nedeľa 20. septembra 2015

Road to AoBO: Astra Militarum vs. Eldars (1.000 pts.)

Cesta na Assault on Black Oil

O necelý týždeň sa v novo otvorenom centre hrania v Brne - Black Oil (Gaming and Social Hub) uskutoční prvé kolo (dúfam, že z dlhej a úspešnej) série miniturnajov vo Warhammer 40k - Assault on Black Oil. Menší formát (1.000 b.) a obmedzené propozície sú určené predovšetkým pre začínajúcich hráčov (podľa slov organizátora), ale tak nie je na škodu, ak sa tam ukážu aj skúsenejší hráči s priateľskejším listami. 

A tak, ktorá armáda by mohla byť viac "friendly" ako Imperiálna garda, najmä ak sa jedná o gardu mechanizovanú. Takže z police odložených modelov som vytiahol nejaké tie tanky, pár gardistov a čo nevidieť stál na stole v plnej kráse nasledovný list:

HQ
Company Command Squad, 3x melta, Kurov´s Aquila, Chimera (ML, HF), dozer blade
Troops
Veterans, 3x plasma, Chimera (ML, HF), dozer blade
Veterans, 3x plasma, Chimera (ML, HF), dozer blade
Heavy Support
LR Exterminator, heavy bolters, dozer blade
LR Executioner, plasma sponsons, dozer blade
Wyvern, camo netting, dozer blade

Takže stačilo nájsť vhodného sparing partnera a list si prešiel prvou zaťažkávajúcou bitkou. A aby to nebolo na začiatok nič oddychové, tak sa mi pritrafili rovno vesmírni elfovia v plnej kráse. Army list (v stručnej forme ako si pamätám): Eldars (1.000 pts.) Ale dosť bolo rozprávania (alebo skôr písania) a tak sa vrhnime do víru boja. Vuala.

Misia 3 z Assault on Black Oil a teda:
Misia - Purge the aliens
Deploy​ - Dawn of War
Night fight - áno
Prvé kolo - Eldars
Ukradn​utí ini - áno
Deploy - súper sa deployol na široko, do každého rohu dal serpentu na stred vibro canony. Ja som sa dal viac k jednej strane. Zobral som kocku a na steal hádžem 6. Takže garda ide do teho.
Turn 1 (IG): Obrnená kolóna sa pohne opatrne vpred. Leman Russy dajú dole 2HP zo serpenty napravo. Wyverna zabije 1 bike za kopcom, zvyšné utečú na morálku. 2 chiméry nepretlačia glance na prisme. Posledná chiméra zabije 2 bikerov, posledný to ustojí.
Turn 1 (Eldars): Na ľavom krídle advance. Z poškodenej serpenty vystúpia guardiani. Prisma zoberie jeden HP Executionerovi. Vibro kanóny dajú dole HP na komandérskej chimére. Wyverna dostane glance, ale na 3+ cover save sa nič nedeje.
Turn 2 (IG): Jedna chiméra ostane dávať pozor na autarcha a robí cover wyverne. Zvyšok síl ide dopredu. Tanky sa držia na 6" od HQ chiméry. Lemany doklepnú Serpentu. Prisme nič neurobia chiméry.
Turn 2 (Eldars): Takže devastujúce kolo. Prisma odstrelí jedným výstrelom wyvernu (3+ hit, 5+ pen, 4+ explode). Serpenta aktivuje shield a dá dole 1HP z Executionera a imobilizuje ho. Autarch potom na 9" hodí 4+5 a dá dole 2HP z Exterminátora, imobilizuje ho a odtrhne mu jeden HB sponson. Celkom dobré kolo pre edlarov.
Turn 3 (IG): Chiméra si popojde dopredu aby plasmami dostrelila na prismu. Metly a plasmy z chimér premažú squadu s autarchom, ktorý ale savuje božsky na ten 4++ (dal ho po sebe 8x) a vytankoval streľbu z pol armády. Ale aspoň som zabil shinig speare.
Intermezzo - Hero of the day.
Turn 3 (Eldars): Autarch odpaľuje meltou Exterminátor. Vibro artilérka imobilizuje chiméru (úplne vpravo), čo išla po linebreaker. Chiméra pri autarchovi tiež dostala HP dole od gardianov. Executioner prežil brightlancu do chrbta.
Turn 4 (IG): Tak veteráni šup šup von zo škatuliek. Veteráni napravo nič neurobia serpente, lebo z troch trafených plasiem nedám nič na pen. Druhý plasma veteráni našupujú 6 plasma woundov do autarcha a tie už neusajvuje. Melty z commandy potom dajú dole 2HP zo serpenty, jeden prejde ako pen (aj napriek shieldu) a serpente ostáva len lanca. Executioner (už mimo 6" bubliny na prefered enemy) si na troch kockách hodí jeden gets hot, result - 2 a tak umiera. Ešte ale stihne zabiť 4 guardianov, ktorí ujdú na morálku.
Turn 4 (Eldars): Serpenta zbabelo ujde. Prisma netrafí a vibro canony dajú dole 1HP z komandérskej chiméry.
Turn 5 (IG): Snažím sa finišnúť serpentu ale nedarí sa. Multilasre z chimér pretlačia na prismu druhý HP dole a tak ostáva s poledným. Veti napravo sa rozbehnú do deploya.
Turn 5 (Eldars): Prisma odstrelí komandérsku chiméru, vibro arti nepretlačí napriek 2 hitom žiadny HP chiméru úplne vpravo. Guardiani napravo vyskočia spoza kopca a zabijú 4 gardistov. Tí druhí sa zastavia a konsolidujú. Síce sme si na 6 kolo nehodili, ale mali sme čas tak sme hru dohrali.
Turn 6 (IG a Eldars): Ja sa pachtím dopredu s vetmi, aby mali po čom strielať. Multilasor nevie dať dole posledný HP z prismy. Umiera predposledný chiméra (napravo), veti napravo nedajú morálku po 3 mŕtvych a naľavo ustojím stratu 3 veteránov.
Turn 7 (IG a Eldars): Vľavo vyskočím spoza kopca a popravím guardianov. Napravo nezastavím veteránov a tí utekajú. Serpenta aj prisma prežívajú, multilaser nie a nie dať tú 6-tku. Na oplátku mi súper nechá poslednú chiméru na stole, lebo ani prismou ani vibro kanónmi to nejde. Takže koniec hry a počítanie skóre. 
Konečný stav:
IG 7 (5VP za killpointy, first blood a slay the warlord) : Eldars 6 (6VP za killpointy)
V​​ýborná hra, zaujímavá až do konca. So sme súperom sa niekedy predbiehali o to, kto hodí horšie. Ale aspoň to bolo obojstranné.
Ď​​akujem mu za hru a teším sa na ďalšie.

Takže premiéra ako sa patrí, nedarovali sme si nič a výsledkom bola super hra (ako poznamenal náš nezainteresovaný divák, mám rátať že to bude asi prvá a posledný výsledok čo uhrám). Cieľom pre ďalší, a teda finálny, týždeň je:

1. domaľovať 1 chiméru, 5 plasma gardistov a AC kánon na lemana a tým pádom mať full paint armádu,
2. zahrať ešte aspoň 1, ale najlepšie aspoň 2 hry s týmto listom,

čo dúfam sa hádam podarí. Ale tak pri spomienke na týždeň pred Soutcupom, kde som nestíhal skoro nič, ešte uvidíme. 

Samozrejme ešte pripomeniem, že do registrácie zostávajú cca. 3 dni (končí sa 23.09. o 23:59 hod.), a tak oneskorenci posielajte prihlášky, nech sa nás tam zíde čo najviac. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára