štvrtok 28. októbra 2021

Flesh-eater Courts vs. Stormcast Eternals (1.000 pts.)

Tak prvý AoS event za nami. Idem sa teda podeliť so zážitkami z neho. Účasť som pekne nahlásil, armádu pripravil, na miesto sa dostavil. Zobral som si svojich Noblesakov z flesh eater courtu, vyzeralo ze hrať sa bude na 1k takže som moc nevymyšlal a zobral si jednoduchú zostavu na hranie.

Mne tam vyšlo nasledovne: Archregent (derranged transformation), Crypt Haunter Courtier (General, relic aj wt), 2x3 Horrory, 2x3 Flayery. Court: Blisterkin (+2" do movementu a redeploy jednotky za cp). Nič zložité, horrory majú držať stred, flayery flanky, regent vyčaruje varghulfa a ide sa.


Prvá hra je proti úplným nováčikom, tatovi so synom, ktorí sa prišli pozrieť na hranie a ušlo sa im rovno miesto pri stole. Hrajú s klubovou armádou, v zlozeni: Yndastra, 10 kopijnikov, 3 anihilatory, 3 sekery, kúzelník a dvaja charovia (1 vlajka, 1 pánko s coklom). Ideme sa zoznamovať so základmi, čiže misia je plzeňská vykosťovačka. Nehráme na cp ani na command ability, iba totálny základ.


Vyložim sa prvý a vyberám, že prvý idú sce. Malý pohyb smerom ku mne. Ja s double turnom posielam flayerov na flanky a horrorov s charmi stredom. 


V treťom kole chargujem, a ide sa na to. Flayery so šťastím a malou pomocou horrorv zabíjajú anihilatorov. Druhá unita ale dostáva naprdel od sekier.  


V strede sa snažím pretlačiť woundy na kopije a zvládam zabiť 3 modely. Superi ich obratom v ďalšom kole vracajú na stôl vďaka charom. Boj s veternými mlynmi. Škoda ze don Q som ja. Hehe.


Do boja sa zapoja charaktery, yndastra sa postupne prefrezuje mojim generálom a následne aj archregentom. Modely mi miznú rýchlejšie ako súperom a aj keď doliecujem, nestačí to zďaleka na možnosti stormcastov. 


Na začiatku piateho kola mam na stole Regenta s pár woundami a 3 flayerov, nejdem prvý a hru ukončujeme. Dostávam vajp za cenu 4 zabitých modelov za celú hru. Každopádne super hra, súperom ďakujem a teším sa na prípadnú odvetu.


A môže sa ísť na druhú hru. Tiež proti stormcastom. Teraz ale bez Yndastry. 2 chary, vlajkonoš a typeček so psom, k tomu 2x5 kopijnikov a 2x3 anihilatorov. Misia je zaberanie objektívov charmi, deploy sú štvrtiny proti sebe. Hráme len misiu bez sekundarok, ale už s cp a abilitami.


Vylozim sa skôr, dlhšie rozmýšľam a nechám ísť prvého súpera. Je tam ten alfa stroike ale to hádam nejako prežijem. 


Nakoľko som dement, anihilatory spadnú rozdajú mw a chargnuz zmazu pritom jednotku horrorov a zároveň aj môjho generála. Čo ma celkom zabolelo. Ja sa na oplátku idem vrhnúť na súpera. Prvý charge s flayermi, 1 a 1. Ale sak môžem si rerollnut. 1 a 1. Kocky letia hernou. 


Pricarujem si Varghulfa aby mal kto dohadzovat knightov a púšťam sa do bitky. Udolavam 1 anihilatirov horromi a flayermi. Regent prežíva cc s druhými anihilatormi a postupne ich redukuje na posledny model. Super sa následne vyruti  a objektívy a charguje jednotku flayerov kopijami.


Útok sa mi ale podarí ustáť a dve kolá sa okusavame až kým necastnem regentom kúzlo na bonusove útoku a súperovu jednotku zmažem mw a rending útokmi. 


Na strede sa do boja vrhnú horrory a spolu s regentom redukujú druhé kopije. V pozadí pomaly flayery obzuvaju charaktery ale ide to pomaly. 


V treťom  kole pretlačim flayermi kopije na flanku a môžem sa s varghulfom a flaermi vrhnúť na chara na objektive. Drží sa statočne, prežije útok boostnutych flayerov, zraní varghulfa aby ho ten roztrhal na márne kúsky.


Na strede potom dorazam druhého chara a posledné kopije a hra sa konci. A hostina na počesť víťazstva môže započať. 

Ukázalo sa, že anihilatory vedia udrieť ale bez supportu umru aj napriek 2+ savu. Súperovi ďakujem za super hru a teším sa na prípadnú odvetu.

Veľké poďakovanie Ondrovi, že sa podujal obnoviť pravidelne hranie AoS a hádam sa takto stretneme aj o dva týždne. A potom o ďalšie dva a ďalšie a ďalšie. Všetkým účastníkom zdar a tým co neboli, nech prídu nabudúce. 

Ďakujem za pozornosť. 

+++ Alessan +++


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára