pondelok 15. februára 2016

Astra Militarum vs. Skitarii (1.500 pts.)

Kharea´s Rebellion 
 part 2 - "Krrixs incident"

Astra Militarum: Army list
Skitarii: Army list

Úvodné boje boli zvedené. Po úspešnom vstupe na povrch Kharey bolo veliteľovi Vraskovi zverené velenie jednej z bojových skupín. Podporovaná radami pechoty sa jeho mechanizovaná jednotka stala postrachom nepriateľa a vyslúžila si pozornosť vrchného velenia. Efektivita a precíznosť boli dôvody, pre ktorý bola Vraskova skupina vybraná ako najvhodnejšia na elimináciu nepriateľských jednotiek v polárnom regióne Krrixs. 

V tomto regióne sa totižto imperiálnym silám nedarilo udržať svoje pozície. Nepriateľské jednotky, využívajúce znalosť terénu, sa stali nočnou morou doteraz poverených veliteľov. Stroje a jednotky Skitarii boli lepšie pripravené na boj v okolitom prostredí. Nevadilo im nevľúdne počasie a nízke teploty. 
Útoky na zásobovacie konvoje boli na dennom poriadku. Jednotky infiltrátorov lovili dôstojníkov pri každej príležitosti, ktorá sa im naskytla. Taktika bleskového útoku a rýchleho ústupu slávila úspech a stála veliteľov imperiálnej gardy cenné zdroje, ktoré mali byť použité pri dôležitejších misiách.  

Po niekoľkých týždňoch bojov sa podarilo veliteľovi Vraskovi eliminovať väčšiu časť nepriateľských skupín. Avšak rozhodujúca bitka ho ešte len čakala. 


Deploy. Súper išiel prvý a ja som postavil mechanizovanú časť na jednu stranu a pechotu na druhú stranu stola.
Turn 1 (AdM): Infiltrátory nainfiltrujú. Jemný advance dopredu. Väčšinu jednotiek ale mám mimo dostrel. Takže Onageri dajú dole 1 HP zo Sentinela. Ironstridery potom nastrieľajú Wyvernu vzadu, ale cez cover väčšinu sejvnem, prejde jeden glance (2 som savol).
Turn 1 (IG): Pask spustí paľbu na Onagerov a ani 4++ im nepomáha, dvaja sú kompletne zničení. Platoona aj conscripti si pobehnú dopredu. Jedna wyverna premaže vanguardov pri veži, druhá zas infiltrátorov
Hold you ground.
Turn 2 (AdM): Preriedení infiltrátori sa pokúšaju dostať z dosahu Paska. Ironstridery dokončia Wyvernu vzadu. Druhej jednotke infiltrátorov sa podarí nachargovať conscriptov a slušne ho preriediť. Mohlo to byť aj horšie ale priestove hymny pomohli.
Turn 2 (IG): Prichádza detta a dáva jeden silný glance na jedného ironstridera. Pask nehodí order na spil fire a oba tanky zlikvidujú infiltrátorov za kopcom. Sentinely a chiméra prečesávajú jednotku skrytú v lese. V pozadí sa to melie v melee.
Turn 2 (IG): Platoona chargne infiltrátorov z druhej strany. A kopa útokov pomaly udoláva infiltrátorov. Navyše opäť podhadzujem reroll na savy za hymnu a hádžem to fakt luxusne
Turn 3 (AdM): Posledný Onager zlikviduje Paskovho bodyguarda. Plasmy od jednotky v lese nič neurobia Chimére. V úzadí sú infiltrátori ubití množstvom útokov. Sriptov konsolidujem do ruiny k objektivu, platoonu dostredu stola. Ironstridery ešte nastrelia dettu, a zoberú jej jeden HP.
Turn 3 (IG): Pask likviduje Onagera. Wyverna potom unitu za vrakmi členov jeho unity. Deta zlikviduje jedného Ironstradera (áno mal len 1HP). Blob s granátmi a melta bombami potom failne 6" charge do zvyšných Ironstriderov​. PCS z detty ešte upáli plameňometom zvyšných vanguardov pri veži.
Turn 4 (AM): Ironstridery sa pokúsia zničiť Paska, vystúpia na kopec, dajú mu dole 1HP (glance). Zvyšok streľby je neefektívny.
Turn 4 (IG): Pask sa vysporiada s Ironstridermi​. Veteráni sa vysypú z chiméry, a pri streľbe na jednotku v lese si upálim všetky tri plasmy na gets hot. Paráda. Blob sa valí na druhú prežívajúcu unitu skrývajúcu sa a zvyškami Onagerov.
Tu​rn 5 (AdM): Zvyšok jednotky z lesa chargne veteránov a ostane loknutá v kombate. Blob utrpí minimálne straty pri naháňačke.
Turn 5 (IG): Sentinel sa vydá pomôcť veteránom do cc a spoločne ubijú zvyšných skitariiov. Blobu sa podarí charge na chlp presne. V kombate je potom jenotka skitarii zredukovaná na seržanta s posledným woundom. A hra sa končí.
Hra končí nakoniec výsledkom:
As​tra Militarum 8 (linebreaker,​ slay the warlord, 6 VP z kartičiek) : Skitarii 5 (first blood, 4 VP z kartičiek)
S​úperovi ďakujem za hru. 
Trošku mu nepadali kocky a ja na druhú strany som nahádzal na 5+ skoro všetko, najmä savy na flak armour.

Pre tentokrát bolo dobojované. Vrask sa zadíval na vrak svojho bodyguarda. Podľa predbežnej správy prežila celá posádka, vojnový stroj však bude v ďalších konfliktoch chýbať. Ako vždy už myslel na budúce strety. Podľa správ prieskumníkov toto bola posledná väčšia skupina nepriateľov, takže Krrixs sa dostal pod úplnú kontrolu imperiálnych síl.

Posledné správy od informátorov naznačovali, že za rebéliou môžu stáť sily Temných bohov. Neboli síce potvrdené žiadne strety s prisluhovačmi chaosu, avšak niektoré skutočnosti tomu nasvedčovali. Na mechanicky upravených vojakoch Skitarii neboli na prvý pohľad známe žiadne znaky mutácií. A zo stretov v polárnom regióne, kde sa nachádzal aj Krixxs, neprišli žiadne správy, ktoré by na zásahy bohov chaosu ukazovali.

Vrask vedel, že sily Mechanica majú ďaleko od porážky. Doteraz sa stretávali prevažne z pechotou, podporenou pár vozidlami a spojencami z radov Imperiálnych Knightov. Neboli to však tieto jednotky služobníkov Marsu, ktoré vyvolávali strach po celom Impériu. 

Vrask hodil temné myšlienky za hlavu. Ak by aj vodcovia rebélie rozhodli o použitý takých ultimátnych zbraní, akými Imperiálny Titáni boli, nedôjde k tomu v tak skorom čase od znovu obsadzovania Kharey. Nateraz si z toho nemusí robiť ťažkú hlavu.

Tesne predtým ako zavrel poklop na veži svojho tanku a zavelil k návratu na základňu, spomenul si na slová regimentálneho kňaza pri poslednom stretnutí: "Bdelosť je náš štít."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára