sobota 16. mája 2015

Dark Angels vs. Chaos: Space Marines (1.850 pts.)

Memories

I am His vengeance as He is my shield.
We will deliver death to His enemies as He brings deliverance to our souls.
- part of the Litany of battle

Sentines of Caliban: Army list
Chaos: Space Marines: Army list

Stručný taktický battlereport s obrázkami (niektoré sa nezmestili do blogu): Dark Angels vs. Chaos: Space Marines

V neďalekých ruinách si uvedomoval pohyb. Ani vďaka svojim vylepšeným zmyslom však nevedel s presnosťou určiť koľko nepriateľov sa tam môže ukrývať. Iný veliteľ by sa s takýmto počtom mužov len bezmocne skrýval a snažil sa vyhnúť priame stretu. Nie však on. Vedel, že jeho postup kryje skupina Devastátorov v neďalekej ruine. A že na jeho pokyn sa na bojisko teleportujú 3 squadu terminátorov na čele s Librarianom Kesielom. Nebojácne vyrazil vpred, tak ako toľko krát predtým. Priamo k nepriateľovi.

Deploy: Súper dal všetko na stôl. Ja mám nastole devastov v ruine, okolo motorky. V zadnej ruine pri objektive
je combat squadovaná tacticala v rhine. Scout move - sammi s plasma motorkami ide dopredu.

Tur​n 1 (CH:SM): Takže movement minimálny. Land Raider dal dole HP z rhina v ruine (+stunned). Plasmy z ruiny - 2W,
jink na 3+ = 1 a 1. Boltre z ruiny - 2W, save na 3+ = 1 a 1. Sammael ostal sám. Defi zabil jeden LC.
Intenzita nepriateľskej streľby nebola veľká, ale tá presnosť ... v priebehu okamihu jeho jednotka prestala existovať. "Teleport homer aktívny, jedna jednotka k mojej pozícii. Zvyšok - útočný vzor Teta. Voľný vstup na bojisko." Záblesk. Našťastie nemožnosť presne umiestniť teleport homre si nevyžiadala v radách terminátorov žiadne straty. Relatívne ticho ozvučil zvuk strieľajúcich storm boltrov, ktorých projektily započali cestu k svojim cieľom.

Turn 1 (DA): Prichádzajú rezervy. Vzadu dakka termosky po scetteri, rovnako kladivári sa trochu vychýlili s kurzu ale aspoň nebol mishap. Druhé dakka termosky využli homer na bikoch. Veteráni s combimeltami padnú k defimu. Sammi sa pridá k motorkám.
Príchod elitných jednotiek však súpera neochromil. Priam naopak. Bočné dvere nedaľekého rhina sa náhle otvorili a von sa začali sunúť skryvené postavy. Na niektorých miestach im odpadali celé kusy power armouru, odkiaľ im teraz boptnalo znetvorené mäso - dar od jedného z temných bohov chaosu, Nurgleho. Záblesk na nebi, spomaľovacie trysky drop podu, ktorý dopadá na mieste ktoré zo sedla svojho jetbiku nevidí. Veteráni, spoľaliví ako vždy. Určite reagujú na hrozbu, o ktorej doteraz nevie, ale mohla by znamenať ťažko prekonateľnú prekážku.

Turn 1 (DA): Streľba. Assault cannoni dajú dole 1HP z rhina. Storm boltre zabijú 2 mariňákov v ruine. Veti dajú z 5 melt jeden glance a jeden pen na defiho, dorazia ho devastatori (first blood).
Turn 2 (CH:SM): Z rhina vypadnú tacticali a nastrieľajú dakka termosky, umierajú 2. Land Raider sa pohne k veteránom a vystúpia z neho termosky a zožerú veteránov v close combate. Obliti strieľajú po kladivách, zabijú jedného termiho.
"Nepriateľské vozidlo zneškodnené. Ďalšie v dohľade, nemožná eliminácia. Kontakt, kontakt ..." Náhle ticho. Na jeho volanie neodpovedá nikto z veteránov. Veliteľ devastátorov mu oznamuje, že po bojisku sa presúva nepriateľský Land Raider, z ktorého pred chvíľou vystúpila jednotka terminátorov. Smerom k pozíciám veteránov. "Squada Rufael a Uties, eliminácia bez zdržania. Zatlačte na nepriateľa. Squada Ventrial, postup vpred, krycia paľba." Po bokoch so zostávajúcimi motorkami sa vydal vpred.

Turn 2 (DA): Devasti zabíjajú jednu termosky, ďalšia umiera na plasma cannon od sammiho. Termosky rozoberú tacticalu, ale jeden kladivár odmietne hitnúť rhino a to prežíva. Konsolidácia smerom k ruine a objektivu.
Displej v jeho helme mu zobrazuje kontakt s nepriateľom. Niekoľko postáv, bez pochyby v terminátorských armouroch, sa sunie pomaly vpred. Indikátory života pri jednotke Uties potemneli. Nepriateľské plasmy v neďalekej ruine pokračujú vo vyberaní krutej dane medzi jeho bratmi. Teraz však najväčšiu hrozbu predstavujú mohutné postavy pred ním. Cíti jemné vibrácie spôsobené nabíjaním jeho plasma kanónu. Teraz je rada na ňom, aby ukázal nepriateľovi s kým má dočinenia.

Turn 3 (CH:SM): Obliny a LR napriek 3+ jinku zabíjajú 3 motorky. Plasmy z ruiny zabíjajú dakka termosky vzadu. Turn 3 (DA): Kladivári sa vymotajú z ťažkého terénu, aby nemal postih na charge do termosiek. Dakka termíci vybehnú spoza rohu. Surprise. V streľbe sammael pretlačí 3W a umierajú 2 termosky. Plasmy z môjho rhina imobilizujú súperove rhino. Charge. Kladivá in. Dakka in.
Stret bol rýchly a krvavý. V jednom okamihu tam nepriatelia boli, v tom ďalšom nie. Tichým dôkazom ich existencie boli len krvavé ostatky na zemi, ako aj vôňa spáleného mäsa, ktorá sa šírila okolím. Pocit z dosiahnutého víťazstva však netrval dlho, squada Ventrial prestala existovať. Aj posledný jej člen podľahol sústredenej paľbe. 

Turn 3 (DA): V chalangi seržant dostane macov kopu W a nepasnem jedem save. Potom fisty a kladivá urobia krátky proces a všetko zabijú. Mne umiera dve termosky. Na T test od blackmace mi umiera jeden kladivár a librarian dostáva W. Konsolidácia.​
Turn 4 (CH:SM): Takže streľba obličiek a LR do dakka termosiek, plasmy z ruiny do kladivárov.
Turn 4 (CH:SM): Štatistika. Mŕtve dakka termosky, jeden mŕtvy kladivár.
"Náš cieľ je ukrytý v tejto budove" oznámil mu Librarian Kesiel. Bez zaváhania vydal rozkaz k postupu. Nič ich nezastaví. Z ruiny náhle v záblesku svetla zmizlo niekoľko siluet. Rýchlym pohľadom zistil, že Kesielova ruka, za odriekavania v jemu neznámej reči, mieri k tomu miestu. Sily Warpu. Aj keď v službách jeho brata, nikdy sa na ne nedokáže privyknúť. 

Turn 4 (DA): Idem po objektiv. Bráni mi v tom pár preživších mariňákov. Librarian kásti psyhic shriek a umierajú traja mariňáci. Potom failnem distance charge. Sammael sa pokúša oslabiť obliterátorov​, ale 5++ funguje na jednotku. Devasti a plasma z rhina sa nevedia zbaviť rhina.
Kladivo dopadlo. Ostatky posledného uctievača chaosu sa prevalili na stranu a im už nestálo nič v ceste. Avšak arogancia dokáže zaslepiť každého, a bolo tomu tak aj v tomto prípade. Akonáhle opustili kryté pozície polorozpadnutej budovy, zalialo ich horúce peklo plasmových výstrelov. Na neďalekom priestranstve, ako mohutné piliere, stáli skoro bez pohnutia Obliterátori. Hlavne ich zbraní rozpálené od poslednej salvy, ktorá si vyžiadala životy ďalších jeho bratov. 

Turn 5 (CH:SM): Obliny zabili bikera a dali wound na sammiho. Plasmy a LR nezabili ani jedného kladivára.
Turn 5 (DA): Termosky zožrali mariňákov v ruine a nakonsolidova​li bližšie k objektivu, ktorý zaberá môj drop pod.
Turn 6 (CH:SM): Súper mi maže 2 kladivárov assault kanónmi od obliterátorov​ a LC od land raideru, ktorý si zabehol ku mne po linebreakera.​
Rhino stojí, však vraj bude 7. kolo.
Turn 6 (DA): Sammi sa joine k unite a podídu dopredu k objektivu. Ak by tam došlo rhino s posledným HP, tak hádam ho nejako finišnú. Chcem zabiť aspoň jedného oblika plasma kanónom ale nedarí sa. Devastom sa konečne podarí doraziť imo rhino.

Posledný muž. Všetci okrem neho padli. Len on, tvárou tvár smrtiacemu nepriateľovi. Cítil, že jeho stroj zlyháva. Zložité manévrovanie ho stálo nielen fyzické sily, ale odčerpalo aj energiu potrebnú na nabitie jeho zbrane. Jedinej účinnej zbrane proti silnému armouru Obliterátorov. Množstvo zranení, ktoré utrpel, začínalo byť kritických. Hojenie rán sa spomaľovalo závratným tempom. V priestore pred ním sa zablesklo, a po obliterátoroch neostala žiadna stopa. Len jemný zápach ozónu naznačoval, že opustili bojisko teleportom. "Prečo ?" pýtal sa sám seba, keď mali víťazstvo na dosah. Zavrhol túto myšlienku. Nehľadaj význam v správaní uctievačov temných bohov. 

Turn 7 (CH:SM): Obliny zabijú všetok shield pred sammim a ten prežíva s posledným woundom.
Turn 7 (DA): Ja chargujem rhino a na hit = 2. Takže nič. Tento objektiv nezískam.
Turn 7 (CH:SM): Land Radier odpaľuje rhino. Vystúpia moje kombat squady.T
Turn 7 (DA): Na tejto strane stola už nemám čo spraviť, ešte devasto popíčia zabiť aspoň jedného oblíka, ale nedarí sa.
GAME OVER.Dark Angels 6 (3VP za objektiv, fitst blood, line breaker a slay the warlord) : Chaos: Space Marines 5 (3VP za objektiv, slay the warlord - libby a linebreaker).
Výborná hra, tesný výsledok.Súperovi (Bemo) ďakujem za hru, a dúfam že jeho návrat k W40k po dvoch rokoch bude permanentný.
Teším sa na ďalšie hry.

Ako správny veliteľ opustil bojisko ako posledný. Dávno potom ako Apothecar ukončil extrakciu pre kapitulu nenahraditeľných gene-seedov z tiel jeho mŕtvych bratov. Dávno potom ako Techmaríne za asistencie svojich servitorov vyzdvihol časti vybavenia, ktoré nebolo úplne zničené a mohlo ďalej slúžiť kapitule.

Pomaly sa presúval po bojisku. Zvuk antigravitačnej jednotky jeho jetbiku, technológie dávno stratenej pre Impérium v období desať tisíc rokov trvajúcej občianskej vojny, ho upokojoval a pomáhal mu sústrediť sa. Zaznamenával si do svojej pamäte každý detail, každé miesto kde padol jeho brat a kde jeho bratia ukončil život nepriateľa. 

Mŕtvy nebudú zabudnutí. Budú naveky žiť v záznamoch kapituly. A kým nevydýchne posledný krát, kým sa jeho telo neskryvý v predsmrtnom kŕči, budú žiť aj v jeho spomienkach.

+++ Alessan +++  



















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára