štvrtok 17. augusta 2017

Fate of Konor - Mission 2: Dark Mechanicus w/Chaos (1.500 pts.)


Zápach bol umračujúci. Zdalo sa mu, že jeho respirátor je nefunkčný. Vedel, že to nie je pravda. Pred niekoľkými minútami mal možnosť vidieť čo sa stane, ak prestane pracovať. Smrť za pár minúť. Bolestivá. Strašná. Nikto si nezaslúži umrieť takýmto spôsobom.

Z myšlienok ho vytrhol hlas jeho spojovací špecialista. "Sme na mieste, pane." Veliteľ Triek skontroloval polohu. Boli presne tam, kam ich velenie poslalo. Niečo tu však nesedelo. Už keď sa približovali k ceilovej lokácii, očakával odpor renegádtskych jednotiek mechanika, ktoré sem prišli zlikvidovať. Vyzerá, že bezduché automaty majú viac rozumu ako sa zdalo.

A k tomu ten zápach. Na ruke mu niečo pristálo. Mucha. Najskôr jej nevenoval pozornosť, ale po pár sekundách sa na ňu zahľadel. Bola mu povedomá. Poznanie ho udrelo ako rana kladivom. Krullská kampaň. Cisár nás ochraňuj. Zavrávoral. "Vyhláste poplach, nech sa všetky jednotky priprav...". Jeho rozkaz bol prerušený streľbou. Nepriateľskou streľbou.


Spoza neďalekých skál spustili paľbu jednotky zradcovského mechanika. Triek však vedel, že nepredstavujú primárnu hrozbu. Musí sa dostať do prednej línie a pripraviť mužov na to čo ich čaká. Nevedel však, či je sám pripravený tomu čeliť.

Deploy (CultM/Chaos): 2x jednotka vozíkov, 1x techpriest, 1x10 elektropriestov, 6x fulgurite priesti, Chaos Nurgle vyvolávač a Scabeithrax The Bloated.
Deploy (AM): 3x commander, 2x commi, 5x IS s meltou, 2x20 scriptov, 2x hellhound, 2x chimera s vetmi s plasmami, 5x ratling, 2x Hydra, 1x Basilisk
Misia: Fate of Konor Mission 2, som defender. Ak zabijeme súperovi jednotky modelom s 3+ savom +1vp, ja mám +1vp za každú jednotky v deployi. 
Turn 1 (CM/CHaos): Všetko sa priblíži. Nejaká streľba ale žiadne smrteľné damage neboli. Basi dostal pár woundov dole.
Turn 1 (AM): Hellhoundami popálim vozíky, ale 1 prežíva a neviem ho zabiť.
Turn 2 (CM/Chaos): Objavuje sa Scabeithrax, vyvolávač umiera na perily
Turn 2 (CM/Chaos): Nejaká streľba, basi dostáva zase pár woundov dole. Z rezerv dojdú priesti. 3x Charge. 3x 5a6 na charge distance. Ach jaj. Hydra prežíva s 1W, scripti skapú na druhých priestov.
Turn 2 (CM/Chaos): Hellhound vybuchuje. Dáva dole Scaeithraxovi dole 3W mortalmi. Druhý je zredukovaný na posledné 3W.
Turn 2 (AM): Techpriesti dostali náklad od lasgunov a nie sú. Zabíjam 1 vozík. Porúča sa aj priest po plasmovačke od veteránov.
Turn 2 (AM): Zvyšok strieľa do Démona, ale nič mu neurobím
Turn 3 (CM/Chaos): Vozíky dávajú damage basimu. Hydra je upižlaná priestami. Strávam jednotku vetov na streľbu od DP. Potom chargne hellhound, ktorý ničí a výbuch. Znova. A 2 prejdené mortal woundy. Priesti dokončia Hydru a basi je na poslednom wounde
Turn 3 (AM): Ničím vozíky aj priestov a mechanikum nemá modely. Ale čo s démonom. Netuším, neviem na neho pretlačiť žiadne woundy. A že ich má požehnane (22W a T9). Penal -1 do bs je tiež dobré. Sťahujem sa so vetmi do chiméry a dávam mu do cesty chiméru.
Turn 4 (CH/Chaos): Chiméra umrie, rovnako ako ratlingovia.
Turn 4 (AM): Ja utekám, aby som nedával ľahké kp. Ideme to porátať.
Result: Astra Militarum 10 (5 kp, 5 jednotiek v deployi) : Adeptus Mechanicus/Chaos 10 (10 kp)
Dobrá hra. Napínavá. Konečne som si zahral proti LoW a bol to zážitok. Tá beštia bola brutálna. 

Opäť unikol strašnej smrti. Tak ako pred polstoročím na Krulle. Spomienky sa mu miešali s novými zážitkami. Bol hrdý na svojich mužov. V prítomnosti takého koncentrovaného zla si zachovali toľko príčetnosti a disciplíny, ktorú by neočakával ani od seba. Len to ich zachránilo od záhuby.

Potom ako boli všetky jednotky mechanika po smrti, nariadil ústup. Démon nebol súper, nad ktorým by mohli zvíťaziť. Nie sami, bez podpory. Tentoraz sa tu nezjavili záchrancovia v striebornej zbroji, ako v dávnej minulosti, ktorí by zahnali démona na útek. Nevedel prečo, ale cítil, že po tomto stretnutí sa to zmení. Len čo jeho správa dorazí na veliteľstvo, informácia o prítomnosti démona sa rozšíri oveľa ďalej, za hranice sektoru.


Triek ani netušil, že nie je ďaleko od pravdy. Správa o démonickej entite zastihla väčšiu časť tretieho bratstva na čele s Arvannom Sternom niekoľko dní pred príchodom do systému. Predpovede Prognostikárov sa ukázali správne. Démon sa opäť zjavil. A Titan neváhal odpovedať.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára