štvrtok 28. októbra 2021

Mordheim: von Bernhard's Nobles

Aby nebolo všetkých herných systémov málo, vyzerá, že by mohla obživnúť ďalšia starina od GW a to skirmishovka Mordheim. A keďže sa mi doma povaľujú modely nemŕtvych na čele so Strigoi vampírom, bolo pri voľbe warbandy rozhodnuté hneď. Undead. Strigoi Blood Line (zatiaľ teda bez ich špecifického rozšírenia, ale možno časom bude aj to). 

A kto je v súčasnosti členom ? Nuž táto zostava. Strigoi Vampire Oliverius von Bernhard, spolu s necromancerom Magistrom Straussom vedú zvyšok, konkrétne troch dregov (súrodencov Hansa, Rugera a Helgu), dvoch Dire wolfov (Temnota a Zloba), dve ghoulie členky šlachtického dvora (Oľga a Ivica) a zombie bodyguarda Otta.


Von Bernhardovci sú prastarým rodom, ktorého počiatky siahajú až k vzniku vampírskych pokrvných línii. Ich prekliatím ale zároveň aj vykúpením bolo, že patrili k tej Strigoiskej. nenávidenej ostatnými, postavenej na pokraj upírskej spoločnosti. Napriek neustálemu prenasledovaniu sa rodine darilo, šialenstvo sa u nich prejavovali oveľa pomalšie ako v iných prípadoch. Avšak aj to bolo len dočasu. Momentálne je jediným vládcom rodiny posledný žijúci syn baróna. Silňejúca dezilúzia a vzdaľovanie sa skutočnému svetu prijmelo mladého baona spojiť sa s netradičným partnerom. Bol nám Magister Strauss, bádateľ, výskumník a necromant v jednej osobe. Ten sa dlhodobo zaoberal výskumom Strogioskej línie, a prišiel s neodmietnuteľným návrhom. Odstránenie vidín, možnosť transformovať sa na človeka kedy to bude potrebné, to boli lákavé slová, ktoré Strigoia prijmeli k spolupráci. 


Magister Strauss zistil, že vhodnou aplikáciou Chaotitu, je možné potlačiť sprievodné prejavy strigoiskej pokrvnej línie a zabezpečiť im lepšie podmienky pre prežitie. Už po niekoľkých aplikáciách došlo k výraným zlepšeniam. Avšak chaotit je látka známa svojou zriedkavosťou a tak bude potreba zabezpečiť jej dostatok. A to bol dôvod že rodina baróna Von Bernharda opustila svoje doterajšie sídlo a poctila svojou návštevou ruiny mesta Mordheim, kde v jeho ruinách bolo chaotitu vždy dostatok.


Ako prvé bolo potrebné zabezpečiť podporu miestnych. Túto úlohu plnil Magister Strauss, ktorý z mŕtvol miestnych "hrdinov" stvoril svojich poskokov. K najznámejším a zároveň najspoľahlivejším (ak tak tomu môžeme hovoriť) patria jednoznačne súrodenci Hessovci. Boli jednými z prvých, ktorých Strauss nalákal na pár strieborných, ktoré sa mu pokúsili ukradnúť. To však, ako sa ukázalo nebol dobrý nápad a zatiaľ čo jed, ktorý magister podal obom bratom začal účinkovať, bodyguard Otto sa postaral o ich sestru. 


Súčasťou tejto výpravy sú aj dvoranky, Oľga a Ivica. Oddané svojmu pánovi, plnia čokoľvek od nich požaduje. A aj keď vyzerajú vetcho, nahrádzajú to svojou krvilačnosťou. To viedlo k smrti mnohých súperov, ktorí ich v boji podcenili a doplatili na to. 


Ako tieň sa svojho pána držia aj dve beštie, Zloba a Temnota. Tieto nemŕtve obludy z miestnych lesov barónovej domoviny sú rýchle a nemilosrdné. O ich mrštnosti a krutosti by sa rozprávali legendy, keby bolo niekoho kto by o nich mohol rozprávať. Barón bez ich spoločnosti neopúšťa svoje sídlo v Mordheime, vždy sa držia nenápadne mimo dohľad avšak na zavolanie pribehnú a rozpúrajú peklo medzi tými nešťastníkmi, ktorý skrížia cestu ich pána.


Odkedy sa barón Oliverius dozvedel, že v v ruinách mesta sa pohybujú aj agenti ostatných upírskych rodov, časť svojej pozornosti venoval nielen ich vyhľadávaniu a likvidovaniu, ale aj príprave na nevyhnutný stret s nimi. Preto postupne začal rozširovať rady svojich verných, a to aj za pomoci Magsitra Straussa.   





Takže keď príde ten správny čas, čas prevziať kontrolu nad celým mestom aj s jeho zásobami chaotitu, čas vysporiadať sa s ostatnými upírskymi líniami, bude pripravený. Jeho armáda bude pripravená. Jeho spolupracovník bude priprvený. On bude pripravený.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára