utorok 2. februára 2016

Astra Militarum vs. Skitarii / Imperial Knights (1.500 pts.)

Kharea´s Rebellion

Astra Militarum: Army list
Skitarii / Imperial Knights: Army list

Komandér Vrask, ako zvyčajne, pozoroval bojisko z veže svojho tanku. Rebélia na svete Kharea prišla v najmenej vhodnú chvíľu, keď prostriedky Imperiálnej Gardy boli potrebné na iných miestach segmenta. Situáciu komplikoval fakt, že proti Impériu sa otočili samotní nasledovníci Omnissiaha. A tak na Vraskových mužov čakali disciplinované rady vojenských jednotiek Mechanica - Skitarii.

Po ich boku, dodržujúc pakty staré ako samé Impérium, kráčali do boja obrovské siluety. Každá z nich predstavovala stelesnenie ničivého potenciálu a Vrask si uvedomoval hrozbu, ktorú pre jeho mužov predstavujú. Imperiálny Knighty. Nebezpečná pri boji na diaľku, smrtiaci v boji na blízko. Niekoľkokrát počas svojej dlhej kariéry mal možnosť vidieť tieto stroje v akcii, a vedel že je málo vecí, ktoré ich môžu zastaviť. Videl ako sa prehnali radami tyranidských monštier v kampani na Brilei IIII, zanechávajúc za sebou kusy ich obrovských chladnúcich tiel. Videl ako sa postarali o celé regimenty obrnených vozidiel pri vzbure uctievačov Chaosu na planéte Intrea VII, horiace vraky zradcovskej domoobrany ležali rozhádzané na všetky strany. Videl ako sa prehnali radami pechoty, ktorá bola doslova rozšliapaná na krvavú kašu.

Nič to však nemenilo na situácii, ktorá bude nasledovať. Museli sa vysporiadať s rebéliou čo najrýchlejšie. "Vojaci Impéria. Vpred. Za cisára. Za Cadiu."



Deploy: Naľavo od Paska je platoona s melta bombami, napravo sú sconscripti. Bpredu trojica sentinelov. Na kraji veteráni v chimére. Wyverny v zázemí ako zvyčajne.
Turn 1 (IG): Advance dopredu, chiméra k objektivu. Blatošlapovia​ s runom vpred. Pask s wyvernou premažú skitarii unitu naľavo, ostane len seržant s posledným woundom. Sentinely sa pohnú dopredu, streľba je ale neefektívna.
T​urn 1 (AM/IK): Onageri to napália do skriptov, hromada ich umiera. Arkebúzy s vanguardov v pravej ruine odpália jedného sentinela. Knecht to potom smaží do Paska, ale oba glance savujem na 5+ cover (lucky luke).
Forward. Do not look back. Just forward. Men of Imperium.
Turn 2 (IG): Pechota opäť dopredu bežiacky. Paskov bodyguard sa postará o seržanta, ktorý hrdinne ostal stáť miesto toho aby sa kryl. Onageri aj Knecht si udržujú odstup, takže prežívajú bez úhony. Druhý wyverna premaže vanguardov za onagermi. Ale len tak ľahšie. Vendetta sa predvedie a preltačí jeden HP na Knechtovi. Veteráni v chímere sa pokúšajú dostať do boku Knechtovi.
From the lightning, and the Tempest, Emperor deliver us...
Turn 2 (AM/IK): Knecht sa odhodlá ísť dopredu. Zabije čo to gardistov, pretlačí HP na bodyguarda, ale následne failne charge o jeden palec. Ufff. Onageri s vanguardami pokračujú v prerieďovaní conscriptov.
Turn 3 (IG): Plasmy do boku Knechta znamenajú dole 2 HP. Paskov kanón sa postará o ďalšie dva. Takže Knecht tam ostáva s posledným HP. Vendetta pretlačí jeden HP na prvého Onagera. Scripti sa blížia do deploya. Sentineli ostreľujú unitu s warlordom (naľavo od ruiny).
Turn 3 (AM/IK): Z boku sa dovalia infiltrátori a preriedia Conscriptov na veľmí nízku úroveň. Predný sentinel stráca ďalší HP po streľbe od Onagerov. Knecht urobí fašírku z pár gardistov, pretlačí 1HP na bodyguarda a ... opäť failne charge. Lucky me !!!
Turn 4 (IG): Vlci sa zbiehajú okolo baránka, ktorým je v tomto prípade Knecht. Z detty vypadne pcs s plameňometom. Spolu s veteránmi z chiméry sa postarajú o súperovho warlorda s unitou. Bodyguard a Sentinely začnú prerezávať unitu infiltrátorov. Pask dostane prednosť a ako prvý sa pustí do Knechta. Pretlačí 4 glance a súper nepasne práve jeden invul.
Turn 4 (IG): A na apo výbuch so sebou berie skoro celú platoonu, ktorá tam bola ako železná rezerva s melta bombami, keby nejako prežil streľbu. S cca. 35 člennej unity prežil Priest (hodil ten 4++) a 4 gardisti. Hrdinovia.
Turn 4 (AM/IK): Posledný push od skitarii, vanguardi spolu s infiltrátormi dorazia Conscriptov. Onageri sa posunú dopredú, ale tankom nič neurobia.
Turn 5 (IG a AM/DK): Nič závažné sa už nedeje. Pask za podpory Vemdetty zlikvidujú 2 Onagerov. Posledný prežíva s pár HP. Pár infiltrátorov​ a asi rovnaký počet vanguardov s Onagerom sú posledné modely, ktoré má súper na stole. Hra sa končí.
Po súčte bodov je to nakoniec:
Ast​ra Militarum 7 (first blood, slay the warlord a 5 kartičiek) : Mechanicum 5 (5 kartičiek)
D​obrá a zábavná hra, súperovi za ňu ďakujem.

Komandér sa rozhliadol po bojisku. Dominnoval mu obrovský kráter, ktorý vznikol mohutnou explóziou nepriateľského stroja. Vrask bol potešený, že zasadil beštii finálny úder. Netešil ho fakt, že pri výbuchu zahynula skoro celá platoona dobrých vojakov. Impérium opäť zaplatilo vysokú cenu za víťazstvo. 

Na taktickom displeji sa Vraskovi zobrazil aktualizovaný stav. Nepriateľ bol v pohybe. V súčasnosti mal na svojej strane niekoľko výhod, avšak bude len otázkou času kým ho imperiálne sily zlomia. Základné tábory boli založené a teraz do nich bez prestania prúdili imperiálne sily. Pechota, ťažké technika, zásobovanie.

Kampaň na planéte Kharea započala.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára