streda 23. augusta 2017

Fate of Konor - Mission 3: Necrons (1.450 pts.)



"V každom prísloví je kus pravdy. Počúvajte, čo vám vraví. Možno vám to jedného dňa zachráni život."
- z príhovoru veterán-seržanta Hindera pred výcvikom nových zbraňových špecialistov

Vždy mi to vraveli. A nepočúval som. Arogantná ignorancia. Nič viac. Nech sa deje čo chce, nikdy, ale nikdy neuraz "cog-boya". Bral som to vždy s rezervou. Kde by som sa len mohol dostať do konfliktu s uctievačom strojového boha. Ale keď prišlo na lámanie chleba, nepočúvol som dobre mienenú radu.

Neviem ako sme sa s ním stretli. Naozaj si to nepamätám. Boli sme po poslednej akcii a tak sme sa vybrali do blízkeho mesta osláviť to, že ešte dýchame tento hnusný vzduch. Nálada sa zlepšovala s každým vypitým pohárom. V neskorých hodinách niekto dostal nápad vrátiť sa na ubikácie. A tak sme vyrazili. Vraj sme ho stretli v jednej z bočných uličiek. A mne sa strašne páčil znak ozubeného kolesa čo mu vysel na krku. No nebol to dobrý nápad.

Ráno som sa prebudil s ohromou bolesťou hlavy. A bolela ma nielen od požitého alkoholu. Polku tváre som mal opuchnutú po údere, ktorý mi uštedril Omnissiahov kňaz. To, ale nebolo všetko. Aké bolo moje prekvapenie keď moje meno zaznelo na najbližšom nástupe jednotiek veteránov. So škodarostným úškrnom na tvári mi veliteľ Gariel oznámil, že som bol určený ako jeden zo zbraňových špecialistov nášej jednotky. Pridelená zbraň - Plazma. Na osobné odporúčanie Magosa Hrechta.

Oblial ma pot. Nikto nechcel slúžiť ako špecialista s touto pekelnou zbraňou. Úmrtnosť pri jej zlyhaní bola niekoľko násobne vyššia ako úmrtnosť v boji. Prečo som len nepočúval. 

Deploy (NEC): 2x10 immrotalov, 2x command barge, 2x doomsday archa, Stalker a Spider.
Deploy (AM): 2x compcomm, 1x Tank commander EXt. s HB, 2x comi, 6x IS s meltou, 2xveti s full plasma, 2x Hellhound, 1x Hydra, LR Executioner s plasma cannonmi, 1x primaris lieutenant
Misia - Fate of Konor #3

Turn 1 (NEC): Ide sa dopredu. Hydra schytá obe archy a umrie. Zvyšok streľby vychytajú hellhoundy, kde tu wound dole.

Turn 1 (AM): Tiež idem dopredu. Executioner odpáli Stalkera. Hellhoundy popália immortalov, ľavá unita zredukovaná na 2ks a umrú na morálku. Druhá je loknutá houndom v cc. Pechota huraaaa dopredu. 

Intermezzo: Inspiring presence. Atrix Corux of the Black Guard Chapter.

Turn 2 (NEC): Padnú oba hellhoundy. Svoju úlohu splnili a kúpili dosť času pechote, aby sa dostala na dostrel. 

Turn 2 (AM): Hýbem sa dopredu. Ničím immortalov a jednu command bargu. Spider ostáva na posledných 2 woundoch.

Turn 3 (NEC): Súper sa robehne dopredu. Archy poničia kopu pechoty. Prichádzam o veteránov a IS. Z ďalšej IS prežije len melta.

Turn 3 (AM): Executionerom a Tank Commanderom ničím jednu archu, dostávam 6W na plasma tanku za gets hot. Preživšia melta odpaľuje spidera.

Turn 4-5 (NEC): Prichádtam o ďalšiu IS a pár gardistov. Archa odstrelí Executioner (nasolí mu 11W). Ja zabíjam lieutenantom lorda na bargi s 2W. Nepodarí sa mi ustrielať druhú archu.

Výsledok: Astra Militarum 10 : Necrons 8.
Super hra, súperovi za ňu ďakujem.
Ukázalo sa, že aj lacná pechota vie poštípať.
Len tie melty proti quantum shieldom je fakt smutná. Autocannon a plasma zas úplne súper


Verte mi, ako zbraňový špecialista som prežil 5 kampaní, stovky bojových nasadení. K zbrani som vždy pristupoval s úctou, starostlivo sa správal k jej strojovemé duchovi. Dlhé hodiny pred nasadením a dlhé hodiny po ňom. Za čo sa mi odvďačila vernou službou.

Až jedného dňa, prebiehal 17 mesiac Xuiskej kampane, ma moje šťastie opustilo. Či sa to stalo náhodou alebo mojou neopatrnosťou, na to mi nikto nevedel dať odpoveď. Prechádzali sme úzkou uličkou mesta, keď nás prepadli zo zálohy. Neváhal som, namierol som svoju zbraň na najväčší zhluk nepriateľov a stlačil spúšť. Rokmi známy zvuk ma napĺňal istotou. Mohutný záblesk. Akoby samotný Cisár zostúpil z neba so svojím ohnivým mečom a prehnal sa radami nepriateľov. Bolo to ako vo sne. To svetlo, to teplo.

Prebral som sa po 4 mesiacoch strávených v kóme. Ošetrujúci lekár tvrdil, že je to zázrak. BOl som jediný, čo prežil výbuch mojej zbrane. Celá moja jednotka umrela. Mňa to stálo ľavú ruku a nohu. Výbuch však zabránil nepriateľom, aby sa dostali za naše línie. Zachránili sme množstvo životov.

Dostal som ocenenie. A mechanickú náhradu ruky a nohy. Samotný Magos Hrecht dozeral na ich výrobu a inštaláciu. Neviem, či si ma po toľkých rokoch ešte pamätal. Neschopný aktívnej služby som sa prihlásil ako inštruktor zbraňových špecialistov. Vybraná zbraň - Plazma.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára