streda 14. októbra 2015

Astra Militarum vs. Eldars (1.500 pts.)

Retaking of Hexus Point


Astra Militarum: Army list
Eldars: Army list

Stručný obrázkový a taktický battle-report: Astra Militarum vs. Eldars (1.500 pts.)

Otvorený portál vchodu do pevnosti napovedal, čo sa stalo posádke brániacej bod Hexus. Mohutné dvere ležiace opodiaľ nasvedčovali o tom, že neboli otvorené dobrovoľne. Potom ako ich väčšiu časť roztavila protitanková zbraň, niečo ich zvyšok vytrhlo z pántov. Pri pohľade na ne prebehol veliteľovi Vraskovi po chrbte mráz. Muselo to urobiť niečo obrovské. S otvorenou pevnosťou už obrancovia proti útočníkom nemali najmenšiu šancu. Väčšinu posádky našli v okolí vstupu, telá roztrhané salvou z mimozemských zbraní. Úlomky munície boli všade. Niekoľkí vojaci nášli útočište v útrobách pevnosti, ale životy im to nezachránilo. 

Nikto neprežil. Mŕtvolné ticho rušili len motory čakajúcich tankov. Veliteľstvo jeho skupine nariadilo počkať na náhradnú posádku. Podľa odhadov by sa mali objaviť v priebehu 5 hodín. Do tej doby má vykonávať hliadku nad bodom Hexus Vraskova tanková skupina. 

Z veže svojho tanku pozoroval okolie. Možnosť premiestniť sa do pevnosti sa mu nezdala ako takticky najlepšia. A tak jeho skupina vyčkávala, zoskupená v dvoch radoch. 

Misia - Maelstrom: Contact Lost (karičky sa doberajú podľľa držaných objektivov do max. 6 na ruke)
Deploy - Dawn of War
Night fight - Áno
Prvé kolo - Eldars
Deplo ​y - Eldary vyložia na stôl motorky, artilerku a avatara. Spidery a 2 skvadróny walkrov idú do rezerv. Ja sa counter deploynem. Držím zomknuté šíky s Paskom naľavo. Hádžem na steal ... a ...
Ukradnut​á ini - Áno.

Turn 1 (IG): Obrnená kolóna sa pohne vpred. Pask to nasolí do Avatara, ten ale ostane s 2W. Takže ho doklepne Exterminátor. Wyverny premažú biky v strede, ostanú 2 a tie ujdú na morálku. V druhých bikoch multilasre zabijú 2 ks, ale ustoja morálku.

Rev eldarského démona mu zmrazil krv v žilách. Vrask vedel, že táto obludnosť na bojisku dodáva odvahu ostatným jednotkám, a tak bola prvá salva projektilov zameraná na neho. Nakoniec podľahol, ale vyžiadalo si to úsilie celej imperiálnej palebnej sily. "A teraz dokončíme zvyšok."  
 
Turn 2 (Eldars): Biky sa rozpŕchnu. Streľba zo scatterov pretlačí jeden HP na wyvernu. Artilérka nič neurobí paskovi.

Turn 2 (IG): Jemne vpred. Zmažem motorky za bastionov. Wyverny sa posunú ku kraju, aby nedali walkrom šancu na bočný armour. Čakám na príchod súperových rezerv.

Turn 2 (Eldars): Warp spidery ostanú vo warpe. Walkre prídu z tej správnej strany. Skatrové pretlačia pen na Executioner, ktorý sa nehýbe a nestrieľa. Tie s lancami odstrelia heavy flamer na wyverne. Artilérka otvorí veteránsku chiméru a vúbuch zabije 7 gardistov.


Myslel, že zlikvidovanie rýchlych eldarských motoriek bude znamenať eldarskú porážku. Mýlil sa však. Nevedel, že ešte neukázali všetky svoje karty. Najbližšie tanky pokropila streľba. Tank "Cisárovo Kladivo" náhle ostal stáť, zadná časť tanku sčernaná po kontakte s projektilmi eldarských zbraní. "Nepriateľ v týle", zaznelo mu vo voxe.

Turn 3 (IG): Pask zlikviduje 2 walkre, posledného dorazia plazmy s chiméry. Druhú skavdríonu prečeše Exterminátor autokanónmi a heavy boltrami. Pár pozdravov od multilaseru. Z druhej skavdróny tak ostane posledný walker. Plasmy a druhý multilaser zabijú ešte jednu motorku.

Turn 3 (Eldars): Warp spidery odmietajú prísť.  War walker odpáli Executioner. Artilérky nič neurobia. Motorky sa presunú na opačnú stranu.

Nepriateľské stroje neodolali paľbe a padali jeden za druhým. Vrak "Cisárovho kladiva", ich posledná obeť, osvecoval okolitú scenériu. Nebol to však jediná strata tohto stretu. Opodiaľ sa v ruinách kryl zostatok jednotky veteránov, ktorých chiméra prestala existovať po zásahu od nepriateľskej artilérie ukrytej za neďalekým kopcom.  
 
Turn 4 (IG): Plazmy odbachnú walkra. Lemany potom odparia všetky biky, okrem farseera s posledným woundom. Multilaser zabije jednu obsluhu pri artilérke.

Turn 4 (Eldars): Warp spidey prídu, ale mishap a tak ongoing reserves. Artilérka nič neurobí chimére.
Turn 5 (IG): Chiméry flatoutom dopredu. Pask zlikviduje farseera. Zvyšok streľba do artilérky, kde umiera jedna zbraň a jedna obsluha.


Smrť eldarského veliteľa skôr cítil ako videl. Spätný výboj psychickej energie ho na malú chvíľu úplne ochromil. Jeho posmrtný výkrik mu doznieval v hlave ešte niekoľko hodín. "Vpred muži Impéria. Za Cisára. Za Cadiu. Zničte tú chamraď."
 
Turn 5-6 (Eldars a IG): Spidery nakoniec dojdú a odpália paskovho bodyguarda. Toršku ešte prečešem artilérku aj spiderov. Pohnem chiméry do deploy zóny. Hádžem na siedme kolo a to sa už nehrá.
Výsle​dok:
IG 8 (5x kartičky, first blood, slay the warlord a linebreaker) - Eldars 1 (1x kartička)
Sú​perovi ďakujem za hru, jeho prvá skúsenosť s gardou síce bola trpká, ale verím, že poučná.
Teším​ sa na odvetu.


Bod Hexus ostal v rukách impéria počas ďalšieho trvania kampane. Eldary sa už nikdy nepokúsili o jeho znovu získanie. Smrť ich démonickej entity a jedného z ich vodcov akoby na mieste vytvorila auru, ktorej sa už až do konca konfliktu vyhýbali. Takéto bolo odôvodnenie poradcov vrchného velenia. 

Medzi imperiálnymi gardistami sa považovalo za šťastie dostať v rámci rotácií toto konkrétne umiestnenie, nakoľko riziko bojového stretu sa blížilo 0. Až časom, po štatistickom zrátaní strát v radách vojska, sa zistilo, že v jednotkách slúžiacich na bode Hexus dosiahol počet postupných samovrážd takmer 75%. Je paradoxné, že takýchto obetí bolo viac, ako obetí priameho stretu pri ktorom bol Hexus znovu získaný. 

Veliteľa Vraska ešte dlhú dobu po farseerovej smrti prenasledovali nočné mory. Postupne, ako stúpalo množstvo mŕtvych gardistov, ktorý sa vrátili z rotácií na Hexuse, jeho mučivé vízie sa stávali slabšími a slabšími. Až jedného dňa, pár týždňov pred oficiálnym ukončením kampane, úplne ustali. Navždy.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára