piatok 16. decembra 2016

Astra Militarum vs. Skitarii/AdMech (1.500 pts.)

Kharea´s Rebellion 
part 8 - "The Hammer of the Emperor"


Nie každý plán, nech je akokoľvek brilantný, prežije stret s nepriateľom. Na realizáciu toho posledného nedostal Zias žiadnu šancu. Posledný rozkaz, ktorý obdržal, znamenal, že prišiel o celý regiment Scionov pod vedením Tempestora Arestu. Plnenie prísne tajnej misie, znelo v ňom. Po dlhom argumentovaní ponechal Tempestor Ziasovi pár zo svojich elitných jednotiek. Aby vedeli pri boji reagovať čo najrýchlajšie, a ich nasadenie prebehlo s čo najmenšími komplikáciami, Arestovi muži nainštalovali na regimentálny Hellhound "Očistec bezbožných" zariadenie, ktoré im umožní kontrolovaný výsadok v jeho blízkosti.

Posledné správy výzvedných oddielov potvrdzovali komisárove obavy. Výskyt nepriateľských jednotiek poklesol, strety s nimi sa stávali zriedkavejšie. Aj z tohto dôvodu mal Zias v pláne za pomoci Ariestovho regimentu preniesť boje na územie nepriateľa. Dlhé čakanie nebolo parketou na ktorej sa Zias pohyboval rád. Plánovanie útokov na pozície mechanika im zabrali niekoľko týždňov. Niekoľko dní pred začiatkom ich realizácie však prišiel rozkaz z vrchného velenia. Tempestor Aresta sa má hlásiť s celým regimentom na palube lode "Cisárov Hnev". 

Zias cítil vnútorný nepokoj. Nielenže musel odložiť svoj plán na ofenzívu, navyše sa z poslednej hliadky nevrátil plný oddiel prieskumníkov. Mali za úlohu strážiť prístupový bod 712.14, ťažko prístupnú cestu cez močiare. Pre komisára nepredstavovala vysoké riziko, bola schodná len pre pechotu a pre nepriateľskú armádu by bol takýto prechod mimoriadne obtiažny. Napriek ubezpečeniam poradcov, presadil jeho stráženie. "Obozretnosť" znelo mu v hlave.

Mal pocit, že sa niečo blíži. Zakráda sa to na pokraji jeho poľa pozornosti, nevidené, nepočuté. Číhajúce. "Zdvojnásobte stráže. Plná bojová pohotovosť pre všetkých mužov." 5 minút po vydaní rozkazu sa už zo všadiaľ ozýval hukot motorov a pokrikovanie mužov. Operátor voxu posunkom získal jeho pozornosť. "Pane, mám na dráte seržantu Hogera." Hoger viedol prieskumný oddiel strážiaci prístupovú cestu. Zias si prevzal slúchadlá a započúval sa do šumenia, ktoré bolo prerušované slabým nevýrazným hlasom. "... nepriateľský pohyb ... straty na úrovni 99% ... nemohli sme ... zastaviť ... nemožný prechod ... všetci sú ..." Hlas ustal a vystriedal ho len statický šum. 


Deploy: Ja mám na stole všetko (Basiho, platoonu s yarickom, Exterminátor, pcs, vetov v chimére, hellhound, scriptov a wyvernu), v rezervách čakajú 2 jednotky scionov. Súper ma 2x onagera, 2x10 vanguardov, 1x10 rangerov, 2x dominusa a 2x infiltrátorov.
Misia: Crusade (4x 3vp objektiv), Deploy: Dawn of War, Prvé kolo: AM, Night fight - áno.
Turn 1 (AM): Platoona sa drží odstup, za to scripti, veti a hellhound idú dopredu. Exterminátor a Basi skúsia streľbu na onagera s S10 plackou, ale nič mu nerobia. Wyverna šupne asi 7W na jednotku infiltrátorov ale súper všetko savne.
Turn 1 (SKI/AdM): Súper sa pohne smerom ku mne, ale streľba je minumálna. Infiltrátori za bastionov sa pohnú dopredu. Hellhound nesavne 1 z 3 haywire glancov. Onager trafí LR a dá pen, ale na savnem na cover.
Turn 2 (AM): Príde jednotka scionov. Vďaka auguru na hellhounde ds bez scattru do 6" od vozidla. Spolu s hellhoundom zmažú jednotku infiltrátorov. Basi dá pen na onagera a zabije pár vanguardov. Exterminátor preriedi druhú jednotku vanguardov. Wyverna zas nawounduje infiltrátorov (10W), neprejde ani jeden.
Intermezzo: Ideme si po vás, zradcovia.
Turn 2 (SKI/AdM): Platoona dostava heavy beating od pechoty a jedného onagera. Zvyšok strešby nerobí väčšiu škodu. 
Turn 3 (AM): Druhí scioni prídu, chcem ich dať za chrbát onagera, ale scatter a mishap = 1. Platoona a hellhound popália pár vanguardov a sústredená plasma streľba od scionov a vetov z chiméry znamení smrť pre jedného z dominusov.
Turn 3 (SKI/AdM): Scioni umierajú na odvetnú paľbu. Súper vyťahuje zo zadnej ruiny druhú jednotku infiltrátorov, ale nedochargujú do chiméry. Platoona stráca ďalších mužov.
Turn 4 (AM): Paľba od chiméry, hellhoundu a scriptov ničí zvyšných infiltrátorov. Platoona sa valí dopredu a charguje zvyšok vanguardov, dvaja prežijú aby ich yarrick roztrhal pw klawov. Basi netriada. Exterminátor zabíja pár vanguardov.
Turn 4 (SKI/AdM): Všetko ide do platoony, ostáva len yarrick a 2 seržanti. Scripti sa valia dopredu. Rovnako veteráni v chimére. Uzatvára sa slučka.
Turn 5 (AM): Hellhound popáli väčšiu časť rangerov ukrytých v ruine. Sentinely a Exterminátor to solia do vanguardov, ale nedarí sa veľmi. Basi netriafa.Veteráni s plasmami dajú imo result na Onagera (ktorý má 2HP). Následne je walker chargnutý yarrickom a seržantami.
Turn 5 (AM): Seržant s melta bombou netriada. Yarrick sa naprahuje, dáva tri hity a na pen sú to 2x5 a keďže ide na zadný armour, je walker zničený.
Turn 5 (SKI/AdM): Ešte nejaká sporadická streľba a yarrick prichádza o oboch bodyguardov a 1W.
Koniec hry.
Výsledok:
Astra Militarum 8 (2x 3vp za objektiv, first blood a linebreaker)
Skitarii / AdMechanicum 3 (1x 3vp za objektiv)
Súperovi ďakujem za hru a teším sa na ďalšie, najmä keď bude hrať vozíčkarov.


Bitka netrvala dlho. Nepriatelia neboli pripravení na boj s početnou presilou. Elitné, prevažne pešie jednotky, boli prispôsobené na útoky zo zálohy, prepadávanie menej početných skupín. Skúpim ako oddiel seržanta Hogera. Len vďaka poslednému úsiliu skúseného seržanta sa podarilo vysporiadať s touto hrozbou, ktorá mohla napáchať značné škody ak by sa nepovšimnutá skrývala v okolí. 

Zias necítil ľútosť. Smrť seržanta Hogera ho však zasiahla. So skúseným veteránom bojoval v mnohých bitkách, na Ursale VII sa dokonca postavil do dráhy projektilu určeného komisárovi. Živá munícia, ktorú používal tyranidské bioorganizmy, sa prežrala seržantovým bokom v priebehu niekoľkých sekúnd. Len rýchly zásah od hlavného regimentálneho medika Sestrila ho zachránil od pomalej a bolestivej smrti. Zias si na to pamätal doteraz. Nikdy predtým a ani nikdy potom pre neho nikto nič podobné nespravil. 

Komisár nehodlal sedieť so založenými rukami. Bionická náhrada pravej ruky vypovedala službu. Našťastie až potom ako ňou prerazil pancier mechanickej obludnosti a zmenil jej pilota v neidentifikovateľnú kôpku zmiešaného kovu a ľudských tkanív. Kým ju prisluhovači mechanického boha opravia, bude mať dosť času pripraviť odvetnú akciu. Udrie rýchlo, tvrdo a nekompromisne. 

Sme predsa Cisárovým Kladivom !!!

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára