piatok 19. júna 2020

Kill Team: Hallitus´ Cohort (warband background)



30. Milénium


V dobe zjednotenia Terry sa medzi inými postavili Cisárovi na odpor aj klany Starej Albie. Odmietli pred ním pokľaknúť, čo znamenalo jediné. Vojnu. Odvážne sa postavili Cisárovým Thunder Warriorom a vďaka svoje odhodlanosti, bojovnosti a proto-dreadnoughtom im boli vyrovaným súperom. Cisár pochopil, že použitie sily by znamenalo len zbytočné zdržanie v realizácii jeho vízie (nehovoriac o množstve zmarených životov jeho vojakov), osobne doručil vodcom klanov svoju ponuku. Ponúkol im svoju víziu budúcnosti ľudstva, zjednoteného a pripraveného dobiť galaxiu. Ponúkol im možnosť získať slávu a večné vykúpenie za stovky rokov trvajúce bratovražedné boje.  

Bratia Hallitus a Kor´rius boli tam, keď ich vodcovia prijali Cisárovu víziu. A obetovali svojich synov, aby sa stali prvými Cisárovými Anjelmi smrti. Obaja bratia boli vhodnými kandidátmi a po premene sa stali súčasťou XIV. légie. Bok po boku prežili boje krížovej výpravy, prežili zajatie vo warpe a aj ich opätovný návrat po Nurglom zapríčinenej zmene. 

Po porážke a ústupe légie do Warpu sa cesty oboch bratov na dlhú dobu rozdelili. 




34. Milénium


Po dlhých 4. tisicích rokoch sa cesty oboch bratov znovu stretli. Zatiaľ čo jeden z nich stál na čele démonických légií boha Nurgleho - premenený na démon princa Grun´ghila, Pastiera morového stáda - druhý z nich - Lord Hallitus Gugha - velil nezmernej armáde známej ako Hallitusova Kohorta. Vojská obidvoch pustošili Impérium kde mohli. Ich spojením však vznikla sila, ktorá znamenala obrovskú hrozbu pre celú galaxiu.

Kroniky si ju pamätajú pod názvom "Morová rana". Viac sa o nej môžete dozvedieť zo zápisov Lorda inkvizítora Hajanisa Bartila. Nás však zaujíma hlavne predvečer bitky pri Vyrney XII. Vtedy totižto démon oznámil Hallitusovi, že musí výpravu opustiť. Predpovedal ich blížiacu sa poražku, dokonca vlastné niekoľko tisíc rokov trvajúce uväznenie. Všetko to ale rozprával s úsmevom na tvári. Prekvapený výraz v Hallitusovej tvári ho nezaskočil. Pristúpil k nemu a povedal: "Toto nie je koniec, brat môj. Toto je len začiatok." A pustil sa do dlhého vysvetľovania. O tom ako musí Hallitus zmiznúť, a nevystupovať zo svojho tieňa. Musí ostať skrytý nielen pred ich nepriateľmi ale aj spojencami. A musí počkať na návrat svojho brata, ktorý započne tým, že ho zachráni ich brat z légie, ktorý sa ešte nenarodil. Ten zachráni Hallitusovi život a bude tým, cez ktorého sa Grun´ghil znovuzrodí. A tak Hallitus opustil loď a zmizol.




40. Milénium


Ukrýval sa pod rôznymi menami v rôznych warbandách. Slúžil maximálne ako radový dôstojník. Videl úspechy aj pády svojich veliteľov. Ale nikdy nevybočil zo svojej stanovenej línie. Neupozornil na seba. Až prišla bitka o úľové mesto Cirta. Jeho jednotka bola opustená uprostred sektora ovládaného nepriateľom, bez možnosti úniku. Ani ich odolnosť nestačila a postupne jeden za druhým padali pod paľbou nepriateľa. Ostal posledný. Spomenul si na svojho brata a jeho proroctvo. A vtom začul streľbu z boltrov. Posily dorazili. A na ich čele kráčal jemu neznámy člen jeho légie. Tak spoznal Malignusa, A začala druhá časť jeho úlohy. 




Keď Malignus došiel na koniec svojej cesty, Grun´ghil sa navrátil. A Hallitus sa na čele svojej malej bandy oddaných mohol vydať, aby sa po dlhých tisícoch rokoch znovu postavil po boku svojho brata a spoločne dokončili to, čo niekedy v dávnej minulosti započali.

Na záver ešte spoločné foto Hallitusa a Kor´riusa (Grun´ghila), cca. 34. milénium, tesne pred bitkou na Vyrney XII.




Na záver ďakujem všetkým za pozornosť a čítanie príbehov Malignusa z prvej kill team kampane ako aj tých Hallitusa (aj keď tie boli v obmedzenej miere a nedočkali sa takého výrazného konca). Uvidíme, ale či v tretej sezóne neskúsim naštartovať ďalšieho chara z Nurgleho légie. To sa dozviete už čoskoro. Do tej doby si kľudne znovu prejdite reporty z kt kampaní. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára