melta a 1 combi-melta na seržantovi. Ja som mal 5 plague mariňákov a 8 poxov. Lets do this shit.

TURN 1


Iniciatívu vyhrávajú Dark Angels a všetkým dáva divoký advance dopredu. Čo mi celkom vyhovuje. Nakoľko sa priblížil na charge range. Na meltiča hodím postupne 3 poxov a jeden to zvládne a docharguje. Na seržanta sa zavesí zealot, na zvyšok poxovia a combaťák. 










V streľbe odpaľuje plasmič jedného tacticala. Zvyšok modelov sa rúbe v kombate. Ja bohužiaľ nič neurobím. na oplátku prichádzam o kombaťáka, ktorý dostane šupu do lebene a na 3+ s rerollom to nedá, disgust nepadne a porúča sa zo stola. Well. To nešlo moc ako malo. 


TURN 2

Movement fáza je minimálna. Ja ešte nachargujem kde sa dá, aby som boostol poxov v cc a zabránil súperovi priblížiť sa k objektivom. Čo mi robí vrásky sú ... pištole v shooting fáze. Tu pociťujem obrovský diskomfort najmä pri poxoch, kde aj prichádzam o toho čo lokoval meltiča. Zvyšok to ako tak ustál. Čo sa ale podarilo bol charge ďalším plague mariňákom do seržanta a jeho zabitie. 





TURN 3


Meltič sa stiahne a čaká na čo bude môcť vystreliť. Ja si jedným plague mariňákom chargnem do tacticalov, rovnako ako leadrom, ktorému trvalo 2 kolá na úspešný dobeh do close combatu. 




Skúšam plasmový gambit. Plasmičom sa dám na pozíciu a zahrám prednostnú streľbu. Súper to isté na meltičovi. Vyhráva roll of. Ide na päťku. Hádže .... 5ku. Wounduje, dáva 5 damage a plasmič sa porúča zo stola. Pokúšam sa meltiča odpáliť boltrom, ale nedarí sa. K plasmičovi sa pridáva aj dotore, tomu v tejto hre nešlo (charge = 1 a 1, reroll = 1 a 1). 

TURN 4


Rúbem sa ďalej. Meltič sa presúva na objektiv, pripravený ho odpáliť.. V zúfalstve hádžem charge na posledného poxwalkera čo nie je loknutý v kombate a na 10" čo potrebujem hádžem 5 a 6. Well. To bolo prekvapivé. Ale zabránilo to v odpálení objektivu. V cc sa mi nedarí zabiť nič, ja prichádzam o poxa. Hádžeme na 3+ a ... hrá sa ďalej.




TURN 5


Fallbacknem si s poxom k meltičovi, aby som ho prečíslil. V rozhodujúcej chvíli hádžem disgust a prežívam s poxom na objektive. Nakoľko súper pokračuje v hádzaní hovien (aj hituje ale newounduje a ak woundne tak dáva len fleshky na poxoch). Na oplátku ja sa nevyznamenávam a v close combate nerobím ale vôbec nič (možno ak som pretlačil 2 fleshky tak je to veľa).



Hádžeme na 6. kolo a ... hra sa končí. Tak poďme napočítať ako to vlastne dopadlo. A viete čo, budem zloba a výsledok sa dozviete vo videu na konci. Každopádne to bola dobrá hra a súperovi ďakujem a teším sa na ďalšie.



Dúfam že zvyšok prihlásených dokončí registráciu aby sa dalo hrávať s viac ako 3 ľuďmi. Ale dúfam, že áno. Takže sa môžete tešiť ešte na pár príbehov z kampane, kde sa rozhoduje o osude planéty Phaistos Osiris.


Bližšie info ku kampani,viac fluffu a reportov nájdete tu: Kill Team - Brno.


Malignus vykryl ďalší úder. Jeho dvaja oponenti zatiaľ nenašli slabé miesto v jeho zbroji, jeho vyššia odolnosť mala v súboji rozhodujúca. Vedel, že zranenia, ktoré utŕžil by znamenali koniec pre väčšinu, nie však pre neho. Borelax s Tergholgom sa postarali o nepriateľského veliteľa. Za svoju odvahu zaplatil životom. Boj sa obracal v ich prospech. Správy z celej lode hovorili o postupnom zatlačení nepriateľa. 

Stádo túžilo po krvi. A Malignus im ju doprial. Nekonečné zástupy sa valili na preživších Temných Anjelov. Boli ako príliv, nekončiace vlnobitie. Mostík bol bezpečný. Potvrdenie koordinátov. Záblesk svetla. Vôňa ozónu.

Na mieste kde pred pár sekundami nič nebolo sa týčila mohutná postava Partiolusa. Za zvukov streľby urobil obor prvý krok smerom k nepriateľom. A krvavá žeň započala.

+++ Alessan +++ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára