štvrtok 2. júna 2016

Astra Militarum vs. Chaos: Space Marines (1.850 pts.)

Kharea´s Rebellion 
 part 5 - "The Treshold"

Dobytie úľového mesta Hvill znamenalo obrovský posun v prebiehajúcej kampani. Nielen že nepriateľ stratil veľké množstvo zdrojov, ktoré Hvill poskytoval, ale zároveň Impérium získalo miesto odkiaľ mohlo spustiť ďalšiu vlnu útokov. Rozsiahle pláne v jeho okolí predstavovali ideálne miesto na vytvorenie ďalšieho tábora, transportné lode prilietali celé dni. Prázdny priestor vyplnili rady stanov určené pre pechotu. Nespočetné množstvá bojovej techniky stáli v úhľadných radoch, kým nebudú povolané do akcie.

Vrask si vychutnával relatívny pokoj. Od dobytia úľového mesta mu velenie doprialo čas na regeneráciu utŕžených zranení. A každú chvíľu mu mala transportná loď doniesť náhradu za jeho zničený tank. Posádka sa už chvela nedočkavosťou po novom stroji. Bude to dobrá príležitosť, aby prišli na iné myšlienky. 

Komunikátor v jeho uchu ohlásil prichádzajúcu správu. "Veliteľ Vrask, plukovník Kernn vás očakáva." Bol čas ísť. Stretnutie s plukovníkom mohlo znamenať len jedinú vec. Bojové nasadenie. 

 "Laxia ? Ten zapadnutý kus nepatriaci nikomu ?" opýtal sa znovu udivený Vrask. "Bez urážky, pane, ale prečo tam posielate mňa." Cítil ako v ňom stúpa hnev. Po všetkom čím si v kampani prešiel, mu prišla táto úloha ... nedôstojná. "Pošlite tam Kriassa. To zvládne aj on." Kernn ho sledoval zo svojej stoličky, fialové oči, znak každého cadiánca, ho bez mrknutia pozorovali. Vrask pochopil, že to tentokrát prehnal. Skôr ako mohol plukovník čokoľvek povedať, vyhŕkol zo seba ospravedlnenie. Opäť žiadna reakcia. 

Po malej chvíli sa stuhnutá maska na plukovníkovej tvári uvoľnila. A Vrask v nej prvýkrát uvidel to, čo nikdy predtým. Únavu. Trvalo to však len zlomok sekundy. "Veliteľ, viete o tom, že nemáte hodnosť na to, aby ste sa k tomu mohli vyjadrovať." Neznámemu pozorovateľovi by sa mohli zdať, že bol Vrask práve pokáraný. Nebolo tomu tak. Starý veliteľ mal pre mladého ambiciózného veliteľa slabosť. Bol jeho chránencom od momentu, keď ho Vrask zachránil z horiacej Chiméry, ktorá dostala zásah raketou.

"Navyše od posledného stretnutia vrchného velenia sa situácia razantne zmenila." pokračoval plukovník. Opísal Vraskovi, ako prieskumné lety nad Laxiou ukázali zhromažďujúce sa vojská nepriateľa. Dlhé karavany obrnených vozidiel križovali doteraz prázdny región. A smerovali k jedinému bodu. Zariadenie #485.21. Taktické fotografie z orbity zobrazovali masívny bunker. Jeho obrysy sa zdali už na prvý pohľad iné, akési pokrútené. "Je na tom mieste niečo zaujímavé ?" položil otázku Kernnovi. "Podľa oficiálnych záznamov nie." Odpovede sa dočkal po krátkej odmke. Ale, vždy tam bolo nejaké ale, pomyslel si.

"Krátko potom ako sa na rebélii potvrdila účasť zradcovských légii, začalo sa rozsiahle vyšetrovanie. Najmä v radách nasledovníkov Omnissiaha." začal s vysvetľovaním plukovník. Uvedené zariadenie bolo vedené vo vysokom utajení, nevedeli o ňom ani niektorí vysoko postavení členovia mechanika. Všetko nasvedčuje tomu, že to tentokrát "ozubené hlavy" prehnali so svojím pátraním po vedomostiach. A v procese vypustili niečo, čo by mohlo stáť za problémami, ktorým musia čeliť.

"Musíš sa k tomu bunkru dostať čo najskôr a ubrániť ho, kým tam odkloníme posily, ktoré zabezpečia celú oblasť. Za žiadnych okolností však nevstupujte dovnútra. Podľa zistení sú dvere uzatvorené. A tak to musí ostať.

Plukovníkove slová mu rezonovali v hlave. Zo zamyslenia ho vytrhol zvuk motora. Rozhliadol sa z veže svojho nového tanku. Bol čas vyraziť. Prieskumníci čoskoro dosiahnu dohodnuté koordináty a začnú s aktualizáciou údajov. "Vyrážame" oznámil stroho voxom. A zvuk motorov všetkých vozidiel jeho skupiny mu zborovo odpovedal. 


Misia - Crusade
Deplo​​​y - Vanguard Strike
Prvé kolo - Imperial Guard
Urkradn​​​utá ini - Nie
Night fight - Áno
Deploy - u mňa na stole všetko, Vendetta v rezervách. Súper to isté, rezervuje len flyer a obliterátorov​.
Turn 1 (IG): Takže Pask sa poposunie dopredu, cez order splitfirujem jeho do Laser destroyerov, bodyguarda do Havocov. Artilérkami nič neurobím, lebo 3+ cover. Umierajú 2 havoci a nepasnú morálku. O first blood sa postarajú Sentinely s Exterminátorom, ktorý uglancujú jedno Rhino. Wyverny misnú vystúpenú skvadu.

Turn 1 (CH:SM): Rapiere sa oprú do Paskovej unity a výsledkom je mŕtvy bodyguard. Druhé Rhino a Maulerfiend idú dopredu, Mauler dostáva na seba invisibilitu. Mariňáci sa sunú dopredu na pešo. Havoci sa spamätajú a ostávajú stáť.

Turn 2 (IG): Vendeta nepríde. Chiméry s plasmami otvoria Rhino. Jedna Wyverna prečeše vystúpených Mariňákov so Sorcererom (Warlord) pri Maulerovi. Pask ich potom finišne mohutným dakka, prežijú 2 mariňáci, ktorí utekajú. Druhá Wyverna, Sentinely a Exterminátor pokropia druhú unitu mariňákov a pár ich zabijú.

Turn 2 (CH:SM): Flyer neprišiel. Druhý Sorcerer zošle na Maulera invisibilitu a ten sa rozbehne po Paskovi, ktorého jednoducho zožerie. Rapiere sa oprú do Chiméry pri bunkry ale dajú dole len 2HP a v procese odstrelia z Chiméry heavy bolter. Mariňáci bežia. Havoci sa pohnú ku comms relay. Na snap nič netrafia.
Tu​​rn 3 (IG): Všetka streľba ide do invi Maulerfienda.​​ Všetka. Plasmy, melty, AC, heavy boltre, LC. Posledným výstrelom z Chiméry a jej Multilaseru triafam, na pen dávam 6 a result = 6. Takže Mauler bol uzemnený imo resultom. Uff. Vydýchol som si.

Turn 3 (CH:SM): Prišli Obliterátory. Odparili jednu chiméru v ktorej bola Command Squada. Rapiere sa postarali o Chiméru číslo 2. Trojka mariňákov sa rozbehla k objektivu v bunkry, druhá ide po poslednom Leman Russovi. Vcelku devastujúce kolo.

Turn 4 (IG): Z chiméry sa vysypú veteráni. Chiméra sa skryje za terén. Commanda a plasmy odstránia zo stola obliterátorov. Detta naletí k mariňákom, z troch LC dám s rerollom 2 hity a na wound = 1 a 1 (prečo si len bola rok na poličke drahá ?). Takže mariňákov zmaže Exterminátor s Wyvernou a Sentinelmi. Druhá Wyverna zabije jedného mariňáka a urobí z troch mušketierov len pár.

Turn 4 (CH:SM): Príde lietadlo a odparí väčšiu časť commandy, vlajkár ale udrží unitu na stole. Rapiere zabijú pár veteránov. Párik mariňákov sa postaví k objektivu v bunkry.

Turn 5 (IG): Commandou a veteránmi sa postavím k objektivu, druhými dobehnem k objektivu v bunkry. Ešte predtým ale popravím mariňákov stojacich na ňom. Chiméra flatoutuje do deploya, detta ide do hoovru a leman sa blíži k deploy zóne (linebreaker sa vždy zíde).

Turn 5 (CH:SM): Flyer dáva dole jeden HP zo sentinela. Rapiere odstraňujú od objektivu Chiméru.

Turn 6 (IG a CH:SM): Už sa nič vážne nedeje. Nechám dettu v hoovri ako návnadu pre Rapiere, aby tak ostal Leman, ktorý mi uhrá linebreakera.​ Detta je, ako sa plánovalo, zostrelená rapiermi. Da end.
Výsledo​k:
Imperial Guard 9VP (6VP za objektivy, first blood, slay the warlord a linebreaker) : Chaos-Space Marines 4 (3VP za objektiv, slay the warlord)
Rap​iere sa ukázali viac ako efektívny spôsob akým sa dá vysporiadať skoro s každým druhom vozidla na stole. V podstate rozstrieľali všetko čo dostali do LoS. Súperovi ďakujem za hru a teším sa na ďalšie.


Pohľad sa mu zastavil na mohutných dverách. Znak mechanika na nich bol ledva viditeľný. Väčšina povrchu stavby bola pokrytá čímsi ... neprirodzeným. Podľa inštrukcií dodržiavali od zariadenia úctivú vzdialenosť. 

Posledná kominukácia s plukovníkom priniesla prekvapujúci zvrat. Do systému vstúpila loď hviezdnych mariňákov. Ochrancovia Calibanu, jedna z nástupníckych kapitúl Temných Anjelov. Čo priviedlo skoro celú kompániu Cisárových anjelov smrti k rebelujúcej planéte bolo pre všetkých záhadou. Čoskoro sa to dozvedia, prvotné pozdravy medzi flotilou a osamelým plavidlom už boli odovzdané.

"Udržte pozície za každých okolností. Bunker musíte ubrániť. Do príchodu mariňákov tam nesmie nikto vstúpiť, či už naše sily, alebo tie nepriateľské. Rozumiete tomu, veliteľ ?" Rozkaz potvrdil. Naozaj to vyzerá tak, že všetky problémy mohli začať na tomto mieste. Poďakoval krátkou modlitbou Cisárovi za to, že do tej kobky pôjdu mariňáci a nie on so svojimi mužmi. 

Teraz už ostávala len jedna nepríjemná povinnosť. Vysvetliť tech-kňazovi Hrechtovi, prečo bude potrebovať ďalší tank. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára