pondelok 7. augusta 2017

Fate of Konor - Mission 1: Dark Eldars / Necrons (1.500 pts.)

Veliteľ Triek nenávidel cestovanie Imatériom. Aj napriek dlhej službe si nikdy nevedel zvyknúť. Najhoršie boli prechody do skutočného vesmíru. Pocit závrate odoznel vždy dosť rýchlo. Avšak každý krát pri ňom pociťoval stratu. Akoby stratil kúsok svojho ja. 

Vedel, že po príchode nebude čas na nič. Región čelil celo-sektorovej invázii. Sily chaosu sa vrhli na všetky planéty systému. Rozkazy dorazili v priebehu prvej hodiny. Planéta Astaramis. Záchrancovo prístavisko. Jedna z troch najdôležitejších lokácii na planéte. 

Na to, aby ho mohli brániť, ho však najskôr budú musieť získať späť. V hlásení stálo že prístavisko je pod kontrolou eldarských nájazdníkov. Ako a prečo sú tam, to boli otázky na neskôr. Teraz musel Triek so svojimi poradcami vymyslieť plán ako dobiť naspäť to, čo bolo stratené.

DARK ELDARS: Raid on Saviour´s Landind

Vyložíme sa. Ja všetkým na stôl (aj scionmi, keďže rezervy idú na 3+ od druhého kola), klasická zostava s hydrou a 2 hellhoundami a 5 ratlingami.
Oproti mne sú nejaké venomi, raidre, ravagre, lietadlo a čo to v transportoch.
Turn 1 (DE a AM): Ravagre odpaľujú 1 hellhound a Hydru. Lietadlo poškrabe Basilisk. Všetko advance ku mne. Ja na oplátku likvidujem 2 venomi s posádkami a Raider (plasmy od scionov sú golden), ešte nejaké charge ale nič extra.
Turn 2 (DE a AM): Lietadlo a ravagre strieľajú. Prichádzam o ac hwt, basi je opať s menej woundami. Našťastie rakety minú hellhound. Zo zničeného Raidera na pade vystúpia nejaké obludnosti a premažú mi scionov. Ja na oplátku mažem ich. Ale ide to pomaly. Ravagre naháňam koníkmi.
Turn 3 (DE a AM): Súper ide do mňa na maximum, tento flank ešte nemám pod kontrolou. Umierajú scioni, ale nie tak rýchlo ako by mali. Na oplátku postrieľam kopu incubov, ratlingovia odpália Homonkula.
Turn 4 (DE a AM): Poo streľbe so zvyškom ide súper do cc a maže čo sa dé. Umiera zvyšok scionov, tempestor a komisár. Lietadlo načne druhý hellhound a basimu ostáva pár woundov. Ja fall backnem a meltami do ravagera v ruine ktorý ide dole a lasgunmi s frfsrf do zvyšku incubov, wrackov a archona. Prežíva len archon.
Turn 5 (DE a AM): Prichádzam o basiho a nejakých blatošlapov. Ja na oplátku likvidujem posledný ravager. Archon dostáva náklad s lasgunov a ani 2+ nestačí a umiera. Súperovi ostáva na stole len lietadlo, čo pre mňa znamená víťazstvo. Prístavisko ubránené. Za zmienku stoja ratlingovia, ktorým sa darilo aj napriek tomu, že ich bolo iba 5. Treba ich viac. 

Útok bol rýchly a efektívny. Eldari neočakávali atkú manifestáciu sily a tak sa po niekoľkých hodinách bojov stiahli. Bol to ich spôsob boja. Nikdy nečelili prílišnej prevahe. Radšej sa stiahli, aby mohli zasadiť smrteľný úder neskôr. Triek to veľmi dobre vedel a jeho plán bol na tejto vedomosti postavený. 

Prvá fáza dopadla úspešne. Získali Záchrancovo prístavisko. S minimálnymi stratami. Teraz sa musia pripraviť na druhú fázu. Tú náročnejšiu. Udržať ho tak dlho, ako bude potrebné.

NECRONS: Tomb is awakening

Nepriateľ nenechal na seba dlho čakať. Na to, že niečo nie je v poriadku ho upozornili zelené záblesky v neďalekých budovách. Neprirodzená. Nie z tohoto sveta. O niekoľko sekúnd na to sa rozozneli varovné signály. 

Neboli to však sily Arci nepriateľa, ktoré napadli ich obranný perimeter. Vedel to v tom momente ako sa priblížil k bojovej línii. Ticho. Žiadne zvuky boja, žiadne pokriky, žiadne šialené blabotanie fanatikov. Len ticho. A sporadická paľba jeho mužov. 

Útočníci sa držali mimo dohľad. Záblesk, ktorý zasiahol vojaka pred ním. Žiadny výkrik, zvuk padajúceho tela. Vojak jednoducho zmizol. Prestal existovať. "Aká zbraň vyparí muža v zlomku sekundy ?" pomyslel si veliteľ. Odpoveď na túto otázku poznal. S podobnou technológiou sa už stretol. Po chrbte mu prebehol mráz. Vedel, že si pre nich prišla smrť. Smrť odená v kovovom šate.


Rovnaký scenár. Vyložíme sa. Neukradnem ini. V liste mám nové 2 hydry, scioni išli preč, miesto nich sú tam plasma veti v chimérach. Súper má immortalov 2x10, scrababov, anrakyra myslím, a 2x5 destroyerov v každej unite je jeden heavy. Plus destro lord.
Turn 1 (NEC a AM): Necroni pália. Vzadu prichádzam o 20 scriptov. Destroyeri dajú dole nejaké HP na hellhoundoch a chimérach. Ja vystupujem a dakka. Jedna päťka je zmazaná plasmami. Druhá je zredukovaná hydrami a zvyškom na 2 ks. Vzadu 2 infantry skvady mažú jednotku scarabov.
Turn 2 (NEC a AM): Súper na 5+ vráti z 4 mrtvych 3 naspäť. Nepoučil sa a ide dopredi. Ničí 1 hellhound a redukuje chimči na posledný wound. Potom charge do skriptov, ale zlé kocky. Vzadu immortaly urobia krátky proces s obomi infantry skvadami. Ja fall back s kombatu a dakka. Umre lord aj destroyeri. Na kompletku.

Turn 3 (NEC a AM): Súper sa preskupuje a aj ja. Málo streľby, álo strát. Ja prídem o sentinel, ktorý hrdinne chargol immortalov aby ich spomalil.

Turn 4 (NEC a AM): Súper uteká, ja ho nháňam. Immortalov ubúda a nevracajú sa v dostatočne rýchlom tempe.
Turn 5 (NEC a AM): Dobehnem a obkľúčim súpera. Plasmy s hellohoundom spília zvyšky immortalov. Na warlorda mi už ale neostávajú sily a prežíva s posledným woundom. Aj napriek tomu zaznamenáva Impérium ďalšie víťazstvo.

Pohľady veliteľov sa stretli. Netrvalo to však ani zlomok sekundy. Triek stlačil spúšť svojej plasma pištole. Videl ako horúci výboj plasmy smeruje k jeho cieľu, ako ho o pár sekúnd obalí v spaľujúcom teple malej hviezdy. Plasma preletela miestom kde ešte pred chviľou, trvajúcou nie dlhšie ako mrknutie oka, stál kovový des a zastavila sa na stene opevnenia. 

V jednom momente tam necronský vodca bol a v tom druhom nie. "Čo do pekla tú robili títo netvori ?" Akoby nestačilo, že celý sektor čelil útoku vyznávačov temných bohov. Ešte aj toto. To však neboli otázky, ktoré by mohol klásť veleniu a ani na ne hľadať odpovede. Bol vojak a ako taký, plnil rozkazy.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára