štvrtok 16. júna 2016

Dark Angels vs. Chaos: Space Marines (1.850 pts.)

The Tale of Zophael
"The Hardest Way"

Veliteľ Tizrael. Hľadaný dlhé tisícročia, nielen Temnými Anjelmi. Posledný stret, pri ktorom sa ho skoro podarilo zadržať, sa podľa záznamov odohral pred tri a pol storočím, a vyžiadal si život celej kompánie nástupníckej kapituly Anjelov Vykúpenia. Posledný z nich, ktorý prišiel o život, bol vyšetrujúci-kaplán Trizmien. Výnimočný bojovník, v boji muža proti mužovi neporaziteľný. Ani jeho kvality nestačili na viac ako niekoľko minút duelu, kým ho nepriateľova čepeľ nepripravila o život. 

Kampaň na planéte Xinos III bola neslávne známa medzi členmi "Nezmieriteľných". Lokálna rebélia, ktorá prerástla do otvorenej vzbury proti Impériu v troch sub-sektoroch. Jej dôsledky boli rozsiahle. A to všetko kvôli ambíciám jedinej osoby. "Duch medzi živými", tak ho volali. Ten, ktorý viedol vzburu, a na ktorého odhalení sa podieľal kaplán Trizmien. Po vybojovaní bitky na Urmalských pláňach sa vodca rebélie stiahol so zvyškom svojich elitných jednotiek do svojej pevnosti v horách. A to bolo miesto kde sa ho pokúsili zajať Anjeli Vykúpenia. Museli konať rýchlo, kým sa zvyšok imperiálnych síl dozvie o skutočnej povahe nebezpečenstva. 

Postup cez pevnosť bol dlhý a krvavý. Nakoniec sa k "Padlému" podarilo prebojovať Trizmienovi s malou skupinou veteránov. V rozsiahlej podzemnej jaskyni ich očakával. Sedel na obrovskom tróne, arogantný úsmev na perách. Celý čas vyzýval kaplán svojich bratov k opatrnému jednaniu, ale zoči voči nepriateľovi zabudli na jeho slová a vrhli sa na neho. Prvý umrel šampión kompánie Sivill, obe srdcia zasiahnuté jediným úderom. Kým jeho mŕtve telo dopadlo na zem, jeho osud nasledoval držiteľ štandardy Itrus. Hlava oddelená od tela jediným majstrovským výpadom mala pri dopade na zem stále na tvári udivený výraz. Apotekár Vestriel predstavoval pre Tizreala len chvíľkové zdržanie na jeho ceste za jeho hlavným cieľom. 

Vycítil, že najväčšiu hrozbu pre neho predstavovala postava odená v brnení čiernej farby. Motív lebky predstavujúci jeho helmu ho tiež odlišoval od ostatných. Takých ako on už stretol Mnohých. A ako ostatní, aj tento zaplatí za svoju trúfalosť.

Zophael sledoval súboj z pohľadu diváka. Sledoval ho už nespočetne krát. Poznal každý pohyb bojujúcich postáv, každý úder, výpad, obranu. Vpíjal sa do detailov, vstrebával ich. Snažil sa pochopiť svojho nepriateľa. A cez jeho pochopenie nájsť jeho slabinu. Keď zradca zasadil kaplánovi Trizmienovi finálny úder, otočil sa smerom k nehybnému telu Vestriela. Apotekár bol mŕtvy. Avšak nahrávacie zariadenie jeho helmy pracovalo. Zaznamenávalo. 

A tak keď drobné potýčky na planéte Sirea VII prerástli najskôr do celoplanetárnej vzbury a následne do sub-sektorovej rebélie, uprel sa týmto smerom aj večne bdelý pohľad "Nezmieriteľných". Boli prevedené analýzy, skontrolované a porovnané staré záznamy. Nájdené podobnosti. Pri jednej z mnohých obranných akcií imperiálnych síl došlo k pozitívnej identifikácii.

Zophael vedel, že pred tým ako sa pokúsia  zmocniť samotného "padlého", musia oslabiť jeho vplyv, rozdrviť jeho spojencov a nohsledov. Prvým jeho cieľom sa tak stali dvaja najsilnejší členovia čarodejníckeho kovenu, ktorý radil padlému pri každom dôležitom rozhodnutí. Vedel, že sluhovia warpu budú ťažkým súperom. Vždy to s nimi šlo najťažším možným spôsobom. 

Misia - kartičky: kradneme si Objective secure "X", ktoré sa nedajú zahadzovať
De​​​ploy - Dawn of War
Prvé kolo - Chaos: Space Marines
Ukrad​​​nutá ini - Áno
Deploy - U mňa všetko na stole okrem veteránov s Ezekielom, 2 kombat skvady scotov a Dreadnoughta.​​ Súper má v rezervách Mayhem Pack, dve jednotky termosiek a Helldraka.
Turn 1 (DA): Príde Ezekiel s vetmi, 5 melt dá na neho pen a glance (3 netrafia) a pen savne na 5++. Ezekiel začaruje na Vindicator (streľba na snap shoty). Land Speedre zredukujú Rhino na posledný HP. Motorky sa pohnú dopredu. Jump pakáž čaká na objektive.
T​urn 1 (CH:SM): Pri motorkách vystúpia mariňáci so sorcererom. Vykúzlia na seba invisibilitu,​ shriek denynem. Mauler chargne vetov, na overwatch pretlačím jeden HP dole, v cc potom nič neurobím a mauler netrafí ani jeden útok. Druhá vindi čo mohol strielať vystrelil na Rhino a dal dole HP.
Turn 2 (DA): Prídu scouti aj Dread. Scouti postrieľajú pár mariňákov. Dread pretlačí jeden glance na vindiho. Druhého odstaví Ezekiel kúzlom. V cc motorky chargnú maulera a v cc ho finišne seržantova melta bomba. Chaplain s knechtami chargne mariňákov so sorcererom, ale na tie 6-tky mi to až tak nepadá, aj napriek tomu chaplain roztrhne v chalangi seržanta. Mne na oplátku umierajú 2 knechti. Nič moc. Ezekiel ostáva s posledným woundom po 2 periloch v 2 kolách. Land speedre premažú vystúpenú jednotku mariňákov v v zadnom lesíku (spolu s plasmou s rhina).
Turn 2 (CH:SM): Príde drake a plasma termosky, melty ostávajú na orbite. Vindicator dá dole jeden Speeder. Zvyšok mariňákov z lesa spolu s druhým sorcererom chargne scoutov, ale jeden to prežije. Súper si nehodí invi, čo by mohla byť šanca v cc. Plasmy od termosiek zabijú Ezekiela s posledným veteránom. Drak spáli 3 motorky, prežije seržant. V cc pobijem pár mariňákov a v chaplain dá 3 insta woundy sorcererovi. Všetky savne na 4++. A ja dostanem 2, jeden prejde. CHYBA: zabudol som hit and runovať !!!
Turn 3 (DA): Scouti dole zlikvidujú Rhino granátmi. Jump pakáž si skáče po stole, nevie kam ísť. Plasma z rhina dá dole 1HP z vindiho. Dread mu zoberie HP flamerom a chargne. Z 5 útokov trafím jeden (2,2,2,3 a 4), na šťastie je to autoglance a tak je vindi vybavený. Druhý dostáva dole HP od plasmy z rhina a finišne ho melta bomba od serža na motorke. Assaulťáci sa nedostali k chargu. Chaplain potom dá ďalšie 3 insta woundy, na 4++ súper všetko hodí. Ja dostávam 2 a jeden prejde. Knechti si podajú pár mariňákov.
Turn 3 (CH:SM): Prichádza Mayhen Pack. Melta termity sú stále hore. Jeden z brutov zničí Rhino. Druhý sorcerer nastúpi s poslednými mariňákmi do Rhina (vzadu).
Turn 3 (CH:SM): Termosky čo sú nastole dajú 10" charge do scoutov a zožerú ich. Drak si preletí rovno, nemá po čom strielať. Posledný brute vzadnej ruine zabije jedného assaulťáka. Kúzelník v cc s chaplainom nahodí invisibilitu. Ja mu ale napriek tomu dám 2W a konečne nesavne. Z mariňákov ostáva už len malá skupinka. A chcem sa dostať čo najďalej od termosiek a tak H&R, I5 za chaplaina a hádžem = 6. Auuuuu.
Turn 4 (DA): Tacticála s plasmami a boltrami zloží jedného bruta na zadná armour. To isté urobia z druhým Land Speedre. Dread sa posunie dopredu. Assaulťáci skáču sem a tam. V cc dorazím mariňákov až na jedného, viem že by som nemal ale H&R teraz vyjde. Chcem ísť čo najďalej od termosiek a hádžem na 3D6 = 7". Dio mio.
Turn 4 (CH:SM): Melta termosky nasolia dreadovi 3 peny a je po ňom. Posledný hellbrute nič nerobí. Drak ide do hooveru a spáli 2 motorky. Ostáva chaplain a apothecar.
Turn 4 (CH:SM): Potom charge od termosiek, žiadny hit na overwatch a súper mi nasolí asi 5-6W. Najskôr nesavnem apothecara a z 3 posledných prechádza posledný na chaplaina, ktorý umiera. Hotovo.
Turn 5 (DA): Tacticala so Speedrami nastrieľajú termosky a jedna umiera. Potom charge od assaulťákov, nasolím asi 14W aj so streľbou a súper všetko savne. Ostáva to na pw fiste, ktorá zabije obe zvyšné termosky. V procese ale umiera aj seržant. Niekde v procese umrel aj seržant na motorke.
Turn 5 (CH:SM): Sorcerer dá psychic shriekom dole zvyšok tacticalov (hodil asi 17). Assaulťákov spáli Helldrake, prežíjú traja a tí nepasnú morálku. .
Turn 6 a 7 (DA a CH:SM): Assaulťáci ešte chargnú sorcerera, ale do konca hry nazabijú. Land Speedre zvládnu imobilizovať drake potom ako išiel do hooveru kvôli objektivu. A to je koniec, lebo už sa naozaj nič nestalo.
Výs​ledok: 
Dark Angels 14 (first blood, slay the warlord, lineneraker, 11 kartičiek) : Chaos-SM 16 (slay the warlord, linebreaker a 14 kartičiek)
Vý​borná hra, po dobrom začiatku mi začali dochádzať jednotky a nebolo už čím plniť kartičky. Za to súperovi to išlo jedna radosť a zahral niekoľko kariet za 2 body v posledných kolách. 
Ďakujem za hru a teším sa na ďalšie.


Misia skončila úspechom. Pozostatky jedného z čarodejníkov ležali pri Zophaelových nohách, zdeformované po zásahu silovej zbrane. Bol to však ťažký duel. Čarodejníkové osobné ochranné pole odolávalo úderom dlhú dobu. Len nezdolná vôľa poskytovala kaplánovi silu útočiť znovu a znovu, nehľadiac na vlastné, utŕžené zranenia. 

Druhému z čarodejníkov sa podarilo odolať útokom Zophaelových bratov a bol momentálne na úteku. Nebude ale trvať dlho a útočná jednotka podporená land speedermi ho dostane. Ostal úplne sám. Stala sa z neho lovená zver, a Ochrancovia Calibanu patrili k tým najlepším lovcom.

Urobili prvý krok, teraz už ostalo len čakať, aký bude nepriateľov ďalší krok. Lov na Tizraela začal.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára