pondelok 25. mája 2015

Dark Angels vs. Iron Warriors Legion (2.000 pts.)

The way of the warp

Thought for the day: 

No army is big enough to conquer the Galaxy. 
But faith alone can overturn the universe.


Sentines of Caliban: Army list
Iron Warriors:  Army list

Stručný taktický battlereport s obrázkami (niektoré sa nezmestili do blogu): Dark Angels vs. Iron Warriors


Kampaň proti silám chaosu, ktoré sa zmocnili vlády na planéte AXian Prime, prebiehala štandardne. Po likvidácii vzdušnej obrany orbitálnym bombardovaním došlo k planetárnemu výsadku imperiálnych síl. Popri niekoľkých regimentoch imperiálnej gardy sa na povrch planéty dostali aj sily kapituly Sentinels of Caliban. Svojím feudálnym zriadením pripomínala Caliban, dávno stratený svet kapituly, z ktorej odvodzovali svoj pôvod. Na čele svojej skupiny, pozostávajúcej z pár jednotiek motoriek s podporou Librariana Kesiela a jeho terminátorov, zasahoval tam kde imperiálne sily narazili na silnejší odpor. 

Deploy - Dawn of war
Primarka - 6 objektivov, každý za 1VP
Sekundárk​a - Maelstorm, Spoils of War (3 kartičky na ruke)
Prvé kolo - Iron Warriors
Ukra​dnutá ini - Nie
Night fight - Áno

Jedným z takýchto miest bolo aj bod 1.345.12 odkiaľ sa už niekoľko dní nehlásilo niekoľko platún imperiálnych gardistov, vyslaných zabezpečiť oblasť. Dlhé odmlčanie vyvolalo nepokoj vo veliacich zložkách a tak bola na miesto vyslaná útočná skupina Sentinelov.  Po príchode na miesto určenia, ich čakali len zohavené mŕtvoly gardistov a ohorené vraky tankov. V žiadnom prípade to nevyzeralo na prácu kultistov, to čo zasiahlo predsunutú skupinu bola dobre organizovaný protiútok. Zasiahol tvrdo a efektívne. Telá gardistov, aspoň to čo z nich ostalo, naznačovali použitie silových zbraní. Tanky boli dokonca zlikvidované zbraňami, ktoré nespoznávali. 

Zrazu sa spoza okolitých ruín a kopcov ozvali zvuky pohybujúcich sa tankov, a v šere sa začali rysovať siluety. Nepripomínali mu však žiadne vozidlá arci nepriateľa. Ich dizajn, ako členovi vnútorného kruhu, mu bol známy ale takto na diaľku si nebol istý. 

Iron Warriors deploy: Sicaran, Cdread, termosky, Sicaran, Dread, Siege Termosky,
termosky, 2 dready a Sicaran (zdola hore).

Steny neďalekej ruiny sa rozleteli, a z ich trosiek sa do jeho zorného poľa vsunul obrovský bojový stroj. Spoznával ho, lebo jeho kapitula disponovala týmito relikami. Dreadnought, vzor Contemptor. Boli to reliky dávnej doby, doby najväčšej civilnej vojny, ktorá otriasla základmi impéria. Hlásenia jeho jednotiek mu pomohli zhodnotiť situáciu na bojisku, 4 dreadnoughty a 3 relic sicaran tanky - odtiaľ ten známy dizajn, jeho kapitula mala k dispozícii jediný kus, ktorý nasadzovali do bojov veľmi výnimočne - podporované jednotkami terminátorov. Všetci niesli znaky zradcovskej légie - Iron Warriorov. 

Scout. Snažím sa dať mimo LOS ako to len ide, ale ako neskôr zistím, tak to veľmi nejde.
Turn 1 (IW): Takže advance dopredu, nech všetko vidí moje skryté motorky. Knechti napravo dostanú náklad od 2 sicaranov
a napriek 2+ cover savu prichádzam o 3 motorky. Command squada so sammim na to nie je o nič lepšie. Teda okrem toho,
že sa im venuje zvyšok armády. Na prvých 2+ savoch prichádzam o 2 motorrky ja napriek fnp. Potom sa le lekár činí
a čo nedám na cover tak dám na 5+. Devastatori tiež dostali vysvetlené, že 5+ cover za les nestačí a umierajú 3LC.

Nepriateľ ich zastihol v širokej formácii. "Librarian Kesiel, nepriateľ v dohľade. Vyčkajte na signál, potom sa teleportujte. Koordináty nastavené." Povely vydával už pri tom, ako sa uhýbal nepriateľskej paľbe. Napriek zlej viditeľnosti si projektily nepriateľa vyberali krutú daň v radách jeho bratov. Ani zručnosť v jazde im nepomáhala a príliš veľa striel našlo svoj cieľ. "Pripravení k akcii, určite koordináty dopadu. O zvyšok sa postaráme." Na displeji v jeho helme zablikal potvrdzujúci signál. O niekoľko sekúnd sa rozhoreli brzdiace motory drop podov.

Turn 1 (DA): Prídu veteráni s combimeltami a postarajú sa o jeden sicaran. Combat squadovaná tacticala padne k objektivu a termoskám.  Rovnako prídu termosky s libbym, položím ich pred armádu, aby vychytali streľbu v ďalšom kole a ak prežijú, tak aj niečo zabijú.
Turn 1 (DA): Librarian zabije jednu termosku psychic shriekom. Snapshotujúce​ biky a plasmy od tacticalov potom zabijú ďalšie 2 termosky.

Kessiel so svojimi terminátormi pristál ako vždy bezchybne, aj vďaka navádzaču na jeho motorke. Krátko po dopade drop podu ožiarila zostatky neďalekej budovy explózia. "Tank eliminovaný. Protokol: hľadaj a znič." Divoké manévre pri vyhýbaní sa nepriateľskej streľbe spôsobili nepresnosť ich streľby, ale v spojení s plasmami od tacticalov sa im podarilo eliminovať troch terminátorov. O zvyšok sa postará librarian Kessiel, blesklo mu hlavou. 

Turn 2 (IW) Usadil sa prach a zo squady kladivárov s libbym ostali len 2 terminátori, streľba bola priemerná ale 2+ a 3++ u mňa bol podpriemerný.​ Na 2W som mal 1 mŕtvu termosku. Dread ustrielal jednu combat squadu, ktorá sa rozbehla kvôli nepasnutému LD. V strede stola sa presúva druhá termosková squada a dread bližšie k mojim líniám.
Turn​ 2 (DA): Z troch rezerv mi prídu len jedny melta motorky. Aj to na opačnej strane ako som chcel. Takže kladivármi sa pokúsim doraziť 2 termosky. Sammi s unitou konečne nejinkovali, takže vypália svoj AP2 náklad a možno použijem aj špeciálny grenade launcher.

Avšak niekedy ani silové polia storm shieldov nie sú dostatočnou ochranou. Kessiel padol pod sústredenou paľbou, zostávajúci terminátori vyrazili vpred najbližším nepriateľom s jediným úmyslom, pomstiť svojich padlých bratov.

Turn 2 (DA): Melta motorky dajú jeden hit z 3, na pen hodím 1 a 2, takže sicaran sa rehoce. Dvaja knechti turboboostujú​ k objektivu za 1VP. Devastator pretalačí jeden glance na dreada. Kladivári urobia krátky proces s termoskami. Sammiho unita nastrieľa siege termosky, zabíjam asi jedného, súper mi ukazuje že 4++ stačí.

Vzdialený zvuk streľby a vyhasínajúce životné funkcie jeho bratov na displeji v helme naznačovali, že druhá časť skupiny si nevedie dobre a čo nevidieť bude prečíslená a eliminovaná nepriateľmi. V tomto okamihu im však nevedel pomôcť. Sám bol obkľúčený nepriateľmi. Z každej strany na neho dobiedzala nejaká hrozba.

Turn 3 (IW): Malé motorky to majú spočítané, dread a sicaran by mali byť dosť na ich zmazanie. V rovnakej pozícii sú aj knechti, bude nasledovať charge od 5 termosiek.
Turn 3 (IW): Tak motorky na tejto strane stola už nie sú.


Trysky drop podu rozžiarili nebo nad jeho hlavou. Zvýrený prach a dunivý zvuk dopadu ohlásili príchod posíl. Spoza neďalekej ruiny sa vyrútili jednotka motoriek, ktorú poslal pred stretom na prieskum. Teraz znamenali vítanú podporu v tú pravú chvíľu. "Eliminujte dreadnoughtov." Z neďalekého lesa vyšľahlo pár zábleskov a koncentrovaná sila las-kanónu sa oprela do bočného pancieru nepriateľského stola. "Za cisára."

Turn 3 (DA): Prichádzajú druhé melta motorky a posledný drop pod. Posledný devastator odstreľuje Dreada s 2 kheresmi, melti dajú imo resilt na dreada pri pode, ktorému ostane len pw fista a posledný HP. Plasma combat squada a sammi si zobrali na paškál siegákov. Najskôr som hito s GL takže -1T a zrazu aj instakilujúce plasmy boli nebezpečnejšie. Tank šéfik vpredu všetko prehádzal na kamošov a čo nie, to vysajvoval na 4++. Keď vyhladli plasmy, ostal tam len warlord.

Aj keď posledné sekundy mu priniesli malé víťazstvo, a streľba od jeho bratov si v radách nepriateľa vybrala krutú daň, stále samu nepodarilo vyradiť veliteľa Iron Warriorov. Ten sa teraz, osamotený vyrútil do boja na blízko a ani power armour neznamenal pre jeho zbrane prekážku. 

Turn 4 (IW): Dread v strede zlikvidoval devastatorov (seržanta a LC), čím pomstil mŕtveho spolubojovníka. Warlord nabral mojich taticalov, ale zabil len 2 a vďaka stubborn som ostal v kombate.

"Eliminujte nepriateľský tank. Použite všetky dostupné prostriedky. Podporíme vás v druhej vlne." Jeho motorka sa prehnala popri ostatkoch, ktoré po sebe zanechal nepriateľský warlord. O neho sa postará osobne. Pomsta bude jeho, za všetko mu zaplatí.

Turn 4 (DA): Sťahuje sa slučka a tak so sammim ustupujem. Boltrová tacticala nastrieľa dreada do chrbta a zoberú mu posledný HP. S 2 tacitcalmi v lese sa priblížim k objektivu ktorý potrebujem. Melta motorky sa vyberú poštekliť sicaran a ostrelia mu hlavný kanón. Súperov warlord potom zožerie zvyšok tacticalov.

Situácia nevyzerá priaznivo. Z hŕstkou preživších odoláva náporu nepriateľských posíl, ktoré sa blížia ich smerom. Spoza vraku drop podu sa vyrúti nepriateľský veliteľ a začne rozsievať smrť. Trvalo mu len sekundu kým sa rozhodol. Jeho ruka reflexívne pridala plyn. To už v druhej zvieral svoju zbraň, majstrovsky vyrobený meč. 

Turn 5 (IW): Warlord chargne motorky, ale vďaka úbohému rolovaniu zabije len jednu.
Turn 5 (DA): Vzadu za podmi a ruinov skrývam 5 tacticalov kvôli linebreakru a a by som nedostal vajp. Sammael potom príde pomôcť do cc s warlordom. Na ruke mám kartičky - zabi unitu v assault fáze, zabi warlorda a tým pádom by som dostal aj warlord point. Takže preto ide sammi do cc. Chalange zobereiem seržantom s motoriek, ten síce umiera, ale zvyšok unity zoberie warlordovi 1W.

Výpad strieda kryt. Masa jeho jetbiku mu poskytovala miernu výhodu, ale nepriateľa nejako neodradilo. Súboj na blízko mu nebol cudzí, a roztrhané telá jeho bratov to potvrdzovali. Posledný padol pod sekerou posledný člen jeho veliteľskej jednotky, apothecar Siriel. Obrovská rana zívajúca uprostred jeho hrude bola dobrou pripomienkou bojových schopností jeho nepriateľa. Toto musí skončiť a ihneď. 

Turn 6 (IW): Okrem cc sa už nič nedeje. Takže warlordovi sa do challangu postaví apothecar, ale fnp nestačí a umiera. Sammael a kneecht potom znížia životnosť nepriateľskéh​o warlorda na posledný wound.
Turn 6 (DA): Nakoniec sa postaví do chalangu Sammi a moje nadpriemerné hody a konečne nepasnutý rozhodujúci 4++ znamená, že v poslednej možnej chvíli nahrávam 3VP a kolnsolidujem​ čo najďalej a mimo LOS. Hádžeme na 7 kolo a našťastie pre mňa sa nehrá. Game over.

Konečne prenikol jeho obranou. Bezchybný výpad. Prekvapenie v očiach jeho súpera. Jeho ochabnuté telo padá na stranu. Zvyšok síl Iron Warriorov sa akoby na okamih zastavil. Očakávaný posledný úder nikdy neprišiel.

Výsledok:
Pri​mary misia (objektivy) - Iron Warriors 6 (5x objektiv a linebreaker) : Dark Angels 4 (1x objektiv, first blood, slay the warlord a linebreaker)
S​econdary misia (kartičky) - Iron Warriors 6 : Dark Angels 8.
Takže celkový výsledok - REMÍZA 12:12.
Súper​ovi ďakujem za súper hru, bolo to celkom zábavné, aj napriek mojim úbohým hodom v prvých kolách, kde vlastnými save hodmi som masakroval svoje jednotky. Teším sa na ďalšie.

Kampaň proti silám chaosu, ktoré sa zmocnili vlády na planéte AXian Prime, skončila víťazstvom. Guvernér, ktorý sa postavil proti impériu a odmietol odvádzať pravidelné dávky, bol porazený. Jeho sily, pozostávajúce z členov planetárnej obrany, neodolali dobre organizovanej ofenzíve imperiálnych síl. Aj keď bol guvernér zjavne pod vplyvom síl chaosu, žiadny ďalší kontakt s primárnymi cieľmi - chaos legionármi - nebol zaznamenaný. 

Niekoľko mesiacov pred stretom sa z warpu vynorila loď 4. légie. Posledný krát identifikovaná imperiálnymi silami ešte v M31.157, neboli o nej hlásené žiadne správy. Pri prechode z warpu narazila na konvoj lodí, ktorý však pre ňu neznamenal vážnu prekážku. Stret nikto neprežil. 

Na kapitánskom mostíku Warsmith Shas´en spracovával informácie. 9 milénií uplynulo odkedy križoval nekonečné priestory vesmíru a šíril strach a hrôzu v radách služobníkov mŕtveho cisára. Prvotný šok vystriedalo potešenie nad tým, že bude môcť pokračovať v svojom snažení. V boji proti falošnému cisárovi a jeho rozpadajúcemu sa impériu. "Nastavte kurz k najbližej obývanej planéte. Svoje nové ťaženie začneme tam." Po krátkom prechode warpom, sledoval zo svojho veliaceho miesta ako sa pred ním zväčšuje planéta, senzory hlásili jej označenie - AXian Prime.


+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára