pondelok 22. februára 2016

Astra Militarum vs. Skitarii / Warhound Titan (1.500 pts.)

Kharea´s Rebellion 
 part 3 - "Retribution"


Krajina vyzerala pokojne. Senzory nezachytávali nič nezvyčajné. "Ďalší zbytočný poplach." povedal Vrask potichu, viacmenej sám pre seba. Nebolo nič nezvyčajné, keď posádky kontrolných staníc nekontaktovali veliteľstvo aj niekoľko dní. Poveternostné podmienky na planéte vo vysokej miere znemožňovali prenosy na väčšiu diaľku. Kontrolný bod Alpha 735 nevysielal niečo menej ako 3 dni. 

Aj to však stačilo na to, aby vrchné velenie rozhodlo o vyslaní Vraskovej skupiny. Uvedený kontrolný bod bol pre vrchné velenie z nepochopiteľného dôvodu dôležitý. Avšak prečo, to sa veliteľovi neunúval nikto oznámiť.

Z úvah vytrhla veliteľa obsluha skenerov. "Pane, máme kontakt, neznámy kontakt. Je obrovský pane." Vrask pocítil nepríjemnú predtuchu. Pred tým ako zaútočí si však musí byť istý. "Vyšlite leteckú podporu. Chcem vizuálne potvrdenie."

Minúty sa vliekli. Ticho prerušilo zapraskanie voxu. "Letecká podpora veliteľovi Vraskovi. Potvrdzujeme cieľ. Typ: Titán. Trieda: Warhound.

Rozkazy velenie boli jednoznačné. Získať kontrolný bod späť. Za každú cenu. "Cisár ochraňuje." pomyslel si Vrask a vydal rozkaz k útoku.

Deploy (AdM): V ruine sa skrýva jednotka rangerov s arkebúzami, v strede formácie Warhound Titan a v úzadí druhá jednotka rangerov s haywire zbraňami.
De​ploy (IG): Dole je Pask s bodyguardom, vedľa Basilisk, nasleduje blob s priestom, sentinely, Conscripti s priestom a úplne na opačnom konci veteráni v Chimére.
Turn 1 (AdM): Pohľad na pravo od Warhounda. Pred streľbou.
Turn 1 (AdM): Pohľad napravo od Warhounda. Pred streľbou.
Turn 1 (AdM): A po streľbe. Mega bolter si pochutnal na gardistoch z blobu (zmizli prvé dve rady). Plasma blaster vypiekol consriptov, myslím, že umrelo okolo 30 modelov, ale tak s 2x 7" plackou sa nedalo iné ani čakať. V procese chiméra utrpela imobilised result. Arkebúzy potom dali jeden glance na paskovho bodyguarda.
Turn 1 (IG): Takže pomalý advance. Pask s bodyguardom prečistili Skitariiov v ruine. Blob sa valí na Warhounda. Senitnely zahája paľbu a uberú Warhoundovi jeden void shield. O ten druhý ho potom pripraví Basilisk.
Sir, I got enemy in my sight.
For every battle honour, a thousand heroes die alone, unsung, and unremembered.
Turn 2 (AdM): Mega bolter to páli do platoony a gardistov ubúda. Plasma blaster dá penetračný hit na bodyguarda a explode result ukončuje jeho účinkovanie v hre. Arkebúzy nič neurobia Paskovi.
Turn 2 (IG): Sentinely zrazia dole jeden nahodený void shield. Vendetta sa oprie do titána. Dáva prekvapivo tri hity a na result hádžem = 5, 5 a 6. Wow. Síce žiadny explode, ale preformance ako sa patrí. Tomu sa hovorí nástup. Warhound zakolísal. Do paľebnej pozície sa dostáva aj Pask a síce melty a lascannon neurobia nič aj s rerollmi, Punisher kanón sa pochlapí a dáva dole ďalšie 2HP. Takže psík dostal po čumáku.
  
Vraskovi muži neumierali. Boli masakrovaní. Ztelesnenou smrťou. Podľa posledných správ prieskumníkov disponoval nepriateľ niekoľkými kusmi Titánov rôznych tried. Ich pohyb po planéte bol však monitorovaný do maximálnej možnej miery. Vrchné velenie odďaľovalo stret s nimi do času, kým na planétu nepríde podpora loajálnej Légie, ktorá bola v tomto čase na ceste.

Ako je možné, že sa jeden z Titánov ocitol na tomto mieste, prakticky nepozorovane. Teraz však nebol čas na tieto myšlienky. 
 
Turn 2 (IG): Takže už len zostávajúce 4HP. Súperovi sa ale okamžite podarilo nahodiť jeden void shield. Slučka sa sťahuje. Zvyšky blobu sa blížia.
Princepsovi sa po druhom kole mojej streľby vyrojili na čele kvapky potu. Nedivím sa.
Turn 3 (AdM): Warhound sa takticky presunul s Paskovho dosahu. Mega bolter (len s jednou salvou) finišne blob, ostane len priest (samo, že hodil 4++ na tie posledné 2W čo išli do neho). Emperor protects. Plasma placky potom pošlú za cisárom dva sentinely. Z prezerv prídu infiltrátori a premažú jednotku consriptov. Haywire zbrane sa snažia zložiť vendettu, ale ani jedna nehitne.
Turn 3 (IG): Pask je mimo dostrel a tak sa pustí do jednotky Skitarii, z ktorej ostane len seržant. Basilisk sa pokúsi vymazať jednotku infiltrátorov, ale strašne minie. Sentinel sa potom postará o void shield. Vendetta vyloží pcs, ktorá popáli pár Skitariiov. Potom to napáli do Warhounda, ale tentoraz to nevyjde a nedá dole ani jeden HP. Conscriptami nachargujem infiltrátorov, ale výsledok boja môžete vidieť. Žiadny conscripti.
Turn 4 (AdM): Infiltrátori sa valia na veteránov, ktorí kolo predtým vystúpili a pokúsili sa ich trochu pocuchať. Nevyšlo.
Turn 4 (AdM): Osina v zadku. Takže čo môže sa pustí do Vendetty. Keďže je v hoovri, ide to o poznanie ľahšie. V pozadí sa skrýva Basilisk, ale plasma placky si ho nájdu a explode result ukončuje jeho smutné účinkovanie.
Turn 4 (AdM): Takže detta vďaka dobrým jink savom dostala len jeden HP dole. Infiltrátori si v close combate poradili nielen s veteránmi, ale v procese požuvali aj Chiméru. Dochádzajú mi modely a tým pádom aj možnosti.
Turn 4 (IG): Pask sa pokúsi cez order (na flat out) zavrieť Warhounda v rohu stola, ale samozrejme LD9 je veľa a hážem 4 a 6. Takže Pask popraví preživšieho seržanta s haywire pištolou, čo sa skrýval v ruine. Multilaser zabije nejakých skitarii skrývajúcich sa za stenou a detta na snap shoty skúša popŕhliť Warhounda, ale nič mu neurobí.
Turn 5 (AdM): Takže osina v zadku skončila zostrelená na stole. Veľa glancov od mega boltru sa nedalo ani ujinkovať. Zvyšok armády si brúsi zuby na to čo mi ostalo.
Turn 5 (IG): Zhodnotím, že Paskom už Warhounda nedobehnem, tak po ňom strieľam aspoň LC a dávam dole 1HP.
No army is big enough to conquer the galaxy. But faith alone can overturn the universe.
Le ​t your soul be armoured with Faith, driven on the tracks of Obedience which overcome all obstacles, and armed with the three great guns of Zeal, Duty and Purity.
Turn 6 (AdM): Mega bolter popravil priesta (dostal asi 8W, 4++ som nehodil na šiestom z nich). Druhá salva potom odpraví Sentinela. Plasma s Warhounda dá Paskovi len glance. Situácia začína byť vážna. Infiltrátori sú už len na skok od Paska. A aby toho nebolo málo, súper si nahodí oba void shieldy.

Vraska ovládol nepríjemný pocit, že jeho život sa blíži ku koncu. Poškodený Titán stále predstavoval maximálnu hrozbu. Z pravého krídla sa k nemu blížila nepriateľská jednotka. Kým sa stretne s CIsárom, zoberie ich ešte pár zo sebou. "Strieľajte podľa uváženia. Zabite ich čo najviac. Boli mi cťou s vami bojovať."

Záblesk svetla ho oslepil. Hneď na to ho do nosu udrel zápach ozónu. Na jeho odkrytom pravom krídle sa pred nepriateľmi zhmotnila jednotka terminátorov. Rozoznal tieto chodiace pevnosti, mal tú česť vidieť ich v boji niekoľkokrát. Čo však nerozoznával boli ich farby. To však nebolo podstatné. Dôležité bolo, že hneď po príchode spustili streľbu do ich spoločného nepriateľa.
 
The Emperor is our guiding light, a beacon of hope for humanity in a galaxy of darkness. As we serve him, he is our greatest servant. As we pray to him, his thoughts are only for us. And in the dark when the shadows threaten, the Emperor is with us, in spirit and in fact.
Turn 6 (IG): Na stole sa neočakávane objavil Inkvizítor s jednotkou Grey Knight terminátorov. Storm boltre zabijú jedného infiltrátora (pretože 5+ fnp je naozaj dosť keď sa darí). A keďže Paskovi sa uvoľnil flank, postaral sa o jednotku skitariiov s haywire zbraňami.
Turn 7 (AdM): Plasma dala Paskovi ďalší HP dole za glance. Mega bolter je fakt mega. Pokosil mi úrodu terminátorov tak, že ostal len Inkvizítor s posledným woundom. Auu. Toho potom chargli infiltrátori a nasolili mu 12W. Auuu. A čo sa stalo.
Turn 7 (AdM): Všetky som na 2+ hodil. Haha. Celkom pekný výkon. Útokom naspäť som zobral jeden W.
Turn 7 (IG): Takže infiltrátori dorazia inkvizítora a konsolidujú k Paskovi. Ten sa ešte pokúsi poštekliť Warhounda, ale už mu nič neurobí.

Hra sa končí.Úlohou súpera bolo mi do siedmeho kola dať vajp. A to by sa mu, nebyť náhleho nápadu podhodiť tam jednotku GK termosiek s inkvizítorom (pre potreby ďalšieho vývoja kampane), bolo v pohode podarilo. Takže výsledok tohto stretu:VICTOR​Y FOR SKITARII !!!

Správa o incidente bola stručná. Veliteľa Vraska našla záchranná skupina vyslaná na miesto potom ako sa veliteľova skupina odmlčala s kontaktom. Veliteľa museli vytiahnúť z dymiaceho vraku jeho tanku, bol na pokraji smrti. Blúznil. O kontakte s nepriateľským Titánom svedčil len stručný zápis v jeho denníku.

Ošetrovňa bola tichá. Veliteľa prenasledovali nočné mory. V krátkych časoch plného vedomia medzi spánkom vyvolaným tíšiacimi liekami sa snažil rozpomenúť na to čoho bol svedkom. Kládol si stále tie isté otázky, na ktoré však nevedel nájsť odpovede.

Ako sa tam zjavil nepriateľský Titán ? Prečo práve na tom mieste ? Kto boli tajomní záchrancovia, vďaka ktorým prežil ? Vedel ako vyzerajú hviezdny mariňáci, bojoval po ich boku nespočetne krát. Títo však pôsobili inak. Vrask tušil kam patrili. A tá predtucha ho naplňovala obavami. 

Poslednou vecou, ktorú si všimol predtým ako opustil bojisko, bol symbol na brnení posledného člena Terminátorov. Dvakrát preškrtnuté I. Svätá Inkvizícia. 

A to znamenalo jediné. Problémy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára