utorok 22. septembra 2015

Road to AoBO: Astra Militarum vs. Khorne Daemonkin (1.000 pts.)

Cesta na Assault on Black Oil
(časť Druhá)

Príprava na miniturnaj v Brne pokračuje. Druhú hru som si struhol proti armáde z Codexu Khorne Daemonkin (1.000 pts.). Môj list sa oproti prvej hre proti Eldarom nijako nezmenil, takže obrnená kolóna vozidiel sa postavila svojmu nepriateľovi ako vždy, odvážne čelom.

A keďže nie je moc čo ďalej rozoberať, pozrite si priebeh dnešnej hry.


Hrala sa misia č. 2 z AoBO a to:
Misia - Crusade (4 obj., každý za 3VP)
Deploy - Vanguard Strike
Night fight - Nie
Prvé kolo - Khorne
Ukradn​utá ini - Nie
Deploy - súper mal všetko na stole, okrem 1 squady bloodletterov​, ktorý boli v rezervách a pripravený na DS. U mňa všetky modely na stole.
 
Scout move so psami. Poďte bližšie, dobré puppies.
Turn 1 (KD): Všetko sa pohlo dopredu. V stredovej ruine je odparkovaný Bloodthirster s bloodlettermi. Psíci pobehli dopredu, rovnako biky (napravo za ruinov). Skullkanon zobral komandérskej chimére 1HP (+ shaken result).
Turn 1 (IG): Chiméry sa posunú dopredu, vystúpia z nich veteráni. A všetko, ale všetko nastrieľa squadu psov. Ostávajú z nich 2 kusy, z toho jeden s 1W. Kurov´s Aquila je naozaj dobrý artefakt. Drahý, ale dobrý.
Turn 2 (KD): Motorky nastrelia s jednou meltou leman ale netrafia (druhá melta sa zabila na dangerous test). Kanon dá HP dole z chiméry, čo nie je na obrázku a popritom zabije 4 vetov. Hellbrute nepratlačí ani jeden HP na prednú chiméru. Potom zvyšné 2 psy chargnú zvyšných vetov pred plasma lemanom a prežije len seržant, ktorý utečie. Bloodthirster potom zožerie v cc druhých veteránov.
Turn 2 (IG): Ja vymažem motorky plasma lemanom, potom ako wyverna odmietla čokoľvek urobiť. Chiméry a druhý leman pretlačia na bloodyho 1W. Melty z ccs instakillnú 2 zvyšných psov.
Turn 3 (KD): Prídu lettery do ruiny. Skullkanon imobilizuje komandérsku chiméru. Bloody potom chargne lemana, ale na 3+ a 3+ na glance z 8 útokov pretlačí 1 pen (+ shaken), uff. Veliké šťastie pri mne stálo.
Turn 3 (IG): Všetko strieľa do bloodyho. Chiméry a melty z chiméry mu zoberú 2W, ostávajú 3. Exterminátor pretlačí 1W. Wyverna nič. Plasmacutioner potom z 4 placiek hitne 1 a ten woundne. Takže bloody s posledným životom tam ostáva. Samozrejme za zmienku stojí, že chiméra pri centrálnej ruine sa aj s dozer bladom zvládla imobilizovať.
Turn 4 (KD a IG): Priebeh jednoduchý, bloody zabije leman, druhý leman zabije bloodyho. Lebo 2W z melt súper savol na 5++ a 5+ fnp za blood pointy.
Turn 5 (KD a IG): Hellbrute popravý chiméru na objektive (naľavo) a pribehne s kanonom k objektivu. Ja na oplátku odstrelím plasmacutionerom zbraň z hellkanónu. Wyverna premaže bloodletterov pri pravej ruine ale ostane posledný a ten sa skryje mimo LOS. A tak z imo chiméry vybehne commanda k objektívu. Uvidíme či sa bude hrať 6 kolo a ... bude.
Intermezzo - Hold this ground at all cost.
Turn 6 (KD a IG): Súper mi hellbrutom doráža imo chiméru v strede stola. Ja mu na oplátku nič neurobím plasmacutione​rom. Dokonca po pohybe chýba lemanu 0,5" k objektivu na kontest. Wyverne sa nepodarí zabiť lettera na objektive vpravo, lebo scatter goes wild.
Turn 7 (KD a IG): Mne už súper nič neurobí. Ja dám s wyvernou 1 hit na lettera a na 3+ na wound s rerollom si hodím ... 2 a 2. Mega. Potom dám na kanón 2 glancy a súper si hodí 1 invul, takže tento si len kontestujeme.​ Objektiv v stredovej ruine kontroluje full squada letterov. Koniec hry.
Spočítavanie bodov je nasledovné:
I​G 4 (3VP za obj., slay the warlord) : KD 7 (6VP za obj., first blood). 
Výborná hra až do konca, keby sa mi podarilo odpáliť kanón alebo zabiť lettera, tak by to skončil remízou.
Uvid​íme na budúce, na koho stranu sa prikloní šťastie.

Čo dodať na záver ? Že hra bola vysoko akčná a zábavná až do úplného konca. Odskúšaná druhá misia z troch, takže ostáva len tá posledná. Ak všetko pôjde ako má, tak by som do konca týždňa mohol stihnúť ešte hru proti Grey Knightom a Necronom (obe by mohli byť proti možným súperom v Brne), ale tak nebudem predbiehať.

Na úplný záver ešte pripomienku že do registrácie zostáva necelých 27 hodín (končí sa 23.09. o 23:59 hod.), a síce zoznam prihlásených sa plní a vyzerá sľubne, tak oneskorenci posielajte prihlášky, nech sa nás tam zíde čo najviac a odštartujeme sériu mini-turnajov v Black Oile s vysokým počtom účastníkov.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára