sobota 16. apríla 2022

Necromunda: Dark Uprising (Week 4)

 SHOW OF FORCE

+++

Max Smiley. Trvalo to dlhšie ako si myslel, ale konečne sa mu podarilo zistiť kde sa mladý pašerák schováva. Teda skôr kde ho držia v zajatí. Vývoj situácie ho vôbec netešil. S gangom Van Saarom bola vždy zložitá komunikácia. Ale čomu rozumeli, bola reč peňazí. 

Veril, že ak im dá ponuku, ktorú nebudú môcť odmietnuť, tak mu ho vydajú a on ho dovezie svojmu klientovi a všetko nakoniec dobre dopadne. Ako sa už ale niekoľkokrát ukázalo, plány mali tendenciu sa meniť. A v Arcose to teraz platilo niekoľkonásobne. 

Windet už bol na ceste, aby predniesol ponuku predstaviteľom gangu. Nepredpokladal, že ho zakrslík sklame, na diplomaciu bol ako stvorený. Čo ho momentálne trápilo viac, bola skutočnosť, že sa nachádzal na území ovládaním Cawdormi. A tí určite nezabudli na ich poslednú konfrontáciu. Podľa toho čo zistil, túžili po krvi a pomste. Prikrčil sa a započúval sa do zvukov okolia. Zdalo sa mu, že z diaľky začul spev. Blikajúce svetlo sviečok, ktoré sa blížilo z náprotivnej strany manufoktoria potvrdilo jeho obavy. Cawdor prichádza.

+++

V ďalšom týždni si na mňa počkali Cawdori. Po výprasku čo dostali v prvej hre si brúsili zuby na odvetu. A bola im dopriata. Tentoraz v misií Show of force. Attacker (Cawdor) ziskava body za modely súpera, ktoré zlikviduje (out of action). Defender ma za úlohu dostať svoj gang cez okraj stola, ktorý je oproti jeho deplo zóne. Attacker ma početnú výhodu, ktorú ešte zvýši abilitima, takže nakoniec na stôl postaví 18! modelov. Čo je presne 2x viac ako mam na stole ja. Toto bude ... rýchle.

Počas pre-game postupu si nahádžeme výnosy z teritórii, ja dostávam 90gp z tých mojich. Tentoraz, nakoľko už sme v druhej fáze kampane, už nedostavame modely navyše, ale teritória nám dávajú zásoby aby sme modely udržali v kľude (tzv. meat) a v bojaschopnosti.


Vyberám si deploy na hrane stola, čo mi vlastne pomôže, ale o tom až neskôr. Pekne sa rovnomerne rozložíme po dĺžke stola a pozerám na súpera. Ten jeho gang sa mu ani nezmestil so deploya, toľko tam mal modelov. Ale proste tak sa Cawdor, boyz over toyz. Toto bude pre mojich elitarov ťažká skúška.


Na stred stola ide šéf s Grabom, krootom a Ejrosom. Toto by malo stačiť aby som sa nahrbul na stred a súpera ostreloval a pinoval z bezpečia coveru. A keď príde na boj zblízka, tam si celkom verím proti tej lacnej čvarge.


Ľavý flank dostali na starosť moji špecialisti na boj zblízka. Blademaster Kochta a goliáš Borg. Budu sa tlačiť vpred a do coveru aby súpera napadli z boku a rozhodili mu líniu. Pomôžu v tom aj smoke granáty, aby ma super neodstrelil,  ako psa cez pol stola.


Napravo potom držia pozície strelecké modely, golias Torg a champ s boltrom (proxujem ďalším goliášom), podporené escherkou. Nimi aj začínam svoj postup, aby sa čo najskôr dostali na pozície. 


Hra začína fenomenálne, keď super odpaluje kartičky podpaluje jeden celý diel terénu. A kua boli ma to jak sviňa. 5 modelov po aktivácii dostáva šupy od ohňa a padá k zemi aby sa uhasili. U všetkých sa to podarí až na Ejrosa, ten má proste smolu a doutná.


Naľavo to ide ako má. Kochta s Borgom bežia. S čím nerátam sú longrifle u súpera a tak som od prvej aktivácie pod paľbou. Našťastie Cawdori nie sú známi presnosťou a tak sa nedeje nič mimoriadne.


Spomínal som koľko tam majú Cawdori modelov ? 18!!! Z toho jedného Ogryna, 2 panzerfausty, 2 longrifle, 4 blunderbussy s templatami. A jedného krysařa. Čo je typek čo na potkany pripevňuje granáty a posiela ich smerom k súperovi.


Mam pocit, že sa dostávam do klieští aj keď to tak nevyzerá. Kochta s Borgom runuju vpred a držia sa v coveri. Dymovnica bohužiaľ netrafila tam kam mala a tak sa nemôžem na dym spoľahnúť, že ma ochráni pred streľbou.


V strede sa posúvam na pozíciu za cover. Ale ... život mi strpčujú panzerfausty s plackami. Super zamieri na viditelnu časť terénu a blam, už ma pinuje. Aj sniperi sa zlepšia a prispievajú k mojim ležiacim modelom. Síce nik neumiera ale aj tak, musím míňať akcie na vstavanie. Moja sporadicka streľba je úplne bez efektu.


Prvý potkan dobieha k mojim líniam a ja ho nestíham zastreliť. Explózia zrazí na zem dva moje modely. Jeden z nich je seriously injured. Škoda ze je to Kochta, ktorý mal nabehnúť do cc a prerezat sa bezdomovcami.


Napravo to nevyzerá o nič lepšie. Kým sa spamätám z ohňa už som za plánom a proste nestíham pokryť perimeter. Do neho začnú vbiehat Cawdori. Ja sa neviem dostať k poriadnej streľbe, teda aim a shoot sa nekoná.


Nešťastník celej hry. Ejros. 2 kolá sa spamätával z blazu, nie a nie ho zahasit a ani skapať. Musel už len dobiehať v druhej vlne. A keď dobehol tak dostal raketou do papule a skončil na zemi. 


Tu je realita zachytená v plnej kráse. Rakety s blastom pinuju modely mimo los a neviem co s tým. Som ďaleko na charge, streľba nie a nie čokoľvek trafiť, nie to ešte zraniť. Vrcholom zúfalstva je potom golias s brokovnicou, ktorý keď sa dostal na pozíciu tak ho skosila salva od vlastného modelu ktorý ho prvou sadou poslal k zemi a pri druhej mu došli náboje. 


A vlna Cawdorov sa ani nespomalila. Proste sa tie modely sypú na mňa z každej strany a mne dochádza priestor kde na mňa nevidia hlavne cawdorskych zbraní. Plánoval som pár kol držať, nazbierať expy za zabitie a ak by to išlo dobre tak s pár modelmi prerazit a utiecť. Ale ... shot happens a táto hra sa mení na boj o holé životy.
 

Naľavo ostáva osamotený Goliáš, ale aninto nie na dlho keď si ho nájde Cawdorský juve. A nekompromisne ho posiela za Kochtom. Teda zo stola. 


Na konci 4. kola som ľahší o 2 modely, 2 ďalšie sú na zemi s ťažkými zraneniami a 2 zapinované. Nie je čo riešiť a tak proste failujem bottle check a porúčam sa zo stola, kým prídem ešte o viac modelov.

Venatori si teda pripisujú porážku a strácajú aj reputáciu. Získavam ale pár rollov na zlepšenie gangu a získavam equip navyše. Z modelov čo dostali out of action sa nikomu akoby zázrakom nič nestalo. Post Game fáza je už chudobnejšia. 

Ešte pridávam fotky ďalších posíl, ktoré už ale do boja nezasiahnú. Ale Venatori sú nikdy nekončiaci projekt.

Maximilian Smiley

Max je skúsený priekupník,  pašerák a hazardný hráč. Ale hlavne je pre Damiena veľmi dôležitý, nakoľko ide o osobu, ktorú musí v Argose nájsť a priniesť späť svojmu klientovi. Musi preto urobiť všetko. Max totižto obchoduje s každým, jedinou motiváciou pre neho sú kredity, ktoré mu z obchodu kvapnú.  A podla toho co sa Damienovi podarilo zistiť, ten posledný uzavrel s veľmi nebezpečným gangom. Van Saari nezabúdajú. 

Zbrane: stub gun, fighting knife a melta charges

Jorth Slither

Jorth mal vždy hlboko do vrecka a žiadnej možnosti zarobiť nepovedal nie. Preto keď našiel opustenýú mŕtvolu v jednom z tunelov, využil svoju šancu. S čím ale nerátal bol neznámy organizmus, ktorý ho napadol. Keď sa prebral zistil, že sa fyzicky zmenil. Iných by takéto zistenie položilo, ale Jorth vo svojej zmene videl príležitosť, ktorú hodlal využiť.

Zbrane: autogun, throwing knives a flail



A to je na tento týždeň všetko. Ďakujem za pozornosť a hádam čoskoro pokračujeme.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára