štvrtok 7. júla 2022

Flesh-eater Courts vs. Nighthaunt (2.000 pts.)

S novým General´s Handbookom prišla aj chuť na hranie, a tak sme sa s Kryštofom dohodli na priateľskej hre. Nových duchov už mám odskúšaných, takže viem do čoho idem (OP battletome). Ale samozrejme ako správny flesh-eater sa nebojím a verím si.

Máme novú sadu battleplánov, nové grand strategies a aj nové battle taktiky do hry, takže ideme úplne od začiatku sa zoznamovať s "novou" hrou. 

Misiu sme si vybrali hneď tú prvú: The Prize of Gallet. Na stole je päť objektivov. Každé kolo sa aktivuje jeden (v prvom kole to môže byť iba objektiv v no mans land), a iba takýto objektiv môže byť skórovaný. Vyberá ho vždy hráč, ktorý ide druhý v kole. Skóruje sa klasicky, drža 1, drž  2 a drž viac ako súper, a samozrejme 2vp sú za splnenú taktiku. Moja Grand Strategy je Take What´s Theris (musím mať na konci hry viac mojich unít u súpera v teritóriu ako má on).


Súper skúšal novú zostavu po vydaní nového GHB22, takže sa čo to pomenilo. Niektoré stálice ostali, ako charaktery, ničo sa za pomenilo. Fáza skúšania započala, čiže sa pozrime s čím na mňa prišiel.

- Army Faction: Nighthaunt
- Subfaction: The Scarlet Doom
- Grand Strategy: A Soul to Claim
- Triumph: Bloodthirsty
LEADERS
Guardian of Souls (150)*
- Chill Blade
- Artefacts of Power: Wychlight Lantern
- Spells: Seal of Shyish
Krulghast Cruciator (150)*
- General
- Command Traits: Lingering Spirit
Lady Olynder (340)*
- Spells: Shademist
Spirit Torment (115)*
- Artefacts of Power: Lightshard of the Harvest Moon
BATTLELINE
Spirit Hosts (125)
Hexwraiths (160)*
Chainrasps (330)**
Bladegheist Revenants (350)**
Bladegheist Revenants (175)**
OTHER
Myrmourn Banshees (105)
CORE BATTALIONS
*Warlord
**Bounty Hunters
TOTAL POINTS: 2000/2000

Opäť je tam veľa unít, toto ma duchoch fascinuje, že proste tých jednotiek na tie body vedia dať strašne veľa, a je problém sa s nimi vysporiadať, keď ich človeku hodia do ksichtu. Proste neviete, s čím začať.



A môj list teda tiež zaznamenal zmenu. Ostali tam stálice, regent a drak s kingom, pribudol ďalší regent. A potom sa tam naskladala kopa ghoulov a horrorov v rôznych battalionoch, ktoré ponúka nová kniha.

+ Core Battalion +
Core Battalion: Bounty Hunters
Core Battalion: Expert Conquerors
Core Battalion: Warlord: Extra Enhancement: Artefacts of Power
 
+ Leader [935pts] +
Abhorrant Archregent [245pts]: 2. Spectral Host, 5. Dark Wizardry, 5. The Dermal Robe, Arcane Bolt, General, Gory Talons and Fangs, Warlord - 2-4 Sub-Commanders
Abhorrant Archregent [245pts]: 5. Deranged Transformation, Arcane Bolt, Gory Talons and Fangs, Warlord - 2-4 Sub-Commanders
. Arcane Tome: Arcane Bolt, Mystic Shield
Abhorrant Ghoul King on Royal Terrorgheist [445pts]: 3. Monstrous Vigour, 5. Gruesome Bite, Death Shriek, Fanged Maw, Gory Talons and Fangs, Skeletal Claws, Unholy Vitality, Warlord - 1-2 Commanders
 
+ Battleline [425pts] +
Crypt Ghouls [255pts]: 30 Crypt Ghouls [85pts], Bounty Hunters - 2-3 Troops, 2x Reinforced [170pts], Sharpened Teeth and Filthy Claws
Crypt Ghouls [85pts]: 10 Crypt Ghouls [85pts], Expert Conquerors - 2-3 Troops, Sharpened Teeth and Filthy Claws
Crypt Ghouls [85pts]: 10 Crypt Ghouls [85pts], Expert Conquerors - 2-3 Troops, Sharpened Teeth and Filthy Claws
 
+ Other [620pts] +
Crypt Flayers [180pts]: 3 Crypt Flayers [180pts], Death Scream, Piercing Talons, Warlord - 1-2 Troops
Crypt Horrors [220pts]: 6 Crypt Horrors [110pts], Bounty Hunters - 2-3 Troops, Clubs and Septic Talons, Reinforced [110pts]
Crypt Horrors [220pts]: 6 Crypt Horrors [110pts], Bounty Hunters - 2-3 Troops, Clubs and Septic Talons, Reinforced [110pts]
 
+ Allegiance +
Allegiance
. Allegiance: Flesh-Eater Courts: 3. The Feast Day
 
+ Game Options +
Game Type: 2000 Points - Battlehost
Grand Strategy: Take What's Theirs
Triumphs: Bloodthirsty
++ Total: [1,980pts] ++

Má to veci na objektivy (conquerors ghouls), má to veci čo majú punch (terror a bounty hunters jednotky), takže sa môžeme pustiť do hrania. 3 wizardi s 6 kúzlami budú robiť support a bufferov (hlavne terrorovi).


TURN 1

Vyložím sa prvý a nechám ísť súpera. Ako druhý aktivujem objektiv napravo od veže. To súper využije a nasunie sa tam koníkmi a duchmi, zvyšok armády len ide dopredu. Aby sa nepovedalo. Ide moje kolo a ja sa rozhodnem ísť do toho naplno. V pred sa vyrúti terror (s +3a od archregenta a s 5+ wardou), za ním idú Horrory a za nimi ešte ghoulovia. Tí preberú objektiv.


Drak sa potom pustí do práce. Do koníkov hodí na 6tich kockách 3x6 (plus ešte ďalšie woundy) a tie sa porúčajú zo stola. Následne si dám feeding frenzy a bojujem znova, výsledkom čoho je 7 mŕtvych duchov (tu to nepadlo až tak dobre) a Horrory sa už nedostanú do kombatu. Nevadí, stále úspešné kolo. Zahrávam taktiku držať zabiť enemy unit a držaťviac objektivov.


TURN 2

Hodíme si ini a ... prehrávam. Takže duchovia sa chopia príležitosti a idú. na to. Všetko sa valí dopredu. Veľká hromada chainraspov mi naberie 10 ghoulov pred trónom a umiera. 


20 bladegheistov sa potom vynorí spod zeme a chargne mi regenta, ktorý to proste nemal šancu ustáť. Horrory zabíjajú posledných bladegheistov, ktorí ich chargli. Súper zahral taktiku, keď mal zabiť enemy unit naoľko mu v turne predtým umrela jeho unita.


Ide moje kolo, trochu porozmýšľam a ide sa nato. Terrorghesit dostane buff (+2 ataky) a naletí si to do bladegheistov. Na pomoc mu skočí jednotka Horrorov. Nebudem klamať zas to dobre napadalo a terror cez 2x fight za frenzy zmaže jednotku 20 bladegheistov. Na druhej strane potom 30 ghouĺov a 6 horrorov chargne 30 chainraspov, ale damage je poslabší aj vďaka charuu čo znižuje damage (a vynuluje mi mojich bounty hunterov). Nevadí. 


Flayeri sa rozostavia (tí na objektive zahrajú taktkiku drž objektiv čo nedrží súper). Druhá jednotka zo summonu naletí do lesa a dalšia sa vynorí za nimi.


TURN 3

Hádžeme ini a ... vyhrávam. Takže double turn (dt). Terror si dá oddych (nemal kam dojsť ani keby ako chcel), takže sa len postaví dozadu a počká si na to, čo príde bližšie. Ja nahádžem na chainraspov všetko čo sa dá a vyraďujem ich z boja.


Vzadu sa hromadia summonutí flayeri. Tí čo su v teréne zahrávajú tatiku (drž terén v súperovom teritóriu). Na toto kolo je to odo mňa asi všetko.


Duchom na stole ostala jednotka spiritov a 4 charovia. Tí si nabehnú do ghoulov, čím splnia taktiku z battletomu, dať 3 debbufy. A potom ghoulov jednoducho vyrežú zo stola. Čo ma moc nepotešilo.


TURN 4

Hádžeme ini a ... ide súper, takže teraz je to dt pre neho. Charovia sa posunú ďalej a obeťou sa stáva môj generál na tróne. Jednoducho to nemal šancu prežiť. Zahráva si charom taktiku na drž terén u súpera. Potom idem ja. Terror a Horrory si to nabehnú do chumla. Ja si vyberám taktiku zabi enemy unit a idem terrorom. Lady mu nevypne frenzy a ... mne sa podarí so všetkými útokmi dať 1wound charovi. Failnutá tektika. Horrory trochu načnú Lady ale nestačí to.


TURN 5

Ini a ... ide súper. Napaprčí sa a ide do terrora. Pekne ho charmi okúše, aby ho o posledný wound pripravila unita spirit hostov. toto pre súpera znamená zahratú Grand Strategy. Padne ešte pár horrorov ale nič tragické. Taktiku tiež zahráva, má u mňa 2 unity so starting army. Objektiy ale nedáva, nakoľko tie už sú vďaka flyerom všetky moje. Ja už len dohrávam, horrory za 2x fight zabíjajú Lady a už sa nič významné nedeje. Ešte uhrám taktiku, mať 2 unity zo starting army u súpera. A hra sa končí.

A ako to celé dopadlo ? Poďme to zrátať.

Flesh-eater Courts 23 : 22 Nighthaunt

Veľmi vyrovnaná hra s lepším koncom pre mäsožravých elfov. Rozhodlo to posledné kolo, kde som zahral všetky objektivy a súper ani jeden. Súperovi ďakujem za hru a teším sa na odvetu proti 60 bladegheistom. 

List fungoval dobre. Ale bude treba niečo zmšniť. Nakoľko mám 3 wizardov a 6 kúziel/dispelov, chce to mať Chronomatic Cogs a s ghoulmi na stole by sa hodil aj Challice of Ushoran. Čiže 10na ghoulov z 30ky pôjde do preč, 20cka ide do conquerors (ten bounty na nich je waste), v bounty ich nahradia Flayeri. MVP bol terror, proste zabil toho strašne veľa prvé 2 kolá a aj keď sa mu daľšie už tak nedarilo, je to bijec. Horrory boli super, tá 6ka je s +1d veľmi dobrá proti galletian veteránom (aj keď nebojuje v dvoch radách).

Každopádne som spokojný a ide sa testovať ďalej. Najbližšie ma čaá šňúra proti Kruleboizom. Ďakujem za pozornosť a vidíme sa pri ďaľšom reporte.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára